Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 4 voturi

555-OB-GYN


1394 raspunsuri la acest subiect

#31
arian

arian

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 632 mesaje

Postat 25 mai 2003 - 08:16

quote:
Originally posted by anis
Multumesc frumos "nimeni" pentru raspunsurile date pana acum.....Indraznesc o intrebare , ca completare la tot ce am spus pana acum.Spermograma sotului ..cu diagnosticul ASTENOSPERMIE...(mobilitate scazuta( A : 12% , B 28%....valoarea normala A+B min 50%)....rezultatul ei are vre-o legatura cu stresul? sau pur si simplu rezultatul indica valorea reala fara influenta unui alt factor?Sansele de vindecare care sunt, in cazul in care factorul stres ,datorita muncii lui are un rol important???Problema mea era..ti-am scris problema mai pe larg pe mail...era ca foliculul s-a spart luna asta...asta ar fi singura problema pana acum..mi s-a sugerat stimularea pentru a ramane insarcinata....Cunoscand cele doua date....si in principal a sotului..care sunt sansele de reusita??Mii de multumiri [pup]AniS
Iti raspund tinand cont si de cele scrise in mail-ul pe care mi l-ai trimis.In primul rand nu ai inteles bine: ultimul tau ciclu NU a fost ovulator. Valorile prea mari ale FSH si valorile foarte mici ale estradiolului (E2) in ziua 14 evidentiaza ca foliculul NU s-a maturat complet si s-a spart inainte de atingerea stadiului final de dezvoltare. Confirmarea a ceea ce spun aici o vei avea in urma dozarilor din ziua 21, cand vei vedea ca progesteronul (P) va fi in cantitati foarte mici, pt ca corpul galben nu s-a format.Acesta este dealtfel si motivul pt care medicul ti-a propus un tratament de stimulare a ovulatiei aplicabil la inceputul ciclului urmator. Daca ai fi ovulat spontan, tratamentul de inducere a ovulatiei ar fi fost absurd! Este corecta decizia lui, chiar daca nu ai inca rezulatele dozarilor hormonale din ziua 21.Spermograma sotului nu sta stralucit de bine, dar nici foarte rau. Astenospermia poate constitui o problema serioasa, mai ales in conditiile in care numai 30% din spermatozoizi au morfologie normala. La o privire superficiala am putea considera ca densitatea mare a spermatozoizilor ar putea compensa aceste minusuri (din 1001 mosnegi care alearga maratonul tot ai sansa sa se gaseasca unul care sa treaca linia de sosire). Dar problema se pune oarecum altfel: densitatea spermatozoizilor va scadea masiv dupa primul contact sexual. Ramane de vazut cat de rapid poate sa-si refaca "stocul", pt ca dupa stimulare, in perioada fertila va trebui sa utilizati fiecare zi disponibila (ovocitul e fecundabil maxim 72 ore de la ovulatie), adica sa aveti multiple contacte.Astenospermia se poate datora si stressului, asa cum presupui.In legatura cu ceea ce tu numesti "verificarea instalatiei" (LOL), cred ca ai retinut gresit: ti s-a propus mai faci o instilatie utero-tubara, probabil. Asta e o metoda de a repermeabiliza tubele uterine, infundate din varii motive. Se utilizeaza o seringa gigantica metalica cu ajutorul careia se introduce via vagin si canalul cervical o mixtura de antibiotic si antiinflamator, cu o oarecare presiune. Lichidul sub presiune trece prin cavitatea uterina, patrunde (si desfunda) trompele si finalmente se varsa in cavitatea peritoneala. Dar inainte de a purcede la instilatii trebuie probata existenta unei obstructii tubare. Asa ca in prealabil ar trebui facuta o investigatie radiologica numita histerosalpingografie. E similara instilatiei, dar se introduce o substanta de contrast radiologic in locul solutiei mentionate. Apoi se fac niste radiografii seriate.Sansele de a ramane insarcinata dupa prima tura de stimulare a ovultiei sunt rezervate in primul rand datorita spermei sotului. Dar nu va intristati, va veni si vremea ta!!! :)

#32
arian

arian

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 632 mesaje

Postat 25 mai 2003 - 08:23

quote:
Originally posted by DanaRosu
Scumpete, io am lipsit ceva vreme de pe forum, si chiar nu stiu despre ce e vorba deci nu stiu cine ce are cu tine si nici viceversa... mie chiar mi-a facut placere sa citesc astea 6 pagini de mesaje... ce sa-ti zic... tine-o tot asa... Stai sa primesc rezultatele de la ultima lama si poate ma iau si io de tine... in sensul ca ma agat pentru un sfat... la precedenta consultatie doctorita mi-a spus ca e ultimul tratament pe care mi-l poate da... Succes!DanaAnd, yes, I am a blonde!
Apelativul "scumpete" nu mi-a mai fost adresat de vreo 20 ani... daca nu ati fi fost maritata si nu ati fi fost o potentiala pacienta virtuala, v-as fi pupat pt asta!!! :))OK, rezultatele ultimei lame si numele medicamentelor cu care ati fost tratata pana acum trimiteti-mi-le pe mail-ul personal. Orice forma de vaginita sau cervico-vaginita ati avea, se poate trata.

#33
arian

arian

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 632 mesaje

Postat 25 mai 2003 - 19:38

quote:
Originally posted by maryam
N-as vrea sa para ca un abuz , dar mai am o intrebare: stiu ca exista niste pastile (pastila de a doua zi) , as vrea sa stiu insa cum si mai ales la cat timp dupa contact pot fi administrate si mai ales ca procent , cat de sigura este "metoda" ca si metoda de contraceptie ?De cate ori se pot lua/luna ?Cu multumiri , din nou...Maryam
ABUZ ?!?! Banuiesc ca a vrut sa fie o gluma, nu?Da, exista pastile de "contraceptie de urgenta", cunoscute si drept "pilula de a doua zi" (next day pill) care contin o cantitate relativ mare dintr-un progestativ (o substanta cu actiuni similare progesteronului).La noi exista in comert la un pret mai mult decat accesibil Postinor-2 produs de Richter-Gedeon (unguri). Cutia contine 2 pilule cu levonorgestrel, un progestativ larg utilizat in pilulele anticonceptionale. Prima pilula trebuie luata cat mai devreme dupa contactul sexual, dar NU MAI TARZIU de 72 ore (3 zile). Cea de-a doua pilula trebuie luata la EXACT 12 ore dupa prima. Subliniez importanta intervalului de 12 ore dintre cele doua pilule, care are importanta covarsitoare in eficienta tratamentului.Eficienta este discutabila din doua motive: 1. metoda este una de urgenta, deci nu poate da siguranta unei contraceptii non-stop; cu cat se iau mai repede dupa contact cele doua pilule, cu atat protectia impotriva unei sarcini este mai mare; nu stiu stiu sigur, dar PARCA am citit intr-un prospect pt medici scos de cei de la Richter ca daca prima pilula e luata la mai putin de 12 ore de la contact eficienta este de peste 99%. 2. Eu am experienta neplacuta cu produsele hormonale de la Richter; este drept, in aceasta experienta nu se include Postinor-ul, dar prin extrapolare (care nu-i intotdeauna binevenita) am rezerve fata de aceste pilule.In legatura cu numarul de "accidente" pe care le poti avea pe parcursul unui ciclu menstrual, din cate imi amintesc, in acelasi prospect scria ca Postinor-ul poate fi administrat de pana la 3 ori (e vorba de 3 ori a cate 2 pilule). Eu, fiind mai conservator, te-as sfatui sa nu depasesti doua administrari in cadrul aceluiasi ciclu.

#34
arian

arian

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 632 mesaje

Postat 25 mai 2003 - 19:56

quote:
Originally posted by crinuta
Draga nimeni, in primul rand iti multumesc pt. raspunsurile tale.Apoi, in ceea ce priveste prolactina, am facut analiza acum un an si din ce imi amintesc eu era destul de ridicata. De atunci imi urmaresc temperatura, si in fiecare luna creste cu 0.3- 0.5 si se mentine asa minimum 10 zile, dar sunt si luni cand se mentine 12, 13. Ceea ce am observat eu este ca ciclul mi s-a lungit putin, a ajuns in ultima vreme cam de 33 de zile, inainte media fiind 31, 30. Se intampla cam de 3,4 ori pe an si fie de 28 de zile.De cateva luni( mai putin luna asta), am observat ca temperatura crste mai tarziu, in jurul zilei 20, si atunci eu fac un calcul si stiu cand va apare menstruatia. Chiar daca temperatura creste mai tarziu, se mentine ridicata tot atatea zile.Luna asta insa a scazut in ziua a 16 la 36.5, iar din a 16-a zi a atins plafonul de 36.9. La mine temp. 36.9 in perioada luteala este cea mai mica. Cam asta.Eu voi repeta analia zilele urmatoare si, daca nu te deranjez prea tare iti voi spune rezultatul.In orice caz, sunt foarte impresionata de toate explicatiile pe care le oferi in acest site.MultumescCrinuta
Din cele scrise de tine reiese cat se poate de clar ca ciclurile tale sunt toate ovulatorii. Mai mult, faza secretorie (luteala) este suficient de lunga, temperatura creste bine, deci corpul galben functioneaza normal. Probabil rezultatul primei prolactinemii facute a fost eronat, este foarte bine ca te-ai decis sa repeti analiza!Astept vesti in continuare (atunci cand vor fi disponibile noutati)!

#35
arian

arian

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 632 mesaje

Postat 25 mai 2003 - 20:10

quote:
Originally posted by ghemotoc
Draga nimeni, am si eu o problema . Dupa ce am luat aproape 3 ani Diane35 am intrerupt (pt ca ne dorim un bebe)numai ca deja am o intarziere de 30 de zile si nimic .Inainte de a incepe sa iau Diane nu am avut probleme de genul asta. Am fost la medic si mi-a spus ca se mai intampla dupa ce intrerupi pilulele, si sa mai astept .Asta era acum 1 sapt.Urmatoarea programare o am la inceputul lui iunie .Ce-as putea face in situatia asta ? Multumesc .
In primul rand, nu inteleg care a fost factorul ce a determinat alegerea lui Diane35 ca anticonceptional de durata. A fost prescris de dermatolog sau endocrinolog? Nu am absolut nimic importiva lui Diane35, dimpotriva sunt incantat de el, dar este un contraceptiv cu o cantitate mare de estrogeni si destinat in special femeilor cu probleme de tip androgenic (acnee, seboree, alopecii, etc).Este perfect adevarat ca dupa administrarea non-stop a unui contraceptiv oral combinat, la intreruperea acestuia pot aparea tulburari de ciclu menstrual. Practic, pe parcursul administrarii contraceptivului, ocarul este blocat, nu functioneaza. Uneori poate dura ceva timp pana cand porneste din nou si atinge parametrii functionali optimi (ca o masina care a stat parcata multa vreme: cand motorul e rece, porneste mai greu, si apoi nici nu "trage" prea bine pana la completa incalzire).Eu zic sa astepti pana la cca 40-42 zile, apoi sa-ti consulti ginecologul. Acesta s-ar putea sa decida stimularea unei menstruatii prin administrare de Linestrenol sau Medroxiprogesteron pt 10 zile. Dupa o astfel de menstruatie stimulata, in general ovarul "o ia din loc", adica menstruatiile incep sa apara in mod spontan.Nu fi ingrijorata (dar nici nu ignora complet problema!!!), situatii ca cea prin care treci tu acum se intalnesc destul de frecvent.

#36
arian

arian

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 632 mesaje

Postat 25 mai 2003 - 20:38

quote:
Originally posted by iuliana
Ma alatur si eu celorlalte fete cu o intrebare (de fapt mai multe) :)), asa ca sa nu fiu mai prejos :))), cu toate ca as fi preferat sa nu fie cazul.1. din testul Papanicolau facut in sapt 6 de sarcina a reiesit ca am o vaginita, dupa care mi s-a prescirs gel clotrimazol timp de 7 zile. La urmatorul control rezultatul a fost ca de fapt nu mai e vaginita ci yeast infection si mi s-a prescris din nou clotrimazol, dar de data asta pilule. Yeast infection nu a trecut si din nou am trecut la gel clotrimazol pentru 7 zile. Rezultatul...infectia e tot acolo. Mentionez ca nu am nici un simtom specific inafara de secretia respectiva si ca tratamentul medicamentos mi s-a administrat in lunile 3-5 de sarcina (contacte sexuale pe perioada de sarcina nu am avut[bang]-de frica si mai mult ca sigur ca e si o cauza hormonala....e normal???...deci nu se pune problema unei reinfectari, cu toate ca sotului meu nu i s-a prescris tratament...ni s-a spus ca nu e necesar). Intrebarea: 1) daca intentionez sa nasc normal, este obligatoriu sa mai fac tratament pina la vindecare (asta daca se vindeca!!!) si daca da, mai exista si alt medicament indicat in timpul sarcinii? 2) am "auzit" (cu toate ca dr. m-a asigurat ca nu e periculos pentru sarcina tratamentul cu clotrimazol) ca in primul trimestru de sarcina nu se administreaza nici un tratament medicamentos, deci.....e posibil sa fi afectat cumva fatul (sint in 30 sapt)2. La fiecare vizita medicala, dr imi masoara fundul uterului prin palpare si aproape de fiecare data imi tot spune ca dimensiunile (in cm) ar trebui sa corespunda nr. de saptamini si ca la mine nu e asa (sint ceva mai mici cu 1-2 cm). Mentionez ca inafara de yeast infection sint perfect sanatoasa si ca la ultimele 2 echografii (morfologica la 20 de saptamini si inca una la 28 de spatamini - sugerata pentru a se vedea dezvoltarea normala a fatului din cauza ca in sapt 8 am avut HCG ridicat - aproape de nivelul superior pentru cele 8 saptamini de sarcina, lucru care o "alarmase" pe dr.), rezultatele sint ca fatul e normal, activ, greutate normala samd. Intrebarea: ar trebui sa ma alarmez referitor la dimensiunile uterului, sau lucrul acesta difera de la o gravida la alta? Exista niste statistici, norme, in care ar trebui sa ma incadrez.? Precizez ca aici nu ti se da aproape nici o informatie suplimentara. Policy-ul lor ii obliga la asta, ceea ce ma face sa ma stresez (sper sa fie degeaba). Multumesc anticipat pentru raspunsuri si pentru efort! Sa stii ca cineva SUS "vede" :)).
1. "Yeast infection" nu e altceva decat infectie cu levuri (ciuperci). De departe cea mai frecventa infectie de acest gen e cea cu Candida albicans, de unde denumirea de "candidoza vaginala". In sarcina tratamentul acestor infectii nu poate fi facut decat topic (adica local, in vagin). Administrarea de antimicotice in sarcina este interzisa. Ma uimeste faptul ca medicul tau ti-a prescris Clotrimazol pe parcursul sarcinii. Eu nu as fi facut asta nici in ruptul capului... Dar din moment ce nu exista vreun semn de suferinta fetala (dupa cum inteleg din cele scrise de tine), se pare ca totul e OK. Oricum, infectia NU se va vindeca atata timp cat nu ii este administrat un tratament adecvat si sotului; la primul contact te va reinfecta. El, evident, poate sa ia si pilule, dar trebuie sa urmeze in paralel si un tratament (usor) local. Inca ceva: chiar cu tratarea sotului, este posibil ca infectia vaginala sa nu poata fi stinsa exclusiv prin tratament local (aplicat tie). Sarcina favorizeaza dezvoltarea levurilor si mai mult, se pare ca tulpina de Candida prezenta la tine este una rezistenta la medicamentele uzuale. Nu e insa o mare problema, poti duce sarcina la termen si poti naste fara absolut nici o problema chiar cu o usoara vaginita candidozica.2. o diferenta de 2 cm in inaltimea fundului uterin sau a circumferintei abdominale nu este nicidecum senificativa!!! Nu stiu cine ti-a bagat teama asta in cap, dar fa bine si scoate-o de acolo!!! Gandeste-te si tu: o femeie mai inalta va avea un fund uterin situat mai sus decat una scunda si marunta! Un fat mai mare va impunge fundul uterului mai in sus decat unul mic! Doar nu toti copiii se nasc cu aceeasi lungime si greutate!!! Nu exista standarde fixe in chestiunea asta, sunt niste repere ORIENTATIVE ce trebuie urmarite. Atunci cand exista diferente majore intre aceste repere si situatia constatata este cazul de investigatii suplimentare.Si pt ca ai intrebat: dimensiunile uterului (apreciate prin doua masuratori: inaltimea fundului uterin de la simfiza pubiana si circumferinta abdominala in dreptul ombilicului) sunt determinate, in afara de factorii constitutionali ai gravidei (cat de inalta e, cat de grasa e, ce tip constitutional are: picnic, atletic, longilin), si de factori ce tin de sarcina propriu zisa (acestia sunt cei de interes, de fapt): marimea fatului, eventual numarul fetilor si cantitatea de lichid amniotic. Toate acestea sunt variabile in limite foarte largi ale normalitatii. Deci daca ecografiile au evidentiat un fat normal si o cantitate optima de lichid amniotic, n-ai motive de ingrijorare.

#37
arian

arian

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 632 mesaje

Postat 25 mai 2003 - 21:05

quote:
Originally posted by Oana_B
Draga nimeni,Mie mi-a dat doctorul o pastila unica FLAGYL ER 750mg, pentru ca a descoperit o infectie cand mi-a facut testul PAP. Am citit despre acest medicament pe internet ca are in compozitie Metronidazol. Eu nu am inteles prea bine explicatiile doctorului dar te rog frumos sa imi spui ce fel de infectie crezi tu ca ar putea sa fi fost? Este posibil ca acea infectie sa mai apara sau acea unica pastila este suficienta? Si mai am o intrebare: am inceput sa iau acid folic si am citit despre el ca se ia pentru a nu avea copilul anumite afectiuni, spune-mi te rog, cu ce ma ajuta acest medicament in conceptie, eu nefiind inca gravida?Multumesc anticipat,Oana_B
Flagyl-ul ESTE Metronidazol, nu mai contine nimic altceva. Daca ti-a dat sa iei o singura pastila o singura data, atunci germenul descoperit este de fapt un microorganism flagelat (arata la microscop ca un mormoloc sau... spermatozoid) numit Trichomonas vaginalis. Trichomoniaza vaginala (boala determinata de piticul cu coada) este foarte frecventa, cel putin in RO. Iar ceea ce ti s-a recomandat tie este tratamentul de unica doza, foarte utilizat in momentul de fata. Din pacate, in RO au aparut "piticei" de-astia care nu mai vor sa moara dupa tratamentul de unica doza, deci s-ar putea sa fie nevoie de o etapa suplimentara de tratament daca lama de control va evidentia persistenta agentului patogen. Sotul/partenerul trebuie si el tratat, in mod identic. Mai mult, o terapie concomitenta locala (niste spalaturi vaginale urmate de introducerea unor ovule vaginale sau aplicarea unei creme in vagin) ar fi binevenita. Eu o asociez intotdeauna terapiei generale (pastilelor luate pe gura). Inca o precizare: in ziua in care iei Flagyl-ul si 3 zile dupa nu ai voie sa pui gura pe alcool (nici macar o gura de bere, nimic!!!).Acidul folic nu este necesar numai copilului in formare. El intervine in multe procese necesare multiplicarii celulelor, in afara sarcinii. Dezvoltarea foliculilor ovarieni in vederea ovulatiei, maturarea lor si maturarea celulei germinative au toate nevoie de ac. folic. Deci substanta asta te poate ajuta in conceptie, in mod indirect. Daca dr. a asociat si un preparat cu fier, e posibil sa-ti fi identificat o anemie... Oricum, ia acidul ala folic, rau nu iti face!

#38
arian

arian

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 632 mesaje

Postat 26 mai 2003 - 22:55

quote:
Originally posted by dana d
Draga NIMENI, m-am abtinut 8 pagini sa nu particip si eu la asaltul la care esti supus, mai ales ca intrebarea mea este mai mult ipotetica si deloc urgenta, dar nu mai rezist tentatiei asa ca ii dau drumul in eter si vezi tu daca merita raspuns. In urma cu aproape 4 saptamani am facut a doua cezariana la varsta de 35 ani si 10 luni. Inainte sa intru in operatie medicul a venit la mine si m-a intrebat daca vreau sa-mi lege trompele. Nu eram hotarata, mi se parea o masura prea drastica, mi-era teama de alte urmari, ma gandeam ca nu merita sa fac asa ceva tinanad cont ca eu raman foarte greu gravida, am ramas doar de doua ori in viata si atunci dupa monitorizarea ovulatiei. Totusi in momentul ala nu-mi inchipuiam ca voi mai dori un copil si sunt total impotriva avortului, asa ca am acceptat dupa ce m-am lamurit ca nu exista nici un fel de urmari neplacute. Am intrat in sala de operatie si dupa ce m-am urcat pe masa am facut tahicardie- 160 batai/ min.(eu nu simteam nimic dar anestazista parea putin speriata), mi s-a facut anestezie generala, m-am trezit in timp ce eram cusuta si am simtit mari dureri, aveam si tubul in gat, simteam ca nu pot sa respir, am intrat in panica, anestezista s-a alarmat cand a vazut ca sunt treaza si simt si tot il indemna pe doctor sa "umble mai incet ca sunt treaza". Mai tarziu am aflat ca operatia mea a durat o ora si 45 min, eu stiind ca o cezariana dureaza mai putin de o ora. Intrebat cum a decurs operatia doctorul a spus ca " a fost o cezariana mai sangeroasa dar ca pana la urma totul a mers bine". Am si eu doua intrebari: ce crezi ca s-a intamplat in timpul operatiei? Chiar daca nu mai conteaza sunt foarte curioasa sa aflu ce s-a intamplat cu mine,si mai am o nedumerire dar mi-e cam jena sa o exprim... daca nu indraznesc sa intreb la controlul de 6 saptamani poate imi fac curaj aici. A doua intrebare: Legarea trompelor poate fi reversibila? Deja regret decizia luata, nu mai sunt atat de sigura ca nu voi mai vrea un copil daca fizic as mai fi apta. Crezi ca as mai fi apta dupa doua cezariene si la 36+2= 38 ani? Trebuie sa-ti mai spun ca m-am refacut foarte repede dupa ambele cezariene iar doctora mea mi-a spus ca sunt foarte buna de facut copii. Scuza-ma ca am scris asa mult si te fac sa pierzi mult timp citind, dar nu stiu ce era important si ce nu pentru a-ti face o idee cat mai exacta. Iti multumesc anticipat, Dana.
Incep cu sfarsitul: NICIODATA nu este pierdere de timp a asculta ce are de spus o pacienta. Extrapoland, niciodata nu e pierdere de timp a citi ce scrie o pacienta virtuala. Dimpotiva, cu cat mai multe detalii primesc, cu atat imi pot forma o parere mai bine conturata si posibil mai apropiata de adevar...Aproape doua ore pt o cezariana este intr-adevar un record... negativ. In mod normal, in spitalul bucurestean unde am lucrat eu, o cezariana dura rareori mai mult de 30 min "de la piele la piele" (adica din momentul inciziei initiale la piele pana la inceperea suturii pielii la sfarsitul operatiei). Ce pot spune? Ca anestezistul a dormit el in loc sa te adoarma pe tine? Ca s-a facut undeva o eroare si s-a "ciupit" sau chiar taiat un vas de sange? Nu stiu, nu am cum sti. Daca nu ti s-a spus nimic de genul "placenta acreta" sau similar, trebuie sa fi fost un defect de tehnica. Se mai intampla, doctorii sunt si ei oameni, deci supusi greselii. Slava domnului ca respectivul a stiut a-si repara greseala (daca ea a existat).Ligatura tubara sau "legarea trompelor" cum ii spui tu este menita a fi un proces ireversibil. Exista diferite tehnici de realizare a acestei ligaturi, unele din ele presupunand, mai mult decat simpla strangulare a tubei cu un fir, si sectionarea trompei respective (oricat ar parea de ciudat, s-au descris numeroase cazuri in care trompele legate si nesectionate s-au repermeabilizat spontan!). Tehnicile cu sectionare sunt cele mai utilizate. Exista posibiltatea repermeabilizarii tubelor, dar doar prin microchirurgie tubara, tehnica ce a cam fost abandonata de cand s-a impus fertilizarea in vitro, si ale carei rezultate nu sunt niciodata garantate (mentinerea infertilitatii, sarcini extrauterine, etc). Deci daca tot vrei sa ramai din nou gravida te-as sfatui sa te orientezi spre fertilizarea in vitro, nu spre repermeabilizarea trompelor...Ideea a maxim doua cezariene a fost abandonata. Deci poate fi permisa o noua sarcina dupa doua cezariene, dar la 38 ani vei fi automat o gravida cu risc crescut, nu numai datorita reducerii calitative a tesuturilor uterin, tubar, ovarian, cat si datorita calitaatii genetice a ovocitelor, care lasa de dorit dupa 37 ani. Daca ai deja doi copii sanatosi, opinia mea (pur personala!!!) ar fi sa lasi lucrurile asa cum sunt."Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

#39
arian

arian

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 632 mesaje

Postat 26 mai 2003 - 23:09

quote:
Originally posted by Helen
Draga nimeni,Nu as vrea sa te bombardez cu prea multe intrebari dar daca tot esti atat de amabil si te deranjezi neconditionat ptr. noi cele care ne dorim atat de mult un copil… o sa indraznesc sa te mai intreb ceva,...ceva ce ma roade de cand am pierdut sarcina de care tot vorbeam….(la 10 sapt.)Am ramas insarcinata la cateva zile dupa ce am ajuns la mare si apoi am mai stat 2 saptamani, timp in care am facut plaja in fiecae zi intre orele 10-13.30 si bineinteles am intrat in apa (deci tot de la cald la rece) – desi era jumatatea lunii iulie … Deci, as fi putut pierde sarcina de la radiatiile ultraviolete si/sau asa zisele socuri termice – petrecute in primele doua saptamani de sarcina ?!Dupa ce am pierdut sarcina s-a vehiculat aceasta ipoteza atat de medicul ginecolog cat si de medicul de familie, cu atat mai mult cu cat toxoplasmoza nu a putut fi clar considerata cauza, deoarece ptr. Igm a lipsit reactivul iar valoarea anticorpilor IGg=26.14 nu cred ca poate spune ceva in acest sens…. (Singurele aspecte care mi-ar spune ca toxoplasmoza ar fi de vina sunt disparitia in urma tratamentului a unor simptome inexplicabile pana atunci, si posibile de la aceasta boala si anume: tulburari de vedere destul de frecvente - dar totul ok. in urma controaleor oftalmologice - si aparitia in doua randuri a unor ganglioni sub brat..dar toate inainte cu vre-o jum. de an, de a ramane insarcinata)Stiu ca este un fapt consumat dar daca as sti cauzele as fi mult mai linistita ..cu atat mai mult cu cat imi ajunge nelinistea din prezent legata de faptul ca inca nu am ramas insarcinata (este a 4-a luna de incercari – dupa cum ai spus si tu din grafice – toate cicluri ovulatorii)Inca o data iti multumesc !Helen
Din moment ce toxoplasmoza a fost in mod cert exclusa ca factor al avortului, bineinteles ca pot fi considerate drept potentiale cauze variatiile termice la care ti-ai supus organismul, la care probabil s-au mai adaugat si oboseala inerenta din timpul unui concediu la mare, si eforturile depuse (sporturi de plaja, trante, inot, etc)...Patru luni de incercari fara efect nu sunt motiv de disperare! Cere-i totusi sotului sa faca o spermograma, dupa un asemenea "program" s-ar putea ca testiculele lui sa fi intrat intr-o mica greva...O sarcina pierduta din motive oarecum inexplicabile si un efort mai deosebit in obtinerea uneia noi nu reprezinta neaparat semne ale unei afectiuni. Astfel de lucruri se intampla mult mai des decat iti poti inchipui, asa ca... mult curaj si, ce sa spun... perseverenta (nu stiu daca sotul va fi foarte satisfacut de ultima urare, dar... asta-i!) [:)]"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski

#40
arian

arian

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 632 mesaje

Postat 26 mai 2003 - 23:45

quote:
Originally posted by mitzura
Draga nimeni,Iti multumesc pentru raspunsuri (eu sunt cu Rh-ul negativ, mai stii?, si cu teoria despre Rh de la inceput). Ma gandeam ce interesant e, cum se poate naste increderea intr-un om fara sa-l fi vazut vreodata fata in fata, si cum nu reusesti sa ai incredere intr-un om pe care il cunosti de mult timp si il vezi mereu. Mi-ar placea sa merg la un medic ca tine, caruia sa pot sa-i pun orice intrebare fara sa ma simt repezita. Am inteles raspunsurile tale, dar se pare ca raspunsurile nasc de obicei alte intrebari, asa ca incerc inca o data:-am inteles din ce ai spus tu, ca e posibil ca oul sa nu fi fost de calitate, avand in vedere ca am incercat opt luni inainte sa raman gravida. De ce daca incerci mai mult sunt sanse mai mari sa apara un ou cu defect genetic? -stresul psihic poate determina calitatea oului? Intreb asta pentru ca am obtinut sarcina intr-o perioada de foarte mare stres emotional pentru amandoi, stres care din pacate n-a disparut nici acum si va mai continua probabil (probleme de sanatate grave in familie).-de ce unii medici spun ca sunt suficiente si 3 luni de pauza inaintea obtinerii unei noi sarcini dupa un avort cu chiuretaj? Imi pare rau ca insist pe tema asta, dar cred ca cel mai greu de suportat in toata povestea asta cu avortul meu a fost faptul ca trebuie acum sa astept sase luni. Am 29 de ani. Nu pot sa nu ma gandesc (intr-o maniera care sigur nu-mi aduce nimic bun, dar nu ma pot abtine), ca vor trece iarasi cateva luni probabil pana sa obtin o noua sarcina (avand in vedere stresul actual) si daca se va intampla iar sa o pierd, va trebui sa astept din nou sase luni, si uite asa imi trece viata. (Exagerez acum). Poti sa-mi spui ceva care sa-mi aduca o raza de speranta?Iti multumesc de pe acum pentru raspunsuri.
Opt luni de incercari pot insemna in primul rand ovocite nu tocmai calitative, care chiar fecundate de spermatozoizi "buni" dau nastere unui ou neviabil, eliminat printr-o menstruatie mai abundenta (asa-numitul avort menstrual); deci cele opt luni de incercari sunt din acest punct de vedere efectul, nu cauza lipsei instalarii sarcinii. Opt luni de incercari mai pot insemna si extenuare fizica a aparatului genital masculin, cu reducerea numarului, calitatii, mobilitatii si vitalitatii spermatozoizilor; de aici fie lipsa fecundatiei, fie din nou un avort menstrual; in acest caz cele opt luni de incercari sunt cauza lipsei sarcinii.Stressul psihic poate influenta fecunditatea femeii, ca si capacitatea de fecundatie a barbatului. Calitatea celulelor germinale (spermatozoidul si ovulul) depinde intr-o oarecare masura de stabilitatea si echilibrul psiho-emotional. Sunt o multime de exemple in acest sens, dar eu iti voi da doua: in timpul razboaielor natalitatea creste, drept raspuns la stressul psihic permanent la care sunt supuse femeile (bombardamente, pericol iminent, etc); violurile se complica adesea cu aparitia unei sarcini, datorita declansarii unei ovulatii spontane in momentele de stress emotional extrem din timpul infractiunii.Refacerea completa a endometrului (mucoasei uterine, care va gazdui viitorul ou) ia ceva timp. Chiar daca el se reface in buna masura chiar pe parcursul primei luni dupa chiuretaj, refacerea este departe a fi completa si uniforma. Spre deosebire de o menstruatie normala, in care stratul bazal al endometrului ramane intact (adica stratul aflat in direct contact cu muschiul uterin - miometrul) si asigura dezvoltarea optima, uniforma a stratului superficial (cel care se elimina prin menstruatie), in cadrul unui chiuretaj uterin e indeparteaza si mare parte a acestui strat endometrial bazal. Refacerea lui pe toata suprafata cavitatii uterine ia timp semnificativ mai mult decat formarea stratului superficial. Trei luni dupa un chiuretaj pot fi sufucuente in refacerea completa a endometrului, dar nu intotdeauna, si nu la toate pacientele (deci intervalul de refacere depinde de modul cum a fost efectuat chiuretajul - mai mult sau mai putin abraziv - si de "materialul" clientei). Pentru a fi SIGUR de un endometru complet refacut este bine sa astepti cca 6 luni pana la o noua sarcina."Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti!..." - Dostoievski


Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Planificarea pe etape

    RoxiMada
    - Ieri, 19:33

  • Organizarea garderobei - sfaturi utile

    Ana1298
    - Ieri, 18:19

  • A 15a postare

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 11:33

  • Cea mai asteptata ecografie

    Roxana3001
    - Ieri, 11:06

  • Bagajul de maternitate 👜

    BiancaDragnea
    - Ieri, 08:13

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -