Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Ma umilesc sau nu?


41 raspunsuri la acest subiect

#31
Elise

Elise

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.721 mesaje

Postat 20 februarie 2008 - 22:28

tibiuta,



pe mine una nu m-au interesat niciodata echivalenta si denumirea jobului, ci atributiile concrete. Cu astea "traiesti" opt ore pe zi. Ce scrie in cartea de munca e mai putin important.



Si, pe acest criteriu, aleg sau refuz in job.

De exemplu, n-as putea lucra contabil. N-am nimic cu contabilii, chiar le admir meticulozitatea, dar eu nu am rabdare, prefer joburi mai dinamice. Pe asta l-as face prost. Si cu cinci facultati "la stat", tot un contabil incompetent as fi, pentru ca NU IMI PLACE.



In rest, pot sa ma numesc si gunoier[:D], n-am nici o problema de orgoliu aici. Cit timp imi fac jobul cu placere, si sint multumita de raportul munca-salariu, e ok.



Elise & BBLisa

#32
TOMALAVINIA

TOMALAVINIA

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 366 mesaje

Postat 21 februarie 2008 - 16:35

tibiuta, mie una nu mi se pare a fi o umilinta.Mai ales daca zici ca te-ai saturat de stat acasa(chiar daca nu stai toata ziua:))
Felicitari si multa bafta sa iti gasesti un alt job mai bun![pup]

Mamica MARIEI(4.11.2004)si CRISTINEI(14.12.2006)

#33
tibiuta

tibiuta

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 178 mesaje

Postat 22 februarie 2008 - 20:43

quote:
Originally posted by huacin

Mai, fetelor, ne batem in diplome? Atunci, hop si eu! Am destule! Glumesc!!!! La suparare omul spune multe, nu foarte indelung cumpatate... Ei hai sa ma laud: am diplome cat cuprinde, la stat, daca e important pentru cineva, fara plata. In realitate sunt contabil pe cont propriu de multi ani, am lucrat cu firme mici si cu companii mari. In toti anii astia stiti de cate ori am fost intrebata unde am facut facultatea? O singura data, la un picnic, de catre cineva cu care lucram de vreo 2 ani... Era doar pura curiozitate... Nope, nu cred ca jobul tau, tibiuta, e o umilire. Suntem mame, eu cred ca lejeritatea programului, comoditatea etc, sunt mai importante in prima faza decat o denumire pompoasa de job, cu care te mariti... In primul rand, iti ofera posibilitatea de readaptare, nu e lucru usor sa intri direct in focurile unui job incins... Sunt multe de zis, dar eu cred ca e varianta ideala. Dupa primul copil eu am lucrat ca asistenta intr-o firma de import. Adica pe post de secretara, desi aveam... doar un master pe vremea aceea. Nu mi s-a parut umilitor. Sincer? Am invatat mai multe despre importuri acolo decat in cele t facultati de specialitate... Nu mi s-a parut umilitor, castigam putin, dar nu ma omoram cu munca. Ajungeam acasa fara sa fiu descreierata si puteam sa ma ocup 100% de familie. Apoi am lucrat in vanzari-asigurari si nu ca agent. Era crunt. Intr-un am am castigat cat altii in 10, dar am imbatranit 20, ajunsesem sa tip la copil, etc. Nu merita

Valentina(32ani), [poc] Alexandru(6,7ani), bebe Andrei (1,7 luni) si taticu' Gaby (32ani)




Da huacin ai dreptate,ca mama imi convine programul lejer,faptul ca nu tb.sa-mi fac planul ca sa fiu platita,ca seful nu sta in coasta mea,ca pot sa-mi duc dimineata copilul la gradi,si practic jumate din timpul de luctu trece lejer.Dar.....caci exista un dar e si frustrarea aia bat-o vina, ca iei bani putini ,si ca nu e un job de care fiul tau sa fiu mandru "unde lucreaza mami"? la asta ma gandesc,sau ca ai facut totusi o scoala si te irosesti ,ca nu e un loc unde sa-ti etalezi toaletele pt. ca nu te vede nimeni (asta e cam aiurea dar in fiecare dimineata ma gandesc ca daca imi pun o fusta imi agat ciorapii, si atunci imi iau tot blugii [bang])Oare gresesc ?Sper sa gasesc totusi intr-un viitor nu prea indepartat ,altceva caci sufleteste nu sunt multumita.Si totusi ...sunt cam rare job-urile cu program fix si salar satisfacator.[alcool]

mamica lui David

#34
LYLY809

LYLY809

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 474 mesaje

Postat 03 martie 2008 - 01:46

Tibiuta, am citit tot ce ai scris si te inteleg atat de bine... Eu nu am stat acasa decat 5 luni, am revenit la servici, am constatat ca nu fac fata cu copil mic si post de raspundere, am revenit acasa, mi-am dat examenele de auditor fin si consultant fiscal si am incercat sa ma descurc pe cont propriu. Nu am reusit, banii sunt prea putini. Bascha teapa pe care am luat-o cu auditurile financiare la care am muncit ca un caine si nu am incasat inca nimic( si-o sa incasez foarte putini bani...mi-am scris of-ul despre asta chiar azi in blog). Am incercat sa-mi gasesc si servici, am trimis CV-ul la cateva companii. Nu-mi fac iluzii prea multe, desi am experienta si ca director financiar/contabil sef,nu m-am "rupt" de legislatie(dupa examene am fost si la cursuri, am scris si actualizarile la o lucrare despre TVA, deci sunt la curent cu legislatia)
Mai am 3 luni pana copilul implineste 2 ani si nu stiu incotro sa o apuc. Mi se ofera job-uri prost platite, sub calificarea pe care o am...
Cred ca angajatorii pornesc de la premisa ca acest concediu de ingrijire copil a insemnat un regres dpdv profesional pentru femeie si, in plus, o mamica cu copil mic are intotdeauna probleme, nu poate sta peste program, nu mai este rezistenta la stres sau nu se implica suficient in activitatea profesionala fiind cu mintea aiurea-n tramvai, adica la copil, etc.

Prietena ta...are copii? BTW, eu m-am lamurit cum sta treaba cu prietenele(tot in blog am scris despre ele).
Parerea mea este ca iti vei gasi si un job potrivit pregatirii tale. Ai apelat la o firma de recrutare? Sunt si firmele astea bune la ceva... trebuie sa ai rabdare, fruntea sus!
Si cum poate cineva sa spuna ca te umilesti? Parca munca innobila omul.

Ei, in final vreau sa-ti mai spun ca eu castigam ca salariat de cca 20 de ori mai mult decat castig acum din "scrierile" mele, audit financiar si consultanta fiscala. Insa eram o fiinta superstresata, nefericita, crizata in cea mai mare parte a timpului. Fiul meu mi-a dat sansa de a-mi reveni...cand s-a decis sa apara in viata mea[il]


Lyly si [copil] Alec 30 mai 2006


#35
danitin

danitin

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.328 mesaje

Postat 14 martie 2008 - 12:51

Tibiuta, io zic asa, din proprie exeprienta: conteaza foarte mult cum privesti tu lucrurile. Daca tu iti spui ca ai un loc de muncanaspa, sub pregatirea ta, cam prost platit si mai pui la sufelt si "amabilitatile" unora, fii sigura ca asa ai sa te si simti - neimplinita din pdv profesional. Daca incerci sa vezi partea buna a lucrurilor, ai totusi serviciu, e depozit de carti nu firma de pompe funebre (zic si io), castigi un ban care nu prisoseste, ai program lejer si nici nu te suprasolicita nervos atunci poate nu ti se va mai parea dracul asa de negru.



Si inca ceva:

Am lucrat la un moment dat intr-o televiziune locala. Cand spui Televiziune banuiesc ca da bine la ureche. Ei bine, acolo am avut cel mai mic salar din viata mea - ba uneori ne mai si taia din el asa, la negru - lucram de la 8 dimineata la 9 seara iar sediul arata ca o grota prost ingrijita. Seful era infiorataor, umilea pe toata lumea si era imposibil de multzumit, am trait intr-un stress cumplit dar eram in Televiziune, nu?





Stii, asta cu pseudo umilinta titulaturii job-ului imi aminteste de un banc vechi, ala cand la Bula la scoala vine inspectia si invatatoarea le zice sa dea denumiri mai popmpoase meseriilor parintilor, Iar Bula ii lasa pe toti interzisi afirmand ca tata e disc jokey la mistic club - de fapt cantor la biserica.



Mamica de spiridus, visatoarea cu picioarele pe pamant



Sa arzi - flacara, nu sa cazi - lacrima, platind tribut oricarui val...



[foto]Avem si poze noi







#36
oanna3

oanna3

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 434 mesaje

Postat 14 martie 2008 - 17:51

uite asa ma framant si eu... in 3 luni se termina CIC si sper sa ma reia la vechiul job ... legal sunt obligati sa ma tina inca 6 luni pt a avea timp sa ma readaptez... intrebarea este daca voi reusi ... am experienta pe respectivul post 6 luni de zile iar inlocuitoarea mea vreo 2 ani si cateva luni... deci ma ia la greu...
ce ma fac?

http://www.dropshots...iplets_RAI#date
http://www.dropshots.com/mihai3
http://picasaweb.goo...ur/TripletiiMei
http://www.dropshots.com/oanna3
http://community.web...com/user/oanna3
http://forum.desprec...?TOPIC_ID=92869 - povestea noastra

Oanna, mami de tripleti Rares, Andrei si Ingrid ( 20.06.2006)
http://b1.lilypie.com/3yvUp3.png

iubesc si sunt iubita

#37
tibiuta

tibiuta

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 178 mesaje

Postat 15 martie 2008 - 15:10

LYLY 809 ,prietena mea are copii,si are menajera si are 2 masini si are un sot care ii aduce milioane [bang],nu-si bate ea capul cu serviciul ,probabil de-aia ii da mana sa -si dea cu parerea despre cat e de greu sa-ti gasesti un job[:D]





Oana draga sunt scumpei bb tai de numa numa!am ras de poza cu cratitele pe jos[:D]si la david ii placea sa se joace intre ele!Dar ce faci cu ei cand te intorci la munca?,cred ca ai cine sa te ajute ,Doamne ce frumos e 3 fratiori!



David

#38
alinaalex

alinaalex

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 548 mesaje

Postat 16 martie 2008 - 14:59

Tibiuta, in nici un caz nu te umilesti! nici o munca nu e umilitoare...umil esti cand stai cu mana intinsa si nu muncesti! prietena ta ori e rautacioasa, ori nu stie ce vorbeste. Si eu am terminat o facultate acum 8 ani, am si master, dar sunt angajata pe studii medii de vreo 12 ani (sunt asistenta medicala) si nu mi-e rusine, cu atat mai mult cu cat salariul meu e mai mare decat unul cu studii superioare. Dar nu m-as simti umilita nici daca as avea un salariu mai mic. Acum sunt inca in CIC, pe terminate, in 2 sapt. incep serviciul si ma voi intoarce la vechiul loc de munca. Am cautat luni de zile alt job, corespunzator studiilor mele, am trimis CV-uri la diverse companii, am fost la interviuri si ...mai caut... unii au zis ca n-am experienta, e greu s-o iau de la 0, iar la stat salariile sunt f. mici. Avantajul job-ului meu actual e ca am program flexibil.

Intre timp fac si un curs de contabilitate. Noi avem o firma, destul de mare si in continua dezvoltare si m-am gandit sa-mi fac si eu de lucru pe acolo, pe langa serviciul meu.

Iti urez mult succes in continuare si sunt sigura ca iti vei gasi pana la urma job-ul potrivit, mai ales daca ai si experienta. Si, nu, nu esti batrana la 36 ani. Eu am 34 (atata fac anul asta)

Alina si [bonjovi] Marc Alexandru (28.03.2006)

pozele noastre

martisor

8 MARTIE







#39
ZIZOU

ZIZOU

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 436 mesaje

Postat 09 aprilie 2008 - 12:34

A munci nu mi se pare o umilinta chiar daca nu e bine platita.
Continua sa cauti, vei gasi ceva bine platit

#40
bonamea

bonamea

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 223 mesaje

Postat 20 aprilie 2008 - 19:07



Nu te umilesti,muncesti si cauti in continuare ceea ce iti doresti.Decat sa stai acasa si sa cauti mereu,plafonandu-te,mai bine muncesti,beneficiezi de avantajele angajatului(VECHIME,ASIGURARI DE SANATATE),si cauti in continuare.Cand iti doresti ceva nu cred sa nu gasesti.Uneori insa cand trece prea mult timp s-ar putea sa-ti pierzi speranta.Dar- SPERANTA MOARE ULTIMA.Succes,si sa ne anunti cand ai ajuns acolo unde ti-ai dorit,sa dai curaj si altora sa-ti urmeze exemplul.
PASTE FERICIT!

Sa te temi de omul prea tacut si de apa prea lina.(proverb turc)
Cuvintele sincere nu sunt totdeauna elegante;cuvintele elegante nu sunt totdeauna sincere(Lao Tzi)


Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Bagajul de maternitate 👜

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 08:13

  • Control

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 21:41

  • Ce am învățat până acum în sarcină?

    Ana1298
    - Ieri, 20:26

  • Bye bye la job

    FloreClau
    - Ieri, 19:30

  • Palpitatii puternice

    RoxiMada
    - Ieri, 17:33

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -