Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 1 voturi

Apa proaspata pentru flori si cafea pentru pinguini


732 raspunsuri la acest subiect

#331
monicabo

monicabo

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.190 mesaje

Postat 30 iunie 2022 - 20:47

Am terminat aventura evaluarii nationale intr-un final. Am imbatranit in ultima saptamana cat pt 10 ani. Am facut contestatie la limba romana. Andreea nu era impacata cu nota neam. Stia ca a facut mai mult, a confruntat baremul cu dna de meditatii, nu avea nici o greseala clara. Iar subiectivismul nu putea duce chiar la -70 sutimi.

Am vb si cu dna de la scoala, am considerat ca o cunoaste destul de bine, avand-o eleva 4 ani de zile. A intrebat-o pe Andreea anumite detalii vis a vis de subiecte... la fel a zis, ca e o nota prea mica...

 

Asa ca.... am depus si am asteptat. 9,85 dupa contestatie.Acum e linistita, e nota care se incadreaza in asteptarile ei. Nota initiala simtea ca nu e nota ei, si nu am vrut sa incheie evaluarea cu un gust amar, chiar daca si media respectiva poate nu o impiedica sa intre unde vrea ea (chiar daca mai scadea niste locuri, de la celelalte mariri de note). A muncit si a tras tare 1 an de zile si s-a mobilizat ft bine la examen.  Acum a saltat ea cateva sute de locuri

 

Laura, m-ai sfatuit bine  [:)]  multumesc! 55 sutimi au fost in cazul ei.

 

Multumesc pt gandurile bune! [flo2]

Acu poate incepe vacanta pe bune, desi si zilele astea s-a bucurat de vacanta, i-am luat eu stresul de pe cap, ei doar i-am zis ca o sa fie bine si sa nu-si faca probleme. Desi mie mi-era putin teama sa nu fie vreun corector si mai nebun, ca la nota finala nu mai ai ce sa contesti.

La anul o iau de la capat.  [biz]



#332
Laura25

Laura25

    Membru VIP

  • Moderators
  • 20.643 mesaje

Postat 30 iunie 2022 - 20:50

Bravo, Andreea!! Ma bucur mult ca acum e impacata si fericita! Bravo, Monica, pt ca ai crezut in ea! 



#333
roli25

roli25

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.395 mesaje

Postat 01 iulie 2022 - 08:42

Felicitari Andreea!



#334
strumphitza

strumphitza

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.666 mesaje

Postat 01 iulie 2022 - 11:32

Hello,

 

V-a topit canicula? [:p]  Haideti aici la 16 grade. Da da, e 1 Iulie!  [biz]  Poate s-o mai incalzi si pe la noi cat sa putem sta afara diseara la cina ca am musafiri. I-am invatat pe vecinii astia ai mei cu papa bun si acum imi cer ce vor sa le gatesc. 

 

Abia ce ne-am intors din targ, am lasat mandra la noua scoala si o culegem la 3 pm. Avea atatea emotii, nu mai avea rabdare sa isi cunoasca noii colegi. Tutorul ei, echivalentul dirigintelui in Ro, un tinerel zambitor si simpatic foc. Sper sa ii faca sa se simta bine si sa se acomodeze fara probleme. Scoala imensa, nici nu se compara cu scoala de unde termina ea acum primara unde nici macar 100 copii adunati din toti anii din Reception - Y6 nu sunt, aici au aproape 3 mii de elevi! Si-a luat pachet cu mancare desi ni s-a spus ca primesc pranz gratis azi ca tot e zi de cunoastere si acomodare, dar ea nu ca vrea pachet. Nu cumva sa moara de foame de i se serveste ei ceva ciudat. Sfantul sandwich sa traiasca!  [smulgpar]  [:-)))]  Acum 2 saptamani cand am fost sa cunoastem tutorul am avut ocazia sa vedem si cantina si sa testam exemplu de pranz. Foarte diversificat, tot felul de salate, paste, legume, fructe, sandwich uri plus deserturi. O sa ii ia ceva timp sa se acomodeze, asta mi-e/ne e foarte clar, dar odata intrata in rutina sper sa fie ok. 

 

Ieri dupa ce a venit de la scoala nici nu si-a scos pantofii ca a vazut 2 colete de le astepta. I-am luat o pereche de conversi de si i-a dorit ea de multisor si nu ii mai gasea nicaieri in UK si au venit tocmai din Germania. Ce mai topaia de bucurie, ce fericita era!  [il]  Si-a mai luat ea o geaca de blugi si la fel tare multumita era. A facut parada modei prin casa. Merge maine la party la o colega si nu stia cu ce sa se imbrace. Acum are de toate, outfit de fata mare care merge la secondary school in Septembrie. Cand mi-a aratat cum ii sta in geaca aia ... pfii, nici nu imi venea sa cred cat o maturizeaza. Parca asa deodata s-a schimbat. Acum nu se mai imbraca cu ce ii cumpara mama, isi alege ea ce vrea.  [cool]  Nici pupata in public nu mai vrea, ori tinuta de mana. Ce mai urmeaza? 

 

 

Imi termin cafeaua acum ca numai vreo 2 guri am apucat sa beau pana am plecat. [cit] A trebuit sa plecam devreme ca in trafic normal facem 20 min pana in oras, dar dimineata la ora de varf e mult mai aglomerat si sunt si ceva lucrari de drumuri. Am ajuns ok si la timp si am gasit si loc de parcare in campus. Inapoi spre casa m-am oprit sa mai iau de la supermarket cateva ingrediente ce am nevoie sa gatesc cina pentru diseara. 

 

Ieri am gradinarit vreo 5 ore si aseara eram rupta de oboseala. Mi s-a pus pata pe gradina din spatele casei si am bibilit la ea ca tot a fost soarele printre nori si perfect de gradinarit. Aseara Mr. a cazut lat si el, a terminat munca la 7. Il tot strigam ca e gata mancarea sa vina sa manance si el ca sa mai astept ca mai are de terminat la nu stiu ce raport.  Era atat de obosit ca dupa cina s-a dus in pat si a dormit neintors pana la 7 azi dimineata. Tare as fi vrut si eu sa dorm lemn asa ca el, dar eu m-am uitat pe tavane toata noaptea si asa bine ma uitam eu pe sus ca vad deodata cum un ditai paianjenul cobora direct pe fata mea!  [panic]  [:-)))]  Era direct tintit peste fata mea, daca dormeam cu fata in sus cu gura cascata aveam micul dejun asigurat!  [help]  [:-)))]  [:-)))]  Nici nu stiu cum l-am apucat cu mana goala si l-am facut spider jam intr-o clipita. Am mai dormit eu dupa aia?  [batcap]

 

 

Ioana, multa sanatate sa va treaca repede si B+Julia sa ramana negativi.  [flo2]

 

Silvi, toata ziua nu stai locului si apoi te plangi ca esti obosita [nebu] Sa iti traiasca tatal sanatos multi ani fericiti. 

 

Monica, felicitari Andreei dar si tie pentru noua achizitie, parul alb!  [soricel]  Glumesc, sper sa nu fi albit intr-o saptamana cat altii intr-un an. Te intrebam ieri liceu isi alege primul pe lista? 

 

roli, ma bucur ca ti-a placut trandafirul meu. Asta e mostenit de la fostul propietar, nu e plantat de mine, dar e ingrijit de mine de a facut atatea flori anul asta. Comparat cu anul trecut cand avea doar cate un boboc pe fiecare ramura, anul asta pe fiecare ramura a facut cate 7-10 boboci. Asa grele erau ramurile de a trebuit sa le leg ca se rupeau si imi mai si veneau in fata cand treceam pe carare. Nu e frumos pe cat e de parfumat! Mereu imi bag nasul in el cand trec pe la coltul casei. [olala]  Nu mai stiu daca ai spus daca trandafirul de nu dadea semne de viata si-a revenit? Am avut si eu unul de imi venea sa il scot sa il arunc dar l-am mutat in alt loc, l-am hranit si ingrijit si acum da mladite noi si are chiar un boboc de floare in varful unei ramurele.  [pk]

 

 

Spuneam ca am treaba? Am ...libarnita! Da` stiati ca sufar cu asta deja!  [mariaj]  Mi-am terminat cafeaua si chiar plec la gateala mea. Sper sa si termin pana diseara ca mi-am propus cam prea multe. 

 

Weekend minunat! 

 

[flu]



#335
Otiliav

Otiliav

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.222 mesaje

Postat 01 iulie 2022 - 11:44

Strumh, mi-ai inseninat ziua cu mesajul tau. Ai asa un stil de sari dintr-una in alta cu voiosie  [flo2]



#336
silvi8

silvi8

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.360 mesaje

Postat 01 iulie 2022 - 12:09

Buna ziua!

 

Monica, felicitari Andreei! bine ca ati facut contestatie. succes la liceu! [flo2]

 

Strumphy, sa ii fie bine Sophiei la noua scoala! trece timpul asa de repede. ai domnisoara! [pup]

ai dreptate. fac prea multe si apoi ma plang dar nu stiu cum sa pun stop, inca ma educ...am deabia 10 zile de cand lucrez la asta.

ieri dimineata am facut si o tava de saratele pana am plecat la munca, am bagat si doua masini la spalat, hranit copii, calcat etc...pana la 8 fara 10. cand am plecat ma gandeam deja la ce am de facut cand ma intorc [:)]



#337
Ella73

Ella73

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.293 mesaje

Postat 01 iulie 2022 - 15:27

Servus pinguini

 

Am vrut sa pun poze, dar nu merge  [batcap] Laura, ce extensie sa folosesc ? jpg, jpeg, png nu merg. 

 

La multi ani si de la mine sarbatoritilor cu intarziere  [flo2]  [flo2]  [flo2] 

 

Strumphi  [il]  

 

Monica, felicitari copilei, ma bucur pt nota. 

 

Eu inca sunt pe fusul orar din Coreea, seara la 9 ma ia somnul  [:-)))] aseara la 9.30 dormeam bustean.

 

Mi-am luat si eu Converse din Seoul  [ph34r] culoarea e corai, merge cu cele 2 costume pe care mi le-am cumparat (sunt cu pantalon-fusta, deasupra genunchiului...unul are o bluza, celalalt o camasa, ambele cu maneca lunga si din in...pantalonii sunt din stofa... sunt unicate - le-am luat de la un boutique de moda, imi plac mult...am fost la job cu unul din ele, mi-am luat si papuci asortati [:D]).

In Coreea poarta pantofi sport si la fuste, rochii. Mandra avea o pereche de Converse negri (cu talpa ft inalta) si i-am mai luat eu unii albi (tot inalti)...si la 30°+ se incalta cu ei.

 

Am mai fost cu ea la o cafenea, unde au acvarii cu pesti, broaste testoase...mi-a placut mult...si la un fel de zoo, unde au ratoni, caini, pisici, lama si altele.

 

M-au impresionat mult coreenii, cat de disciplinati sunt...la metrou ca sa intri, astepti in linie, stg si dr usii..nu intra nimeni in fata, stai la rand...au locuri speciale pt cei in varsta/cu handicap si pt femei insarcinate...nu se aseaza nimeni pe locurile alea...nu vorbesc la telefon in metrou sau autobuz, nu fac galagie...despre masti nu mai spun : desi tb purtate doar la interior, toti le poarta si afara (inclusiv mandra). 

De fumat nu au voie sa fumeze pe strada, au locuri special amenajate...nu trec strada pe rosu, chiar daca nu vine nici o masina (sincer te plictiseai la stop). 

 

Mandra e precum coreenii  [:D]  ma stresa cu masca, la mare ca sa-mi scot slipul din fund, sa nu stau cracanata pe prosop  [:)]  au costume intregi la mare sau poarta pantaloni lungi cu bluze cu maneca lunga, pt ca nu vor sa se bronzeze  [fal]

 

De luni in 2 saptamani vine acasa, am aranjat cu prietenele ei sa vina la aeroport, sa o asteptam toate..ea nu stie, daca le intreaba, spun ca nu pot veni   [masc]  dupa venim la noi, pregatesc un aperitiv...am comandat si baloane si ghirlande cu welcome home  [il] o sa-i iau si flori...se va bucura mult si sigur va plange de bucurie  [:)]

 

Il astept pe Marco, facem o plimbare pana la mexicani. Maine ar tb sa plecam la matusa lui Marco, dar a facut o miscare aiurea si a ramas intepenita; vede diseara cum este si ne suna. Imi pare rau daca nu putem merge, ne e dor de ei.

 

Weekend fain sa aveti. 


Editat de Ella73, 01 iulie 2022 - 15:31 .


#338
Fleurdelise

Fleurdelise

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.921 mesaje

Postat 01 iulie 2022 - 20:51

Salutare,

 

De azi sunt "perfect" negativa, de ieri am avut voie sa ies din casa, desi se mai vedea a doua linie, foarte palida. Am fost la scoala si mi-am inchis clasa, adica am facut ordine, am acoperit mobila cu folie, etc. M-a ajutat si baiatul.

 

Azi am dus copilul de dimineata la parada de ziua Canadei, 1 iulie si eu m-am intors in casa si m-am trantit pe canapea. A mers pe jos 5km si se distreaza la "bâlci" cu grand frère si familia lui.

Virusul asta pacatos mi-a lasat cadou o oboseala persistenta, somnolenta, ameteala. 

Am picotit si m-am uitat la tenis Wimbedon. Am facut si ceva mancare, am mancat doua boluri de supa de pui cu taietei. Si bineinteles am obosit iar,

 

Ioana, sa va treaca repede. Lichide multe si vitamina C si antitusiv. Sa stii ca mie mi-a disparut, temporar, sper, mirosul si gustul in ultimele zile, nu la inceput. Nu aveam gust de sare si am facut o salata de vinete pe care am sarat-o excesiv, mi-a zis copilul.

Azi mi-au revenit un pic, desi supa nu prea avea nici un gust si am prajit niste carnati proaspeti, sunt sigura ca mirosul era foarte intens dar eu nu-l simteam decat daca-mi apropiam nasul de ei. Asteapta-te la oboseala luunga, sper ca Patricia nu, cei mici isi revin mult mai rapid zic eu. Si restul familiei sa ramana negativi.

 

Felicitari Andreea, e bine ca te-ai luptat pentru munca ta. De acum, vacanta, Monica, si liniste pentru voi parintii!

 

Strumphi, fain ca se organizeaza o zi de adaptare pentru copii la scoala secundara. Noi mai avem doi ani.

 

Ella, si canadienii sunt disciplinati precum coreenii la transportul in comun, stau la coada cuminti si se urca numai pe la usa din fata in autobuz. In schimb cu totii sunt pe telefoane. Tot asa pudici la piscina, plaja, barbatii cu shorturi pana la genunchi si femeile cu costume de baie decente, doua piese deseori cu fusta. Cand am mers cu un costum din asta la piscina in Iasi, mi-a strigat un nene responsabil pe acolo sa ies din iscina, ca am intrat imbracata!

 

Sa aveti un weekend linistit, sa se mai domoleasca canicula acolo unde e.



#339
mihaela_s

mihaela_s

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 28.840 mesaje

Postat 01 iulie 2022 - 21:04

Hello, Hello! 
 

A mai trecut o săptămâna, ce bine ca e Weekend! In sfârșit ma pot și eu bucura de el așa cum trebuie, de când sunt in medical nu lucrez weekenduri. Am de gând sa continui așa, Pt ca nu mai am experiența muncii in ture și am pierdut din competenta pe alte Secțiuni. Văd ca încet se rezolva din problemele noastre, ale liderilor de secțiune. Sunt mândra ca eu am inițiat aceste rezolvări. Am vb cu Șefele cât de mult am putut și voi insista pe ceea ce mi se pare ca nu intra in atribuția mea. Deja o parte din semnale s-au ținut cont se ele și s-au rezolvat, dar mai urmează. Ma bucur mult ca văd respect fata de munca ce o facem și înțelegere. Merg cu plăcere la job in ultima vreme și asta numai datorită conducerii de acum a laboratorului. 
 

E cald la noi dar nu mai e canicula. E Ok seara de stat pe terasa. Văd ca și țânțarii și-au revizuit atitudinea :).

 

In weekendul asta avem musafiri, defapt ajung duminica seara. Luni noi lucram dar vom face un grill seara. Marți pleacă mai departe. E fratele lui Ovi cu iubita lui, care e peruană. Nu știu cum ne vom înțelege, engleza mea e cam vagă, dar avem traducători :). Abia aștept sa ii văd, au trecut câțiva ani de când a fost aici cumnatul meu, iar iubita e din timpul pandemiei, nu o cunosc :). 

 

Silvia mai are 52 de zile de locuit in casa părintească :). Da, le numără. Ea, nu eu :). Din 22 August se muta împreuna cu prietenul ei intr-un apartament in centrul orașului și își începe viața independenta. Au testat din când in când și anul ce a trecut, când mergea și rămânea la el, dar nu au stat efectiv împreuna. E timpul, ea e entuziasmata și știu ca ii va fi Ok. Ne rămân toate trei animalele, nu ne vom plictisi :)). 

 

La noi tuna. Așteptam furtuna. A fost și azi noapte, toată lumea la job vorbea numai de asta, de cât de rău au dormit :)). Aici sunt rare furtunile cu fulgere și tunete dar au devenit tot mai frecvente de vreo 10 ani încoace. Schimbările climatice din nou…
 

Va doresc un Weekend minunat! 
 

Strumphi, ador postările tale! 



#340
mihaela_s

mihaela_s

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 28.840 mesaje

Postat 01 iulie 2022 - 21:05

Fleur, ma bucur ca ești negativă! 
 

Ioana, sa va negativati și voi cât de repede! 
 

Si la noi sta lumea la coada la autobuze, in ordinea venirii in stație :). 




Panic Questions

  • miha444
    - mar 22 2024 16:22

  • Progesteron in sarcina

    Flor_i
    - mar 18 2024 13:02

  • Cat mănâncă bebe la 2 luni

    mada204
    - mar 08 2024 16:24

  • PoÈ›i naÈ™te mai devreme de termen?

    Ezraa
    - mar 08 2024 06:39

  • Dermatita atopica

    MGeorgi30
    - mar 02 2024 13:10

Last Blogs

  • Morfologie trimestrul 1

    ZDenisa
    - Astăzi, 22:56

  • Morfologie trimestru 1

    Mica13
    - Astăzi, 20:46

  • 6 luni

    EusebiaRalu
    - Astăzi, 19:29

  • Vitamine preconceptie si in sarcina

    Deutzuk
    - Astăzi, 14:03

  • Pregătindu-ne pentru sosirea micuÈ›ului

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 13:30

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -