Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Crestinismul intre credinta si indoctrinare


178 raspunsuri la acest subiect

#171
lucia_cs

lucia_cs

  Membru incepator

 • Membri
 • PunctPunct
 • 292 mesaje

Postat 16 octombrie 2005 - 23:45

ManyHope tot ceea ce inteleg eu din Biblie imi spune ca ORICAND o persoana vine cu o inima sincera la Dumnezeu, El o primeste cu cea mai mare bucurie, asta inseamna sa-i primim darul pe care ni l-a dat si anume Mantuirea prin Fiul Lui Isus Hristos.

Din povestea pe care ai descris-o mai sus spui ca femeia a avut o rugaciune sincera, acea rugaciune va fi ascultata de Dumnezeu.

Ioan 17:3 Si viata vesnicã este aceasta: sã Te cunoascã pe Tine, singurul Dumnezeu adevãrat si pe Isus Hristos pe care L-ai trimis Tu.quote:
INSA ! in situatia asta super-critica ajungand, femeia se roaga la Dumnezeu in cel mai serios mod cu putinta (cam pentru ce presupun ca va imaginati singure...) o rugaciune sincera, totala, deplina, din tot sufletul, serioasa...nu stiu cum sa spun sas intelegeti, o rugaciune asa cum cred si eu ca trebuie sa fie o rugaciune.
Citind inca o data cazul, remarc o parte din mesajul tau:

"[...]femeia se roaga la Dumnezeu in cel mai serios mod cu putinta (cam pentru ce presupun ca va imaginati singure...)[...]"

Daca ea cerea la Dumnezeu vindecarea, aici nu pot sa-ti raspund decat ca ea va primi vindecarea numai daca asta face parte din Planul Lui Dumnezeu. Daca crezi in Dumnezeu, nu inseamna ca nu ai sa mori niciodata sau ca nu ai sa suferi niciodata. Daca crezi in Dumnezeu si traiesti cu recunostinta pentru Darul Lui, asta inseamna ca vei fi ferit de moartea vesnica, dar nu si de moartea pe acest pamant.

La Dumnezeu lucrurile nu se termina in momentul mortii cuiva. Daca El nu a vindecat aici o persoana, asta nu inseamna ca El nu a raspuns la rugaciunile acelei persoane.

Sa nu uitam ca noi cerem in felul nostru (nefiind atotstiutori), iar Dumnezeu ne rapsunde in modul Lui cel intelept. Nu putem sa intelegem mereu care sunt Caile Lui.

Personal, traiesc cu speranta ca o data vom ajunge sa intelegem multe.

Ce se intampla in spatele aparentelor?

As recomanda aici povestea lui Iov, el simtea ca Dumnezeu il chinuia, iar realitatea era cu totul alta._______________La 7 luni are cancer, dar si 80% sanse sa traiasca. Haideti sa o ajutam!


Aici poti face viata unui copil mai acceptabila!
Noi ajutam pe unii, altii ajuta pe altii, astfel toti pot fi ajutati!

Lucia sotia lui CsabaPoze Bunny
[iepu]
 • 0

#172
myrrha

myrrha

  Membru junior

 • Membri
 • PunctPunctPunct
 • 550 mesaje

Postat 17 octombrie 2005 - 10:54

Manyhope, raspunsul meu se incadreaza tot la "nu stiu" (cred ca-ti ilustrez teoria cu asta)

Cit priveste "pe apa simbetei" inca n-am gasit o sursa oficiala, dar interpretarea ta nu-mi indica decit antisemitismul nostru. As prefera o alta interpretare (crestinii care (se) spalau simbata, inainte de ziua Domnului)Denizel, cit priveste instituirea Duminicii ca ziua Domnului la crestini, aceasta s-a intimplat mai devreme decit presupuneam eu, deja din timpul Apostolului Pavel (ai vazut versetul din Acte 20.7, in care se vorbeste explicit despre impartasanie in prima zi a saptaminii, deci Duminica?)Daca suportul e apostolic, eu nu as pune la indoiala legitimitatea schimbarii Sabbathului, ci mai degraba m-ar interesa motivele. Daca, asa cum spui tu, poti contesta apostolii pe motiv ca au fost oameni si nu aveau dreptul sa schimbe cuvintul lui Dumnezeu, atunci poti contesta Scriptura insasi, pentru ca - printre altele - Iisus a fost evreu, a vorbit/predicat in ebraica, iar NT e scris direct de evanghelisti in greaca, deci l-au tradus pe Iisus... (si sint atitea realitati evreiesti, cum ar fi azima insasi, neclare in NT, tocmai din pricina folosirii limbii grecesti...) Alta intrebare in acelasi spirit ar fi: de ce a fost creat termenul Dies Dominica/kuriake hemera, care nu exista in VT? Si mergind mai departe: de ce a mai fost scris NT, daca aveam VT?Deci, ce motiv puteau avea apostolii/primii crestini sa schimbe ziua Domnului? Primul ar fi acela ca este Ziua Invierii, ziua Re-creatiei. Nu uita ca Dominica Dies inseamna fix asta "Ziua Domnului". Ca Invierea Dumnezeului-lumina se suprapunea cu Solis Dies (pastrat in engleza, Sunday), prima zi a saptaminii la latini, era un alt factor favorizant. Apoi, persecutia evreilor (ca si a crestinilor) de catre romani - stiut fiind ca primii crestini isi practicau religia in catacombe, in secret; schimbarea zilei de cult era mai sigura.Nu stiu alte motive, dar sint sigura ca au existat temeiuri suficiente (la o data atit de timpurie, si atit de aproape de prezenta lui Iisus). Cred ca mai important este sa tii ziua Domnului. Uite pasajul din catehismul catolic pe tema Duminicii.
 • 0

#173
Jocelyn

Jocelyn

  Membru junior

 • Membri
 • PunctPunctPunct
 • 876 mesaje

Postat 17 octombrie 2005 - 11:15

ManyHope din punctul meu de vedere este evident ca Dumnezeu nu da note rugaciunilor. Dumnezeu asculta orice rugaciune sincera, fie ca este facuta de cineva care Il cunoaste si il asculta, fie ca este facuta de cineva care ii cere ajutorul prima data, nestiind nimic despre El. Nu stiu cum ii va raspunde, dar stiu ca o asculta cu acelasi interes si cu aceeasi dragoste cu care il asculta si pe unul care se roaga in fiecare zi.

If there were in the world today any large number of people who desired their own happiness more than they desired the unhappiness of others, we could have paradise in a few years.[flo]
 • 0

#174
denizel

denizel

  Membru de baza

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
 • 7.078 mesaje

Postat 17 octombrie 2005 - 12:27

Mirrha, asa cum am spus si Irinei eu interpretez pasajul din Fapte 20.7, ca ei erau adunati si au frint piinea in duminica aia, pt. ca a doua zi urma sa plece Pavel.
De altfel si in biserica ortodoxa, nu ne impartasim numai duminica.
Chiar as vrea parerea ta. Gasesti vreo logica in ce am scris mai sus cu privire la primii iudei crestini?

Ma simt datoare sa explic care e rostul acestei discutii: am deschis-o pe topicul O singura biserica, pt. ca voiam lamuriri cu privire la tinerea simbetei sau a duminicii. Deci, nu vreau ca discutia sa se transforme intr-o disputa. Credeti-ma ca nu am cu cine sa vorbesc despre asta, in conditiile in care consider problema pusa de mine una importanta.

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitzã" :)) - din jurnalul unei mãmici de bãietzel.
 • 0

#175
myrrha

myrrha

  Membru junior

 • Membri
 • PunctPunctPunct
 • 550 mesaje

Postat 17 octombrie 2005 - 17:17

Denizel, scuza-ma ca nu am fost atenta la discutia voastra despre sabbath.

Uite, in fuga, as vrea sa te intreb ceva (si revin la povestea cu iudeii): ce intelegi tu prin "fringerea piinii"? daca era coacerea ei, puteam intelege ca era pentru ca Sf. Pavel urma sa plece a doua zi. Dar e precizata "fringerea". Nu taierea, nu coacerea. E destul de tehnic si de neobisnuit ca sa fie asociat, cred eu, cu un ritual, si anume cel al comuniunii.Dar m-am uitat in versiunea greaca si latina a pasajului din Fapte 20,7: in greaca e klasai arton si in latina frangere panem. Mie "fringerea" mi-a sugerat imediat mesa, felul in care preotul ridica ostia si o fringe in doua. M-am uitat apoi la versetul cu Cina cea de taina, Matei 26, 26 (uita-te tu daca vrei la ceilalti evanghelisti, aici ai un NT cu toate versiunile) si exact aceleasi cuvinte sint folosite pentru ceea ce face Iisus: in greaca ton arton eklasen, in latina panem fregit. Pentru ce fringea piinea Iisus? Eu inteleg prin aceasta fringere daruirea, ruperea din sine, adica esenta impartasaniei (luarea din "partea" Domnului)
 • 0

#176
myrrha

myrrha

  Membru junior

 • Membri
 • PunctPunctPunct
 • 550 mesaje

Postat 17 octombrie 2005 - 17:24

Aaaa, nu sint sigura daca te-am inteles. Deci esti de acord ca era impartasanie in Fapte 20:7, dar ca putea fi in orice zi a saptaminii.
Si totusi, cea mai importanta slujba si comuniune are loc duminica, aceasta este esentiala, si la ortodocsi si la catolici.
Din fapte 20:7 eu inteleg ca fringerea piinii a avut loc pentru ca era prima zi a saptaminii, nu pentru ca Pavel urma sa plece a doua zi. Informatia ca "Pavel urma sa plece in zori" explica prelungirea predicii, nu fringerea piinii. Asa inteleg eu.
Uite inca o data pasajul in latina (Vulgata):
20:7 in una autem sabbati cum convenissemus ad frangendum panem Paulus disputabat eis profecturus in crastinum protraxitque sermonem usque in mediam noctem.
traducerea mea: "insa in prima zi a saptaminii, fiindca/dupa ce ne intilnisem ca sa fringem piinea, Pavel, care urma sa plece in zori, a discutat cu ei si si-a prelungit predica pina la miezul noptii"

 • 0

#177
denizel

denizel

  Membru de baza

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
 • 7.078 mesaje

Postat 17 octombrie 2005 - 17:42

Myrrha, exact asta inteleg si eu. E fringerea piinii, care a avut loc si la Cina cea de taina.
Eu cred ca au facut asta, inainte de plecarea Sf. Pavel pentru a se desparti "impartasiti" in amintirea Domnului Iisus.
Exista o probabilitate mare, ca ei sa nu-l mai vada niciodata pe Apostolul Pavel, deci cred ca au vrut sa sa impartaseasca pt. ultima data impreuna.

Uite, am gasit si unul din textele biblice care m-a facut sa-mi pun a problema zilei de odihna: Ioan14 - pazirea poruncilor. uite de asta imi e mie f. teama sa nu gresesc...
Imi scrisese si Elena ceva si chiar am sa caut raspunsul pe care i l-am dat si ti-l pun aici.

Multumesc mult pentru disponibilitate[flo]

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitzã" :)) - din jurnalul unei mãmici de bãietzel.
 • 0

#178
impreuna

impreuna

  Membru junior

 • Membri
 • PunctPunctPunct
 • 1.354 mesaje

Postat 17 octombrie 2005 - 17:50

Am deschis aici partea a doua a subiectului.Impreuna = mami Flavia, tati Mircea si puiutza Sara
 • 0
Intrebari Panica

 • Gemeni

  funnye1
  - Astăzi, 08:43

 • Contractii

  Pop Paula
  - Astăzi, 05:42

 • ingera57
  - Ieri, 12:02

 • Consultație Fiv gratuita

  Luci76
  - Ieri, 11:35

 • Despre sarcina

  gabrie157
  - Ieri, 09:39

Grupuri

 • Adriana

  Adriana Stanciu
  - iun 05 2019 10:31

 • Mamici de Ianuarie 2019

  Anaysmaria
  - mai 13 2019 11:26

 • Fericire

  Matei Gabriel
  - mar 18 2019 20:09

 • Mamici de septembrie 2016

  Ralucutza1987
  - sep 17 2017 10:28

 • Bebeluși prematuri!

  Briseea
  - iul 12 2017 08:28

Bloguri

 • Morfologia de trim al 2-lea

  Oanapdrr
  - nov 18 2019 10:00

 • Numele puiului meu

  Rusuana89
  - nov 18 2019 04:24

 • Saptamana 28

  AlexDumitru
  - nov 17 2019 14:05

 • Ce pastile afectează sarcina din cele pe care le-am luat?

  alyblondy
  - nov 17 2019 05:32

 • Cum nasc

  Rusuana89
  - nov 16 2019 21:02

Retete

 • Tarta de prune si miere

  Anda08
  - aug 20 2019 12:37

 • Salata de capsuni

  Anda08
  - iul 03 2019 12:02

 • Clatite sau pancakes cu nuca de cocos si fructe

  Anda08
  - mar 29 2019 12:13

 • Salata de bulgur cu creveti si conopida

  Anda08
  - ian 23 2019 11:29

 • Galette cu fructe de toamna

  Anda08
  - nov 06 2018 14:38