Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

divort dar cu 2 copii


17 raspunsuri la acest subiect

#11
vlahos

vlahos

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 48 mesaje

Postat 04 august 2009 - 16:21

SCUZE VICA DAR CE FACE CU BANII? UNDE SE DUC?
in maninca de unul singur?
noi sintem doi si se mai intimpla ca vrem prea multe iar cind vin facturile realizam ca am gresit si tragem sa le platim si stiu din povestile cu prietenii ca nu se intimpla numai la noi.pe toti ne sreseaza problema banilor (eu una cad in depresie) dar daca numai asta e trecem peste, analizam ce ar fi trebuit sa nu facem si ne vedem de viata incontinuare.
problema e cu minciunile tu te minti pe tine ca esti fericita, el te minte in privinta banilor, sau poate ca el minte de dragul mincinii, n-am prea inteles eu acolo.
sotul meu a avut o perioada cind cumpara diverse fara sa ma intrebe si ma trezeam cu factura acasa plocon l-am dezvatat, dar asta a luat timp si a fost stresanta experienta... am trecut peste dar nu cu cearta, a fost obligat de situatie sa taie din banii de berica, iesiri cu prietenii si tot felul de extra.
sunt f putini cei care pot spune ca nu au stresul banului sarac sau bogat toti trecem pe acolo dar nu toti copii trebuie sa aiba parintii divortati.
eu spun intotdeuna ca eu fac banul nu el pe mine e greu cind nu-i avem dar viata are deal si vale, zi si noapte, bun si rau pune totul in balanta si vezi ce hotarire vei lua dar nu uita ca nu-i numai pt viata ta ci si a copiilor- fericirea lor depinde de decizia ta si aminteste-ti ca "parintii au vrut sa ma vada casatorit" a fot decizia lor.
e usor sa-ti spun divorteza ca termini cu toate problemele dar te-as minti. eu mi-aduc aminte cind parintii mi-au spus ca divorteaza (a fost doar o gluma idioata din partea lor) si automat am ceata pe creer.
scuza-ma ca te las cu mai multe intrebari decit cu raspunsuri dar e dificila situatia ...si viata ingeneral nu e usoara
CURAJ[pup]

#12
littlemisu

littlemisu
  • Membri
  • 7 mesaje

Postat 16 ianuarie 2010 - 10:36

CURAJ... daca copiii sunt langa tine nu mai ai nevoie de el daca nu te face fericita, pe mine micutul meu ma face sa uit de tot doar cu un zambet. Am un pui de 4 luni si acum viata mea are rost dupa un lung sir de depresii emotionale.
Mihaela si Mihaitza

#13
alex_seby

alex_seby
  • Membri
  • 1 mesaje

Postat 10 august 2010 - 21:45

sunt in aceeasi situatie ca tine vica,poate chiar mai rau.am 26 de ani si 2 baietei minunati 3 ani si 3 luni.probleme de cuplu am avut de cand ne-am cunoscut dar il iubeam enorm si asta m-a facut sa trec sau sa nu vad multe din minciunile lui,insa de la nasterea celui de-al 2-lea copil lucrurile merg din rau in mai rau.putinul ajutor casnic pe care mi-l dadea s-a suspendat si ala in loc sa creasca pt ca nevoile sunt mai mari.nu locuim in romania si nu avem nici un sprijin (parinti,bunici)in ceea ce priveste cresterea copiilor si adevarul e ca fiind atat de tineri ne dorim sa ne mai si distram insa la noi unul poate altul nu,de aici pleaca si toate certurile noastre.eu merg pe principiul ca ceea ce mie nu-mi place altuia nu-i pot face sau ceea ce imi place mie i-ar place si altuia insa el niciodata nu pune problema asa.nu i-am gresit niciodata cu nimic el nu are ce sa imi reproseze,nu vrea sa ne despartim insa cred ca e un alt joc de-al lui pentru ca la numai 2 saptamani de la nasterea celui de-al 2-lea copil am fost in vacanta in romania,locul in care ne tinem si economiile si fara sa stiu m-a scos de pe conturile bancare.o alta problema o am e cu casa parintilor lui ,aproape am terminat-o de renovat in schimbul mostenirii ei dupa decesul acestora si nimeni nu zice nimic de acte.intrebat sotul meu zice ca nu o mai vrea,bun nu e nici o problema ca nu o vrea dar eu imi vreau banii cheltuiti in ea.si nu stiu cum as putea sa inteleg asta dar se tot duce pe la cluburi de femei,cei drept din informatii precise stiu ca nu a facut nimic dar el neaga si ca ar fi fost,dar mai are sclipiri de cateva secunde in care zice ca daca ar fi fost nu ar fi facut nimic,ca nu va face si ca daca se va duce va fi pt amuzament.cel mai rau e ca ma obliga sa inteleg asta ca pe un lucru normal.sunt de parere ca el cauta ceva acolo.toate astea pt mine sunt mari semne de intrebare si in ultima vreme ma gandesc sa divortez.problema mare ar fi ca si-a pus bine de-o parte bunurile comune si la final cred ca nu mai avem de impartit prea multe,eu raman cu 2 copii fara o casa si fara un viitor.mi-am abandonat studiile cand am hotarat sa-l urmez in spania,pe parinti i-am cam uitat ,in romania nu am cum sa ma intorc datorita unor probleme marii de sanatate si eu ne avand sanatatea platita acolo...nu am cum sa plec de aici si aici daca raman nu pot intretine 2 copii si o chirie avand in vedere ca cel mic are doar 3 luni nici nu pot munci.nu mi-am dorit niciodata sa ajung sa traiesc cu un barbat din interes dar se pare ca asta voi fi nevoita sa fac in urmatorii anii.

#14
Gabi_K

Gabi_K

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.350 mesaje

Postat 12 august 2010 - 13:04

Citat:
citat din mesajul lui rilbuc1
imi dau si io cu parerea. Probleme cu banii sunt la multi. Daca doar asta ar fi motivul, cred ca este un pic cam pueril. Vezi care e motivul adevarat al depresiei. Daca ar ramane fara serv probabil ar "zbura" rapid din viata ta.
"Exista femei carora nu le place sa faca sa sufere mai multi barbati in acelasi timp, asa ca prefera sa se dedice unuia singur : acestea sunt femeile fidele."Alfred Capushttp://community.webshots.com/user/rilbuc
Rilbuc, eu cred ca nu banii sunt problema, ci modul in care sotul lui vica alege prioritatile pt a cheltui banii. Cand ai doi copii, esti raspunzator pt ei, chiar si financiar. Unde sunt bani mai putini, dar au rate si copii, nu iti permiti sa mergi acasa fara salar, sa-i cheltui pe drum, nu?Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)poze noi poze si mai noipoze cele mai noiPovestea nasterii: Lili si Robert

#15
witeflower

witeflower

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 504 mesaje

Postat 25 aprilie 2012 - 21:25

vica, daca financiar te-ai descurca... asta e important!
Divortul pare un capat de lume cand privesti de jos in sus si cand te simti epuizata psihic.
In fapt, tocmai tineretea ta e un mare atu. Daca si financiar ai cat de cat strictul necesar... emotional ai toate sansele sa te refaci... dar numai dupa... divort.

Sunt si eu o mamica divortata cu doi copii, unul de 8, altul de 2 ani... Si am 38 de ani. Am divortat dupa 10 ani de porcarii, si dupa ce am tot acordat sanse de refacere a relatiei, in care eu m-am implicat total (dovada fiind faptul ca am mai facut al doilea copil). Nu as indemna pe nimeni sa divorteze, mai ales cand are copii... Dar daca toata casnicia de pana acum a fost asa... trebuie sa privim si inainte.

Multi imi spun ca nu m-am gandit la copii cand am divorta, ca am fost poate mandra sau egoista, ca trebuia sa il supot in continuare de dragul copiilor, sa inchid ochii etc.
Dar am sa iti spun ceva: Tocmai pentru copii am divortat. Daca nu o faceam, nu stiu cat mai rezistam, m-as fi imbonavit si as fi intrat in depresie mai mult ca sigur... Cine mi-ar fi crescut copiii? El e un iresponsabil si nu ar fi fost capabil nici sa ii ingrijesca, nici sa ii educe, nici sa ii intretina financiar. Am pornit de la o propozitie simpla: Copiii mei au nevoie de mine!!!
Si din acest punct mi-am mobilizat toate resursele, m-am rugat sa-mi dea Dumnezeu putere sa merg inainte.

In curand se face anul de cand am divortat. Puiul mic avea 1 an si un pic pe atunci. Acum vorbeste si ma intreaba unde pleaca tati, de ce nu ramane la noi, de ce nu vine azi... cel mare nu ma mai intreaba, a inteles cum e cu vizitele. Va intelege si cel mic in timp. Am momente cand mi se rupe sufletul. Financiar sunt praf, castig putin, am nevoie de bona sa pot merge la serviciu, iar stimatul tata contribuie foarte putin, ca nu are servici.
Dar stii ceva? Am supravietuit. Nu sunt deprimata, desi sunt sfarsita de oboseala uneori. Nu imi pare rau dupa el, nu m-as mai intoarce la viata dinainte... Doamne Iti multumesc! Sunt linistita, copiii la fel. Si am speranta sa fiu langa ei, sa ii pot ceste. Mi-am regasit zambetul, veselia, demnitatea! Nu mai sunt calul de batjocura al nimanui.

Iti doresc din tot sufletul numai bine. Esti tanara si ai o viata inainte. Si ai copii de crescut. Porneste de aici. Si roaga-te. Stiu ca Dumnezeu nu doreste divorturi, familii despartite, dar nici adulterul, minciuna sau batjocura nu ii sunt dragi.

"Oamenii mari nu pricep niciodata singuri nimic. Si e obositor pentru copii sa le dea mereu lamuriri si explicatii"
(A. Saint-Exupery, "Micul print")

#16
buli

buli

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.547 mesaje

Postat 06 mai 2012 - 02:48

subiectul e din 2008 [:)]

#17
Rufus

Rufus

    Membru VIP

  • Moderators
  • 15.555 mesaje

Postat 06 mai 2012 - 15:23

Uite, ar fi frumos sa vedem, dupa atatia ani, cum s-a "solutionat" problema...[:)]



Rufus, Tora si iadele[foto]



"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde


Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - Ieri, 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - Ieri, 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Alaptarea

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 11:20

  • Top 10 lucruri inutile de la prima sarcina

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 08:24

  • Prima morfologie

    MamaRadului
    - Ieri, 23:19

  • Album de sarcină

    Ana1298
    - Ieri, 21:21

  • MărÈ›iÈ™or

    Ioanachea
    - Ieri, 21:14

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -