Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Fără medii semestriale, fără teze obligatorii.


196 raspunsuri la acest subiect

#71
Fleurdelise

Fleurdelise

  Membru de baza

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
 • 8.453 mesaje

Postat 24 iunie 2022 - 01:18

Mai există salarii și gradații de merit în învățământ? Sper că nu, sunt o mare porcărie, pe vremea mea se dădeau pe criteriul amiciției cu directoarea (salariu), respectiv cu inspectorul de specialitate (gradația).


 • 0

#72
dana vio

dana vio

  Membru senior

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunctPunct
 • 4.715 mesaje

Postat 24 iunie 2022 - 06:38

La ce foloseste testul Cambridge in scolile din Romania? 

 

si uite cum un adult se poate simti ofensat de premiul cu coronita al unui copil   [:(]

 

am incercat sa pun o poza cu rezultatul ( sa fie sigur  [smulgpar]  ) dar nu reusesc 


 • 0

#73
Collins20

Collins20

  Membru matur

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunct
 • 2.958 mesaje

Postat 24 iunie 2022 - 07:49

Mai există salarii și gradații de merit în învățământ? Sper că nu, sunt o mare porcărie, pe vremea mea se dădeau pe criteriul amiciției cu directoarea (salariu), respectiv cu inspectorul de specialitate (gradația).

 

 

Mai exista , si e pentru 3 ani  :))))

 

LE, e pentru 5 ani :(


Editat de Collins20, 24 iunie 2022 - 07:57 .

 • 0

#74
Judoka02

Judoka02

  Membru senior

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunctPunct
 • 4.108 mesaje

Postat 24 iunie 2022 - 07:50

Așa e, și IELTS și DALF/DELF sunt valabile maxim 2 ani.

 

Delf e valabil pe viata.

 

diferite teste pt limba franceza

https://fr.april-int...eau-de-francais


 • 0

#75
viviana

viviana

  Membru VIP

 • Moderators
 • 26.240 mesaje

Postat 24 iunie 2022 - 07:51

Noua ni se spune ca sunt traumatizante pt elevi :) adica aceia care nu primesc coronitza. Fiindca dupa cum stie tot ontarianul woke, singurii copii care au succes scolar sunt cei care au ceva priviledge in spate care le alimenteaza succesul.

 

 

Dap, e o alta societate. Nu  stiu cum a fost inainte, adica in anii '70-'80.

In Romania stim care a fost situtia. Putem sa ne amintim fiecare, copii fiind, ce simteam pe  la festivitatile de premiere.

Io una stiu ca nu  imi pasa, nici surorii mele daca luam  premiu sau nu.

Am vazut si la generatia fii-mii aceeasi nepasare. Acu' nu pot generaliza.

In shimb ce am vazut, ce vad si acum, ce aud sunt frazele alea, a lu' x a luat coronita, tu nu! ai vazut ce se umfla in pene y cu premiul fiicei?

 

Si faza aia ca toti cei ccare luau premiu erau/sunt considerati tocilari.


 • 0

#76
velvet

velvet

  Membru de baza

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
 • 9.458 mesaje

Postat 24 iunie 2022 - 09:24

Mai exista doar gradatie. daca sunt mai multe, ia si cine nu are "cunostinte" acolo sus. da'mai greu. Lucrurile in tara asta nu se vor schimba curand.

 

L.E. nu se vor schimba-n bine.


Editat de velvet, 24 iunie 2022 - 09:32 .

 • 1

#77
Letitia1

Letitia1

  Membru VIP

 • PAID
 • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
 • 16.707 mesaje

Postat 24 iunie 2022 - 11:27

si uite cum un adult se poate simti ofensat de premiul cu coronita al unui copil   [:(]

 

am incercat sa pun o poza cu rezultatul ( sa fie sigur  [smulgpar]  ) dar nu reusesc 

sint ofensata de timpenia scrisa in acest mesaj!  [soricel]


 • -1

#78
Fleurdelise

Fleurdelise

  Membru de baza

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
 • 8.453 mesaje

Postat 25 iunie 2022 - 18:55

Delf e valabil pe viata. diferite teste pt limba franceza https://fr.april-int...eau-de-francais

 

Când l-am dat eu, acum o eternitate, era valabil 2 ani, stiu asta pentru că m-am interesat, l-am dat chiar înainte de a emigra, voiam să știu dacă îmi va folosi la ceva, în final nu mi-a fosit, nu mi-a fost cerut sau nu a contat nicăieri în Québec.


 • 0

#79
dana vio

dana vio

  Membru senior

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunctPunct
 • 4.715 mesaje

Postat 12 iulie 2022 - 12:52

https://www.hotnews....e-educatiei.htm

 

VIDEO Sorin Cîmpeanu prezintă proiectele noilor legi ale educației: Învățământul obligatoriu va cuprinde grupa mică începând cu anul 2030 / Liceele vor avea dreptul să-și organizeze propriile examene de admitere

HotNews.ro
 
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, prezintă marți, începând cu ora 12.00, proiectele noilor legi ale educaţiei. Urmăriți LIVE, pe HotNews.ro, principalele declarații.
 
Principalele declarații:
 
Termenul asumat pentru implementarea proiectului România educată este septembrie 2023
Astăzi am transpus în proiecte de lege toate măsurile propuse în proiectul România educată
De mâine aceste proiecte vor fi lansate în consultare publică până pe 17 august, așteptăm opinii
Începând cu data de 1 septembrie, după ce proiectele vor fi adoptate de Guvern, vor fi transmise Parlamentului pentru a urma parcursul normal
Arhitectura de sistem va fi complet schimbată, aceste legi nu realizează o cosmetizare a sistemului ci sunt cu adevărat o reformă
Instituții capabile să operaționalizeze ce scrie în lege. Legile vor intra în vigoare după 30 de zile de la publicarea în MO. Până la finalul lunii iunie 2023 trebuie înființate aceste instituții, ca din septembrie 2023 reforma să se simtă în fiecare instituție de învățământ. Atunci vom avea și planul cadru-nou, și curriculumul nou. În septembrie 2023 vom avea și planul-cadru nou, și curriculumul nou. Proporția va fi 50% discipline în trunchiul comun, 20% specializare pentru planul de liceu și până la 30% curriculumul la decizia școlii, este o schimbare radicală. Acest lucru se va întâmpla începând cu septembrie 2023.
Vor fi revizuite puternic și planurile-cadru și curriculumul pentru învățământul primar și cel gimnazial. Asta din septembrie 2023.
Inspectoratele Școlare Județene se transformă în Direcții Județene de Învățământ Preuniversitar ca servicii publice deconcentrate, aflate în subordinea Ministerului Educației, cu personalitate juridică.
Ele vor fi formate prin reorganizarea Inspectoratelor Școlare și prin comasarea cu centrele Județene de Resurse și Asistență Educațională.
Un rol esențial îl va avea Autoritatea Națională pentru Inspecție Școlară și Asigurarea Calității cu atribuție de asigurarea calității și insepcții sistemice.
Se înființează corpul managerilor educaționali, care va fi format din mentori pentru management educațional, un organism de specialitate aflat în coordonarea Ministerului Educației. Scopul este de a dezvolta politicile publice în educație, mentorat pentru directorii aflați la început de carieră.
Apare funcția de director administrativ.
Învățământul obligatoriu va cuprinde grupa mică începând cu anul 2030. Cuprinde deja grupa mijlocie, grupa mare, învățământul primar, învățământul secundar inferior și liceal.
Evaluarea va fi centrată pe competențe. În plus, este obligatoriu să se ofere feedback în timp real elevilor. Și aceste evaluări vor sta la baza planurilor individuale de învățare.
Pentru copiii care se vor găsi în luna septembrie 2023 în grupa mare a grădiniței, cadrul didactic care a asigurat educația preșcolarilor trebuie să întocmească un raport de evaluare a competențelor cognitive, emoționale și sociale ale copilului. Activitatea didactică pe parcursul clasei pregătitoare va ține cont de constatările acestui raport în sensul adaptării corespunzătoare a acesteia la nivelul de dezvoltare a fiecărui elev.
La final al claselor a II-a, a IV-a și a VI-a, elevii vor susține obligatoriu evaluări naționale scrise obligatoriu la „limbă și comunicare” și „matematică”.
Rezultatele elevilor se exprimă în învățământul primar prin calificative anuale unice, pe arii curriculare, cu excepția clasei pregătitoare, pe parcursul căreia nu se acordă calificative. În învățământul secundar inferior se acordă note de la 1 la 10, în învățământul secund superior și la liceu – la fel.
Prin excepție, la disciplinele care fac parte din ariile curriculare Arte și Educație Fizică și Sport, precum și la alte discipline ce pot fi stabilite prin ordin de ministru, se acordă calificative de tip admis, respins și nu notă de la 1 la 10, cu excepția învățământului vocațional la care rezultatele evaluării se exprimă în continuare cu note de la 1 la 10.
Elevii care vor începe anul școlar după intrarea în vigoare a acestei legi nu vor mai avea calificative de la 1 la 10 pentru disciplinele din ariile curriculare Arte și Educație Fizică. Deci cel mai devreme în septembrie 2023, pentru că nu este pertinent să sperăm că aceste legi vor fi putea fi adoptate înainte de 5 septembrie 2022.
Orientarea școlară și portofoliul personal al elevului sunt lucruri de bază care vor deveni obligatorii la finalul clasei a VIII-a, când consilierul școlar și dirigintele vor avea obligația să emită o recomandare de încadrare în educația secundară superioară.
Mă adresez acelor elevi care vor începe în septembrie clasa a VII-a. Ei vor avea o șansă în plus, aceea de susținere a examenului de admitere într-un liceu. Este vorba despre dreptul care se acordă prin această lege colegilor naționale - urmează să redefinim condițiile necesare dobândirii titulaturii de colegiu național - vor avea ocazia să o susțină un examen de admitere în liceu: Liceele care au demonstrat și vor demonstra calitatea educației vor avea dreptul să-și organizeze propriile examene de admitere în liceu pentru ocuparea 90% din numărul de locuri, 10% vor rămâne pentru a fi ocupate prin procesul normal de distribuire.
Acest proces de admitere în liceu se va face înainte de a fi demarată evaluarea națională.
Încă de la intrarea în vigoare a legii, pentru elevii de clasa a VIII-a este important de știu că se introduce renunțarea la media din gimnaziu.
Despre organizarea BAC-ului: Examenul va avea următoarele probe, o singură probă scrisă la disciplinele cuprinse în trunchiul comun, o probă comună pentru elevii de la toate filierele, profilurile și specializările. Această probă constă în evaluarea competențelor generale, formate pe parcursul ciclului liceal la limba și literatura română, matematică și științe ale naturii, istoria și geografia României și Europei și științe socio-umane. O singură probă scrisă care să verifice competențe le generale. Condiția de promovare: obținerea cel puțin a notei șase.
Două probe de evaluare a competențelor lingvistice la două limbi de circulație internațională.
Probă de evaluare a competențelor digitale.
Probă scrisă la limba maternă
Probe scrise, facultative, la alegerea candidatului, specifice profilului sau specializării.
Se consideră că au promovat bacalaureatul elevii care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții: au susținut proba de evaluare a competențelor lingvistice la două limbi străine, au susținut proba scrisă de evaluare a competențelor la disciplinele cuprinse în trunchiul comun și au obținut cel puțin nota 6, au susținut proba la limba și literatura maternă și au obținut cel puțin nota 6. Proba scrisă facultativă, specifică profilului, nu va condiționa promovarea examenului de bacalaureat.
Pentru profesori, debutul în profesia didactică va fi complet schimbat, va exista o perioadă de stagiatură de 1 an de zile, va exista un examen de licențiere, vom schimba modul de organizare a titularizării, care va rămâne la nivel național.
Postul va putea fi ocupat pe perioadă nedeterminată dacă va conține un număr de ore de predare echivalent unei jumătăți de normă. Cu alte cuvinte, de anul viitor vor fi scoase la concurs și acele posturi care au mai puțin de 18 ore.
Parcurgerea stagiaturii se va face sub îndrumarea unui mentor. Mentorul va avea norma de predare redusă de la 18 la 14 ore pentru a se putea ocupa de colegii mai tineri.
Va exista o platformă dedicată carierei didactice, unde vor fi prezentate portofoliile profesionale ale cadrelor didactice.
Finanțarea măsurilor propuse de aceste legi este de 15% din bugetul consolidat. Cheltuielile pentru educație sunt acum 7,92% din bugetul consolidat.
Salarizarea trebuie să ne ofere posibilitatea de a reda demnitatea profesorului. În momentul de față salarizarea profesorilor nu corespunde acestui rol. Pentru prima oară, într-o lege a educație, avem o reglementare care definește salariul profesorului debutant și stagiar ca fiind salariul mediu pe economia națională -acum 6.095 lei. Înregistrează o creștere de 43%.
Salariul mediu în educație este de 6.500 lei și va ajunge la 9300 lei.
Aceasta este creșterea de 43% prevăzută.
 
 

 


 • 0

#80
Collins20

Collins20

  Membru matur

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunct
 • 2.958 mesaje

Postat 13 iulie 2022 - 09:16

 

https://www.hotnews....e-educatiei.htm

 

VIDEO Sorin Cîmpeanu prezintă proiectele noilor legi ale educației: Învățământul obligatoriu va cuprinde grupa mică începând cu anul 2030 / Liceele vor avea dreptul să-și organizeze propriile examene de admitere

HotNews.ro
 
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, prezintă marți, începând cu ora 12.00, proiectele noilor legi ale educaţiei. Urmăriți LIVE, pe HotNews.ro, principalele declarații.
 
Principalele declarații:
 
Termenul asumat pentru implementarea proiectului România educată este septembrie 2023
Astăzi am transpus în proiecte de lege toate măsurile propuse în proiectul România educată
De mâine aceste proiecte vor fi lansate în consultare publică până pe 17 august, așteptăm opinii
Începând cu data de 1 septembrie, după ce proiectele vor fi adoptate de Guvern, vor fi transmise Parlamentului pentru a urma parcursul normal
Arhitectura de sistem va fi complet schimbată, aceste legi nu realizează o cosmetizare a sistemului ci sunt cu adevărat o reformă
Instituții capabile să operaționalizeze ce scrie în lege. Legile vor intra în vigoare după 30 de zile de la publicarea în MO. Până la finalul lunii iunie 2023 trebuie înființate aceste instituții, ca din septembrie 2023 reforma să se simtă în fiecare instituție de învățământ. Atunci vom avea și planul cadru-nou, și curriculumul nou. În septembrie 2023 vom avea și planul-cadru nou, și curriculumul nou. Proporția va fi 50% discipline în trunchiul comun, 20% specializare pentru planul de liceu și până la 30% curriculumul la decizia școlii, este o schimbare radicală. Acest lucru se va întâmpla începând cu septembrie 2023.
Vor fi revizuite puternic și planurile-cadru și curriculumul pentru învățământul primar și cel gimnazial. Asta din septembrie 2023.
Inspectoratele Școlare Județene se transformă în Direcții Județene de Învățământ Preuniversitar ca servicii publice deconcentrate, aflate în subordinea Ministerului Educației, cu personalitate juridică.
Ele vor fi formate prin reorganizarea Inspectoratelor Școlare și prin comasarea cu centrele Județene de Resurse și Asistență Educațională.
Un rol esențial îl va avea Autoritatea Națională pentru Inspecție Școlară și Asigurarea Calității cu atribuție de asigurarea calității și insepcții sistemice.
Se înființează corpul managerilor educaționali, care va fi format din mentori pentru management educațional, un organism de specialitate aflat în coordonarea Ministerului Educației. Scopul este de a dezvolta politicile publice în educație, mentorat pentru directorii aflați la început de carieră.
Apare funcția de director administrativ.
Învățământul obligatoriu va cuprinde grupa mică începând cu anul 2030. Cuprinde deja grupa mijlocie, grupa mare, învățământul primar, învățământul secundar inferior și liceal.
Evaluarea va fi centrată pe competențe. În plus, este obligatoriu să se ofere feedback în timp real elevilor. Și aceste evaluări vor sta la baza planurilor individuale de învățare.
Pentru copiii care se vor găsi în luna septembrie 2023 în grupa mare a grădiniței, cadrul didactic care a asigurat educația preșcolarilor trebuie să întocmească un raport de evaluare a competențelor cognitive, emoționale și sociale ale copilului. Activitatea didactică pe parcursul clasei pregătitoare va ține cont de constatările acestui raport în sensul adaptării corespunzătoare a acesteia la nivelul de dezvoltare a fiecărui elev.
La final al claselor a II-a, a IV-a și a VI-a, elevii vor susține obligatoriu evaluări naționale scrise obligatoriu la „limbă și comunicare” și „matematică”.
Rezultatele elevilor se exprimă în învățământul primar prin calificative anuale unice, pe arii curriculare, cu excepția clasei pregătitoare, pe parcursul căreia nu se acordă calificative. În învățământul secundar inferior se acordă note de la 1 la 10, în învățământul secund superior și la liceu – la fel.
Prin excepție, la disciplinele care fac parte din ariile curriculare Arte și Educație Fizică și Sport, precum și la alte discipline ce pot fi stabilite prin ordin de ministru, se acordă calificative de tip admis, respins și nu notă de la 1 la 10, cu excepția învățământului vocațional la care rezultatele evaluării se exprimă în continuare cu note de la 1 la 10.
Elevii care vor începe anul școlar după intrarea în vigoare a acestei legi nu vor mai avea calificative de la 1 la 10 pentru disciplinele din ariile curriculare Arte și Educație Fizică. Deci cel mai devreme în septembrie 2023, pentru că nu este pertinent să sperăm că aceste legi vor fi putea fi adoptate înainte de 5 septembrie 2022.
Orientarea școlară și portofoliul personal al elevului sunt lucruri de bază care vor deveni obligatorii la finalul clasei a VIII-a, când consilierul școlar și dirigintele vor avea obligația să emită o recomandare de încadrare în educația secundară superioară.
Mă adresez acelor elevi care vor începe în septembrie clasa a VII-a. Ei vor avea o șansă în plus, aceea de susținere a examenului de admitere într-un liceu. Este vorba despre dreptul care se acordă prin această lege colegilor naționale - urmează să redefinim condițiile necesare dobândirii titulaturii de colegiu național - vor avea ocazia să o susțină un examen de admitere în liceu: Liceele care au demonstrat și vor demonstra calitatea educației vor avea dreptul să-și organizeze propriile examene de admitere în liceu pentru ocuparea 90% din numărul de locuri, 10% vor rămâne pentru a fi ocupate prin procesul normal de distribuire.
Acest proces de admitere în liceu se va face înainte de a fi demarată evaluarea națională.
Încă de la intrarea în vigoare a legii, pentru elevii de clasa a VIII-a este important de știu că se introduce renunțarea la media din gimnaziu.
Despre organizarea BAC-ului: Examenul va avea următoarele probe, o singură probă scrisă la disciplinele cuprinse în trunchiul comun, o probă comună pentru elevii de la toate filierele, profilurile și specializările. Această probă constă în evaluarea competențelor generale, formate pe parcursul ciclului liceal la limba și literatura română, matematică și științe ale naturii, istoria și geografia României și Europei și științe socio-umane. O singură probă scrisă care să verifice competențe le generale. Condiția de promovare: obținerea cel puțin a notei șase.
Două probe de evaluare a competențelor lingvistice la două limbi de circulație internațională.
Probă de evaluare a competențelor digitale.
Probă scrisă la limba maternă
Probe scrise, facultative, la alegerea candidatului, specifice profilului sau specializării.
Se consideră că au promovat bacalaureatul elevii care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții: au susținut proba de evaluare a competențelor lingvistice la două limbi străine, au susținut proba scrisă de evaluare a competențelor la disciplinele cuprinse în trunchiul comun și au obținut cel puțin nota 6, au susținut proba la limba și literatura maternă și au obținut cel puțin nota 6. Proba scrisă facultativă, specifică profilului, nu va condiționa promovarea examenului de bacalaureat.
Pentru profesori, debutul în profesia didactică va fi complet schimbat, va exista o perioadă de stagiatură de 1 an de zile, va exista un examen de licențiere, vom schimba modul de organizare a titularizării, care va rămâne la nivel național.
Postul va putea fi ocupat pe perioadă nedeterminată dacă va conține un număr de ore de predare echivalent unei jumătăți de normă. Cu alte cuvinte, de anul viitor vor fi scoase la concurs și acele posturi care au mai puțin de 18 ore.
Parcurgerea stagiaturii se va face sub îndrumarea unui mentor. Mentorul va avea norma de predare redusă de la 18 la 14 ore pentru a se putea ocupa de colegii mai tineri.
Va exista o platformă dedicată carierei didactice, unde vor fi prezentate portofoliile profesionale ale cadrelor didactice.
Finanțarea măsurilor propuse de aceste legi este de 15% din bugetul consolidat. Cheltuielile pentru educație sunt acum 7,92% din bugetul consolidat.
Salarizarea trebuie să ne ofere posibilitatea de a reda demnitatea profesorului. În momentul de față salarizarea profesorilor nu corespunde acestui rol. Pentru prima oară, într-o lege a educație, avem o reglementare care definește salariul profesorului debutant și stagiar ca fiind salariul mediu pe economia națională -acum 6.095 lei. Înregistrează o creștere de 43%.
Salariul mediu în educație este de 6.500 lei și va ajunge la 9300 lei.
Aceasta este creșterea de 43% prevăzută.

 

 

 

Stiti cum e asta, ca si cand ai merge cu o semanatoare noua, ultima generatie, sa semeni grau intr-un loc care nu a fost arat si destelenit..


 • 1


Panic Questions

 • TranspiraÈ›ia mirositoare

  arianaand
  - Astăzi, 00:18

 • SecreÈ›ie vaginala cu pesar

  Alexandra Balut33
  - Ieri, 15:01

 • Help

  Dani518
  - Ieri, 10:03

 • Twins pregnancy

  Bebelusi22
  - aug 06 2022 12:43

 • postare

  ElainaCr
  - aug 06 2022 09:50

Last Blogs

 • Bagajul pentru maternitate

  AlexandraBrt
  - Ieri, 22:58

 • Pictura pe burtica :)

  Ramonete_yo
  - Ieri, 22:56

 • Despre cezariana

  GabitaIosif
  - Ieri, 22:31

 • Analize trimestru 1

  NicoDeea
  - Ieri, 22:16

 • Prima ecografie

  ElainaCr
  - Ieri, 21:22

Recipes

 • Pancakes cu cereale Cheerios Ovaz

  GratielaPopa
  - iun 11 2020 22:19

 • briose cu fructe de padure si Nestlé Cheerios

  GINA-MONICA
  - iun 03 2020 08:33

 • Tarta de prune si miere

  Anda08
  - aug 20 2019 12:37

 • Salata de capsuni

  Anda08
  - iul 03 2019 12:02

 • Clatite sau pancakes cu nuca de cocos si fructe

  Anda08
  - mar 29 2019 12:13

Ultimele aprecieri

 • Laura25Poza lui %s

  Laura25
  ii multumeste lui

  marius
  pt. aprecierea acestui mesaj

 • michelle-usaPoza lui %s

  michelle-usa
  ii multumeste lui

  Mik
  pt. aprecierea acestui mesaj

 • FleurdelisePoza lui %s

  Fleurdelise
  ii multumeste lui

  rall
  pt. aprecierea acestui mesaj

 • Judoka02Poza lui %s

  Judoka02
  ii multumeste lui

  rall
  pt. aprecierea acestui mesaj

 • OtiliavPoza lui %s

  Otiliav
  ii multumeste lui

  rall
  pt. aprecierea acestui mesaj

 • - TOP 50 reputatii -