Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Nu am eliminat placenta in timpul nasterii!


22 raspunsuri la acest subiect

#11
ellymer

ellymer

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 46 mesaje

Postat 11 martie 2008 - 22:32

Draga Mariana....ma gandesc ca poate si in cazul meu, lucrurile stateau altfel, daca mi se facea injectia aia cu oxitocina...sau poate ca nu....dar as fi vrut sa stiu ca s-a facut tot ce se poate inainte de anestezie si restul....or, aici, la momentul respectiv nu aveau nici macar o nenorocita de branula(s-a dus sotul sa cumpere de la o farmacie non-stop, noaptea tarziu) ce sa mai zic de altceva.
Desi vorbim aici de un oras, centru medical universitar renumit si de anul de gratie 2004.Azi a nascut cumnata mea in acelasi spital...si cand am intrat acolo...mi-au revenit amintirile "horror"(ma refer la ceea ce s-a intamplat, exceptand, fireste nasterea efectiva a fetitei mele)
Si...Mariana...am vazut bine? Ai 4 copilasi si astepti la 5-lea bb?[flo]Mama, ce curaj ai....ai tot respectul si admiratia mea, mie orice mama cu mai multi copilasi imi trzeste asa niste sentimente....nici nu stiu cum sa le zic...ca e mai mult decat admiratie.[pup][pup][pup]la toti copiii si mamicii lor!

Maria, mama lui Eli.

#12
ramyteo

ramyteo

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.256 mesaje

Postat 12 martie 2008 - 11:20

Mariana super ,ce curaj ai...te felicit sa iti traiasca copilasii si sa fie sanatosi.



Ellymer mie nici macar epidurala nu mi-a facut[:D] si injectia de dupa ce am nascut fata nici gand[:D] deci maltratata[:D] ca sa nu zic ca m-a tinut 15 ore in travaliu si 11 ore fara pic de lichid[:D] am nascut pe uscat cu doua perfuzii care dadea dureri duble si fara pauza , a ,ba da aveam un pic de pauza dar pauza aceea era durere dar mai usoara si asistenta zicea ca aia nu ii nimica ca sa o uit ,sa nu o bag in seama, dar durea [bang] si cateodata pornea perfuziia aia tare [asa era de buna] de mi se taia respiuratia nu puteam sa zic nici "mac" Pe langa faptul ca fetita mi-a fost neagra cand am nascuto a fost si strangulata cu cordonul ombilical si nu mi-a respirat si atunci dr. a zis ca am stat prea mult in travaliu[bang] cand m-a cusut ziceam "au sfff ,au , nu e gata?" "haideti nu mai coaseti atata " si dr. zicea "lasa ca sa vezi ce o sa se bucure sotul"[bang] pe langa faptul ca m-a durut mi-a tras o cusatura de am o galma inauntru cat o nuca ,pe cuvantul meu ca m-am speriat ca am crezut ca am ceva si cand colo e cusatura dr.[:D]

Si sa nu uitam ca i-am bagat si banii in buzunar la dr. acela imputit si consultatile luna de luna la el au fost.

Asta e a trecut si suntem bine zic eu.



Mai voi ati patit la schimbare de vreme sa sariti putin de qur in sus? Pe mine ma inteapa cate o data de sar in sus[:D]





VA [pup] pe toate si pe toti prichindeii



va ofer cate o [cafea] de relaxare si cate o [flo]



[zana]

Perlute

O viata traita de pe o zi pe alta

Filmulete

#13
Stanescu

Stanescu

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 272 mesaje

Postat 13 martie 2008 - 18:41

quote:
Originally posted by mariana_1976

Aici imediat dupa ce se naste copilul se da o injectie cu oxitocina pentru a stimula contractiile uterului care ajuta la eliminarea placentei.
Moasele dupa ce administeaza injectia asteapta un pic si apoi gentil apasa pe uter sa faciliteze eliminarea placentei.

(Aici se asteapta doar 45 de minute sa se elimine placenta, dupa aceea intram urgent la operatie daca nu se reuseste sa se scoata altfel).

Mereu mi-a fost teama ca nu se elimina si numai gindul la anestezie generala si operatie ma facea sa tremur.Tot cu frica stau si acum...[bang] desi atit moasa cit si doctorul mi-au spus ca este ceva rar...

Mariana [gravi]23+
mami de Monica, Matei, Markus si Magda




Mariana, ce descrii tu se numeste delivrenta dirijata si se face in cazul marilor multipare (cum sunt considerate cele care au mai mult de 3 nasteri). Practic, la nasterea umarului anterior, se injecteaza Ergomet sau Oxiton pentru a sustine retractia uterina.
Manevra e prohibita la primi sau secundipare datorita riscului crescut de retentie placentara.

Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.

#14
mihaela_80

mihaela_80

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 528 mesaje

Postat 14 martie 2008 - 19:41

Si eu am nascut tot la Elias si placenta mi-a fost extrasa tot manual, la jumatate de minut dupa ce a iesit copilul. In plus, doctorul a facut cu mana cu manusa si un fel de masaj al uterului, ca sa se elimine eventualele resturi de tesut si sa nu fac dupa aia infectii, etc.

Sigur ca placut n-a fost, dar au fost avantaje: am scapat mai repede si m-am dus in salon, n-am avut lohii abundente si a putut dr sa se apuce sa coasa in liniste la epiziotomie.

Placenta nu se elimina oricum in timpul nasterii, ci la 30-40 de minute dupa, eu m-am bucurat ca n-a mai trebuit sa astept.

A, si tot pe viu, am avut epidurala de la dilatatie 4 la 7 si apoi mi-au scos-o, pt ca am miopie mare, am insistat sa nasc natural si trebuia sa simt tot ca sa nu imping aiurea.

#15
doxinu

doxinu

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.244 mesaje

Postat 15 martie 2008 - 11:55

quote:
Originally posted by mihaela_80
placenta mi-a fost extrasa tot manual, la jumatate de minut dupa ce a iesit copilul. In plus, doctorul a facut cu mana cu manusa si un fel de masaj al uterului, ca sa se elimine eventualele resturi de tesut si sa nu fac dupa aia infectii, etc.Sigur ca placut n-a fost, dar au fost avantaje: am scapat mai repede si m-am dus in salon, n-am avut lohii abundente si a putut dr sa se apuce sa coasa in liniste la epiziotomie.
Asta a fost si povestea mae.Fetelor veti zice ca sunt nebuna insa io tot nu am uitat chinurile prin care am trecut la nastere.Am nascut normal fara anestezie fara nimic.Toate taieturile si fiecare cusatura am simtit-o.Eram pregatita pentru cezariana caci STEFAN avea circulara de cordon si am zis sa nu risc,apoi io am trombofilie si la orice soc pot face accident vascular.Am nascut cu 3 saptamani mai devreme si nu avea dr nimic pregatit.A fost groaznic!Nu am intrebat nimic de copil pana la 9 a doua zi dimineata si am nascut seara la 8.15.Il iubesc pe STEFAN si este toata viata mea ca la noi toate insa frati sau surori de la mine nu mai vede!Si acummcand ma gansedc prin cate am trecut aud fiecare cuvant pe care il spuneau cei din sala de nastere.Cuvant cu cuvant nu am uitat nimic.Parca se intampla totul cu cateva ore in uram.Ioana mamy de Stefan Bogdan 13.06.2007[testoasa]filmulete cu ingerasul nostru STEFAN minunea noastra StefanTRICOURI BUMBAC FETITE SI BAIETEI

#16
ellymer

ellymer

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 46 mesaje

Postat 16 martie 2008 - 13:23

Salut doxinu....stai linistita, nu crede numeni ca esti nebuna....eu cel putin inteleg perfect, EXACT asta simt si eu in privinta experientei nasterii.Si eu am nascut ca bunica-mea acum 50de ani, adica fara peridurala, fara nimic, cand ma refeream la anestezie in postarea anterioara era vorba de cea facuta ulterior pentru extragerea manuala a placentei.Nu mai vorbesc de ruptura serioasa de col si alte "minuni", la fel si eu imi amintesc perfect tot ce a fost, nu uit niciodata cand am intrebat asa cu jumatate de gura de peridurala sau ceva.....o asistenta mi-a zis, deloc binevoitor:"unde crezi ca te trezesti?"De asemenea, in ciuda "motivatiilor financiare", in zilele alea am trait cea mai mare umilinta din viata mea, asa ca, in nici un caz nu am de gand sa repet experienta.Bine ca macar fetita e bine,dsi primele 3 zile n-am avut nici un strop de lapte si pangea non-stop(si eu, alaturi de ea) si "alea" nici nu ma bagau in seama cand le spuneam ca , probabil plange de foame.
Hai ca m-am intans cu vorba....ideea e ca in Romania, intr-un spital de stat eu nu voi mai naste NICIODATA.Si cum de altceva.....nu poate fi vorba....asta e.

Maria, mama lui Eli(29.12.2004)

#17
ramyteo

ramyteo

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.256 mesaje

Postat 17 martie 2008 - 17:10

Fetelor si eu ma alatur voua, nu am uitat nimic prin ce am trecut, e groaznic. Voi ati patit asa ceva? Dupa ce am nascut ,seara la ora 20, a doua zi nu am urinat, seara mi-am dat seama ca eu nu am urinat toata ziua si nici macar senzatia accea nu am avuto, de ce? Daca dr. nu mi-a spus macar poate voi stiti.

Ati patit asa ceva?







[zana]Teo

Perlute

Filmulete

#18
mariana_1976

mariana_1976

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 496 mesaje

Postat 17 martie 2008 - 21:16

quote:
Mariana, ce descrii tu se numeste delivrenta dirijata si se face in cazul marilor multipare (cum sunt considerate cele care au mai mult de 3 nasteri). Practic, la nasterea umarului anterior, se injecteaza Ergomet sau Oxiton pentru a sustine retractia uterina.
Manevra e prohibita la primi sau secundipare datorita riscului crescut de retentie placentara.


Tocmai am facut ordine in "arhive" si am dat de hirtiile de la spital pe care le-am primit dupa fiecare nastere.

Poate ma insel, dar se pare ca aici aceasta injectie cu oxitocina pt. eliminarea placentei este o procedura de rutina, fiindca pe linga faptul ca am primit-o la fiecare nastere vaginala,m-am dus de curiozitate si pe web siteul spitalului la care am nascut si acolo scrie ca se administeaza aceasta injectie in faza a treia a nasterii si se mai precizeaza ca placenta se elimina DE OBICEI intre 5 si 10 minute dupa primirea acestei injectii.

La mine apare scrisa in minute durata fiecarei etape si observ ca etapa 3, cea de eliminare a placentei,a durat 10 minute la primul copil, 7 minute la al doilea si 5 minute la al patrulea.(La al treilea nu apare fiindca a fost scoasa manual cu ocazia cezarienei).

Ceea ce nu am stiut,este faptul ca as fi putut refuza aceasta injectie, daca as fi dorit...


Mariana [gravi]24+
mami de Monica, Matei, Markus si Magda


#19
Stanescu

Stanescu

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 272 mesaje

Postat 18 martie 2008 - 02:39

Marina, eu am scris cum stau lucrurile la noi. Delivrenta naturala dureaza de la 10 min pana la 1 h. O sa mai detaliez daca lumea e interesata, dar acu' ma duc la nani.

Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.

#20
ellymer

ellymer

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 46 mesaje

Postat 18 martie 2008 - 11:54

Salut....eu sunt interesata de subiect....mai exact daca exista un motiv pentru care placenta nu se elimina singura, ca sa zic asa, in unele cazuri, sau e .....doar ghinion.Eu am inteles ca se intampla destul de rar, dr.mea mi-a zis ca a mai avut un caz in ian 2000, eu am nascut in 29 dec 2004, deci aproape 5 ani.In cazul meu nu stiu cat au asteptat eliminarea naturala...dar nu cred ca prea mult, stiu ca nu la mult timp dr a trimis dupa medicul anestezist.Imi era cam rau si de asta nu stiu exact, in minute, cat au asteptat, dar stiu ca din cauza asta(anestezia gen si extractia manuala) am avut destule neplaceri dupa....
Multumesc mult ptr eventualele lamuriri.

Maria, mama lui Eli(29.12.2004)


Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Control

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 21:41

  • Ce am învățat până acum în sarcină?

    Ana1298
    - Ieri, 20:26

  • Bye bye la job

    FloreClau
    - Ieri, 19:30

  • Palpitatii puternice

    RoxiMada
    - Ieri, 17:33

  • Care este cel mai frumos lucru în a fi însărcinată?

    Ddeenniissaaa
    - Ieri, 15:52

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -