Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Inaltimea ..


6 raspunsuri la acest subiect

#1
dorin08

dorin08
  • Membri
  • 2 mesaje

Postat 22 iulie 2008 - 15:17

Npotul meu are 13 ani si are 154 cm ..nu e prea putin pt varsta lui ??

#2
Amnesty

Amnesty

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 19 mesaje

Postat 28 iulie 2008 - 09:37

Peak height velocity is reached at 12.1 ± 0.9 yr in girls and at 14.1 ± 0.9 yr in boys. A growth spurt in boys occurs between ages 13 and 15 1#8260;2; a gain of > 10 cm can be expected in the year of peak velocity

http://www.merck.com...269/ch269b.html


In alte cuvinte, intre 13 si 15.5 ani are loc o crestere in inaltime brusca si chiar accelerata. Cunosc multi baieti care chiar si la 14-15 ani erau mici de statura si firavi, si care si-au dat drumul foarte brusc la crestere: uneori mai mult de 10 cm intr-un singur an. Fiecare creste in ritmul lui. Nu-ti face probleme. Depinde totusi si cum e predispus genetic. Daca parintii lui nu sunt inalti, nu prea are bietul copil pe cine sa mosteneasca.
Desi sunt suficiente cazuri, e adevarat cel mai des la baieti, unde copiii ii intrec pe parinti ca si inaltime. Depinde ff mult de cat de multi hormoni de crestere sunt produsi.

Exista exercitii pe care le-ar putea incerca acasa si care au ca scop stimularea coloanei vertebrale. De exemplu sa incerce sa ajunga cu varful degetelor undeva ff sus. 2-3 minute seara...
Trebuie sa aiba o alimentatie sanatoasa bogata in calciu, fosfor, fier, cel putin 8 ore de somn (crestem in somn) Totodata, ar trebui sa evite trasul la fiare :) Da, dezvolta ff bine musculatura dar poate incetini cresterea. Mai degraba basketball, intot, voley, tractiune. Trebuie sa aiba rabdare, rezultatele se vor vedea in timp.

un articol interesant.

"Este o intreaga teorie pe care se bazeaza intregul concept al ,,intoarcerii in timp"(Turning back the clock throught better growth sistem and posture) . Pe langa scaderea in greutate si cresterea musculaturii,cateva studii medicale au descoperit ca subiectii cu un nivel ridicat al hormonilor de crestere au si celule mai sanatoase care ii protejeaza impotriva virusilor si celulelor rele. Spre exemplu: cand subiectilor li s-a administrat hormon de crestere, echivalent cu cantitatea secretata in 24 de ore (7 miligrame) activitatea celulelor lor naturale a crescut cu 80%.
De altfel, pentru a ne atinge scopurile, masa lor corporala de rezerva a crescut cu trei kilograme si masa grasa a scazut cu cinci kilograme.Totul s-a intamplat in doar 2 saptamani timp in care s-a folosit o mica cantitate de hormon de crestere.

De unde vine de fapt hormonul de crestere?

Hormonul de crestere este eliberat de glanda pituitara situata la baza creierului care raspunde la un numar de factori. Dar vom vorbi doar de cele care se leaga formarea amsei musculare si de arderea grasimilor.In mod normal cam 7 din 10% dintr-un miligram de hormon de crestere este eliberat in mod natural de glanda pituitara in 24 de ore. APROAPE 50% din aceasta cantitate este eliberata in primele patru ore de somn.Hormonul memoriei este eliberat ca raspuns al unei varietati de stimuli ca: 1.Cresterea temperaturii corpului 2.Scaderea nivelului de glucoza din sange 3.Ingerarea de amino-acizi specifici 4.Exercitiile fizice Chiar daca somnul este principalul stimulent al hormonului de crestere,exercitiul fizic fac partea cealalta.

De fapt hormonul de crestere atinge un nivel mai ridicat in timpul exercitilor fizice ca in timpul somnului.Cantitatea hormonului de crestere eliberat in timpul exercitiului este influentata de urmatori factori: 1.Nivelul de fitness 2.Intensitatea exercitiului 3.Cantitatea de forta eliberata,prin masa musculara
O alta problema este faptul ca,cu cat imbatranim cu atat eliberam mai putin hormon de crestere.Secretarea hormonului de crestere incepe sa scada la populatia adulta de la 20-30 de ani.Efectul este atribuit doar imbatranirii si probabil este un rezultat al unui defect in eliberarea unui mecanism care controleaza eliberarea hormonului de crestere mai degraba ca un defect in producerea si depozitarea hormonului in glanda pituitara. Studii recente efectuate de Chalew Zadik si publicate in Jurnalul Metabolismului Clinic Endocrin arata ca hormonul de crestere atinge apogeul undeva in jurul varstei de 20 de ani si incepe sa scada in jurul varstei de 40 de ani. De atunci inainte este egal cu zero.
Totusi cand s-a examinat cadavrul unui batran de 80 de ani s-a dovedit ca glanda pituitara a acestuia avea depozitat inca hormoni de crestere. Cu alte cuvinte ,corpul nostru inca mai produce cantitati mari de hormon de crestere dar cu cat imbatranim cu atat mai putini hormoni de crestere putem sa eliberam in sange. Cercetarile au demonstrat ca,cantitatea zilnica de hormoni de crestere scade progresiv din adolescenta pana in jurul varstei de 40 de ani ,si apoi descreste pe trepte care sunt greu de definit pana in pragul varstei de 60 de ani.S-a demonstrat de altfel ca indivizii care nu practica exercitii fizice si care cantaresc mai mult cu 20% din greutatea recomandata impiedica eliberarea de hormoni de crestere in organism.

Acest efect este total independent de efectul imbatranirii. Din fericire ,s-a dovedit de altfel ca eliberarea hormonului de crestere va atinge o limita normala atunci cand greutatea va ajunge normala. Efecte speciale-"Cum sa cresti prin cresterea secretiei de hormoni de crestere odata cu varsta" Pana acum s-ar parea ca se poate face prea putin pentru a creste cantitatea de hormon de crestere si a normaliza greutatea ,in special in randul acelora care sunt in varsta sau care sunt supraponderali, caci in aceste cazuri numarul hormonilor de crestere scade. Dar inainte de a te da batut citeste tot,intreaga poveste nu a fost inca spusa.
S-a descoperit ca suplimentele alimentare pot sa influenteze eliberarea hormonilor de crestere chiar si in cazul adultilor.Doua studii recente folosind doua desene experimental controlate,au descoperit ca suplimentele nutritive cu L-Arginina si Ornitina pot sa duca la o crestere a secretiei de hormon de crestere pentru cateva ore.Nivelurile maxime puse in circulatie erau mai mari decat cele produse de un exercitiu continu sau de somn si nivelurile ridicate sunt sustinute pana la maxim 8 ore in timpul zilei.

"Cum poti sa cresti chiar si cu ajutorul hormonilor de crestere injectabili" In acest studiu ,s-a descoperit ca cresterea numarului de hormoni de crestere a fost mai ridicata ca aceea pe care oricine s-ar fi asteptat sa o obtina prin adminsitrarea de hormon de crestere injectabil. Punctul principal fiind faptul ca secretia de hormoni de crestere poate sa fie ridicata prin administrarea orala de Arginina combinata cu Ornitina pentru a beneficia de efectul sinergistic.In aceste experimente descrise mai sus ,amino-acizii erau administrati inainte de culcare si inainte de exercitiul fizic.
Trebuie administrat la o ora anume? Acesti aminoacizi trebuie luati impreuna si pe un stomac cat mai gol. Asta inseamna ca nu trebuie ingurgitat niciun aliment in afara de apa, inainte cu 3 ore de administrarea Growth-Flex. Probabil cel mai favorabil timp pentru a administra acesti aminoacizi este seara, inainte de culcare. De asemenea ei pot fi luati si inaintea exercitiilor fizice,dar nu uitati ei trebuie luati inaintea unei perioade de 3 ore fara mancare, fara alimente generatoare de calorii. Acest lucru trebuie facut astfel incat aminoacizii sa nu intalneasca cu alte substante gastrointestinal,permitindu-le un pasaj usor al nutritientilor catre vasele sangvine pentru a ajunge spre creier si a stimula glanda pitulara pentru a elibera hormonul de crestere.

Cand L-arginina si Ornitina sant luate dupa instructiunile recomandate performantele musculare sant vizibile intr-o perioada de 3-4 zile. Un alt lucru interesant este,la combinarea aminoacizilor ca si Arginina si Ornitina sa descoperit imbunatatirea catorva aspecte ale sistemului imunitar si producera de catre glanda thimus de hormoni imuno. In studiile despre Arginina-Ornitina s-a descoperit capacitatea de producere a hormonilor a glandei thimus la persoanele adulte a fost restaurat la nivelul care este intalnit la tineri rezultand o functionare a corpului mai buna. Motivul bunelor rezultate a acestor aminoacizi nu este pe deplin inteleasa,mai ales in ciuda dozelor mici administrate. Ar putea fi combinarea acestor aminoacizi rezultand un mecanism sinergetic care imbunatateste transportul spre glanda pitulara, imbunataind totodata utilizarea lor pentru a stimula secretia de hormoni de crestere.
S-a mai descoperit ca exercitiile fizice stimuleaza secretia hormonul de crestere la persoanele mai in varsta si acest lucru poate avea un rol semnificativ in progresul starii de sanatate.

Rezultatele maxime pentru cresterea in inaltime au fost obtinute la persoane cuprinse intre 16-45 de ani, dupa varsta de 45 de ani secretia de hormoni de crestere scade aproape de 0.

Cateva sfaturi pentru creterea in inaltime: o viata activa (jogging, plimbari cu bicileta, exercitii cardio, gimnastica, practicarea oricarui sport), inot, exercitii de stretching (intindere) cat mai des posibil, 8 ore de somn minim, mergeti la sala dar evitati greutatile mari, evitarea fumatului, o dieta cat mai sanatoasa."

http://www.crestere-...informatii.html



Minds are like parachutes. They only function when they are open.[canada]

#3
DomnulMarius

DomnulMarius
  • Membri
  • 1 mesaje

Postat 06 iunie 2009 - 03:43

Si eu am varsta de 13 ani si tot o inaltime asemanatoare . Ma consultam cu mama mea , ea spuena ca are vreo legatura marimea parului . Am parul maricel , pot oferi o poza daca este nevoie . As dori parerea dumneavoastra in situatia cu lungimea parului.


Cu stima ,
Marius.

#4
Rufus

Rufus

    Membru VIP

  • Moderators
  • 15.555 mesaje

Postat 07 iunie 2009 - 14:18

Numai daca e vorba de parul de pe picioare.



RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lor[foto] Surpriza 2008[foto]



"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

#5
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.306 mesaje

Postat 07 iunie 2009 - 15:02

Citat:
citat din mesajul lui Rufus
Numai daca e vorba de parul de pe picioare.RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lor[foto] Surpriza 2008[foto]"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde
[:-)))][:-)))][:-)))]hai mey Rufus ca umbla "mitul"asta conform caruia parul lung impiedica cresterea in inaltzime!Dar e vorba de par de ala pina la fund[:D]daca nu si mai mult,in niciun caz de un par lung la baietzi!Domnul Marius,o sa cresti cind, o sa cresti!Uite si baietzelul meu care e de-o virsta cu tine are o perioada de stagnare acum ca sa zic asa si da are si el parul lungutz pentru un baiat dar,nu are nicio treaba cu asta!Probabil ca mamica ta te vrea cu parul scurt si de asta mitul asta ![:D]Dana

#6
Rufus

Rufus

    Membru VIP

  • Moderators
  • 15.555 mesaje

Postat 10 iunie 2009 - 21:32

Citat:
citat din mesajul lui andacos



[:-)))][:-)))][:-)))]hai mey Rufus ca umbla "mitul"asta conform caruia parul lung impiedica cresterea in inaltzime!







E prima oara cand aud. Juram ca-i ceva la misto, dar daca ai auzit si tu asa ceva...inseamna ca Mariusica n-a glumit.

Oricum, e o aberatie!



RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lor[foto] Surpriza 2008[foto]



"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde


Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Bebe s-a intors deja, 28 saptamani

    marile11
    - Ieri, 22:17

  • Dublu test pozitiv È™i nopÈ›i întregi nedormite!

    Ana1298
    - Ieri, 17:26

  • Gata vacanta!

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 16:16

  • Minunea asteptata din burtica

    RoxiMada
    - Ieri, 15:26

  • Nasterea prin cezariana

    AdrianaBlo
    - Ieri, 10:27

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -