Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 2 voturi

Paine de casa cu masina de paine (2)


226 raspunsuri la acest subiect

#211
oanab125

oanab125

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 101 mesaje

Postat 14 decembrie 2010 - 21:56

Kita, multumesc

#212
Laura__

Laura__

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 234 mesaje

Postat 17 decembrie 2010 - 15:38

Asa ceva am facut eu pana acum la MP. In afara de painea taraneasca, totul am copt in cuptorul clasic.



- Paine japoneza cu iaurt

- Paine taraneasca alba

- Cornuri cu unt

- Chifle scotiene

- Scones cu lapte batut




*************************

Blogul meu culinar



Mami de Amy : 29.08.2006

Mami de Mihnea : 29.04.2010

#213
geo_sofia

geo_sofia

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 28 mesaje

Postat 18 ianuarie 2011 - 15:13

fetelor cum sa fac sa citesc si eu reteta de paine?si celelalte pe care le-a postat balbina?sunt noua pe site si nu stiu[pofta]

#214
VIOIKA76

VIOIKA76

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.742 mesaje

Postat 18 ianuarie 2011 - 20:17

Buna fetelor!
Spunea cineva mai sus de masina marca Orion,ei bine sunt si eu fericita posesoare de asa ceva.Este minunata dar, ma nelamureste ceva:la programul de paine dulce ,reteta din manual nu contine oua si eu ma gandesc ca aceasta ar trebuii sa fie reteta de cozonac .Eu ce-ar trebuii sa fac :sa respect intocmai reteta sau sa adaug si oua la aceasta si restul ingredientelor pentru cozonac?Painea pe care am copt-o la ea a iesit de fiecare data excelenta.

#215
crissteo

crissteo

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 853 mesaje

Postat 01 februarie 2011 - 20:53

Cat dureaza la voi programele de paine, ca la mine la paine alba sunt in jur de 3 ore si la cea integrala in jur de 4. Am mai vazut un program rapid de mai putin de o ora dar nu am incercat. A facut cineva paine la program rapid, cum iese? Si inca ceva, am incercat azi sa fac o chestie care in cartea masinii se cheama crema, seamana cu crema de zahar ars si la final aa iesit o crema numai ca galbenusurile sunt perfect intregi, trebuia sa bat oul inainte? Multumesc


Berti (august 2010) si Teo (aprilie 2007)

#216
diuna

diuna

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.160 mesaje

Postat 05 februarie 2011 - 22:57

@crissteo, atat dureaza si la mine, eu am o "no name". Am incercat doar o data pe coacere rapida si n-a iesit o paine grozava, nu mai incerc...Daca sunt grabita tare fug si cumpar un graham mititel pana coace masina o painica pe program obisnuit.

Daca iubesti viata, si viata te va iubi pe tine. – Arthur Rubinstein


#217
diuna

diuna

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.160 mesaje

Postat 05 februarie 2011 - 23:07

Citat:
citat din mesajul lui geo_sofia

fetelor cum sa fac sa citesc si eu reteta de paine?si celelalte pe care le-a postat balbina?sunt noua pe site si nu stiu[pofta]



La deschiderea postarii Balbinei exista un link,( cap. 1), de acolo a selectat ea retetele pe pagina. Dai click pe link si ajungi la pagina de pornire a primului capitol, respectiv aici: http://forum.desprec...?TOPIC_ID=68934, si cauti reteta dorita la pagina indicata(dreapta sus).
Spor la traba!

Daca iubesti viata, si viata te va iubi pe tine. – Arthur Rubinstein


#218
ali

ali

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 732 mesaje

Postat 07 februarie 2011 - 14:41

Am reinceput si eu sa fac paine.Am masina de vreo 3 ani dar am cam neglijat-o in ultimul timp.Am cumparat faina integrala si am facut aseara paine cu seminte de in.A iesit destul de buna.Totusi e ceva ce ar mai putea fi imbunatatit.Dar mai incerc.
O intrebare:am citit la cap 1 spunea cineva ca drojdia nu trebuie sa ajunga in contact cu apa la inceput.Eu chiar inmoi drojdia cu putin zahar si apa.Acum am drojdie uscata de la Panymai(?).
Voi cum faceti?

ali
Mama fericita de Andrei

#219
Karina

Karina

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 699 mesaje

Postat 07 februarie 2011 - 17:42

Ali, eu n-am facut niciodata paine cu drojdie proaspata, asa ca nu stiu sa-ti raspund, dar cu drojdia uscata procedez asa cum spune in carte: pun intii lichidele, apoi sare/zahar/ou daca e cazul, faina si la sfirsit drojdia avind grija sa intre in contact DOAR cu faina.



[pup]
Karina [sofer] + Bogdanel [bicla]

#220
VIOIKA76

VIOIKA76

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.742 mesaje

Postat 19 martie 2011 - 17:41

Buna Ali!
Sa stii ca eu am folosit prima oara numai drojdie uscata
si foloseam exact cantitatea din reteta,dar apoi am zis ca nu are
ce sa se intample rau daca folosesc proaspata, si folosesc acum drojdie proaspata pe care o inmoi cu putina apa si cu
o lingurita de zahar.Drojdie pun cam cat o nuca pentru
o paine.
Sper ca ti-am fost de folos.



Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Bebe s-a intors deja, 28 saptamani

    marile11
    - Astăzi, 22:17

  • Dublu test pozitiv È™i nopÈ›i întregi nedormite!

    Ana1298
    - Astăzi, 17:26

  • Gata vacanta!

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 16:16

  • Minunea asteptata din burtica

    RoxiMada
    - Astăzi, 15:26

  • Nasterea prin cezariana

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 10:27

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -