da asa e, coreandrul trebuie invatat... e un pic mai ciudat pentru unii la inceput - insa e extraordinar
#41
Postat 23 mai 2022 - 08:59
#42
Postat 05 iunie 2022 - 00:09
Eu nu suport coriandrul verde, frunze, amețesc și îmi vine să vomit de la miros și gust, serios.
Posibil să poată fi educat gustul, însă am citit că aversiunea pentru coriandru este genetică, este dată de particularitatea unei gene.
Cei care au acest fragment de genă nu acceptă coriandrul.
Interesant.
În schimb semințele măcinate de coriandru, care au o aromă și un gust cu totul diferit de frunze, lw ador. În special la carne tocată, chiftele, cârnați de casă.
#43
Postat 05 iunie 2022 - 05:44
Coriandrul are miros si gust prost DAR in combinație cu alte vegetale si in mâncăruri e extraordinar.
De exemplu mie mi se pare delicios un orez fiert si la sfârșit adăugat coriandrul - cilantro cu Lime / lămâie si un pic de mexican seasoning.
Sau in salsa de orice fel ori Quesadilla, guacamole … la care cilantro da o aroma deosebita chiar e o necesitate.
Editat de michelle-usa, 05 iunie 2022 - 05:55 .
#44
Postat 06 iunie 2022 - 02:54
Pot să îl combin cu orice mâncăruri și sosuri, că doar nu îl mănânc așa frunză verde, tot nu îl suport. Deîndată ce îi simt mirosul și gustul într-o mâncare, n-o mai pot mânca, îmi vine rău.
E, așa cum spuneam, genetic. Altfel nu se explică de ce o parte din oameni îl adoră, iar altă parte ( cam o treime din populație dacă am înțeles bine) îl detestă. Acestei treimi poți să-i dai cele mai sofisticate mâncăruri cu coriandru, că nu vor mânca.
E curios totuși cum frunzele acestei plante și nu a altora au receptori genetici umani specifici. N-am auzit pe nimeni să deteste pătrunjelul, mărarul, menta, etc. În afară de cei mici care scot verdeața din ciorbă, cum făceam și eu.
Acum ador verdeața...mai puțin coriandrul.
#45
Postat 06 iunie 2022 - 07:06
Flyer poate esti allergica.