Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

am nevoie de un sfat


11 raspunsuri la acest subiect

#1
angela40

angela40
  • Membri
  • 3 mesaje

Postat 19 septembrie 2005 - 13:07

buna ziua...
as avea si eu nevoie de un sfat...am 2 fetite,cea mica are 4 ani iar cea mare are 17 ani si jumatate si este in clasa a 12-a.Bineinteles ca s-a pus problema de ce facultate va urma.Ea si-a dorit inca de la inceputul liceului sa dea la Politehnica,placandu-i foarte mult matematica si nu numai.
Vrea sa devina inginer tomograf si sa faca tomografii.Si ma intreaba constant daca cel care face tomografiile este doctorul sau inginerul tomograf.Tin sa adaug ca vrea ca specializare Electronica Medicala.Iar printre materiile de specializare este si aceea de Prelucrarea digitala a imaginilor,exact ce se face la tomograf.
Problema este ca nu stiu ce sa ii raspund.Eu nu mi-am facut tomografie niciodata,si nici sotul meu.Amandoi lucram intr-un domeniu total opus medicinei si ingineriei,si anume in contabilitate.
De aceea vazand ca timpul se scurge intr-un ritm rapid,este in ultimul an de liceu,am vrut sa pot sa ii spun exact ca sa se poata orienta cat mai bine.Am inceput sa caut pe internet dar nu am gasit nimic concret.Si atunci am gasit acest site care este extraordinar si m-am gandit sa postez aceasta intrebare in speranta ca voi afla raspunsul.
Va multumesc anticipat.

#2
danna2002

danna2002

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 67 mesaje

Postat 19 septembrie 2005 - 23:48

nici eu nu am habar ..despre ce fac ar trebui sa faca fiica ta pentru a ajunge sa profeseze ce isi doreste, mai multe despre Politehnica:

www.pub.ro

acolo gasesti link uri catre toate fac din Poli de la Buc.

imi pun insa o problema, de ce nu obteaza a ta fiica pentru inginerie medicala, este mult mai fain, parere personala, sau ingineria calitatii, specializare pe care eu o urmez, la Bucuresti, si care mie mi se pare ca se <<muleaza ca o manusa unei femei>> vorba unui domn profesor caruia ii datorez MULT, MULT.

[flo]

[pup]

Nu uita sa zambeshti macar o data pe zi..sa te bucuri..shi sa speri!

danna2002

#3
Miruna Enescu

Miruna Enescu

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 160 mesaje

Postat 20 septembrie 2005 - 13:54

Buna, Angela, si bine ai venit!

Eu nu stiu sa raspund la intrebarea ta, vreau doar sa te sfatuiesc sa o postezi si in alta parte, unde sunt mai multe sanse sa fie vazuta de cineva care sa cunoasca raspunsul (de ex. la Clinica virtuala, la Lectii si know-how sau chiar la Discutii generale, ca daca moderatorul considera ca nu este unde trewbuie, ti-o trimite el/ea unde crede ca-i mai bine).
Ai putea de asemenea sa-i pui un titlu care sa "cheme" direct cunoscatorii, ceva de genul"Cine face tomografia, doctorul sau inginerul?".

Mult succes tie si fetei!

Miru

#4
angela40

angela40
  • Membri
  • 3 mesaje

Postat 20 septembrie 2005 - 16:50

buna..
In primul rand as vrea sa va multumesc ca mi-ati raspuns.
Danna2002,mi-ai spune te rog frumos cam in ce ar consta ingineria medicala si cea a calitatii?Ai zis ca se potriveste foarte bine unei femei.Cu ce se va ocupa cand va termina?Si de asemenea la ce profil si specializare trebuie sa dea.
multumesc
[flo]

#5
nematics

nematics

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.291 mesaje

Postat 21 septembrie 2005 - 01:58

Draga Angela,

din cite stiu, doctorul face tomografia; prelucrarea de imagini ale tomografiei necesita foarte multa matematica si informatica, ea se face ca sa se imbunatateasca imaginea neclara de pe tomografie si sa se identifice cu mai mare exactitate conturul tumorii. Aceleasi metode se pot aplica si la prelucrarea unei imagini din satelit, la recunoasterea unei fete dupa o fotografie stearsa sau, de exemplu, cind dispare un copil si au trecut citiva ani, prin prelucrarea fotografiei lui intr-un anume fel se poate obtine figura lui ca adolescent si poate fi pusa linga anuntul "se cauta copil disparut, acum ar arata cam asa". Eu cred ca e o meserie de viitor, am o prietena care facea prelucrare de imagini din satelit, apoi tomografii, apoi a ajuns sa aplice tehnicile la desene animate si decoruri/trucaje pentru filme pentru studiourile de la Hollywood.
Prelucrarea imaginii

#6
craciunitza

craciunitza

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.347 mesaje

Postat 21 septembrie 2005 - 14:08

Cand am facut eu tomografie erau doar doctorul si asistenta, doctorul a manevrat tomograful si tot el a interpretat rezultatul de pe monitor, asistenta m-a indrumat cum sa ma asez in tubul respectiv.
Pot sa-ti spun ca am un prieten care este electronist si lucreaza la un service de aparatura dentara, inclusiv la aparatele care fac radiografii dentare, o sa-l intreb despre ce face un inginer tomograf ca sigur trebuie sa stie.

Nu certati copiii cand viseaza!

#7
pisi-pis

pisi-pis

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 651 mesaje

Postat 21 septembrie 2005 - 15:12

Exista de curand si o sectie de Fizica Medicala si la Fac. de Fizica in Bucuresti (sau mai bine spus in Magurele), iar absolventii ar trebui sa faca exact ce isi doreste fiica ta, pentru ca este mai in masura sa gasesca un punct optim la care doza de radiatie sa fie mica si in acelasi timp contrastul imaginii sa fie bun; medicul ar trebui doar sa interpreteze rezultatele. Dar din pacate la noi sunt ffff mici sansele sa se intample asta intr-un viitor apropiat. Eu am facut Biofizica si lucrarea de diploma mi-am facut-o intr-un institut din Bucuresti, la igiena Radiatiei. Din proprie experienta iti pot spune ca n-am vazut nici un inginer sau fizicean prin spitalele din Bucuresti la care am fost sa masuram dozele de radiatie, peste tot am vazut doar medici. In schimb cred ca daca isi va construi o baza buna in una din facultatile din Politehnica o sa o poata lua dupa aceea cu destul de multa usurinta spre domeniul bio, care are din ce in ce mai mare nevoie de specialisti bine pregatiti. Sa iti dau un exemplu, am aici un prieten care desi inginer (gen Automatica la noi) are grija de reteaua de calculatoare a unui spital, si are grija si de intretinerea echipamentelor gen tomograf, etc.

[flo]

#8
RA

RA

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 369 mesaje

Postat 22 septembrie 2005 - 12:08

"Si ma intreaba constant daca cel care face tomografiile este doctorul sau inginerul tomograf."

-------------------------------------------

Draga mea,nu exista "medic tomograf" si nici "inginer tomograf",sau cel putin,nu inca!
Medicul radiolog(in linii mari) este cel care preia imaginile si le interpreteaza.
Inginerul se ocupa numai cu partea de intretinere a aparatelor.Nu are un contact direct cu pacientul,nici nu ar putea fi asa!

Pe de alta parte,la UMF exista o specialiuzare care se cheama bioinginerie medicala si care ar putea raspunde,cred, preferintelor
fetitei tale.

Oricare i-ar fi alegerea,ii doresc multa bafta!

Fie-mea e de aceeasi varsta cu fata ta,numai ca ea e boboc acum!


Ingrid



"Romania-tinuta umila a splendorii."

#9
danna2002

danna2002

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 67 mesaje

Postat 22 septembrie 2005 - 12:54

quote:
Originally posted by angela40

buna..
In primul rand as vrea sa va multumesc ca mi-ati raspuns.
Danna2002,mi-ai spune te rog frumos cam in ce ar consta ingineria medicala si cea a calitatii?Ai zis ca se potriveste foarte bine unei femei.Cu ce se va ocupa cand va termina?Si de asemenea la ce profil si specializare trebuie sa dea.
multumesc
[flo]



INGNERIA MEDICALA este sectie in cadrul fac de Transporturi si in principiu in primii 2 ani se face pregatire inginereasca de bza, la fel ca si la facpe care eu o urmez, inigineria calitatii.

daca vrei mai multe amanunte despre inginerie medicala trec pe la secretariat si iau o prezentare a specializarii.

la ingineria calitatii in primii 2 ani se face pregatire inginereasca de baza care cosnta in mare in discipline ingineresti ca: algebra, analiza matematica, mecanica, desen tehnic, grafica inginereasca, studiul materialelor, sport, limba straina<care se termina cu un certificat de limba> chimie, limbaje de programare. anul 2: tehnologia materialelor, rezistenta materialelor, fizica, matematici superioare, limbaje de programare, mecanica, desen tehnic, metode si programe de calculul structurilor. Anul3<primul in care se fac discipline dedicate ingineriei calitatii>: metrologie, ingineria calitatii, tolerante, calculatoare si programe utilitare, tehnologia informatiei si sisteme interactive, bazele cercetarii experimentale, termotehnica, electrotehnica, prelucrari prin aschiere....Anul 4...inca nu am ajuns..:)

am insirat o tona de materii ca sa ai idee cam ce se face, daca vrei detalii, mai multe amanunte sau sa ma duc sa iau o rezentare de la inginerie medicala anunta ma prin mesaj privat sau aici.

[flo]

[pup]

Nu uita sa zambeshti macar o data pe zi..sa te bucuri..shi sa speri!

danna2002

#10
craciunitza

craciunitza

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.347 mesaje

Postat 22 septembrie 2005 - 17:54

Draga Angela, am vorbit cu prietenul nostru electronist si mi-a spus cam ceea ce au comentat si pisi cu RA. In Romania sunt doua posibilitati de a lucra ca inginer tomograf:
1. in cercetare, sa inventeze un model nou si performant de tomograf, chestie aproape imposibila la noi datorita lipsei fondurilor;
2. in spital la intretinerea tomografelor care, fiind foarte rare, o vor obliga sa faca si altfel de munca, de exemplu sa schimbe prizele.
In alta ordine de idei, serviciul de service pentru aparate sofisticate este asigurat de firma producatoare.

"Iar printre materiile de specializare este si aceea de Prelucrarea digitala a imaginilor,exact ce se face la tomograf."
La tomograf nu se prelucreaza imagini, ele doar se interpreteaza.


Nu certati copiii cand viseaza!


Panic Questions

  • miha444
    - mar 22 2024 16:22

  • Progesteron in sarcina

    Flor_i
    - mar 18 2024 13:02

  • Cat mănâncă bebe la 2 luni

    mada204
    - mar 08 2024 16:24

  • PoÈ›i naÈ™te mai devreme de termen?

    Ezraa
    - mar 08 2024 06:39

  • Dermatita atopica

    MGeorgi30
    - mar 02 2024 13:10

Last Blogs

  • Morfologie trimestru 1

    Mica13
    - Astăzi, 20:46

  • 6 luni

    EusebiaRalu
    - Astăzi, 19:29

  • Vitamine preconceptie si in sarcina

    Deutzuk
    - Astăzi, 14:03

  • Pregătindu-ne pentru sosirea micuÈ›ului

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 13:30

  • Morfologie 2

    Erika91
    - Astăzi, 12:04

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -