Sari la conținut

Sari la conținut


* * * - - 7 voturi

Moaste de Sfinti Ortodocsi - filmulet


219 raspunsuri la acest subiect

#211
hannen

hannen

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.330 mesaje

Postat 11 iunie 2008 - 05:14

kari,ceea ce ai scris in ultimele doua mesaje este valabil pt. toata lumea(ma includ) nu numai pt. crestini.

Dar noi suntem "doar" oameni,departe de a fi perfecti,numai Dumnezeu este perfect asa ca orice "greseala" eu o pun pe seama acestui fapt(suntem oameni,suntem supusi greselii) nicidecum ca asa ne invata religiile noastre(oricare ar fi ele) cu toate ca noi,musulmanii am fost si suntem acuzati ca religia ne invata numai de rau[:(]





Marilena,oof,nu ,nu rideam de nimeni ,eram chiar f. serioasa dar punind cite un zimbet vroiam sa destind atmosfera...



Mie asta Cinstirea inseamna la ortodocsi: venerare, sarutare, atingere manata de evlavie si dragoste fata de sfantul respectiv, inchinare cu semnul Sfintei Cruci. si asta Si nu se inlocuieste Dumnezeu cu sfintii niciodata; ne rugam intai lui Dumnezeu: Tatal, Fiul si Duhul Sfant, apoi pentru rugaciuni catre Dumnezeu ne rugam Maicii Domnului si sfintilor. Insa tot de Dumnezeu depinde daca doreste sa asculte rugaciunile sfintilor si sa ne implineasca cererile...

nu mi se par in regula pt. un monoteist.

Ce inseamna ca "ne rugam intai lui,apoi pt. rugaciuni catre Dumnezeu ne rugam Maicii si Sfintilor"?

Cum arata rugaciunea catre Dumnezeu si cum arata cea catre sfinti ?Si de ce Sfintii sau Maica Domnului trebuie sa fie cei care ies la inaintare cu rugi pt. voi ?

Chiar nimic din pildele VT nu da de gindit,chiar nimic nu indica faptul ca Dumnezeu uraste cind robul Lui nu i se adreseaza direct si nu-L venereaza decit pe EL ,ci venereaza moaste,cruci ,cind nu i se roaga Lui, ci sfintilor pt. ca ei sa se roage pt. el(robul)?



Referitor la primul mesaj ,cel cu mantuirea.

Nu sunt de acord cu ideea rascumpararii si nici cu cea a pacatului originar si asta nu din cauza ca vreau cearta,si nici nu vreau sa jignesc si nici nu folosesc apelative de nici un fel.

Aceste aspecte (venerarea mortilor,pacatul originar ,rascumpararea...)pot sa le argumentez asa:

1)In Biblie scrie clar ,ca nici un copil nu poarta pacatul parintelui,si nici un parinte nu poarta pacatul copilului etc.(Cu toate acestea crestinii au notiunea de "pacat originar" si "pacat din nush cite generatii"[V])

In Coran scrie acelasi lucru,"nici un suflet nu va purta povara altui suflet" precum nici un suflet nu va raspunde pt. pacatele altuia si nu va mijloci la Dumnezeu pt. el.

Aceste doua "idei" expuse in cele doua carti ma fac pe mine sa cred ca acesta este adevarul ,nu exista pacat originar,deci nimeni nu e dator sa ne rascumpere de nimic din moment ce suntem responsabili pt. propriile fapte.

2)Sunt sigura ca in Biblie sunt date nenumarate exemple de idolatri ,ca Dumnezeu cere cu hotarire ca adorarea,venerarea si inchinarea sa fie numai ale Lui.

In Islam,mormintul trebuie sa fie drept,fara nici macar o movila deasupra exact din acest motiv pe care ortodocsii l-au gasit si-l invoaca,venerare,inchinare, sarutare si evlavie pt. cei morti.

Dumnezeu a vrut sa ne indeparteze de acest pacat ,stiind evident ca sunt si ca vor mai fi oameni care vor proceda asa .(vor merge la morminte si incet ,incet vor incepe sa vada in ele altceva decit un simplu mormint...)



Aceste lucruri care se aseamana in cele doua religii eu le consider adevarate ,si numai aceste lucruri le consider a fi de la Dumnezeu.In rest nu le vad decit ca inventii ale omului cu ajutorul celui rau.[:(]

Daca s-ar "scutura" crestinismul de toate practicile pagane,daca s-ar scoate din Biblie tot ce se vede clar ca nu este de la Dumnezeu,sunt sigura ca ar ramane o carte curata asa cum Dumnezeu a trimis-o,ideea in esential nediferind de cea a Islamului ,ca omul nu trebuie sa se inchine decit lui Dumnezeu,ca noi toti credem in viata de dupa moarte si noi toti asteptam judecata de apoi si ca toti speram ca vom fi iertati pt. "cele de voie si cele fara de voie"

avem atit de multe lucruri in comun,numai de ar exista putin interes s-ar intelege ca nimeni nu vrea raul nimanui.

Ca eu nu intru sa va jignesc,sa rid ,sa batjocuresc.

Chiar nu-mi pasa de Moaste,sincer,Dumnezeu sa-i odihneasca in pace ,ca au fost oameni cu bune ,cu rele,la fel ca noi toti.

De ce as ride de ei?Si de ce as ride de voi?

Ce bun mi-ar aduce?



In speranta ca m-ai inteles,[flo]



Hannen [9cer]mamica de trei printzese Amira[zana] Israa[majoreta] Inas[iepu]



Pozici

Noutati

Amira scolarita

#212
carli1617

carli1617

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 150 mesaje

Postat 11 iunie 2008 - 06:59

Draga Hannen,

se vede ca tu esti un om credincios si ca invataturile religiei tale sunt foarte clare in mintea ta si esti foarte impacata cu asta.

Tot la fel putem spune si noi, crestinii ortodocsi, despre credinta noastra. Adevarurile de credinta nu sunt numai informatii pe care le putem afla din linkurile puse aici ci sunt Taine pe care Dumnezeu ni le reveleaza pe masura ce ne maturizam duhovniceste, prin rugaciune personala, prin participare la slujbele si rugaciunile Bisericii, prin implinirea poruncilor lui Dumnezeu (dintre care care mai mare este porunca iubirii de Dumnezeu si de aproapele).



Referitor la ceea ce ai intrebat aici:

"nu mi se par in regula pt. un monoteist.

Ce inseamna ca "ne rugam intai lui,apoi pt. rugaciuni catre Dumnezeu ne rugam Maicii si Sfintilor"?

Cum arata rugaciunea catre Dumnezeu si cum arata cea catre sfinti ?Si de ce Sfintii sau Maica Domnului trebuie sa fie cei care ies la inaintare cu rugi pt. voi?



Iti raspund printr-un exemplu:

Am vazut in semnatura ta ca ai trei fetite foarte frumoase si dragalase. Daca cea mare vine la tine si te roaga ceva in numele celei mici, nu-i asa ca de dragul ei ii vei indeplini rugamintea? Dumnezeul ortodox este Iubire si tot ceea ce a facut si face - de la Creatie si pana astazi - face din prea plinul iubirii Sale. De aceea, pentru multa iubire a Sa va asculta rugaciunea unui sfant care mijloceste pentru mine.

Nu ne inchinam unui vitel de aur ca idolatrii Vechiului Testament, ci rugam pe un fiu al lui Dumnezeu, pe un frate al nostru care a ajuns la Dumnezeu sa se roage si el pentru noi. Cred ca este destul de logic, desi, am mai spus, nu deespre logica este vorba, ci despre simtire.



Cu drag,

Carli



Sa ne vindecam iertand

Carte de rugaciuni

Sfaturi

#213
carli1617

carli1617

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 150 mesaje

Postat 11 iunie 2008 - 07:04

Draga Marilena,

ma bucur ca ti-am fost de folos cu filmul Ostrov. Nu l-ai vazut pana acum?



Subtitrare in lb romana se poate descarca de aici:

http://subtitrari.re...strov-5806.html





Te imbratisez cu drag!



Sa ne vindecam iertand

Carte de rugaciuni

Sfaturi

#214
hannen

hannen

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.330 mesaje

Postat 11 iunie 2008 - 07:45

Carli,iti multumesc sincer ca m-ai inteles![flo](ai inteles ca doar ne expunem puncte de vedere ,nu ne paruim)



Carli,eu ca mama nu pot sa ma compar cu Dumnezeu!Dumnezeu ma iubeste pe mine,pe tine ,ne iubeste pe toti mai mult decit o mama isi iubeste propriul copil(asta ca sa vezi ca nu doar Dumnezeul ortodox (imi cer scuze,dar suna urit) e preaplin de iubire).

Eu nu ma pot compara cu Dumnezeu pt. ca El e perfect!El are iubire,intelepciune,rabdare ...absolut tot.Noua ne-a daruit doar 1% (asta ca sa incercam sa ne facem o imaine)din ceea ce are El.(comparind acest 1% care este iubirea noastra pt. proprii copiii,bunatate,rabdare,inteligenta... ,sa ne gindim la cele 99% pe care Dumnezeu le are )

Asa cum eu nu pot rabda ca un pedofil sa-mi agreseze copilul,in timp ce Dumnezeu rabda atitea faradelegi pe secunda ,asa nu pot compara acceptul meu la intermediari (un copil care ma roaga ceva pt. celalalt) cu cel al lui Dumnezeu.

Si ca sa fiu complet sincera ,eu nu as ierta un copil,si nu i-as indeplini nici o dorinta decit daca o cere el personal.

Nici cind intervine taica-su!Eu vreau ca ccc copiii mei sa-si asume responsabilitatea pt. faptele lor,bune sau rele si vreau ca atunci cind au gresit sa-si ceara personal scuze.Sa-i vad ochii,sa simt ca-i pare rau.

Prefer sa ma priveasca in ochi cind imi cere ceva si cu siguranta ca nu i-as face nici un favor(vrea o jucarie,etc...) daca nu mi-o cere personal.



Sufletul omului dupa moarte nu mai poate face nimic nici pt. el ,nici vorba de ceilalti.Tot ce facem e aici,in aceasta viata,dupa moarte sufletul asteapta, si dupa fapte el isi vede "locul" unde va merge.

Din acelasi motiv,musulmanii nu cred in fantome /strigoi ,omenesti pt. ca Dumnezeu a zis ca El a onorat sufletul omului si ca dupa moarte El are grija de el ,mormintul lui transformindu-se ori intr-una din gradinile paradisului,ori in una din gropile iadului.



Un vers din Coran suna asa "O,tu omule!Ce te-a abatut de la calea Domnului tau?"

Sa speram ca noi nu vom fi dintre cei abatuti/rataciti!





Hannen [9cer]mamica de trei printzese Amira[zana] Israa[majoreta] Inas[iepu]



Pozici

Noutati

Amira scolarita

#215
carli1617

carli1617

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 150 mesaje

Postat 11 iunie 2008 - 10:36

Hannen,

inteleg ce spui dar vezi ca pe masura ce clarificam ceva apar alte chestiuni de explicat si discutia nu va avea nici o finalitate tocmai pentru ca fiecare dintre noi suntem multumiti in credinta pe care o avem.

In ortodoxie sufletele celor ce se mantuiesc sunt deja in comuniunea iubirii lui Dumnezeu, alaturi de El, nu mai asteapta judecata universala fiecare in singuratatea lui. Raiul este comuniune de iubire, in timp ce iadul inseamna separare, singuratate in suferinta. Cei care se afla in iad nu mai pot face nimic personal pentru mantuirea lor dar cei vii care ii iubesc se pot ruga pentru ei si ii pot scoate de acolo! Asta este posibil tot datorita iubirii lui Dumnezeu pentru fiecare om in parte.



Din pacate se intampla foarte multe nenorociri pe pamant in fiecare secunda din cauza rautatii si urii oamenilor. Iar Dumnezeu le ingaduie pentru ca respecta libertatea omului chiar daca de multe ori aceasta este folosita gresit. Iti dai seama ca ar fi foarte usor pentru El sa ne salveze pe toti intr-o clipa, dar daca noi nu vrem? Dumnezeu bate la usa inimii noastre si asteapta sa-I deschidem, nu forteaza intrarea chiar daca ar putea!



Ma bucur ca te preocupa mantuirea oamenilor care au alta credinta decat a ta. Asta inseamna ca ai un suflet nobil, plin de iubire pentru semenii tai.

Eu cred ca Dumnezeu va judeca pe fiecare om, indiferent de religia lui, cu marea Lui iubire de oameni si nu dupa judecata mintilor noastre limitate. Ar fi prea simplu sa spuna cineva ca numai credinciosii din religia nu stiu care se vor mantui. Iubirea de semeni, faptele bune, viata curata, acestea le poate face orice om, indiferent de dogmele religiei careia ii apartine.



Cam atat am avut de spus si cred ca am spus prea multe, avand in vedere ca nimic din ce fac nu ma recomanda a fi un bun invatator. Iar orb pe orb daca il indruma ajung amandoi in prapastie, cam asa se spune.



Cu drag,

Carli











Sa ne vindecam iertand

Carte de rugaciuni

Sfaturi

#216
crinuta

crinuta

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.175 mesaje

Postat 11 iunie 2008 - 11:36

quote:
Originally posted by carli1617
Hannen,inteleg ce spui dar vezi ca pe masura ce clarificam ceva apar alte chestiuni de explicat si discutia nu va avea nici o finalitate tocmai pentru ca fiecare dintre noi suntem multumiti in credinta pe care o avem. In ortodoxie sufletele celor ce se mantuiesc sunt deja in comuniunea iubirii lui Dumnezeu, alaturi de El, nu mai asteapta judecata universala fiecare in singuratatea lui. Raiul este comuniune de iubire, in timp ce iadul inseamna separare, singuratate in suferinta. Cei care se afla in iad nu mai pot face nimic personal pentru mantuirea lor dar cei vii care ii iubesc se pot ruga pentru ei si ii pot scoate de acolo! Asta este posibil tot datorita iubirii lui Dumnezeu pentru fiecare om in parte.Din pacate se intampla foarte multe nenorociri pe pamant in fiecare secunda din cauza rautatii si urii oamenilor. Iar Dumnezeu le ingaduie pentru ca respecta libertatea omului chiar daca de multe ori aceasta este folosita gresit. Iti dai seama ca ar fi foarte usor pentru El sa ne salveze pe toti intr-o clipa, dar daca noi nu vrem? Dumnezeu bate la usa inimii noastre si asteapta sa-I deschidem, nu forteaza intrarea chiar daca ar putea!Ma bucur ca te preocupa mantuirea oamenilor care au alta credinta decat a ta. Asta inseamna ca ai un suflet nobil, plin de iubire pentru semenii tai.Eu cred ca Dumnezeu va judeca pe fiecare om, indiferent de religia lui, cu marea Lui iubire de oameni si nu dupa judecata mintilor noastre limitate. Ar fi prea simplu sa spuna cineva ca numai credinciosii din religia nu stiu care se vor mantui. Iubirea de semeni, faptele bune, viata curata, acestea le poate face orice om, indiferent de dogmele religiei careia ii apartine.Cam atat am avut de spus si cred ca am spus prea multe, avand in vedere ca nimic din ce fac nu ma recomanda a fi un bun invatator. Iar orb pe orb daca il indruma ajung amandoi in prapastie, cam asa se spune.Cu drag,Carli Sa ne vindecam iertandCarte de rugaciuniSfaturi
Am tinut sa te felicit pentru mesajul tau.Crinuta si [bonjovi] Rayan Fara Dumnezeu nimic nu e.http://www.jnsr.be/ro.htm

#217
hannen

hannen

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.330 mesaje

Postat 11 iunie 2008 - 12:40

carli,iti multumesc pt. dialog.

Daca doresti sa incetam discutia aici ,am sa-ti respect dorinta insa, nu inainte de a adauga ca,ai dreptate in anumite privinte .

[flo]



Hannen [9cer]mamica de trei printzese Amira[zana] Israa[majoreta] Inas[iepu]



Pozici

Noutati

Amira scolarita

#218
Marilena12

Marilena12

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 997 mesaje

Postat 11 iunie 2008 - 14:47

Hannen, nu tie ti-am reprosat injurii si apelative, am facut o referire mai mult legata de discutiile create la topic. Doua lucruri vreau sa specific: pacatul originar se refera la cel savarsit de Adam si Eva, prin care asa cum spune Scriptura "a venit moartea", si continuarea "plata pacatului este moartea". Prin Hristos am iesit din robia pacatului si moartea a fost invinsa. Deci nu credem ca am purta vina pentru pacatele parintilor/stramosilor. Pacatul originar se sterge fiecaruia cand se boteaza in Hristos. In rest, la iad ne vom duce din cauza pacatelor personale si atat. Asta pt ca vroiam sa-ti spun ca si ortodoxia garanteaza iadul, cu siguranta! Nu ne ducem in Rai obligatoriu, insa scopul vietii noastre este sa ne mantuim in Legea Evangheliei lui Hristos, in Legea Iubirii lui Dumnezeu.

Carli a dat explicatie foarte buna pentru mijlocirea pe care o cerem noi de la Maica Domnului si Sfinti catre Dumnezeu. Cu siguranta, nu uitam sa ne rugam lui Dumnezeu, practic la Dumnezeu se raporteaza orice forma a cultului ortodox, pe Dumnezeu Il slavim, iubim si binecuvantam, Lui ii multumim pentru toate. Maica Domnului si Sfintii sunt ca si noi, rugatori, insa ei nu au pacate deoarece s-au invrednicit de vederea Treimii si prin asta au har si indrazneala la Dumnezeu sa se roage si pentru noi. Insa a lui Dumnezeu este voia si slava in veci. Nu spun ca nu sunt ortodocsi care nu stiu sa faca diferenta intre Dumnezeu in raport cu sfintii, poate multi confunda lucrurile si uita ca lui Dumnezeu si numai Lui i se cuvine slava, insa multi dintre ei invata aceste lucruri prin participarea la Liturghie si prin catehizarile pe care le fac preotii. Maica Domnului este cinstita pentru ca este Nascatoare de Dumnezeu, nu prin ea insasi, desi viata ei merita multa cinste neavand a-i reprosa pacate. La fel si sfintii, sunt cinstiti pentru faptul ca prin viata lor pusa in slujba lui Dumnezeu au devenit bineplacuti Lui si s-au invrednicit de daruri si harisme speciale prin care Dumnezeu a ajutat multi oameni. Dumnezeu poate ajuta pe cineva aflat in nevoie prin oamenii care merita sa fie asemenea instrumente de ajutorare, mesageri ai lui Dumnezeu. Scriptura ne da exemple de astfel de oameni, chiar si ingeri prin care Dumnezeu vindeca, alina, aduce la credinta, miluieste pe cine vrea El.

Cam atat...totul se raporteaza la Dumnezeu, este total strain si incomparabil cultul ortodox de practicile pagane. Restul a explicat Carli foarte bine. [flo]



Marilena

Blogul meu

#219
carli1617

carli1617

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 150 mesaje

Postat 12 iunie 2008 - 07:46

Draga Hannen,



Daca tu simti ca discutia noastra te ajuta sa intelegi mai bine ortodoxia, ma bucur sa continuam si cred ca si celelalte fete ar fi bucuroase sa-ti raspunda.

M-as bucura foarte mult sa pornim de la acceptarea ideii ca si noi suntem foarte impacati cu modul de viata pe care ni-l ofera ortodoxia, la fel ca si tine in religia islamica. Deci in continuare nu vom critica nimic din religia celuilalt, nu ne vom arata indignarea si dispretul, dar vom invata unii de la altii ca sa ne imbogatim d.p.d.v. cultural si spiritual.

Poate ar fi mai potrivit sa deschidem un subiect nou in care sa expunem fiecare frumusetea religiei noastre si mai ales felul personal in care ne experiem credinta.



Cu drag,

Carli





Sa ne vindecam iertand

Carte de rugaciuni

Sfaturi

#220
marius

marius

    Membru VIP

  • Moderators
  • 25.083 mesaje

Postat 12 iunie 2008 - 10:44

Ca si opinie strict personala cred ca intrati pe alt topic. Pare a fi un topic interesant. Acesta se pare ca a ajuns la final.



Marius Pernes

www.marius.rdsor.ro / Mai multe...

Pagina legislativa


Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Dublu test pozitiv È™i nopÈ›i întregi nedormite!

    Ana1298
    - Astăzi, 17:26

  • Gata vacanta!

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 16:16

  • Minunea asteptata din burtica

    RoxiMada
    - Astăzi, 15:26

  • Nasterea prin cezariana

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 10:27

  • Alăptare 🤱🏻

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 09:57

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -