Sari la conținut

Sari la conținut


Copil prost educat


62 raspunsuri la acest subiect

#31
Judoka02

Judoka02

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.831 mesaje

Postat 24 mai 2022 - 13:10

Eu nu inteleg de ce toti ziceti ca sunt troll. Adica chiar nu inteleg ce e greu de crezut? Faptul ca incerc sa repar, mentin (oricum s ar zice)  o casnicie? Faptul ca am reusit sa mi termin facultatea avand 2 copii mici? 

 
Da, facultate, dar nu oricare, una extrem de grea. Plus afacerea.

Am avut o cunostinta care a ramas gravida in ultimul an, in afara de copil si invatat nu avea timp de nimic. Si o ajuta si partenerul. Nici vorba de facut mancare de trei ori pe zi, slugarit sotul, etc

Casnicia dupa iubire, inseamna respect, ajutor reciproc, timp petrecut impreuna cu familia, mici bucurii, suport din partea partenerului, un model de aratat si invatat pt copii.

 

Ori ei ce invata violenta, scuipaturi, injuraturi, lipsa respectului fata de mama lor. Trist, tare trist pt ei.



#32
Andredee

Andredee

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 22 mesaje

Postat 24 mai 2022 - 13:50

Judoka02 da, ai dreptate. In prezent nu e modelul perfect, dar daca asa a invatat de la taica su (un alcoolic care nu si-a respectat sotia si a tratat-o ca pe o sluga, maica-sa o femeie de nota 10) normal ca asa incearca sa faca si cu mine. Asa i-a fost inradacinat de la taica su. Noroc ca toate celelalte defecte nu le-a preluat: nu bea, nu fumeaza, n are prieteni care sa-l toace de bani etc. A fost greu sa iau rezidentiatul si cu nota destul de mare (peste 780 puncte), dar am reusit ptr ca am inceput de cum s-au publicat cartile, ma trezeam dimineata la 4,5 si invatam pana se trezea copilul la 8( am avut noroc si de copil cuminte in sensul ca mi dormea toata noaptea), si mai dormea si pe timpul zilei 4,5 ore. Cu ambitie si perseverenta poti sa reusesti orice iti propui. La mine a functionat, cel putin.
Problema au fost relatiile, in sensul ca n-am avut nicio relatie functionala. N-as vrea sa accept faptul ca am esuat si am ales prost (defapt nici macar n-am ales eu, el m-a “ales”). Daca pana acum l-am acceptat asa cum a fost, si el a tot incercat sa ma schimbe, acum as vrea si eu sa ma respecte tocmai ptr ce ai zis: da un exemplu extrem de prost copiilor si ei preiau comportamentul lui.

 



#33
velvet

velvet

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.613 mesaje

Postat 24 mai 2022 - 17:48

E greu de crezut ca tu crezi ca ok sa mentii aceasta caZnicie.

 

Pana acum ai scris ca are parinti buni,care au facut totul pentru el, acum taica sau e alcoolic. care e adevarul?

 

Se intelege ca nu-l iubesti, il vrei doar ca sa fii "in randul lumii".


Editat de velvet, 24 mai 2022 - 17:49 .


#34
Andredee

Andredee

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 22 mesaje

Postat 24 mai 2022 - 19:40

Fost alcoolic, m-am exprimat eu gresit. S-a lasat inainte sa-l cunosc eu din cauza faptului ca voia mama lui sa se desparta de el. Asa am inteles din cate mi-a povestit el. Si chiar au facut totul ptr el, in special mama lui, iar tatal chiar daca a fost cam absent, in sensul ca nu-si vb asa mult a avut grija de el.
Da, n-a fost chiar dragoste, mai mult o decizie de a avea familie. El a stiut asta de la bun inceput si a crezut ca o sa ma faca sa-l iubesc cand o sa vad cat de “deosebit” este el. Dar problema era ca mie imi plac oamenii harnici si nu suport lenesii, doar prin faptul asta si n-ar fi reusit sa ma faca sa l iubesc.

Eu doar mi-am dorit un barbat de casa, n-am avut prea multe pretentii de la el ca “provider”. 



#35
Carolyne

Carolyne

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 539 mesaje

Postat 25 mai 2022 - 03:06

Buna Andredee,

 

Sa zicem ca nu ești troll…

Din tot ce-ai povestit pana acum cel mai trist mi se pare nu faptul ca tu, femeie educata și independenta accepți asemenea jigniri , scuipături, sa fii constant criticata, sa gătești la comanda lui etc etc etc … poate intr-o zi te vei dezmetici și vei ieși din aceasta căsnicie abuziva.

Este extrem de trist ca accepți asemenea tratament, însă strigător la cer mi se pare faptul ca tu vei creste cu buna știință 2 viitori bărbați care vor copia modelul tatălui: vor disprețui femeia, o vor trata cu lipsa de respect, nu își vor ajuta partenera in treburile zilnice, nu vor participa le educația copiilor, eventual ii vor trage și una după ceafa dacă naște fata și nu băiat …. etc etc etc

Îți spun un caz concret : cunosc pe cineva destul de apropiat, femeie de 50 de ani care s-a căsătorit la aceeași vârsta ca tine. Are 2 băieți și tatăl a avut un comportament f apropiat de al soțului tău.
Sotul ei a bătut mereu cu pumnul in masa de-a lungul anilor sa fie numai ca el, nu a ajutat-o in creșterea copiilor, a criticat-o pana la cer și înapoi, zile întregi petrecea numai cu computerul in fata ( sotul)… 

Eu i-am spus o singura data ca dacă mie mi-ar face partenerul asemenea măgarii a 2 zi eram la tribunal!!!

Ei bine, 23 de ani mai târziu: mi-a spus ca regreta fff mult ca nu a divorțat , pe motiv ca a vrut binele copiilor…

Iar băiatul mare mai ales este copie fidela a tatalui: dispretuieste femeile, este cinic , petrece timp non stop la computer, f rar interacționează cu prieteni.., 

Nu intru in detalii, dar este mai rău decât va puteti imagina. Iar ea face mereu terapie si participa la tot felul de seminarii pt creșterea moralului, a încrederii in sine etc etc

Eu am alergie când aud “nu divortez pt binele copiilor “ !!!

Copilul ăla simte si vede si creste intr-o familie in care nu vede zâmbete, iubire, comunicare, ajutorul partenerilor reciproc, nuuuu , va vedea tensiuni, va auzi tonuri ridicate, iritare, mai o palma, mai un scuipat… dar de, se numește binele copilului !!!!
 



#36
Carolyne

Carolyne

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 539 mesaje

Postat 25 mai 2022 - 03:06

Dubla, scuze


Editat de Carolyne, 25 mai 2022 - 03:09 .


#37
CorinaDani

CorinaDani

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.602 mesaje

Postat 25 mai 2022 - 05:30

Exact. Sintagma asta cu binele copiilor e tare prost înțeleasă și aplicata de către femeile abuzate în familie. 

De fapt le faci cel mai mare rău copiilor lăsându-i sa crească într-o familie disfuncționala, ii mutilezi sufletește, iar când vor fi adulți vor copia și duce mai departe modelul și mediul de familie în care au crescut, pentru ca altceva nu știu, nu au văzut. Tu nici măcar nu înțelegi conceptul de fericire, ca să susții ca asta vrei sa le oferi copiilor. Faptul ca un copil de 3 ani râde la vederea tatălui nu înseamnă că e fericit. Ci doar ca este inocent și nu înțelege ce se întâmplă între voi. Când va creste, va înțelege, poate. Și sa nu te miri dacă ai tai copii îți vor reproșa candva faptul ca ai fost lasa, ca nu ai avut curaj sa divorțezi, și i-ai crescut într-o atmosfera toxica. 

Andredee, tu daca ai avea o fetita și aceasta ar fi acum adult, și ar fi exact în situația ta, ce sfat i-ai da? Sa rabde și sa continue sa fie preș sau sa iasă din mediul toxic și sa-și facă o noua viata, salvându-și și copii?

Când o mulțime de oameni îți spun că ești beat, mergi și te culca.

Toti/toate ți-am dat același sfat în esență : ce ai tu nu e o căsnicie normala , soțul tău e un abuzator, copiii tai nu vor creste într-o atmosfera armonioasa și vor fi "defecți" ca adulți, incapabili sa aibă o familie normala, vor perpetua modelul vostru.

Nu-i mai cauta scuze individului care îți este sot, nu te mai ascunde în spatele "binelui copiilor", deschide ochii și accepta realitatea: ești abuzata, nefericita, ai stima de sine la pământ, cauți mereu scuze pentru abuzatorul tău ca să-ți justifici lașitatea și incapacitatea de a-ți lua viata în propriile mâini și de a ieși din aceasta relație, pentru binele tău și al copiilor. Din păcate, faptul ca și tu ai crescut într-o familie disfuncționala și-a pus amprenta asupra ta, înțelege odată ca nu e normal nici cum ai crescut tu, nici ce se întâmplă acum în familia ta. 

Mergi la psiholog, ai mare nevoie de cineva care să-ți deschidă ochii, sa te facă sa înțelegi realitatea. 



#38
CorinaDani

CorinaDani

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.602 mesaje

Postat 25 mai 2022 - 07:06

https://totuldesprem...cu-tata-violent

 



#39
Collins20

Collins20

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.307 mesaje

Postat 25 mai 2022 - 19:13

Titlul topicului e despre sotul tau? Daca da, nu avem de obiectat nimic. 

Ai grija de tine si de copii.


Editat de Collins20, 25 mai 2022 - 20:41 .


#40
Andredee

Andredee

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 22 mesaje

Postat 28 mai 2022 - 18:31

Nu stiu de unde sa schimb titlul topicului ca l-as schimba. 
Carolyne nu gatesc la comanda lui, dar daca nu o fac mi se reproseaza, asa ca mai bine prefer sa nu-i dau pretexte. Doar ca mai am si eu zile, cum a fost azi de ex in care am avut de facut un referat ptr coordonator la un stagiu si am stat cateva ore singura, am lasat copiii la soacra si m-am putut concentra. Mi-a cerut sa fac ceva ptr el ptr ca singur ii e lene sa si faca si dupa iar reprosurile: ca nici pana acum n am invatat lucrul respectiv, ca nu fac nimic (in conditiile in care abia sunt la zi cu ce mi se cere ptr rezidentiat-i am spus si lui) etc.

Nu vreau sa divortez ptr ca baiatul cel mare imi seamana, e super harnicut si saritor in orice, vrea inclusiv la curatenie sa ma ajute, iar cel mic sunt sigura ca nu i va urma exemplul nici el. 

Singura nu cred ca m-as descurca asa bine, chiar si ajutorul minim pe care l justifica prin faptul ca e “barbat” si ca nu e treaba lui sa faca ce fac eu e suficient ptr a fi pe linia pe plutire. Singura mi e tare frica ca m-as scufunda, iar impreuna cu mine si pe copii.

Saptamana asta a fost mai bine, nu mi-a mai reprosat nimic, chiar a vb frumos in fata copiilor despre mine. Am apreciat tare mult.

Nu e chiar asa de rau cu el, trebuie doar sa nu-i cer ajutorul mai in nimic(ptr ca apoi ma face lenesa; asa mi-a reprosat toata perioada cand invatam ptr rezidentiat si aveam grija si de copii-ca ce fac, toata ziua stau, ca n am de ce sa ma plang, ca ma tine ca pe o printesa), si sa il evit pe cat posibil ca altfel mereu imi gaseste defecte. 
 




Panic Questions

  • miha444
    - mar 22 2024 16:22

  • Analizele au arătat o deteriorare a stării ficatului. Ce să fac?

    MaryJane999
    - mar 21 2024 12:16

  • Progesteron

    Flor_i
    - mar 18 2024 13:02

  • Cat mănâncă bebe la 2 luni

    mada204
    - mar 08 2024 16:24

  • PoÈ›i naÈ™te mai devreme de termen?

    Ezraa
    - mar 08 2024 06:39

Last Blogs

  • Morfologie 2

    Erika91
    - Astăzi, 12:04

  • Locul de muncă È™i sarcina

    Ioone
    - Ieri, 23:41

  • Kinetoterapie

    Vasilescu Georgeta
    - Ieri, 23:32

  • Ecografie

    Roxana3001
    - Ieri, 21:29

  • Starile de rau si greata din timpul sarcinii

    Mica13
    - Ieri, 20:13

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -