Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * - 3 voturi

rai/iad....sau nimica....sau???


419 raspunsuri la acest subiect

#1
BeLucci

BeLucci

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 617 mesaje

Postat 25 iulie 2008 - 01:17

uitati am deschis aici un subiect despre rai si iad ca am vazut ca sa incins treaba la subiectul deschis de blackpanterro la"explicatie laica despre moarte". daca mai sunt pareri pro contra spuneti-le aici! scuze blackpanterro ca ti-am stricat subiectul tau !:)

#2
Deianira

Deianira

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.310 mesaje

Postat 25 iulie 2008 - 04:08

Belucci, eu sunt agnostica. Adica nu contest ca Dumnezeu exista, dar nici nu m-as avanta sa afirm ca nu exista, deci raman la aceiasi parere referitor la rai si iad.
In formarea opiniilor mele primeaza stiinta inaintea religiei, si cum stiinta e una singura (nu ca religiile, care sunt muuuulte) si inca nu mi-a dovedit existenta raiului si a iadului, eu sunt rezervata.
Cat despre demonstratii pe baza Bibliei, daca tu nu poti sa dai o definitie a iadului/raiului, nu mi se pare ok sa ceri altuia sa-ti demonstreze ca nu exista pe baza aceleiasi Biblii. Poate exista si nu e clar specificat pentru noi sau poate nu exista si nici nu suntem trasi de maneca asupra unui concept care nu exista (ar mai fi variante).
Si... sa nu uitam ca exista Biblia ca sursa de informatiica sa-i zicem asa. Dar, pe langa Biblie mai exista si Torah, Coranul, etc. Poti sa-mi demonstrezi mie ca Biblia are dreptate?

Din punctul meu de vedere, e ok sa crezi in tot ce vrei tu, atata timp cat nu imi impui mie ceea ce crezi sau nu ma etichetezi pe baza a ceea ce cred eu [:)].



Pls pls pls fara atacuri si razboaie vechi pe acest subiect pentru ca sunt convinsa ca ar putea fi interesant daca ne-am controla putin pornirile [:D][flo].



Good things happen to good people.


#3
hannen

hannen

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.330 mesaje

Postat 25 iulie 2008 - 06:30

Ceea ce mi se pare mie interesant este ca pt. tine(si nu numai,adica pt.unii oameni) primeaza stiinta!

Mie mi se pare tare simpatic!

Sa va zic si de ce!

Pt. ca Dumnezeu zice ca El ne-a daruit din "cunoasterea" Lui "stiinta" cit un virf de ac!Si pt. ca tot Dumnezeu zice ca "daca nu credeti,intrebati oamenii de/cu stiinta"

Adica oamenii de stiinta,certetatorii va vor dovedi la un moment dat ca ceea ce zic EU este adevarat!

Cu toate acestea nu vom ajunge sa cunoastem niciodata tot,sa intelegem tot ,pt. ca asa cum am spus, EL nu ne-a daruit decit cit un virf de ac!

Stiinta dpmdvd vine in sprijinul religiei ,nicidecum nu o contrazice si din cite imi amintesc,nici stiinta nu a dovedit existenta raiului sau a iadului ,in timp ce Dumnezeu a avertizat despre ele.



Va pot povesti multe "religioase" demonstrate "stiintific" ,dar numai daca exista interes si o las pe alta data,azi sunt prinsa pina peste urechi.



Hannen [9cer]mamica de trei printzese Amira[zana] Israa[majoreta] Inas[iepu]



Pozici

Noutati

Amira scolarita

#4
hannen

hannen

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.330 mesaje

Postat 25 iulie 2008 - 06:45

BeLucci,am sa-ti raspund aici la mesajul in care zici ca Dumnezeu a creat Raiul iar diavolul Iadul.

Eu cred ,(subliniat,da?[:D]) ca nu-i asa.Dumnezeu a creat TOT!

Inclusiv pe diavol!Diavolul nu are putere sa creeze nimic.Rolul/ambitia lui este sa ne "atraga" spre iad,locul care lui i-a fost promis (fiind izgonit din rai).Dar pina si el,diavolul,spera la iertare!Asta ca sa nu ziceti ca Dumnezeu nu poate fi atit de crud incit sa creeze Iadul.Daca si diavolul spera la iertare ,imaginati-va cit este de iubitor si de iertator!

Dar daca noi nu L-am ascultat,de ce sa-l facem crud si nemilos pt. ceva despre care ne-a avertizat??

Daca nu ne-ar fi spus,am fi putut sa ne revoltam!Dar nu-i asa.

Dumnezeu a avertizat "voi umple iadul cu tine(diavolul) si cu cei ce te vor urma".

Si cine crede ca iadul a aici pe pamint,hmmm.Ce-i aici ,nu-i nimic in comparatie cu iadul.



Hannen [9cer]mamica de trei printzese Amira[zana] Israa[majoreta] Inas[iepu]



Pozici

Noutati

Amira scolarita

#5
nelia

nelia

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.179 mesaje

Postat 25 iulie 2008 - 07:39

Hannen, ultima fraza de la ultimul mesaj n-o comentez, doar ii pun un semn de intrebare. Dar penultima fraza de la penultimul mesaj ma tenteaza foarte tare. Cind ai timp eu te ascult, aici sau unde vrei tu![flo]



CORNELIA , mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU



In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.


#6
denizel

denizel

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.078 mesaje

Postat 25 iulie 2008 - 12:19

BeLucci, nu cred ca iti voi spune vreo noutate acum: Biblia nu se citeste la fel cum citim orice carte de povesti.
Exista cuvinte traduse identic in limba romana, dar cu intelesuri diferite in limba din care au fost traduse.

Greseala ar fi ca Biblia se citeste cu ochii credintelor grecesti.
Biblia nu are nimic de-a face cu flacarile vesnice din Hadesul grecesc.

Ce vor "dreptii" acestei lumi? Vor ca cei care le-au gresit (sau au gresit) sa se chinuie vesnic. Vor ca sufletele celor care au gresit (altii decat ei, desigur :-)) sa se chinuie vesnic in "iad".
Eu vad aici ceva ce seamana cu nitica rautate as zice, putin sadism chiar, iar rautatea nu este o caracteristica a lui Dumnezeu.
Pentru chinuri vesnice ale celor care au gresit, ar trebui ca "dreptii" sa se adreseze entitatilor care chiar ar fi capabile sa chinuie vesnic niste suflete...



In afara de asta, problema "pedepsei finale" "cuvenite" celor care Il resping pe Dumnezeu este o tema cruciala, as zice.
Aceasta tema, fie arunca ocara asupra caracterului iubitor al lui Dumnezeu, fie Il indreptateste, adica Il pune in lumina adevaratei Dreptati si Iubiri.

Eu cred ca ar fi bine ca, in loc sa lasam imaginatia noastra si setea noastra de "dreptate" sa compuna teologia justitiei divine, mai bine sa citim cu atentie ce sta scris pentu noi in Biblie! :-)


Sunt f.f. aglomerata acum, nu pot sa scriu, dar promit ca revin cu muuulte argumente luni.


[:D] Nu pot sa inchid pana nu spun doua vorbe macar.

Ce parere ai despre ce se scrie in Romani 6, 23: "Plata pacatului este moartea".
Moartea, nu tortura vesnica, da?


Ca sa nu mai spun ca, Dumnezeu promite sa stearga pacatul si consecintele acestuia, prin jertfa Sa.
El nu vrea sa perpetueze la nesfarsit pacatul, ci vrea sa il stearga pt. totdeauna!!!
Dumnezeu a promis ca va face "un cer nou si un pamant nou, in care va locui neprihanirea". "Nu va mai fi nici tanguire, nici tipat, nici durere", deoarece "lucrurile dintai vor trece" (stii aceste cuvinte, sunt toate in Biblie).
In cuvintele astea atat de limpezi, poti gasi vreo farama din existenta unui "iad"??

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !


Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitzã" :-)) - din jurnalul unei mãmici de bãietzel.


#7
sorana

sorana

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.826 mesaje

Postat 25 iulie 2008 - 15:39

Pentru mine e simpatica aia cu "crede si nu cerceta".
Nu pot. Daca nu pot, nu pot.
Si eu sunt agnostica. Cu toate "cercetarile" mele - chiar sunt, pe bune, interesata de religie (sau religii) si mecanismul care ii face pe oameni sa creada orbeste in una sau alta - nu pot nici sa cred ca exista si nici sa cred ca nu exista Dumnezeu. Ce cred (deocamdata) este ca "sus in ceruri" e o notiune relativa (cum pamantul se roteste si in jurul axei proprii si in jurul soarelui - ce e azi sus, maine-i jos si tot asa) ...
Zicea cineva de locatia fizica a raiului si iadului - sau macar a lui Dzeu. Si eu as vrea sa stiu. Chiar daca e vorba despre o unitate energetica (D-zeu nu-i om ci energie si ignoram aia cu "dupa chipul si asemanarea lui") dar si energia aia - e in sistemul nostru solar?? sau macar in galaxia noastra?
Hannen vreau si eu povesti religioase demonstrate stiintific.
Te rog!
Pana acum doar am vazut la Discovery reportajele despre Moise (cu despicarea apelor si altele) care de fapt demonstrau ca textele religioase sunt niste povestiri mult inflorite si usor deformate ale unor intamplari reale.



Sorana si Monica (5 ani)

#8
irina.c.

irina.c.

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.165 mesaje

Postat 25 iulie 2008 - 15:52

In Sfanta Evanghelie dupa Matei, cap. 25 Mantuitorul nostru Iisus Hristos vorbeste despre focul vesnic:



31. Cand va veni Fiul Omului intru slava Sa, si to#355;i sfintii ingeri cu El, atunci va sedea pe tronul slavei Sale.

32. Si se vor aduna Inaintea Lui toate neamurile si-i va desparti pe unii de altii, precum desparte pastorul oile de capre.

33. si va pune oile de-a dreapta Sa, iar caprele de-a stanga.

34. Atunci va zice Imparatul celor de-a dreapta Lui: Veniti, binecuvantatii Tatalui Meu, mosteniti imparatia cea pregatita voua de la intemeierea lumii.



... 41. Atunci va zice si celor de-a stanga: Duceti-va de la Mine, blestema#355;ilor, in focul cel vesnic, care este gatit diavolului si îngerilor lui





Aici ca ni se vobeste de Judecata Finala(de Apoi) pe care o va face Hristos.El ne spune ca de la intemeierea lumii au fost pregatite doua locuri : imparatia (lui Dumnezeu) si focul cel vesnic.

Focul cel vesnic nu a fost pregatit oamenilor ci diavolului si ingerilor lui, dar acolo vor merge si cei care i-au urmat pe acestia :(.



Acest lucru este precizat si in Apocalipsa 20:10 :

Si diavolul, care-i amagise, a fost aruncat în iezerul de foc Si de pucioas#259;, unde este si fiara si proorocul mincinos, si vor fi chinuiti acolo, zi si noapte, in vecii vecilor.



In Biblie scrie clar- exista iad,un loc de chinuri vesnice, si el a fost creat de Dumnezeu pentru diavol si ingerii Lui. Dumnezeu nu vrea ca oamenii sa mearga acolo, de aceea a trimis in lume intai pe prooroci, si la urma pe insusi Fiul Sau.



Irina, mami de [copil] bb Ilinca(26 aprilie '04) si de[copil]bb Teodora(26 august 2007)





am blog [:D]













#9
BeLucci

BeLucci

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 617 mesaje

Postat 25 iulie 2008 - 16:13

deianira, da ai dreptate sunt multe religii dar ... crestinismul ? ce spui de crestinism....da sunt arabii care cred in coran si se roaga la a alah, dar ce scrie in coranul lor? sa ucizi cati mai multi ca sa ai dincolo 1000 de virgine si nu stiu cate bogatii! eu nu cred ca a ucide cu sange rece doar ca sa ai o viata buna dincolo este un lucru bun!(asta spun eu, nu vreau sa spun ca tu ai zis)! pentru mine personal nu sunt importante religiile, pt mine nu e important ca as fi ortodoxa sau penticostala sau catolica sau baptista, pentru mine conteaza ca omul sa creada in Dumnezeu si sa-l recunoasca , ca unic Dumnezeu si Mantuitor. Este evident ca religia et poate influenta intr-un fel sau altul (pozitiv/negativ), dar credca toti suntem in stare sa facem o diferenta intre bine si rau, si ne mai ajuta si cele 10 porunci, nu? pentru mine e foarte simplu: nu este lumina?inseamna ca e intuneric, nu e viata?inseamna ca e moarte! si asta e pt tune denizel care ai spus ca "moartea nu e o tortura vesnica", si versetul care l-ai spus este total ADEVARAT!"plata pacatului este moartea, sti de ce este adevarat?pt ca eu am spus ca daca nu e viata e moarte si sti ce inseamna moarte?? despartit de DUMNEZEU! In Ioan 3:16 Isus spune"Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea incat a dat pe singurul Lui Fiu ca oricine crede(in Dumnezeu, spun eu, si la asta se si refera), sa nu piara(adica sa moara), si sa aibe viata VESNICA"!
Hannen eu cred ca atunci cand satan nu sa mai supus Lui Dumnezeu si avrut el putere absoluta ,tunci Dumnezeu la aruncat din Rai, si credca automat sa creat iadul pt ca oameni sa poata sa aleaga unde vor! da ai dreptate cand spui ca iadul a fost creat pentru satan si ingerii lui, eu nu am spus ca pt noi oamenii, eu doar sustin faptul ca existaiad/rai!:)faptul ca unii oameni nu respecta cele 10 porunci si nu cred in Dumnezeu asta e altceva si credca automat cand il renega pe Dumnezeu(adica existenta raiului), atunci e o problema! fi sigura ca satan nu mai spera la o iertare din partea lui Dumnezeu el si-a pecetluit soarta demult! stie ca nu mai este cale de intoarcere! si ce vreau sa va intreb pe cei care renegati raiul/iadul! daca azi maine, luni peste 3,5,8 ani muriti(este ceva firesc nu?asta nu inseamna ca asta va doresc, a nu se intelege gresit!) ce veti face voi cand chiar veti vedea ca exista rai/iad? ca nu va fi cale de intoarcere !:)

#10
BeLucci

BeLucci

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 617 mesaje

Postat 25 iulie 2008 - 16:33

Irina bine ai venit la acest subiect ai descris foarte bine ceea ce gandesc si eu si ceea ce este total adevarat! :)[pup] sorana e normal ca ce spune Discovery despre Isus si orice lucru sa nu fie real , pt ca aici intervine satan care stie ca prin tv poate manipula lumea!credca am creat o noua controversa!:)


Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Dublu test pozitiv È™i nopÈ›i întregi nedormite!

    Ana1298
    - Astăzi, 17:26

  • Gata vacanta!

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 16:16

  • Minunea asteptata din burtica

    RoxiMada
    - Astăzi, 15:26

  • Nasterea prin cezariana

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 10:27

  • Alăptare 🤱🏻

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 09:57

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -