Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 1 voturi

Apa proaspata pentru flori si cafea pentru pinguini


732 raspunsuri la acest subiect

#391
mihaela_s

mihaela_s

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 28.840 mesaje

Postat 08 iulie 2022 - 17:35

Laura, in Suedia sunt garantate prin lege 25 de zile de concediu, din care 4 săptămâni in perioada Iunie-August.
Apoi, e in funcție de angajator sa dea mai multe zile dacă vor. Angajatorul meu, care e komuna Gotland (județ cum ar veni) oferă 25 de zile de concediu pana la 40 de ani. Între 40-50 de ani oferă 31 de zile (Primești brusc când împlinești 40 de ani încă 6 zile!) și când împlinești 51 mai Primești o zi. :) 

Asadar am scris greșit, 32 de zile sunt, nu 35. Și mai am 17 adunate din anii trecuți. 
 



#392
mihaela_s

mihaela_s

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 28.840 mesaje

Postat 08 iulie 2022 - 17:50

Ma uit și eu la Wimbledon. Am văzut ieri cum a pierdut Simona, din păcate. Acum e meciul Djokovic-Norrie care e minunat! Joaca amândoi tare bine. 

Imi pare rău Pt Nadal, ca n-a putut juca semifinala, era favoritul meu. 



#393
strumphitza

strumphitza

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.666 mesaje

Postat 11 iulie 2022 - 11:07

Neata!

 

A venit vara si prin Englezia dupa cateva saptamani racoroase. De vreo 4 zile ne coacem incet si sigur. Azi vom avea o zi de foc. Toata saptamana arata temperaturi foarte ridicate, spre sfarsitul saptamanii vom avea 34-35 grade. Cam prea multe pentru mine!  [fri]  Deja nu dorm noptile, sa nu le dorm nici din cauza caniculei... 

 

Am fost sa hranesc pisoiul vecinei ca-s plecati in vacanta si deja arde soarele rau. Am mers doar prin umbra, mi-e frica de soare  [:-)))] cum ma vede cum ma arde. Nu-s buna prietena cu soarele deci o sa stau ascunsa in casa ori pe la umbra. Serile dupa ce apune soarele mi le petrec in gradina in ciripit de pasarele udand florile in gradini. 

 

In weekend am fost plecati hai hui pe dealuri sa mai exploram zona ca nu prea o stiu inca. Am vizitat un castel si cateva market towns super dragute. Am vazut si cateva biserici, ne-am oprit la praji si ceai/suc si o inghetata.... ba am ajuns si la malul marii la o portie de aer sarat. Nu, nu am stat la plaja ca nu aveam costumul cu mine. A fost total neasteptata plimbarea la mare dar precum Sophia a auzit ca nu suntem departe de mare a spus ca ar vrea sa mergem. Imi era si mie dor de mirosul marii, sunetul valurilor, pescarusilor...  [il]

 

Maine mergem la scoala la mandra ca pun in scena o piesa de teatru si are emotii cat cuprinde. Sper sa fie ok si sa nu isi uite rolul. Mai are doar 2 sapt de scoala primara si apoi gata, sa vina vacanta! Noi incepem vacanta cand altii deja-s satui de stat cu burta la soare. [:D] In astea 2 saptamani o sa aiba si o gramada de alte activitati de le-a organizat scoala pentru ca termina si din Sept merg la secundara. Saptamana asta teatru, disco, foc de tabara si nu mai stiu ce  si sapt ce vine in vreo 2 zile merg la bowling intr-o zi si in alta la un centru cu activitati de caratat&co. Parca mai era ceva dar le-am uitat, dar le are Mr. scrise in agenda lui. 

 

Am scos capul pe usa la bucatarie sa fugaresc un porumbel ca se tot catara in tufa de caprifoi pe magazie sa manance florile si m-a pocnit soarele direct in ochi.  [:-)))]  Cat e de fierbinte! Au dat astia atentionare in weekend sa nu tinem copiii in soare si sa vezi ce am batut la cap mandra zilele astea cu soarele si crema... dimineata i-am spus sa stea in umbra in pauze la scoala, dar mi se tot mieuna ca nu prea au umbra cand eu stiu clar ca au. Cu jumatate de gura a spus ca la umbra e boring  [alcool]  Asta nu-i a mea!  [:-)))]

 

A inflorit levantica si Buzzfest ul e in plina desfasurare!  [biz]  Cat de frumos miroase si ce buzuiala continua! La noapte acolo imi pun patura pe iarba sa dorm ca sigur nu o sa putem dormi in casa la cat e de cald. De cand s-a incalzit si au inflorit toate florile sunt si o gramada de fluturi prin gradina. Ziua tinem geamurile inchise si storurile trase sa fie racoare, le deschidem doar seara inainte de culcare cand soarele e la apus pe partea cealalta de casa. In camera mandrei aseara am gasit si salvat 2 fluturi, in seara de dinainte un altul. Azi oare alerg dupa 3?  [flu]

 

Miercuri am de mers la spital la teste si analize pentru operatie care e pe 26 iulie.  [ups]  De cand m-au sunat sa imi spuna am udat bine gradina si a crescut morcovul... pfii as putea zice ca e ditai buchetul!  [fri]  [:-)))]  [:-)))]  Am tot stat si m-am gandit, sucit si invartit si... am ajuns la concluzia ca nu-s pregatita, dar .... cum mi-o fi norocul!  [:-)))]  Rad eu rad, dar nu e rasul meu.... 

 

Gata si bazaiala mea, ma duc la papuselele mele. Sper ca e racoare acum in camera de jucarii acolo unde  imi am masa de lucru si pe care o impart cu Miss. Platesc chirie, sper ca nu ati uitat!  [nebu] In curand o sa ma supar pe proprietarul asta a meu ca mereu e harababura in jumatatea ei de camera, lego de si-l imprastie peste tot unde sa imi rup eu picioarele, creioane, hartii, carti..  [doh]

 

O saptamana frumoasa! [flo]



#394
Ioana_Pos

Ioana_Pos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 18.083 mesaje

Postat 11 iulie 2022 - 12:06

Ioana, sanatate multa. Bine ca esti negativa si te simti bine. La voi mai e in vigoare treba cu contactii? A stat si familia inchisa in casa sau doar cel bolnav ramane acasa un nr fix de zile? Sau cum mai e la voi? La noi numai cel cu rezultat + sta in izolae, restul, nu. Sper sa nu mai revina niciodata restrictiile alea dure si limitarea socializarii, accesul la scoala etc.

 

Nici nu mai stiu care e legea, ca au schimbat saptamana trecuta. Cei din casa pot merge oriunde si cel bolnav se izoleaza si se testeaza in ziua 5 + 6. Daca sunt ambele negative, poate iesi in colectivitate. Dar acum au modificat, am impresia ca daca nu ai simptome poti iesi in ziua 6 si cu test pozitiv.  [ph34r]

 

Dupa ce am avut rezultat pozitiv, am scris imediat intr-o aplicatie ca sunt pozitiva. (mareata aplicatie pt care s-a platit suma de 37 miliarde de lire dar care nu e conectata in niciun fel la sistemul informatic al min sanatatii  [:-@]  [vom] ) Aplicatia l-a anuntat pe Bogdan 6 zile dupa aia ca a fost in contact cu cineva cu covid- asta ca sa va dati seama cat e de eficienta. Eu si P am stat izolate in casa, sus. B oricum lucreaza de acasa, a mers la cumparaturi de 2-3 ori, cu masca. Julia a mers la scoala, cu teste rapide zilnic (am cumparat si am primit si gratis de la guvern). Eu si P ieseam seara, ne plimbam prin cartier sau mai ales in padurea de langa noi, in fata casei sau in curte in spate, singure. 
 

Desi guv au anuntat in Wales ca e clar un nou val acum, purtarea mastii nu mai este obligatorie [zirea] .  O recomanda doar in spitale/ clinici si in spatiile foarte aglomerate inchise. 



#395
Ioana_Pos

Ioana_Pos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 18.083 mesaje

Postat 11 iulie 2022 - 12:26

Buna ziua de la mine, azi inapoi la munca. Se vede ce chef am, da?  [hia]

 

Mihaela, drum bun si distractie placuta!

 

Silvi, daca ajungem sigur zic.  [flo2]

 

Ella, fain itinerariul si la voi! 
 

Laura, nasol daca a rupt prin gradina. L-am ratat pe Rares brunet (sau forumul a decis iar sa faca figuri pe telefon  [smulgpar] ). Si noi avem dulceturi aduse din Ro, si de-alea smechere, de trandafiri, de nuci verzi, si nu le mananca nimeni. Doar eu ce mai smacui pe o clatita din cand in cand.

 

Strumph, bafta la operatie! Sunt sigura ca va fi bine.  [il]  Cred ca e superb in gradina ta acum. Si la noi la scoli au decis sa faca tot felul de activitati- eu abia astept sa termine, sa nu mai avem program. Eu oricum ma scol natural pe la 7-7.30, asa sar direct pe laptop si la 4 scap.

 

Multam de gandurile bune tuturor. La noi a fost cald si azi se anunta si mai si. Ieri i-am facut ziua Juliei, 7 ani! La 4 si ceva nu mai puteam de oboseala si m-am dus sus si m-am culcat, l-am lasat pe B sa se descurce cu ultimii 2-3 copii (2 erau de la vecini, dar una trebuia dusa) 2 ore am sforait, nici nu stiu cand a venit langa mine  [:D]



#396
Ioana_Pos

Ioana_Pos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 18.083 mesaje

Postat 11 iulie 2022 - 12:31

Ieri la party

Miniaturi atasate

  • FB451257-28D3-4AA8-9E26-1355607C9898.jpeg


#397
Laura25

Laura25

    Membru VIP

  • Moderators
  • 20.662 mesaje

Postat 11 iulie 2022 - 13:49

Ioana, La multi ani fericiti, veseli, cu sanatate si joaca multa Juliei!  

Poza cu Rares a fost, dar am sters-o dupa un timp. 

 

Shtrumphita, sanatate multa, bafta la operatie, sa fie bine!  Vacanta placuta domnisoarei! 

 

Vreau si eu vacanta, dar mai am de asteptat.  Azi nu am chef de nimic, abia astept sa treaca ziua.  



#398
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 11 iulie 2022 - 18:47

Am reusit sa imi iau un laptop nou. Deci pot trancani mai mult.

Am pus windows 11 si imi pare rau. Trebuie sa o iau de la inceput. Sa caut sa scot sublinierele alea groaznice cu rosu de spelling.

Am gasit mai repede decat ma asteptam. Imi retrag cuvintele.

 

E dragut laptopul si functioneaza brici, vad ca nici nu se incalzeste.

 

La mine totul este normal in conditiile in care normalitatea mea e anormala pentru altii.

Am avut destule aventuri saptamana trecuta, atat de destule incat nu cred ca mai imi trebuie pentru o perioada mai lunga.

Am sa mentionez doar cateva:

- sotul prietenei a pus motorina in loc de benzina si am ramas cu masina in drum la 2 km de casa. M-am intors in plin soare, pe jos, sa luam masina mea.

- laptopul dupa ce l-am cumparat a facut niste figuri si am vrut sa il duc inapoi. S-a dovedit ca avea niste chichite la instalarea de windows si de aceea nu functiona corect. Ca sa aflu asta am avut de facut multe drumuri.

- dupa concertele de vineri, in noapte pe la unu am ajuns acasa cu Uber. Nici nu am scos bine piciorul din masina ca soferul zice, stiti aveti de platit cash. Nu aveam cash nici la mine nici in casa. Noroc ca a fost dragut, mi-a dat contul de revolut si i-am facut transfer dupa ce am intrat in casa.

- lui fii-mea nu i-a fost bine aseara, am chemat ambulanta, a petrecut si pe la spital pana la 3 dimineata. Un inceput bun de saptamana.

 

Totul e bine cand se termina cu bine.

 

Ma bucur de nori si de curte, marul e plin de mere, gutuiul are o singura fructa, castanul s-a imbolnavit si cred ca moare.

Murul e plin de fructe, abia astept sa se coaca, noi fetele vrem gem, el baiatul vrea murata.

 

M-am uitat la finala baieti Wimbledon. Nu am tinut cu Djokovici. Nu imi place cu toate ca recunosc ca e foarte bun.

Australianul Kyrgios e drama queen, a rezistat doar 2 seturi. A vorbit singur,  a dat din maini, a vociferat, a dat vina pe tribuna. Camerele au stat tot timpul pe el de parca ar fi jucat cu peretele.

 

Ma bucur de concediile voastre, cand or veni si ele. Eu le-am mancat pe ale mele.

Ma duc sa recitesc.



#399
mihaela_s

mihaela_s

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 28.840 mesaje

Postat 11 iulie 2022 - 22:09

Viviana, îmi pare rău de începutul de săptămâna, sper ca Silvi e Ok acum. 
 

Am văzut și eu finala ieri, ma stresa tare mult Kyrgios, ma lua cu transpirație rece pe spate când începea sa se certe cu ai lui in tribuna. Urla pana și din capătul celălalt al terenului la ei. Oribil! M-am bucurat in final ca a câștigat Djokovic, mie îmi place de el. Țineam cu Nadal însă, foarte mare păcat ca s-a accidentat. 
 

Nici săptămâna mea nu a început Ok. Unul din aparatele de la job s-a stricat și nu i-am dat de capăt. Firma nu are tehnicieni sa trimită. Îmi sta pe creier, am stat azi 8 ore calare pe aparat in speranța ca îmi coace creierul de inginer ceva. A copt el multe și bune, dar nu a ajutat. E altceva defect, nu știm ce. In fine… 

 

Mai am 4 zile de munca, apoi sa fie grija altcuiva timp de 4 săptămâni. 
 

Maine vine prietenul Silviei Pt 2 zile, vineri vin Diana și prietenul ei Pt trei săptămâni, vineri merg eu cu Ovi la un concert in aer liber in sudul insulei. Aștept zilele libere ca pe ceva…

 

Somn ușor! 
 



#400
mihaela_s

mihaela_s

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 28.840 mesaje

Postat 11 iulie 2022 - 22:13

Ah, mie mi-a adus bărbatul visine culese din pomul de la țara, când a fost in Ro. Le-a adus in mașina, in caldura, 3 zile. Puse in borcan cu zahăr. Au ajuns perfecte, am pus alcool și deja am vișinata! De când o visez! (Bine, cu visine din curtea mea, dar mai am de așteptat). Anul trecut am făcut zmeurata, mmmmm ce buna a fost! Mai am o sticla. 
 

Avem și noi ceva planta cu țepi mulți și mici, nu știu cum se numeste, e ceva corcitura între mure si zmeura, culeg in fiecare dimineața ce se coace, mic dejun :). 
 

La plimbare cu W culeg fragute si afine, e plin in pădure! O sa merg la cules de afine, sa fac dulceața reginei. După ce se coace si zmeura. 
 




Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Tantrumuri bebe 1 si burtica care pune presiune

    Deutzuk
    - Ieri, 22:26

  • Sarcină

    Erika91
    - Ieri, 21:11

  • Cum am aflat că sunt însărcinată?

    Ana1298
    - Ieri, 18:14

  • Prin Italia cu bebe in burtica

    Pau26
    - Ieri, 14:55

  • Ma copleseste oboseala

    ZDenisa
    - Ieri, 14:42

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -