Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Prematurii-Esentele tari se tin in sticlute mici10


203 raspunsuri la acest subiect

#181
laura30

laura30

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 21 mesaje

Postat 05 august 2008 - 19:03

Flori de cires, as avea si eu o rugaminte la tine. Spune-mi te rog, daca se poate, numele doctorului de la Tirgu Mures de la clinica de neurologie. Trebuie sa merg si eu vineri si sunt curioasa sa vad daca nu e acelasi medic. Multumesc mult.

#182
sheherezada

sheherezada

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 547 mesaje

Postat 06 august 2008 - 15:00

Sheanna am incercat si alte tipuri de lapte dar rezultatul e acelasi.Am incercat sa trecem si la formula 3 (pana acum am mers cu 2) dar parca e si mai rau!Lapte de vaca mi-a fost frica sa ii dau pana acum.Cat despre lactate si branzica ...nici astea nu au prea mare cautare acum.Intr-o vreme manca bine iaurtul cu piersicuta deshidratata dar acum ia numai cateva lingurite si cu branzica la fel.

Am uitat sa spun ca au inceput sa ii iasa dintisorii.Try avea dreptate cand a spus ca desi ii sunt umflati nu caninii o sa ii iasa primii .Ne-au iesit primii incisivi si se pare ca mai urmeaza si altii.

Sunt stresata din cauza ca luna trecuta a slabit 600 de grame iar luna asta inca 300.Doctorita de familie a zis ca e anorexica ...Ne-a dat Liv 52 si Sanzime fara rezultate spectaculoase insa...La un anisor,varsta reala are doar 6,80 kg ,lucru care ma cam ingrijoreaza.



Sheherezada&bb Maia-Iulia



'Nu exista culmi de neatins,ci numai aripe prea scurte."

Poze

#183
Sheannamp

Sheannamp

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.335 mesaje

Postat 06 august 2008 - 19:09

She, m-am uitat pe grafice si intr-adevar e cam putin, chiar si pentru varsta corectata (10 luni). E sub limita inferioara a normalului.
Nu vreau sa te sperii dar poate ar fi mai bine sa mergi la un consult mai amanuntit la un pediatru specialist, poate intr-o clinica universitara.
Nu stiu ce poate fi dar scaderea in greutate, de 2 luni, la varsta ei trebuie clar investigata.
Offf, draga Maia, sper sa nu fie nimic cu sanatatea ei!
Doamne ajuta!

[pup]

#184
sirimie

sirimie

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.561 mesaje

Postat 06 august 2008 - 19:15

sheherezada i-ai facut analize de singe si de viermisori? Poate e anemica sau are ceva carente. Daca i-ai facut si nu are nimic, nu ai ce sa faci decit sa astepti sa ii treaca. Si sa insisti sa ii dai sa manince ce trebuie. Cind ii cresc dinti nu are pofta de mincare pentru ca o deranjeaza gingiile.



Va dorim sa cresteti mari si frumosi! [:)]



Simona & Vladut (27 februarie 2005)



Poze la http://www.kodakgall...t6d&x=0&y=nr5bn



Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro



Despre Andrei



#185
FloriDeCires

FloriDeCires

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 156 mesaje

Postat 07 august 2008 - 13:50

Buna fetelor!
Noi abia de-am revenit din vacanta.Am fost la mare unde Maria s-a simtit foarte bine fie ca se juca in nisip, fie ca se balacea in apa marii de unde o scoteam cu plansete protestatoare.

Laura, medicul la care am fost este dr Racos, considerata medic bun in cadrul acelei institutii.Insa eu nu-ti recomand defel sa incerci experienta de acolo.Am explicat la vremea aceea ce am patit acolo si nici nu pot avea macar termen de comparatie cu ceea ce am gasit in Ungaria la neurologie pediatrica.
Daca as fi ramas doar cu diagnosticul dat la Tg Mures, astazi as fi fost cu handicapul psihic ca Maria este epileptica, as fi dopat-o cu medicamente si cine stie ce alte efecte secundare s-ar fi ivit in dezvoltarea Mariei.
Uite, Maria este ok, n-a mai avut acele gesturi care m-au alarmat atunci, nu da niciun semn de afectare neurologica si deja prematuritatea ei se estompeaza atat de mult pana la nivel de amintire indepartata.
Daca doresti pot sa iti dau adresa de la clinica din Debrecin sau sa incerci in Bucuresti la medicul recomandat de Sheannamp.

Si Maria stagneaza in greutate si chiar mi se pare ca a slabit putin.Nu trecem de 9 kg de mai multe luni incoace dar o vad vioaie, mananca la fel, in schimb s-a mai inaltat, si-a perfectionat mersul, alearga, apuca tot, se catara peste tot si vrea sa faca tot ce facem noi adultii (aproape tot :D).
Nu vorbeste, adica spune: mama mea, tati, Dei(andrei), papa, caca, mahina(masina), Coco (papagalii) si inca altele mai usoare.Nu mi-am facut probleme pt ca intelege tot ce-i spun si face ce ii zic sa faca.Cred ca e doar o chestiune de timp.Mai avem un pic - 2 luni si implinim 2 ani.Am fata mare, ce mai!

Try, Anna, Sanzi,Sirimie, Shehe va pupam si va dorim o vara frumoasa iar esentelor voastre si ale tuturor mamicilor de aici sa creasca mari si sanatoase.

#186
lidiadanaila

lidiadanaila

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 210 mesaje

Postat 07 august 2008 - 14:59

[cheers][flo][flo]....vai...MARIA face 2 anisori ...nu pot sa cred !!!....ce ma bucur ca sunteti bine !!!!!....va doresc tot binele la toti !!!

lidia

#187
sheherezada

sheherezada

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 547 mesaje

Postat 07 august 2008 - 15:12

Maia a stat azi in fundulet singurica aproape 10 minute!Sunt in culmea fericirii!!!

Cat despre mancare...ea nu a fost niciodata o mancacioasa.Cam pe la trei luni a avut doua episoade de varsaturi si din acel moment ea a hotarat cat vrea sa manance.Daca a vrut doar 30 ml de lapte nu am reusit sa o conving sa bea mai mult.Am sperat ca dupa diversificare

va manca mai mult dar m-am inselat.Tot putin a mancat.Si a inceput sa refuze sticluta.Asa ca toate lichidele le bem cu lingurita.In rest e un copil vesel si plin de energie.Ma alearga toata ziua prin casa (ca nu i-am luat premergator) pana nu mai am suflu si ea tot nu oboseste.Acum s-a plictisit de stat pe burta si trebuie sa plec.



Sheherezada&bb Maia-Iulia



'Nu exista culmi de neatins,ci numai aripe prea scurte."

Poze

#188
sanziana27

sanziana27

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.231 mesaje

Postat 07 august 2008 - 15:31

Flori de cires ma bucur enorm pt vestile bune despre voi! Si noi mai avem tot 2 luni pana la 2 ani! Wau ce copii mari avem, chiar daca sunt niste "vrabiute". Si Dragos stagneaza de luni bune la 11kg si are vreo 87 cm.

Felicitari Maiei pt statul in fundulet. Dragos nu a mers nici de-a buselea, nici de manute, ci doar tinandu-se de mobila si pat si intr-o zi s-a desprins de ajutor si a mers singur.Parca si acum il vad cum mergea paralel cu peretele si apoi venind spre mine.Acum suntem la experienta alegatului, care-mi da emotii de mor, ca mai trage cate o tranta!

pupici tuturor



[gravi] 30+ cu [baietel]David Gabriel si mamica de Dragos Mihai(26.09.2006)

Povestea iubirii noastre mici

Burtica bebe 2

Poze camera copii



#189
try

try

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.429 mesaje

Postat 08 august 2008 - 17:59

Shehe, si mie mi s-a parut putin nici 7 kg la varsta ei. Te rog mergi undeva la un medic care s-o consulte amanuntit. Daca o consulta, te trimite acasa si nu te mai cheama, e clar ca nu e un medic interesat. Chair daca la un prim control totul va fi ok, normal ar fi sa o vada in timp cum evolueaza, deci sa va cheme la vizita pe o perioada mai lunga.

Ce inaltime are? A luat in inaltime in ultimele 2 luni? Dar chiar si asta nu justifica scaderea in greutate. Faptul ca 2 luni repetate a scazut in greutate inseamna ca e o cauza persistenta acolo. Mai ales ca pierderea nu e neglijabila. Sa nu fie ceva viermisori intestinali ceva? Pt ca daca ar fi bolnava de ceva mai complicat sigur s-ar fi vazut si-n energia ei zilnica ori tu spui ca e vioaie si vesela.
Acum 2 luni inteleg ca avea 7,7kg la 8 luni ceea ce era f bine. Deci ceva s-a intamplat in aceste 2 luni de a scazut asa mult in greutate. Nu ma pot gandi deocamdata la altceva decta viermisori, ca astia iti iau din apetit, dar nu si din energia si vioiciunea zilnica.

Ma bucur pt toate progresele copilasilor vostri, pe mine ma apuca asa o uimire-nedumerire-nostalgie garnisita cu umezeli de ochi cand ma gandesc ca deja copilaisi astia fac doi anisori.
Nu stiu de unde a crescut Adrienutzu meu asa repede la 2 anisori si cu ajutorul cui ca eu ma simt ca trezita dintr-un somn: acu' l-am nascut, acu' are doi ani.

Nici noi nu ne obosim cu olita inca. am scoz-o de la naftalina sa zaca acolo in casa ca sa se obisnuiasca macar vizual cu ea, insa mai e cale lunga pana facem la ea. a inceput sa nu mai sufere pameprsul pe el. Daca sta/doarme doar in pampers, sigur il da jos. Trebuei mereu sa-i punem pantaloni pe el ca sa lase pampersul pe el. Nu de-alta da' mi-a facut bucuria de a se dezbraca de pampers is sa-mi faca kk si pisu' pe mocheta. Stie cand vine pisu' pt ca la baie cand il pun in cada sta in picioare si primul lucru pe care-l face e sa se uite la putza si asteapta sa faca pisu'. O sa incerc sa il ademenesc sa faca intr-un paharel de plastic cu care se jaoca ei mereu la baie si poate se invata sa faca in el seara la baita si astfel sa inteleaga ca pisu se face nu numai in pampersel, ci si in alte locuri. am realizat asta la alex cand l-am dezvatat de pampers ca a avut o perioada scurta in care nu facea pana n-avea pampersu lpe el, deci pt el era safe sa-si dea drumul doar in pampers, nu avea curajul sa-si dea drumul in olitza sau veceu. Si e logic sa fie asa judecat dupa experienta lor de pitici. 2 an ide zile pampersul a fost locul in care ei au facut kk si pisu, pt ei acolo e in regula sa faca, iar olitza pare un loc unde ei nu se simt in siguranta sau nu li se pare normal sa-si dea drumul. Unii fac tranzitia asta mai usor, altii cu mai multe impotriviri, dar sigur pana la 4 ani ii scapam si de pampersi. [:D][:D]

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"


#190
Sheannamp

Sheannamp

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.335 mesaje

Postat 08 august 2008 - 18:39

Hi, Hi, Hi!
Minunata Marie s-a facut Domnisoara......[il]

Flori, ma bucur de vestile bune si ca nu ne-ai uitat. Sper din tot sufletul ca cerul e senin si e mult soare la Oradea
[pup] cu drag pe toti!


Try, asa zic si eu!
Oricum, buna idee cu paharutul....


Panic Questions

  • Cum să scap rapid de ciuperca picioarelor È™i unghiilor?

    MaryJane999
    - Astăzi, 14:34

  • miha444
    - mar 22 2024 16:22

  • Analizele au arătat o deteriorare a stării ficatului. Ce să fac?

    MaryJane999
    - mar 21 2024 12:16

  • Progesteron

    Flor_i
    - mar 18 2024 13:02

  • Cat mănâncă bebe la 2 luni

    mada204
    - mar 08 2024 16:24

Last Blogs

  • Vitamine preconceptie si in sarcina

    Deutzuk
    - Astăzi, 14:03

  • Pregătindu-ne pentru sosirea micuÈ›ului

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 13:30

  • Morfologie 2

    Erika91
    - Astăzi, 12:04

  • Locul de muncă È™i sarcina

    Ioone
    - Ieri, 23:41

  • Kinetoterapie

    Vasilescu Georgeta
    - Ieri, 23:32

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -