Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Prematurii-Esentele tari se tin in sticlute mici10


203 raspunsuri la acest subiect

#31
Ignatica

Ignatica

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 470 mesaje

Postat 29 februarie 2008 - 16:07

beatrix sunt sigura ca bb Darius a avut si scaderea fiziologica in greutate si nu a pornit de la 890 grame initiale. In general, bebelusii mici adauga cate 10 grame/zi, sunt si zile in care nu adauga. Eu cred ca e in grafic. David a fost mai mare, lua cate 20 grame pe zi, dar aveam colege de salon, mamici cu prematuri micutzi sub 1 kg si asta era norma.

Poate intra Sheannamp sau FloriDeCires si iti raspund, ca sunt mai in tema.



Pupam toate fetele.



papadie nu mai dai pe la noi? [;)]



Ignatica - mamica de David (29 iulie 2006)







Nasterea sufletelului nostru David

[copil]bb2 in burtica

#32
sirimie

sirimie

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.561 mesaje

Postat 29 februarie 2008 - 16:07

Roxana, Vladut al meu a luat 1 kg in prima luna.

Cred ca Darius a luat bine in greutate pina acum. Iti urez sa iasa bine analizele si sa nu mai faca alte crize.



Va dorim sa cresteti mari si frumosi! [:)]



Simona & Vladut (27 februarie 2005)



Poze la http://www.kodakgall...t6d&x=0&y=nr5bn



Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro



Despre Andrei



#33
sirimie

sirimie

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.561 mesaje

Postat 29 februarie 2008 - 16:21

Ignatica, sarcina usoara si BB sanatos!



Ce mai face David? Sper ca toate problemele lui cu infectiile urinare s-au rezolvat si sint sigura ca e un mare nazdravan!







Va dorim sa cresteti mari si frumosi! [:)]



Simona & Vladut (27 februarie 2005)



Poze la http://www.kodakgall...t6d&x=0&y=nr5bn



Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro



Despre Andrei



#34
beatrix

beatrix

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 623 mesaje

Postat 29 februarie 2008 - 16:49

Ignatica, Sirimie, multumesc! probabil e si nerabdarea si pragul acela psihologic ca te gandesti ca e nascut de 3 spatamani si el nu a depasit nici un kg! poate si eu gresesc, intru in panica pt ca inconstient fac comparatia cu Eric dar care s-a nascut la 35 spatamani cu 2920g si cu tot cu stat o spatamana in incubator in prima luna mi-a luat 1 kg 200 de mi-a zis pediatra sa nu-i mai dau lapte de cate ori plange ca risc sa-l fac obez! atunci mi-a zis sa-i introduc suzeta ca ei simt nevoia sa suga si ca de aia plange! astfel in loc sa-l alaptez la 1-2h am marit intervalul la 3h! nu ma asteptam sa ia in greutate cat Eric ca evident un copil mai mic mananca cantitativ mai putin, dar speram undeva la 500g!

iar de convulsii ce sa zic! am vorbit mai devreme cu frate-miu si se pare ca a facut iar o criza! deci are doua pana acum! ce se intampla de fapt, cica pur si simplu nu mai respira, inima nu-i mai bate ca si cum s-ar bloca totul! nu stiu sa explic mai bine sau ce sa mai zic!

multa sanatate tuturor!



Roxana si Eric (11 septembrie 2006)



Ei au nevoie de noi! Haideti sa-i ajutam! [ruga]

#35
FloriDeCires

FloriDeCires

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 156 mesaje

Postat 29 februarie 2008 - 21:33

Beatrix prematurii sub 1 kg iau la inceput foarte putin in greutate.Pe Maria nici n-au cantarit-o vreo 3-4 saptamani dupa nastere iar mai apoi pe masura ce timpul trecea, punea in greutate cam 10gr/zi. Cand a trecut de 1000 gr am sarbatorit si mai apoi a inceput sa puna intre 20-30gr/zi, in special din momentul cand i s-a dat laptic cu biberonul lasand-o sa manance cat poftea ea.
Am luat-o acasa dupa cca 4 luni de incubator cu 2300 gr daca imi mai aduc bine aminte.
Important e sa ia in mod constant in greutate chiar daca este putin, sa respire singur si sa nu mai apara alte complicatii.
Ce fel de convulsii face? Crize de apnee? Daca da, acestea vor trece pe masura ce se maturizeaza sistemul respirator.Si eu m-am speriat de ele mai ales ca Maria avea o multime, zi si noapte si a fost cianotica o lunga perioada de timp.Dar au trecut si acestea.
Fiti optimisti si transmiteti copilului cat mai multe ganduri bune si lumina, pt ca el le simte si va lupta pt el stiind ca cineva il asteapta cu drag in bratele lor.

Noi suntem programati pe luni la neurolog in Ungaria.Am emotii.

sanatate la puiuti si pupici la toate mamicutele

#36
beatrix

beatrix

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 623 mesaje

Postat 01 martie 2008 - 22:52

FloriDeCiresi, multumesc pentru gandurile tale si pt lamuriri! Intradevar este vorba de apnee! Sper sa treaca Darius bine peste si sa nu mai aiba alte probleme!

Si azi de 1 martie daruiesc esentzelor si mamicilor de esentze un martisor virtual si o [floare3]! Va doresc sa aveti o primavara superba, sanatate, fericire si numai bucurii!



Roxana si Eric (11 septembrie 2006)



Ei au nevoie de noi! Haideti sa-i ajutam! [ruga]

#37
ildikodrujit

ildikodrujit

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 67 mesaje

Postat 01 martie 2008 - 23:39

Florideciresi, am citit tot ce ai scris tu despre Maria. Sincer iti recomand sa-ti iei fetita si sa te duci cu ea la un consult in strainatate sa vezi exact ce probleme sunt, daca sunt. Din ce scrii tu, Maria se comporta ca si orice alt copil normal de varsta ei. Nu stiu exact la cate luni s-a nascut fetita ta, dar cred ca a recuperat foarte bine. Si noua un doctor de la Tg Mures ne-a zis ca Alex are sindromul Dandy Walker si ca la cat e de varza creierul lui va fi ca o leguma toata viata. Si stii ceva, baietelul meu acum, la un an si 8 lunite, isi tine foarte bine echilibrul si merge daca are un punct de sprijin(se tine cu manuta de un deget de-al nostru). Inca nu se alimenteaza singur cu lingurita, dar mananca sungur piscot si fructe daca-i dai. Eu n-am acceptat niciodata ceea ce mi-au zis doctorii,si n-am crezut niciodata ca Alex va fi un retardat asa cum imi ziceau ei. Baietelul meu le-a dat peste nas doctorilor si acum toti se minuneaza cum de Alexutu merge, rade, vorbeste si incearca sa lege deja propozitii. E asa de activ ca ne obioseste pe toti.
Tu ai zis ca ti-au dat mai multe diagnostice diferite. Asta e un motiv ca sa mergi in strainatate (la Szeged) si ai sa vezi ca dr de acolo o sa-ti zica sa stai calma ca Maria nu are nimic, cel mult o usoara intarziere (ca si puiul meu) si nicidecum retard. E o mare diferenta intre intarziere si retard psihic, iar din ce povestesti tu fetita ta n-are nimic. In fond tu stai cu copilul tau toata ziua, iar dr. doar cateva minute. Si n-au cum sa-si dea seama in cateva minute de ce poate si de ce nu poate sa faca un copil.
Sper ca data viitoare cand intru pe net sa vad ca scrii numai lucruri bune. Fruntea sus mamica draga si sa stii ca, chiar daca nu te cunosc, sunt cu gandul alaturi de tine si de fetita ta.
V-am pupat si va doresc un martisor fericit.

Apropo: ziceau ca Alex are si tetrapareza spastica, si au renuntat la acest diagnostic numai dupa ce m-am certat cu ei si le-am demonstrat ca bebe meu se misca foarte bine. La un alt control nu s-a mai confirmat decat hidrocefalia, care e tinuta sub control de shuntul care i-a fost pus la operatie.

http://www.e-poze.ro...bcc01d8e2ff8c88

#38
Ignatica

Ignatica

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 470 mesaje

Postat 03 martie 2008 - 01:16

sirimie din fericire am scapat de probleme cu infectiile urinare, suntem voinicei, desi am mers mai greu si se cunoaste, inca nu e un mers perfect, cade des, se impiedica, trebuie sa il tin de gluga sau mana ca sa nu se ciocneasca cu asfaltul dupa 3 pasi.

Multumim pentru felicitari, ne-am incumetat intr-adevar la bb 2, speram sa vina cat mai aproape de termen si sa fie sanatos.



Ignatica - mamica de David (29 iulie 2006)







Nasterea sufletelului nostru David

[copil]bb2 in burtica

#39
Beatrix-C

Beatrix-C
  • Membri
  • 2 mesaje

Postat 03 martie 2008 - 15:24

Buna. Sunt mama de tripleti, doua fete si un baiat, nascuti la 11 decembrie 2007. De cateva zile ma confrunt cu o problema despre care am citi pe forum: una dintre fetite nu mai vrea sa manance cu aceeasi pofta cu care manca inainte. Precizez ca micutii mei sunt alimentati artificial cu Pre-Nan de la Nestle si am fost foarte multumita de evolutia lor. S-au nascut cu o greutate de 2050 g, 1950 g., respectuv 1850 g la 35 de saptamani, iar la acest moment (2 luni si 3 saptamani) au 4600g., 4900g respectiv 5050g. Fetita care s-a nascut cu greutatea cea mai mare are acum greutatea cea mai mica, ea fiind cea care nu mai vrea sa manance. Trage din bibe aprox. 30 ml, dupa care refuza bibe, il impinge cu limba, plange in momentul in care o asez in pozitia pentru alaptat, isi da capul intr-o parte. Inainte de a aparea aceasta problema toti trei mancau aproximativ 730-780 ml lapte pe zi, iar acum micuta de-abia daca mai mananca 550-630 ml. Precizez ca am incercat sa-i dau alta formula de lapte, Lactana de la Topfer (doar de 5 ori), fara nici un rezultat, iar de ieri ii dau Milumil, dar nici acum nu mananca cu mai multa pofta. Adevarul este ca ea nu a fost niciodata o pofticioasa la fel ca ceilalti doi, dar de la 730 ml. pe zi la 550 ml. pe zi este o diferenta destul de mare. I-am schimbat si tetina cu una noua tot din silicon, iar apoi cu una de latex, aceasta fiind mai moale, dar degeaba. Am fost cu ea la pediatru, a spus ca nu exista semne ca ar fi bolnava si mi-a recomandat sa incep sa-i dau suc de mar si morcov, insa mi se pare ca este prea devreme pentru a incepe diversificarea. Mai astept cateva zile, iar daca nu vad nici o schimbare, o sa-i fac niste analize desi sunt sigura ca nu are nici o problema de sanatate (este un copil vesel, care rad foarte des, se joaca cu jucariile din patut si este foarte atenta la tot ce este in jur, nu are temperatura). Sunt curioasa daca s-a mai confruntat careva dintre voi cu aceeasi problema si mai ales cum s-a rezolvat.

#40
try

try

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.429 mesaje

Postat 03 martie 2008 - 18:37

quote:
Originally posted by beatrix
Buna dimineatza!Multumim pt trecerea in listutza cu esenteze!Bebe Darius s-a nascut cu 890g si are acum 970g dupa 3 saptamani! mie m-i se pare foarte putin! A mai facut si convulsii saptamana asta, doar un episod si acum asteapta analizele!Ma ajutati va rog cu un raspuns la urmatoarea intrebare: cat au luat in greutate in primele 3 saptamani esentzele voastre? Va multumesc si multa sanatate esentzelor voastre!Roxana si Eric (11 septembrie 2006) Ei au nevoie de noi! Haideti sa-i ajutam! [ruga]
Roxana, adrian al meu dupa 3 sapt. de-abia ajunsese inapoi la greutatea cu care s-a nascut. Si s-a nascut cu 1590g, deci mult mai mare ca voi. A pierdut 180g imediat dupa nastere adica peste 11%. Dar e adevarat ca mi-a facut si necotizing (un fel de enterocolita de prematuri) si asta l-a tinut mult timp pe loc. Dupa mai bine de 6 sapt. a ajuns la 2138 (atat avea cand l-am externat) de la greutatea lui de nastere. Deci greu, asa-i drumul asta cu prematurii, o zi creste, alte doua scade, e o lupta zilnica cu greutatea, dar ideea e ca nu trebuie sa te concentrezi pe masuratoarea asta zilnica. Important e ca intr-o sapt. sa castige ceva greutate, sa nu mearga inapoi ca racul (asta bine-nteles daca nu au fost si motive de stagnare sau regres, cu ma fost la adrian al meu). Fiecare prematur are ritmul lui si cu cat mai mica greutatea nasterii, cu atat recupereaza mai incet, important e trendul, sa fie cresccator."Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"[mamica] Alex (3 ani) si Adrian (1.5 ani) ..... poze I, II si III


Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Dublu test pozitiv È™i nopÈ›i întregi nedormite!

    Ana1298
    - Astăzi, 17:26

  • Gata vacanta!

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 16:16

  • Minunea asteptata din burtica

    RoxiMada
    - Astăzi, 15:26

  • Nasterea prin cezariana

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 10:27

  • Alăptare 🤱🏻

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 09:57

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -