Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Ortodoxism din Postul Mare in Postul Mare(9)


145 raspunsuri la acest subiect

#1
joanna

joanna

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 293 mesaje

Postat 10 septembrie 2005 - 13:25

Dragele mele,sa continuam cu mai multa dragoste fata de cei de linga noi.Si m-am gandit la acesta frumoasa rugaciune:

Rugãciunea de dimineatã a Arhim. Sofronie Saharov
Împãrate Sfinte, Cela ce esti mai înainte de toti vecii Fiul Tatãlui si Cuvântul Lui Cel împreunã fãrã de început si împreunã vesnic, Iisuse Hristoase, Fãcãtorul cerului si al pãmântului, Ziditorul meu, Carele prin atotziditoare porunca Ta ai scos toate dintru nefiintã si pre mine întru aceastã viatã m-ai adus, Cela ce bine ai voit a-mi dãrui în scãldãtoarea Botezului harul nasterii celei de Sus în Sfântul Duh si a pune pecetea Darului Acestuia pre mãdularele trupului meu în Sfânta Tainã a Mirungerii, Cela ce ai pus în inima mea dorul de a Te cãuta pre Tine, Unul Dumnezeu Cel Adevãrat - auzi rugãciunea mea. Cã nici luminã am, nici bucurie, nici întelepciune, nici viatã, nici putere afarã de Tine; dar nici vrednic sunt pentru multimea pãcatelor mele sã caut cãtre Tine, Dumnezeul meu; ci pentru Cuvântul Tãu, cã "tot ceea ce veti cere în rugãciune, crezând, veti primi" si "tot ce veti cere întru Numele Meu voi face vouã", îndrãznind chem cãtre Tine: binecuvânteazã, Doamne, ziua aceasta pe care mi-ai dat pentru cea negrãitã bunãtatea Ta; si mã învredniceste, în puterea binecuvântãrii Tale, ca toatã fapta si cuvântul din ziua ce încep acum, sã le sãvârsesc, Însuti pentru tine, spre slava Ta, în frica Ta, dupre voia Ta, în duhul întregii cugetãri si al curãtiei, al smeritei cugetãri, al rãbdãrii, al dragostei, al blândetii, al pãcii, al bãrbãtiei, al întelepciunii, cu rugãciune si în tot ceasul amintindu-mi cã pretundinea esti.
Asa, Doamne, pentru nemãrginitã bunãtatea Ta, cu Duhul Tãu cel Sfânt mã povãtuieste întru tot lucrul si cuvântul cel bun si-mi dãruieste fãrã poticnire sã trec toatã calea vietii înaintea fetei Tale, ca nici o fãrãdelege sã mai adaug dreptãtii pre carea o ai descoperit nouã.
Doamne, Cel mare si mult milostiv, îndurã-Te spre mine cela ce rãu mã pierd; sã nu ascunzi de la mine fata Ta, nici cãile mântuirii Tale; iar de mã va duce voia mea cea stricãcioasã pre alte cãi, atunci nu mã cruta, Mântuitorul meu si cu sila mã întoarce la calea Ta cea sfântã. Cãci Tu, cunoscãtorule de inimi Cel bun, cunosti toatã nimicnicia mea si nebunia, toatã orbeala mea si toatã nepriceperea; dar si durerea inimii mele si suspinurile sufletului meu înaintea Ta sunt. Pentru aceasta mã rog Tie: auzi-mã în scârba mea , întãreste-mã de Sus cu puterea Ta; ridicã-mã pre cel doborât de pãcat, slobozeste-mã, pre cel robit de patimi, tãmãduieste-mi toatã rana cea ascunsã, curãteste-mã de toatã întinãciunea trupului si a duhului; pãzeste-mã de tot lucrul si cuvântul stricãtor de suflet, de toatã miscarea cea lãuntricã si cea dinafarã, Tie neplãcutã si aproapelui meu nefolositoare. Aratã, mie, Doamne, calea în carea voi merge, Însuti mã învatã ce mi se cade sã grãiesc; iar, de este voia Ta, sã tac, învatã-mã cum, în duhul pãcii sã tac, nu scãrbind, nici smintind pe fratele.
Rogu-mã Tie, lege pune mie în cãile poruncilor Tale si nu mã lãsa pânã la suflarea mea cea mai de pre urmã sã mã înstrãinez de lumina asezãmintelor Tale, pânã ce va fi porunca Ta singura lege a întregii mele firi: si cea vremelnicã si cea vesnicã.
Dãruieste-mi mie, Doamne sã ajung la cunostinta adevãrului Tãu. Prelungeste-mi viata pânã voi aduce Tie roada de pocãintã adevãratã; sã nu mã iei la jumãtatea zilelor mele, nici în ceasul întunecãrii mele, ci, înainte de a mã întoarce în pãmântul din carele am fost luat, binevoieste sã mã întorc la Tine, Dumnezeul meu si mai înainte de a pãrãsi aceastã viatã sã vazã sufletul meu slava fiilor învierii. Iar când, întru adâncul întelepciunii Tale, ai rânduit a pune capãt vietii mele pe pãmânt, atunci, mai înainte fã mie cunoscutã moartea mea, ca sã se gãtescã sufletul meu spre a Te întâmpina. În ziua aceea, cea mare si sfântã mie, fii cu mine, Doamne si dãruieste mie bucuria cea negrãitã a mântuirii Tale. Curãteste-mã de toatã greseala cea vãzutã si cea ascunsã, si de toatã fãrãdelegea ce se tãinuieste întru cele dinlãuntru ale mele, si mã învredniceste sã aduc rãspuns bun înaintea scaunului cel înfricosat al judecãtii Tale.
Dumnezeule, Dumnezeul meu, multe lucruri si mari cer eu de la Tine, Împãratul cel Preaînalt, dar nu am uitat nevrednicia mea, nici spurcãciunea mea, nici urâciunea; ci, rogu-mã Tie, miluieste-mã si nu mã trece cu vederea, nici mã lepãda pre mine de la fata Ta, pentru prea multã îndrãzneala mea; ba mai vârtos si înmulteste în mine aceastã sfântã si dreaptã îndrãznealã si întru puterea dragostei Tale mã cãlãuzeste pre urmele pasilor Tãi. Dãruieste mie, celui mai de pe urmã si mai lepãdat dintre toti oamenii sã Te iubesc pre Tine, precum Însuti ai poruncit nouã; din toatã inima mea si din tot sufletul meu si din tot cugetul meu, din toatã vârtutea mea; cu întraga mea fãpturã îmi dãruieste sã Te iubesc pre Tine, Doamne.
Cã Singur esti Acoperitorul cel Sfânt si Atotputernic si Apãrãtorul vietii mele si Tie rugãciunile mele aduc si Cuvântãrile de slavã acum si în vecii vecilor. Amin



Joanna

Credinta e un risc al ratiunii; dar nicidecum o anulare, ci, dimpotriva o iluminare a ei.

Parintele Arsenie Boca

Arsenie Papacioc: „CLOPOTELE CHEAMÃ VIII, PLANGE MORTII, IMPRÃSTIE VISURILE”...


#2
Sabina

Sabina

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 11.695 mesaje

Postat 10 septembrie 2005 - 14:34

dragele mele, eu incep ziua cu o mare bucurie.Fratele Sofiei a intrat al 11-lea la facultate, sectia germana cu romana, plus ca a intrat si la filologie clasica.



Acu ma duc la o nunta, si am omare dilema.trebuie sa port ceva pe cap in mod normal....da io nu pot sa fiu eleganta si sa port basma....cum se procedeaza???



si io pacatoasa,






Sabina si [hippi] Sofia Galagia







Cea mai lungã cale este calea care duce de la urechi la inimã.



#3
irina.c.

irina.c.

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.165 mesaje

Postat 10 septembrie 2005 - 14:43

quote:
Originally posted by Sabina
dragele mele, eu incep ziua cu o mare bucurie.Fratele Sofiei a intrat al 11-lea la facultate, sectia germana cu romana, plus ca a intrat si la filologie clasica. Acu ma duc la o nunta, si am omare dilema.trebuie sa port ceva pe cap in mod normal....da io nu pot sa fiu eleganta si sa port basma....cum se procedeaza??? si io pacatoasa,
Sabina si [hippi] Sofia Galagia Cea mai lungã cale este calea care duce de la urechi la inimã.
Felicitari si Doamne ajuta!Gata,trebuie sa ne intalnim,sa faci cinste.[:D]Te referi daca sa porti ceva pe cap in Biserica?Poti sa iti pui o esarfa usoara,asortata cu rochia,daca ai.Irina si bb Ilinca(26apr04)Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul ILINCAcarti

#4
Sabina

Sabina

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 11.695 mesaje

Postat 10 septembrie 2005 - 15:28

mersi Irina, am o esarfa ce face parte chiar din costumatie, dar mi-o puneam pe umeri, ca sunt cam golasi:)

o s-o fixez eu cumva sa impac capra si varza.nu de alta,da nunta e la Schit.



va sarut.






Sabina si [hippi] Sofia Galagia







Cea mai lungã cale este calea care duce de la urechi la inimã.



#5
irina.c.

irina.c.

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.165 mesaje

Postat 10 septembrie 2005 - 18:09

Sabina,citesc scrisorile par. Sofronie Saharov(arhim. de Essex) si m-am gandit la tine,fiindca vorbeste si despre despre arta,parintele avand din tinerete un talent deosebit la pictura.Nu-ti spun mai mult,poate citesti cartea.[:D]



Irina si bb Ilinca(26apr04)

Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul

ILINCA

carti

#6
Sabina

Sabina

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 11.695 mesaje

Postat 11 septembrie 2005 - 11:15

Buna dimineata dragele noastre, azi e zi mare, facem 3 ani de Galagie!!





da tot mi se pare c-o incearca o raceala si sunt extrem de stresata pe tema asta:((



in rest, gandaca are compu virusat si ii apara ca accesul e restrictionat, crede ca e banata:)



la nunta a fost ...interesant, mirele e taiwanez catolic si a trecut la ortodocsi,(perechea e stabilita in America),asa ca preotii de la Darvari au oficiat si in limba engleza unele pasaje mai importante(logodna,cununia etc) Mi s-a parut frumos din partea lor ca au facut asta.














Sabina si [hippi] Sofia Galagia







Cea mai lungã cale este calea care duce de la urechi la inimã.



#7
casandra

casandra

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.231 mesaje

Postat 11 septembrie 2005 - 13:20

La multi ani, Sofia Galagia![pup][papica]

#8
irina.c.

irina.c.

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.165 mesaje

Postat 11 septembrie 2005 - 13:36

Draga Sabina,La multi ani!pentru Sofia!



Nu cred ca Gandacel e banata,asa imi aparea si mie cateodata accesul restrictionat,de obicei cand erau probleme cu sit-ul.



Irina si bb Ilinca(26apr04)

Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul

ILINCA

carti

#9
spic de grau

spic de grau

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 708 mesaje

Postat 11 septembrie 2005 - 17:03

Sabina, La Multi Ani! fetitei tale! Dumnezeu s-o binecuvinteze si sa aiba parte de o viata fericita.



Joanna citesc cu placere toate rugaciunile si poeziile pe care le postezi. Mi-am facut un director pe calculator, unde voi incerca sa salvez toate documentele facute in word cu rugaciunile postate aici.



Pupici,



[cit]Lumy- mamica lui [bibe]David Andréi[bonjovi] (11 Martie 2004)








Yesterday was the past, tomorrow will be the future,but today is a gift, that’s why we call it PRESENT


#10
joanna

joanna

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 293 mesaje

Postat 11 septembrie 2005 - 18:05

Sabina[flo],felicitari pentru intrarea la facultate a baiatului tau!
Sa-i dea Dumnezeu multi ani sanatosi Sophiei si tie si familiei!
Ce mama binecuvintata esti![pup]
Spic de grau sa-ti fie de folos!Maica Domnului sa te aiba in paza!
Duminica frumoasa va urez.Minunata slujba de astazi de la biserica!
Cu dragoste,pacatoasa,

Joanna

Credinta e un risc al ratiunii; dar nicidecum o anulare, ci, dimpotriva o iluminare a ei.

Parintele Arsenie Boca

Arsenie Papacioc: „CLOPOTELE CHEAMÃ VIII, PLANGE MORTII, IMPRÃSTIE VISURILE”...



Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - Ieri, 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - Ieri, 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Dulce amintire

    Ralu31031992
    - Astăzi, 14:10

  • Alaptarea

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 11:20

  • Top 10 lucruri inutile de la prima sarcina

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 08:24

  • Prima morfologie

    MamaRadului
    - Ieri, 23:19

  • Album de sarcină

    Ana1298
    - Ieri, 21:21

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -