Merci mult Balbina , oare daca adaug si masline merge?
am eu un fix cu paine cu masline, si uleiul sa fie de masline. Ma intreb daca mai iasa ok daca improvizez ?! ca stiu retetele astea pentru MP tre' sa fie cam fix ca la carte.
Paine de casa cu masina de paine (2)
Deschis de
Balbina
, mai 25 2008 13:02
226 raspunsuri la acest subiect
#31
Postat 13 iunie 2008 - 23:53
#33
Postat 15 iunie 2008 - 15:41
Kenwood BM250
Chec cu fructe confiate
Caribbean Tea Bread
Unt topit - 50g
Lapte - 170ml
Oua, usor batute - 2buc.
Faina - 280g
Praf de copt - 15ml (eu personal folosesc praf de copt de la Dr. Oetker)
Sare - un pic - un varf de lingurita, sau cat se prinde cu doua degete
Zahar pudra - 115g
Nuca de cocos (din comert uscata si rasa) - 25g
Fructe tropicale uscate si taiate - 75g (Eu am cumparat din comert fructe uscate sau confiate, nu neaparat tropicale si le-am taiat in cubulete mici)
1. Se pun untul topit, laptele si ouale usor batute in cuva de paine a masinii.
2. Intr-un vas se pun faina, praful de copt si sarea. Se adauga apoi zaharul pudra, nuca de cocos si fructele tropicale. Se amesteca ingredientele si apoi se pun si ele in cuva de paine a masinii.
3. Se foloseste programul 7 "cake" al masinii.
Pt masina Kenwood BM350 se foloseste programul 8.
Este un chec usor si nu foarte dulce.
Chec cu fructe confiate
Caribbean Tea Bread
Unt topit - 50g
Lapte - 170ml
Oua, usor batute - 2buc.
Faina - 280g
Praf de copt - 15ml (eu personal folosesc praf de copt de la Dr. Oetker)
Sare - un pic - un varf de lingurita, sau cat se prinde cu doua degete
Zahar pudra - 115g
Nuca de cocos (din comert uscata si rasa) - 25g
Fructe tropicale uscate si taiate - 75g (Eu am cumparat din comert fructe uscate sau confiate, nu neaparat tropicale si le-am taiat in cubulete mici)
1. Se pun untul topit, laptele si ouale usor batute in cuva de paine a masinii.
2. Intr-un vas se pun faina, praful de copt si sarea. Se adauga apoi zaharul pudra, nuca de cocos si fructele tropicale. Se amesteca ingredientele si apoi se pun si ele in cuva de paine a masinii.
3. Se foloseste programul 7 "cake" al masinii.
Pt masina Kenwood BM350 se foloseste programul 8.
Este un chec usor si nu foarte dulce.
#34
Postat 15 iunie 2008 - 23:50
quote:am pus masline, am pus si seminte de chimen si o lingura de verdeturi italiene uscate.. dar a trebuit sa framant cu mana la final ca nu mai incorpora maslinele.A iesit o bunatate de paine!!!Eu de regula scot aluatul si il formez tip franzela si il coc in tava mare in cuptor, mi se pare ca arata mai bine decit in forma aceea inalta. Dar e mai mult de lucru asa. :(Cred ca o sa fac vreo 3-4 la o tura in cuptor sa am pe o intreaga saptamina, asa e mai economic si la curent (cuptorul e pe curent).
Originally posted by Balbina
Mindy, cred ca poti pune si masline, la semnalul sonor.------------------Numai bine,Natalia, Vlad si VandaPoze
#35
Postat 16 iunie 2008 - 19:12
Rahatul era din acela gata taiat in cubulete...se gaseste de cumparat intr-o cutie "Rahat pentru cozonac".
Am scos cozonacul din cuva cand inca era fierbinte (cred ca la 2 secunde dupa beepul de final). Oare asta am gresit???
Am scos cozonacul din cuva cand inca era fierbinte (cred ca la 2 secunde dupa beepul de final). Oare asta am gresit???
#36
Postat 16 iunie 2008 - 20:47
salutare
apelez la profesioniste si sper sa nu raman fara raspuns .
mama facea paine in casa , acum este in convalescenta dupa o operatie f complicata si nu poate sa mai faca paine si tare sufera . m-am gandit sa ii fac cadou o masina de paine , spre ce marca sa ma uit ? ce imi recomandati ?
va tzuc si va multumesc mult !!!!!!!
danita
BeBelusca
apelez la profesioniste si sper sa nu raman fara raspuns .
mama facea paine in casa , acum este in convalescenta dupa o operatie f complicata si nu poate sa mai faca paine si tare sufera . m-am gandit sa ii fac cadou o masina de paine , spre ce marca sa ma uit ? ce imi recomandati ?
va tzuc si va multumesc mult !!!!!!!
danita
BeBelusca
#37
Postat 05 august 2008 - 16:37
am si eu masina de sapt trecuta- moulinex, luata de la media galaxy si am facut un fel de prajitura, o reteta din cartea ei de folosire.Din pacate a iesit cam arsa dar f pufoasa, ma gandesc ca ar trebui sa o scot inainte sa se termine programul.Ce parere aveti, vi s-a intamplat?
Si dulceata a facut cineva in ea?sau compot?
acum vreau sa fac o negresa, abia astept s avd cum iese!va spun si voua
Ile , mami de Victor ( 22 dec 2005) si Andrei ( 25 iulie 2007)
Si dulceata a facut cineva in ea?sau compot?
acum vreau sa fac o negresa, abia astept s avd cum iese!va spun si voua
Ile , mami de Victor ( 22 dec 2005) si Andrei ( 25 iulie 2007)
#38
Postat 08 august 2008 - 05:08
Ilenuza, ai facut negresa? cum a iesit?
Am o MARE rugaminte la voi; de obicei cumparam faina de secara dar acuma nu mai gasesc, iar sotul meu nu are rabdare sa caute, iar eu nu mai am disponibilitatea de deplasare (eh......stau mai mult in casa)asa ca va rog sa imi spuneti unde sa trimit sotul la fix ca sa imi cumpere faina de secara?
Kita[gravi]cu fulgulet +21-22s si Andrei (10.02.2005)
Am o MARE rugaminte la voi; de obicei cumparam faina de secara dar acuma nu mai gasesc, iar sotul meu nu are rabdare sa caute, iar eu nu mai am disponibilitatea de deplasare (eh......stau mai mult in casa)asa ca va rog sa imi spuneti unde sa trimit sotul la fix ca sa imi cumpere faina de secara?
Kita[gravi]cu fulgulet +21-22s si Andrei (10.02.2005)
#39
Postat 09 august 2008 - 10:00
Citat: |
citat din mesajul lui ilenutza [ Si dulceata a facut cineva in ea?sau compot? acum vreau sa fac o negresa, abia astept s avd cum iese!va spun si voua Ile , mami de Victor ( 22 dec 2005) si Andrei ( 25 iulie 2007) Eu am facut dulceata de capsuni . a iesit f. buna, si capsunile intregi . Am pastrat-o la rigider si aceasta dulceata este pentru folosinta imediata.Probabil ca daca este pus borcanul la sterilizat tine si mai mult 1 |
La toti numai bine!
#40
Postat 11 august 2008 - 12:24
Kita cred ca pe la orice plafar gaseste faina de secara.
Roxana
Roxana