Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 3 voturi

ENDOMETRIOZA nu ne va impiedica sa avem un bebe-28


195 raspunsuri la acest subiect

#1
Ioanatugs

Ioanatugs

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.254 mesaje

Postat 06 februarie 2008 - 02:32

Fete dragi, va invit sa continuam discutiile incepute in capitolele anterioare, cu mult optimism si incredere ca intr-o buna zi vom reusi!![cheers]cap.1,cap.2,cap.3,cap.4,cap.5,cap.6,cap.7,cap.8,cap.9, cap.10,cap.11, cap.12,cap.13, ,cap.14,cap.15,cap.16,cap17, cap.18,cap.19, cap.20, cap.21, cap.22,cap.23, cap.24, cap.25,cap.26, cap.27





Endometrioza reprezinta, simplist vorbind, o afectiune ginecologica caracterizata prin prezenta de tesut endometrial functional in afara cavitatii uterine. Cu alte cuvinte, tesutul care in mod normal captuseste cavitatea uterina poate fi gasit, la anumite femei, in mod anormal, si in alte locatii situate extrauterin. Localizarea acestor tesuturi ectopice poate sa fie atat in zone adiacente aparatului genital feminin (ovare, ligamente largi, ligamente uterosacrate, peritoneul pelvin, septul rectovaginal, vezica urinara, etc.), cat si in locuri absolut imprevizibile, precum ar fi Sistemul Nervos Central, plaman sau tesut miocardic.

Diagnosticare: Endometrioza poate fi diagnosticata de catre medicul ginecolog, care examineaza direct zona pelviana cu un mic instrument numit laparoscop. Laparoscopia este o procedura rapida, care permite depistarea endometriozei doar atunci cand este vizibila in zona genitala. In timpul unei asemenea investigatii, ginecologul sesizeaza mici puncte pe vulva, vagin, colul uterin sau intr-o alta sfera genitala. Aceste puncte sau "insule", cum le mai numesc ginecologii, sunt leziunile cauzate de fragmentele de endometru. Daca fragmentele ajung in afara zonei genitale si se depun pe intestine, depistarea lor este mai dificila.

Totusi, mai ales in astfel de cazuri, contactul sexual dureros este unul dintre principalele indicii care denota prezenta endometriozei. Daca ai aceasta problema, nu ezita sa-i spui medicului.

Un alt factor care intarzie depistarea endometriozei este absenta simptomatologiei. Aceasta afectiune poate fi extrem de dureroasa sau, din contra, poate trece neobservata. Este vorba, mai ales, de persoane care au o forma usoara a bolii.

Care sunt simptomele endometriozei? Multe dintre cazuri sunt asimptomatice. Atunci cand simptomele apar, acestea includ:

Crampe abdominale sau dureri lombare in timpul menstruatiei.

Dureri menstruale severe.

Dureri la defecatie (scaun).

Disurie (dureri in timpul urinarii), in special in timpul menstruatiei.

Dispareunie (dureri la contact sexual).

Infertilitate.

Cine poate face endometrioza? Orice femeie care are menstruatie regulata poate face endometrioza. Aceasta boala afecteaza cu precadere femeile intre 25 si 40 de ani, dar poate afecta si adolescentele si femei mai tinere de 25 de ani. Apare mai frecvent la femeile nulipare (care nu au avut nici o sarcina).

Interventiile chirurgicale In cazurile mai severe de endometrioza, tesutul cicatriceal poate fi excizat in timpul laparoscopiei exploratorie. Excizarea acestui tesut poate ameliora simptomele si poate creste sansele unei sarcini.

Fertilitatea poate fi afectata? Cele mai multe femei care sufera de endometrioza pot avea copii. Sansele de a ramane insarcinata depind de severitatea afectiunii si de raspunsul la tratament. Se recomanda o perioada de observatie fara tratament inainte de a lua in consideratie tratamentul chirurgical.



Link-uri utile: http://www.endo-resolved.com/diet.html

http://forum.desprec...&TOPIC_ID=35752

http://www.search-en...e.php?id=370486 ,

http://www.presspro-...oului--611.html

http://www.endometriosisassn.org/

http://www.endometriosis.ca/



MODELELE NOASTRE: Fete care au reusit sa ramana gravidute desi au avut endometrioza:



Amely operata laparoscopic(chist endometriozic+endometrioza in zona pelvina), a urmat un tratament naturist, un regim alimentar sanatos si acum e proaspata mamica de baietel.

Alinaalex -"am avut si eu endometrioza, operata laparoscopic in decembrie 2004 la Timisoara - prof. Munteanu, iar acum am un baietzel!"

Sorina73-"si eu am suferit de endometrioza, am avut un chist endometriozic operat laparoscopic in sept. 2005. Din fericire ovarul mi-a ramas intreg, dar sansele de a avea un copil pe cale naturala mi s-a spus ca sunt destul de mici. Din fericire pt. noi in oct.2005, deci imediat dupa prima menstruatie, am ramas insarcinata, iar acum am o minune de fetita."

Elbi-"si eu am avut endometrioza descoperita cand incercam sa-l avem pe bebe nr. 2. dupa multe aventuri, caci si mie o somitate imi spusese ca as avea o tumora pe ovar si ca ar dori o interventie in camp deschis, am gasit pe altcinvea, am facut laparoscopie, apoi 6 luni cu danazol, a urmat o luna de refacere, iar luna urmatoare am ramas gravida si acum avem 2 baieti."

Tania2"-Numele meu este Tania, am 34 ani, am fost diagnosticata in decembrie 2004 cu endometrioza la ovarul stang. Dupa ce am consultat mai multi medici am hotarat sa ma operez laparoscopic in 30 mai 2005. In iulie 2005 am ramas insarcinata, am nascut in aprilie 2006 si am cea mai minunta fetita, Bianca"

Tanti:"Eu am fost op clasic de chist endometriozic avea 6 cm pe un ovar(stang)iar pe celelalt erau punctulete mici nu stiu daca erau tot de endometrioza, dupa op. mi sa spus sa incerc 1 an de zile iar daca nu, dupa aceea sa incerc stimulare sau fiv, am incercat si am luat si ceva na

#2
andreyutza

andreyutza

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 577 mesaje

Postat 06 februarie 2008 - 10:34

salutare fete dragi!!![:X][:X][:X]
N-am mai intrat de mult timp aici ca sa scriu dar am citit acum si din urma. Am foarte mult de lucru, cu inchiderea de an si toate cele. Eu continui tratamentul cu duphaston si dupa prima luna si jumatate doc e optimista si spune ca da rezultate acest tratament. Asa o fi!!

Diana felicitari pt cununia religioasa, ai fost o frumoasa si rochita ta mi-a placut mult. iti tin pumnii la eco, sa fie rezultatul pe care ti-l doresti![pup]
Mada ce mai faci, muncesti, muncesti la bebe?
Alexia28 cand nasti? Aceeasi intrebare si pt Ralu_t.
Ioana iti spun de pe acum succes la FIV-ul ce se apropie cu pasi repezi. Sa vii cu vesti bune.
Ancaoradea cum merge tratamentul?
Mai stiti ceva de Boo, a mai dat vreun semn de viata sau ne-a parasit de cand are bebelin in burtica?
Hera tu ce mai spui? Nu prea ai mai intrat nici tu pe aici.

Pup toate fetele si veteranele si pe cele mai nou venite! [pup] [pup][pup]

Vreau o minune, vreau o minune-n viata mea!!! Criss

#3
mada23

mada23

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.125 mesaje

Postat 06 februarie 2008 - 10:36

Ioana...[flo][flo] pentru noul capitol, imi place ca esti asa activa, sigur vine bebele [pup]
Am o presimtire ca acest capitol o sa fie plin de surprize placute, asa ca spor la treaba "gagici" [;)], iubiti-va mult.
[grup][dual]

"Dragostea nu poate fi masurata, cumparata sau vanduta.Dragostea are valoare doar atunci cand este daruita."





in 2008 miracolul va veni pe strada mea...madutz
http://tt.lilypie.com/7qKBp2.png

#4
unducthable

unducthable

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.174 mesaje

Postat 06 februarie 2008 - 10:43

Buna dragele mele,.

va multumesc pentru urari si la fel va doresc si voua.

Ieri nu am facut la nici un ginecolog , deci nici la al meu , ca e plecat saptamana aceasta , nu am facut ecografie intravaginala.


M-am grabit oricum , si mi s-a facut ecografie pelviana ...parca asa scris , de catre un expert in ecografie la o clinica si la acest tip de ecografie , daca cineva are sarcina, sarcina se vede de la 5 saptamani in sus.

Mie mi-a vazut ce e acolo, nu e cazul sa mi se mai sopuna ca mi se vede o sarcina , daca ar fii poate e prea prea mica , dar eu zic ca nu e sarcina pt ca asa a aaratat ultima mea analiza si nu are rost.

Chestii bune sunt urmatoarele, mi-a zis ca ovarele si ce am pe acolo sunt foarte OK , nu am chisturi si nimic dubios , MI-A VAZUT UN FOLICUL DE 14 MM [il][il][il]

atat

va urez o zi super si tinem legatura cu drag , Andreyutza , mi-era dor de tine , va pup pe toate cele dragi

A FI MARE NU-I MIRARE, A FI OM E LUCRU MARE .

poze cu noi
http://www.dianabost...et.ro/nunta.asp

http://cgbostan.evonet.ro/gallery.htm




#5
Boo

Boo

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.834 mesaje

Postat 06 februarie 2008 - 12:23

N-am mai intrat de mult timp sa va scriu, dar am incercat sa citesc ce scrieti. Nu v-am abandonat !!! departe de mine gandul asta.

Eu sunt bine, nu pot sa ma plang de ceva anume. Ma mai doare burta din cand in cand, de ieri am inceput sa iau Magne B6 si No-spa. In rest somnul ma omoara, ajung acasa la 6-7 si direct in pat ma pun, chiar daca nu adorm imediat, dar nu sunt in stare sa fac nimic altceva. Si dimineata e asa greu cu trezitul si venirea la servici . [nani]Eu de greturi nu pot sa ma plang, ca nu am avut nici macar o data.

Legat de analize: eu am fost la dr cu care am facut FIV-ul si mi-a zis ca pana nu trec de sapt 11-12 nu imi da sa fac nimic. El vine in tara in jur de 20 febr si a spus ca sa ne vedem atunci si imi va face eco pt masurarea pliului nucal. Si poate atunci sa-mi mai dea si altceva de facut daca e cazul. Oricum eu le am pe toate facute in sept, inainte sa incep tratamentul de FIV.

Mai am o programare la ecografie la dr Pop in 14 febr (pe asta am facut-o la plesneala acum cateva luni, nici nu stiam ca o sa fiu gravi, dar s-a potrivit) si sunt tare curioasa ce imi zice si el.

In rest eu iau Acid Folic si 4 Utrogestan.



As vrea sa ma apuc si eu de sport sau de inot, dar vreau sa treaca macar 3 luni pline si pe urma. Am tot studiat centrele din Bucuresti. Dar inca nu m-am hotarat.



Alexia tin pumnii stransi sa ai o nastere cat mai usoara si fara peripetii la Elias !!



Ioana de abia astept sa predau stafeta !!!!!!!!! [:D]



[pup] pe toata lumea !!!







[gravi] [copil]

Buburuza

asa creste Buburuza



"Nu ti se da niciodata o dorinta fara sa ti se dea si puterea de a o duce la indeplinire. Totusi, va trebui sa muncesti pentru asta ..." - Richard Bach


#6
lenutel

lenutel

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 19 mesaje

Postat 06 februarie 2008 - 12:51

Salutare fetelor!
Ce mai faceti voi? Boo sa ai grija de tine, asta este cel mai important acum. Sa ne trimiti poze cu bebe.
Diana, sa speram ca o sa vii peste cateva zile cu o veste buna.
Mada mii de pupici.
Ioana multumim pentru activitate, esti foarte promta.
Ma bucur foarte mult ca existati, pentru ca conteaza foarte mult sa ai cui sa-ti descarci sufletul.
Sa aveti parte de tot binele din lume! Il meritati toate din plin.

#7
mada23

mada23

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.125 mesaje

Postat 06 februarie 2008 - 13:08

Pupici pentru lumea noua [pup]
Eu muncesc de zor, de mi se face [xx(] cateodata [;)]
Buburuza..sa cresti mare si sa fii cuminte in burtik la mami [pup]
Alexia...cum stai, ce face rozalinda? Pregatita?[pup]
Albastrel...pupici si pentru tine. Ralu [gravi] creste, creste?





in 2008 miracolul va veni pe strada mea...madutz
http://tt.lilypie.com/7qKBp2.png

#8
ancaoradea

ancaoradea

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 405 mesaje

Postat 06 februarie 2008 - 13:46

Andreyutza Ma bucur sa te vad printre noi, acum ca ai incheiat anul, poate te vedem mai des[pup]
aerlilian Se pare ca astrele sunt favorabile pt tine, spor la[xinpat] si Doamne ajuta! Nici eu nu ma plang, te ajung din urma[surf]
Diana Daca nu a fost sa fie, va fi data viitoare, se pare ca deja ovulezi, eu iti tin pumnii sa ne dai vestea cu un bHcg pozitiv si cu teste negative[8D]
Boo Ne bucuram ca sunteti bine, te pupam si te rugam sa o lasi balta cu sportul pana mai incolo. Uite ceva bun, daca nu ai greturi[papica]
Mada23 Nu mai muncii atata, ca nu-ti face nimeni statuie. canalizeaza-ti energia in alta parte[xinpat][:D]
Fetele mele, eu sunt bucuroasa tare, ieri ziua 11, aveam 2 foliculi de 17, si 18 mm unul pe stanga si unul pe dreapta si endometrul de 8,7 mm. Se pare ca m-am pornit si voi face vineri inseminarea. Se pare ca gelul pe care l-am primit, cu estradiol si-a facut efectul si mi-a crescut endometrul[:D]

#9
aerlilian

aerlilian

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.307 mesaje

Postat 06 februarie 2008 - 16:08

Fete dragi,la mine s-a petrecut totul ca la carte.Ieri dimineata am facut Pregnylul,aseara am prestat,iar astazi de dimineata am fost din nou la eco si mi-a zis ca s-a sparte foliculul,asa cum trebuia,si sa dea Dumnezeu sa se fi intamplat minunea!Sa-mi tineti pumnii!!![pup]
Boo ,poate se va implini dorinta noastra de a plimba impreuna carucioarele...

#10
Ioanatugs

Ioanatugs

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.254 mesaje

Postat 06 februarie 2008 - 21:36

Buna dragelor!
Va multumesc frumos pentru pupici si vii intorc cu drag![pup][pup]
Boo ce bine ca ai aparut, ma tot gandeam la tine! Cat despre stafeta, o astept cu bratele deschise!![ispita]
Ralu_t mai ai examene??? Ce mai face bebe???[pup]
Aerlilian felicitari pentru foliculul baban care s-a spart si multa bafta, sa iasa cu ochisori![cheers] Eu i-ti tin pumnii stransi!![pup][pup]
Andreyutza multumesc frumos pentru urari![pup]
Mada23 i-mi place optimismul tau![pup]
Alexia28 nastere usoara iubita, sa-ti cunosti minunea mica cat mai repede!![cheers]

[comoara]ne intalnim de martisor![9cer]


Panic Questions

  • Cum să scap rapid de ciuperca picioarelor È™i unghiilor?

    MaryJane999
    - Astăzi, 14:34

  • miha444
    - mar 22 2024 16:22

  • Analizele au arătat o deteriorare a stării ficatului. Ce să fac?

    MaryJane999
    - mar 21 2024 12:16

  • Progesteron

    Flor_i
    - mar 18 2024 13:02

  • Cat mănâncă bebe la 2 luni

    mada204
    - mar 08 2024 16:24

Last Blogs

  • Vitamine preconceptie si in sarcina

    Deutzuk
    - Astăzi, 14:03

  • Pregătindu-ne pentru sosirea micuÈ›ului

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 13:30

  • Morfologie 2

    Erika91
    - Astăzi, 12:04

  • Locul de muncă È™i sarcina

    Ioone
    - Ieri, 23:41

  • Kinetoterapie

    Vasilescu Georgeta
    - Ieri, 23:32

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -