Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Lemonade time ladies


1020 raspunsuri la acest subiect

#241
Laura25

Laura25

    Membru VIP

  • Moderators
  • 20.663 mesaje

Postat 22 iunie 2022 - 10:49

Mult succes in continuare copiilor care mai au scoala, examene, teste! 

 

Judoka, felicitari Laurei pt piesa de teatru! Cred ca fost frumos si emotionant pentru toata lumea o asa reprezentatie.  Rares a fost la o piesa de teatru jucata de trupa liceului C. Hogas, una din fetele din trupa fiind in gasca lui de prieteni. Reprezentatia a fost pe scena Teatrului Tineretului si a fost intrarea libera. Imi spunea apoi ca "a fost asa de fain, ca as fi platit sa vad piesa !" . Si ca actorii au plans pe scena dupa piesa de emotie pt ca era sala plina si au fost ovationati.  Eu am mare incredere ca generatiile noi de copii, cred ca vor face lucuri minunate si vor schimba lumea in bine. 

 

Dana, felicitari si profesoarei, inseamna ca meritele sunt si ale ei daca au scos asa rezultate frumoase toti elevii! Bravo! Ma bucur cand mai aud asa exemple. Alexandra merita din plin orice isi doreste ea de la Carturesti [:)]

 

Ioana, calatorie placuta! Sa va intoarceti cu bagajul plin de amintiri si experiente  frumoase!

 

Bianca a primit cadou de ziua ei un pick-up (isi dorea de mult si are un unchi atent la ce spune [:)]) si acum aduna discuri de vinil. I-am promis ca mergem la anticariat in Iasi in weekend (pe langa Carturesti unde e musai , nu scap) . Cred ca am mai zis, mergem noi doua 'ca fetele' , cu sora mea mai mare, la festival de rockaiala  [pk]  [pk]



#242
Qarina

Qarina

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 10.754 mesaje

Postat 22 iunie 2022 - 16:54

Ce de copii studiosi si plini de reusite! Felicitari. Imi place tare si sa citesc ce fel de interese au.

 

Ai mei liceeni sunt in vacanta de vinerea trecuta si ca atare frecatul mentei e la maxim; doar ca nu miroase casa a menta cumva ...

 

Avem plan de 2 saptamani de concediu in Quebec, intr-o statiune vara/ iarna, la sfarsit de iulie. 

 

In rest multe administrative, pasapoarte expirate de reinnoit, si romanesti si canadiene, examen teoretic de carnet de conducere, apoi scoala de soferi pe lista. dar nu de pind de noi si toate se misca greu, asa incat nu am facut nici un plan mai elaborat. asteptam sa se aseze apele.

 

ce ma bucura e ca mi-a revenit cheful de citit. in ultima luna am dat gata "kafka on teh shore" - H Murakami, si sunt pe ultima suta de metri cu the god of small things - A roy. Am programat apoi sa recitesc in franceza "Inainte de tacere" - Sabato, in paralel cu the sun also rises.

 

experimentul sa il citesc direct in spaniola ca sa invat a esuat. Sabato are un stil prea complex pt asta, asa ca am nevoie sa gasesc o noua abordare pt spaniola si poate sa recurg la metode conventionale, desi nu am prea multa rabdare pt asta.

 

cam atat de pe aici. e soare si cald si asta e bine :)



#243
Judoka02

Judoka02

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.869 mesaje

Postat 23 iunie 2022 - 07:36

 

I-am spus ca o duc in Bucuresti la Carturesti si ii iau ce vrea ea  [fri] faza la care taica-su s-a albit la fata.  [:-)))]

 

[il] Unul din locurile nostre preferate , cand ajungem in capitala.

 

Am uitat sa scriu, ce mi a placut iarasi f mult, la inceputul piesei de teatru si intre scene, o colega a cantat la flaut. Copii talentati.

 

Otilia, sper sa nu aveti nici o aventura prin aeroporturi, ca am vazut ca e nebunie.

 

Si ne am uitat ieri la inot, evident  [aerob] fantastic e baiatul asta. 
 

o zi frumoasa  [flo2]



#244
ioana

ioana

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.043 mesaje

Postat 26 iunie 2022 - 09:34

Neata!

Ce buna-i cafeaua de acasa! E drept, nici cea de la Viena nu era rea  [:)]

 

In primul rand, felicitari Alexandra pentru C2! Este fantastic! Ce bine este sa inveti o limba straina de mic, este o abilitate pentru toata viata (cei peste 40 de ani stiu despre ce vorbesc - multi dintre noi nu am facut limbi straine in scoala la modul serios, parintii nici gand sa ne duca la pregatire in particular - cel putin nu ai mei - asa ca se cunoaste cand este invatata mai tarziu, nu este la fel de natural ca in copilarie).

Dar ca sa ajungi la C2 iti trebuie talent pentru limbi straine, asta il ai sau nu. Felicitari inca o data!

 

Despre Viena ce sa va povestesc, multi o cunoasteti, este un oras in care e bine sa traiesti, dupa parerea mea. Iar din gara centrala poti ajunge ieftin, cu trenul, in toata Europa Centrala si nu numai. Deja imi incolteste un plan in minte  [pk] .

Bratislava este un amalgam de:

 - cartiere comuniste, cu blocuri (dar renovate toate, colorate, s-a facut tot ce este posibil cu o asemenea arhitectura - in RO statul a lasat de multe ori renovarea blocurilor pe seama cetatenilor, unii au avut bani, altii nu, 2 etaje renovate, un etaj nu si tot asa, imaginea este dezolanta)

 - arhitectura de tranzitie, cand fiecare a construit pe unde a putut

 - Old Town. Din fericire pentru ei, s-a pastrat cartierul medieval, zidurile de aparare, e o zona foarte frecventata de catre turisti.

Am vizitat si Devin Castle, la vreo 10 km de Bratislava. Ca sa ajungem acolo am folosit transportul in comun periurban, care este impecabil (ca si cel urban). Automate de bilete, afisaj electonic in statiile din oras, punctualitate si frecventa - cam la 10 minute, autobuze mari, incapatoare, frumoase. Laura25, la tine m-am gandit cand am vazut cum se circula in zona periurbana a Bratislavei. La tine este ca si in orasul meu, unde comunele din jur sunt deservite de microbuze care miros urat, sunt supra-aglomerate, vin o data pe ora. Eu fac o ora de acasa pana la gradina, la doar 7 km de oras. Autoritatile locale sunt de vina, ca doar nu astept sa vina Iohannis sa organizeze transportul in comun. Poate in alte orase este altfel (de fapt sunt sigura ca e mai bine), la noi inca nu.

 

Sa nu uit: am purtat masca in aeroport, avion, tren. Foarte putini oameni mai poarta masca, desi in gara centrala din Viena scria ca e obligatorie.

 

Duminica frumoasa!



#245
mcoca

mcoca

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.650 mesaje

Postat 26 iunie 2022 - 11:05

Ioana bine ai revenit! Imi place cum ai povestit. E tare ca trenul e asa de ieftin la Viena. In Franta nu e deloc ieftin, numai daca cumperi biletele cu nu stiu cate luni .... Transportul in comun e scump si ala, dar bine pus la punct (1,9€ biletul la Lyon de ex). 

 

Noi ne pregatim de spectacolul de balet. Fetele sunt extrem de excitate. Acum sunt coafate, imbracate, se antreneaza prin casa. Imediat le duc la sala de soectacol unde au repetia finala.

 

Ieri am fost cu Maya la o expo de sculptura hyperrealista. Impresionant.



#246
dana vio

dana vio

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.969 mesaje

Postat 27 iunie 2022 - 09:00

La noi a plouat tot weekendul ceea ce a fost foarte bine, sapt asta arata peste 30grC. 

Asa ca am calcat masiv in timp ce am urmarit Moon knight ( imi place tare Oscar Isaac, dar ultimele 2 episoade au fost varza  [zirea]  ) si apoi Cartea pierduta a vrajitoarelor sezon 3, mai am ultimul episod ( am citit toate 3 cartile , foarte faine, fain si filmul, imi place actorul principal Matthew Goode, dar nu imi place actrita Teresa Palmer, mi se pare asa falsa in tot ce joaca ) 

 

Multumesc Ioana.  [flo2]

 

Mcoca cum a fost la balet ? 

 

[flo2]  [flo2]

 

 



#247
Laura25

Laura25

    Membru VIP

  • Moderators
  • 20.663 mesaje

Postat 27 iunie 2022 - 10:03

Buna dimineata la o cafea foarte necesara [alcool] !

Sunt dupa un weekend cu 3 nopti in care m-am culcat dupa ora 1. Ma mir ca am rezistat asa bine. La festival ne-a placut mult, am descoperit trupe pe care nu le stiam dar care fac muzica buna, am avut si dezamagiri. Dar una peste alta a fost o experienta misto [:)].  (in plus, am gasit momentul bun sa plec de acasa ca pe barbat l-au apucat renovari si reconstructii. Cum nu eram in preajma, a cerut de la Rares ajutor, deci au avut si ei  'timp de calitate' impreuna . Ei cu munca, eu si Bia cu distractia  [:-)))] )

 

ioana, ma bucur ca ai avut o experienta asa frumoasa si da, sa stii ca dai idei si altora [:)]. Bun de stiut! 

 

mcoca, pt un drum de 16 km cati sunt de la mine pana in centrul orasului, biletul la maxi-taxi e 9 lei (1.8 euro). Ai mei ar putea avea abonament gratuit, decontat de scoala. Nu stiu exact ce hartogaraie si birocratie presuspune, dar ar trebui sa le luam. In timpul scolii oricum noi mergem la munca in oras si mergem toti cu masina, acum in vacanta i-a apucat plimbarea cu autobuzul.  



#248
mcoca

mcoca

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.650 mesaje

Postat 27 iunie 2022 - 10:18

LAura, sa va fie de bine concertu.

Wow, tare scump maxi taxi :(. Clar trebuie sa le faci dosar pt abonament, mai ales daca e valabil si in vacanta.

 

Vio, la balet a fost f fain :). Maya cum face de 9 ani, a aparut de mai multe ori. A avut  o parte pe poante.

 

 

 



#249
mcoca

mcoca

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.650 mesaje

Postat 27 iunie 2022 - 10:19

Bon, pusesem si cateva poze, nu a mers ...



#250
Laura25

Laura25

    Membru VIP

  • Moderators
  • 20.663 mesaje

Postat 27 iunie 2022 - 10:23

 

 

Vio, la balet a fost f fain :). Maya cum face de 9 ani, a aparut de mai multe ori. A avut  o parte pe poante.

Cred ca a fost superb. Bravo fetelor! 




Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Gata vacanta!

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 16:16

  • Minunea asteptata din burtica

    RoxiMada
    - Astăzi, 15:26

  • Nasterea prin cezariana

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 10:27

  • Alăptare 🤱🏻

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 09:57

  • Burtica 35

    Roxana3001
    - Astăzi, 09:02

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -