Despre Polonia citeam asta la vremea respectiva:
"Tribunalul constituţional a interzis în octombrie* întreruperea voluntară a sarcinii în caz de malformaţie gravă a fătului, statuând că aceasta este "incompatibilă" cu textul Constituţiei, ceea ce duce la interzicerea practic a tuturor întreruperilor de sarcină, exceptând în cazul celor rezultate după un viol sau un incest, sau atunci când viaţa mamei este în pericol"
*Octombrie = Octombrie 2020. Doar ca in Ian/Feb2021 - s-a publicat in Monitorul Oficial si a intrat in vigoare.
Te sperie tare asemenea legi si te ingrijoreaza visceral.
Doar ca atunci, in ian/feb2021, la televizor, amenintarea mai apropiata era virusul. Plus, aici pe forum nu cred ca sunt persoane ce locuiesc in Polonia.
---------------------
Mie mi se pare foarte-foarte confuzant tot acest zgomot si furii declansate de media si retelele de socializare. Toti tipa ca subiectul care ii intereseaza pe ei, este cel mai important. Plus ca acum ne dam seama ca aceeasi situatie poate fi expusa cu impact emotional din mai multe puncte de vedere. Practic cine influenteaza emotiile si o face cu preseverenta devine lider in subiect. Nu neaparat corectitudinea, - care poate fi si ea interpretata.
Exemplu:
Mie mi se pare ok ce e acum la noi: intrerupere pana la 14saptamani, pe caz de probleme -- 24 saptamani.
Consider ca nu se poate sa supun acea femeie la asemenea emotii negative si stres pe care il poate da un diagnostic de malformatii (<=24saptamani). Sau daca nu il doreste. din varii motive(<12saptamani). Adica poate deveni nefunctionala pentru societate. (sic!)
Cred ca mi-as pune niste intrebari daca au loc multe avorturi per persoana, si asta in cazul in care persoana respectiva raspunde corect la intrebarea "cate avorturi aveti pana acum?" Aici este o zona gri.
Nu mi se pare ok cu termen nelimitat.
In acelasi timp, nu m-am prins daca persoanele care nu sunt de acord cu avortul se refera la:
A. <=14saptamani
B. <=24saptamani cauze medicale
C.<=9luni
Pentru mine e ok A si B, nu este ok C.
(nu stiu ce se intampla daca se releva malformatii la investigatii de peste 24saptamani. banuiesc ca avortul se poate realiza cu recomandarea de la doctor.)
Deci cand vorbim ca este foarte urat sa se considere varianta avortului pentru sarcini de varsta inaintata - varianta C- , aceasta presupune ca A si B sunt acceptate sau nu?