Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Vegetarieni> ce gatim?

vetarian

44 raspunsuri la acest subiect

#21
Judoka02

Judoka02

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.831 mesaje

Postat 28 aprilie 2022 - 14:50

Aperitive: scordolea de nuci, hummus, crema de linte, fasole batuta, zacusca, chec          aperitiv. 

 

Supe creme de legume, ciorba de salata, mancare de fasole/dovlecei/telina cu masline/praz cu masline, dovlecei, chiftele de linte, falafel, cuscus, falafel, paste cu legume, piure de spanac. 

 

Varietatea de salate este f mare, mai ales ca acum vine sezonul cald.



#22
Collins20

Collins20

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.307 mesaje

Postat 28 aprilie 2022 - 18:41

Ciuperci portobello umplute , la cuptor. Sunt atat de bune, poti sa faci si burger cu ele.

 

Cannelloni umplute cu spanac si ricotta ( am gatit azi) ,lasagne

 

Cottage pie, cu linte in loc de carne.

 

Sarmale, varza la cuptor cu mamaliga, Placinta umpluta cu cartofi dulci si spanac, Oua florentine



#23
Fleurdelise

Fleurdelise

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.921 mesaje

Postat 01 mai 2022 - 23:24

Ma pregatesc sa fac ciorba de urzici!

 

Am mai facut tocanita de ardei cu feta sau telemea, absolut delicioasa si se face in 10 min:

4 ardei grasi de culori diferite si 2 cepe se taie pestisori. Se trage ceapa la tigaie, se lasa sa se inmoaie , se adauga ardeii, se soteaza cu capac cca 10 min, se adauga f putina sare (sau deloc) si piper. Se ia de pe foc si se adauga o bucata de telemea sau feta cubulete. Este de preferat cu telemea de oaie sau amestec, cremoasa, dar orice  telemea sau feta merge.

 

Salata de vinete, humus, placinta cu ciuperci sau spanac, sarmale cu ciuperci....



#24
Fleurdelise

Fleurdelise

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.921 mesaje

Postat 02 mai 2022 - 03:00

Vreau demult să fac șakșouka:

 

https://fb.watch/cKVmudvt5x/


Editat de Fleurdelise, 02 mai 2022 - 03:01 .


#25
ioana

ioana

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.028 mesaje

Postat 02 mai 2022 - 08:13

Fain subiect!  [flo2]

 

Am renuntat la carne treptat, pur si simplu nu mai simt nevoia sa mananc. Doar eu, nu si restul familiei. Nu voi renunta la oua, imi plac foarte mult, iar cu laptele nu am o problema, il folosesc doar in cafea, dimineata, cand nu am altceva pun lapte de vaca din cutie.

 

O sa fac si eu cateva dintre retetele de mai sus. Chiar daca le voi manca mai mult eu (conopida, mai ales).


Editat de ioana, 02 mai 2022 - 09:29 .


#26
redactor

redactor

    Membru VIP

  • Administrators
  • 14.052 mesaje

Postat 02 mai 2022 - 08:18

Avem deja o saptamana de vegetariasm - si e super OK. Ne-am obisnuit cu lapte de migdale in cafea (desi il prefer pe cel de cocos insa are mai multe calorii)

 

Am incercat ieri sa fac insa o salata de vinete si le-am pus la cuptor sa se coaca - taiate in patru si mi-au iesit foarte maronii si cu un gust amarui.

 

Ce trucuri aveti ca sa iasa fragede si cu acest gust inconfundabil de salata de vinete romaneasca?



#27
redactor

redactor

    Membru VIP

  • Administrators
  • 14.052 mesaje

Postat 02 mai 2022 - 08:19

Mi-am cumparat conopida - azi e pe meniu - reteta Laurei.



#28
Laura25

Laura25

    Membru VIP

  • Moderators
  • 20.643 mesaje

Postat 02 mai 2022 - 08:42

 

 

Am incercat ieri sa fac insa o salata de vinete si le-am pus la cuptor sa se coaca - taiate in patru si mi-au iesit foarte maronii si cu un gust amarui.

 

Ce trucuri aveti ca sa iasa fragede si cu acest gust inconfundabil de salata de vinete romaneasca?

Eu nu le tai, le las in coaja intregi asa cum sunt ele. 

Gustul de salata de vinete romaneasca eu il regasesc doar daca le coc la gratar / pe jar. Gustul ala de fum/lemn ars e ce imi place mie.



#29
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.304 mesaje

Postat 02 mai 2022 - 08:54

 

 

Ce trucuri aveti ca sa iasa fragede si cu acest gust inconfundabil de salata de vinete romaneasca?

Cind facem grill, cumpar atomat si vinete si pe coc pe gratar.

 

In rest, o tigaie ce nu o mai folosesc, pun folie de aluminiu si coc vinetele la tigaie.Capata o aroma usoara de fum.

 

in cuptor, nu imi plac, si in niciuncaz nu se taie, se coc intregi.



#30
Judoka02

Judoka02

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.831 mesaje

Postat 02 mai 2022 - 10:36

Fain subiect!  [flo2]

 

Am renuntat la carne treptat, pur si simplu nu mai simt nevoia sa mananc. Doar eu, nu si restul familiei. Nu voi renunta la oua, imi plac foarte mult, 

Si eu cam la fel, oua  [il] plus iaurt, feta. Peste , din cand in cand.




Panic Questions

  • miha444
    - mar 22 2024 16:22

  • Analizele au arătat o deteriorare a stării ficatului. Ce să fac?

    MaryJane999
    - mar 21 2024 12:16

  • Progesteron

    Flor_i
    - mar 18 2024 13:02

  • Cat mănâncă bebe la 2 luni

    mada204
    - mar 08 2024 16:24

  • PoÈ›i naÈ™te mai devreme de termen?

    Ezraa
    - mar 08 2024 06:39

Last Blogs

  • Pregătindu-ne pentru sosirea micuÈ›ului

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 13:30

  • Morfologie 2

    Erika91
    - Astăzi, 12:04

  • Locul de muncă È™i sarcina

    Ioone
    - Ieri, 23:41

  • Kinetoterapie

    Vasilescu Georgeta
    - Ieri, 23:32

  • Ecografie

    Roxana3001
    - Ieri, 21:29

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -