Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 1 voturi

Pachețele de primavara cu legume taiate a la (King) Julien


626 raspunsuri la acest subiect

#601
velvet

velvet

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.616 mesaje

Postat 23 mai 2022 - 21:31

Hi

 

Strumphi  [flo2]  mai bag o tura-n vara.

 

Silvi  [flo]  imi pare rau pentru pierderile suferite .

 

Lauranico sanatate mamei!


Editat de velvet, 23 mai 2022 - 21:31 .


#602
monicabo

monicabo

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.191 mesaje

Postat 24 mai 2022 - 08:31

Spre mate-info se indreapta. Are in minte cateva variante, adica licee si se mai gandeste in ce ordine sa le puna  [:)]

Acum au pus testul 5 de antrenament romana+ mate. Anul trecut au pus 15, acum 2 ani, 40  [fri]  [fri]  Stiu, ca fost cu pandemia, copiii au ramas din martie acasa. Dar ma uitam ca pana in 2019 inclusiv, nu se postau teste de antrenament, odata cu pandemia a venit chestia asta.

La romana da, i-a dat dna de meditatii sa citeasca un set de carti care sa acopere cam toate tipurile de teme.  S-a descurcat pana acum si cu asta si la simulare si la teza la romana (le-a dat pe tipicul examenului) si la testele de antrenament pe care i le-a corectat meditatoarea. Eu nu ma pricep la romana... La mate am mai ajutat-o in decursul timpului mai ales pe la algebra si geometrie plana, geometria in spatiu nu mi-o mai amintesc foarte bine... dar a tot facut si acolo la meditatii...

 

Deja se cam simte aerul de vacanta, ca se cam termina scoala, mai ales la a 8a... Au note la toate materiile, au dat tezele... Am lasat-o sa mai stea si pe acasa, daca nu a avut ore importante, sa aiba timp mai mult. A fost destul, nu a lipsit a proape deloc. La a 7a mai au putin de tras, au terminat si ei cu tezele

 

Acum spune ministrul ca s-ar putea renunta la media gimnaziului, ca notarea nu este standardizata, ca s-au tot facut presiuni pt note mari, ca s-a instaurat mita sau mita mascata (adica meditatii cu profesorii de la clasa pt note mai mari). Greu si-au mai dat seama, le spuneam eu de la inceput, de cand au introdus chestia asta. Eram sigura de la inceput ca lucrul asta va deschide portile spagilor si cadourilor pt note mari (mai ales ca la inceput media cls 5-8 conta 50%, apoi au mai scazut ponderea). Dupa 20 de ani, si-au dat si eu seama. Ma rog, sunt curioasa de cand vor sa o scoata, daca chiar o vor scoate... banuiesc ca nu de acum, cand mai e mai putin de o luna.... macar sa stim de la inceput.. Andreea are medie mare, ca atare i-ar ridica sigur putin media de admitere. Eu nu am dat spaga (am fost si eu victima cand eram copil, in clasele 1-4 la invatatoare si mi-am zis ca nu voi face nici eu la randul meu asa ceva), nu am vorbit cu nimeni, dar sunt parinti care fac lucrul asta, sau contesta orice nota, de ce i-ai dat 9, de ce ai facut aia sau ailalta... in anumite situatii ii inteleg si pe profi, ca sunt in unele cazuri terorizati psihic de parinti, convocati de conducere sa justifice orice reclamatie etc. A, daca tu ca parinte vrei sa vb cu prof, sa vezi o teza, o lucrare, sa discuti sa vezi cum merge copilul, ce probleme sunt, atunci e ok si binevenit. Sau daca e vorba de un abuz, o nedreptate mare, ceva grosolan, nu sa fii carcotas de serviciu...

Monica, e normal sa ai emotii si e bine ca nu I le transmiti. Eu consider examenul asta cel mai dificil din anii de scoala. Daca lucreaza testele alea e ok. Cam pe acelasi tipic se dau subiectele in fie are an. La romana e mai greu cu subiectul ala la care trebuie sa compare un text cu ceva ce au citit ei de-a lungul timpului. S-a hotarat ce licee ar vrea?



#603
monicabo

monicabo

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.191 mesaje

Postat 24 mai 2022 - 08:47

Silvi, sanatate Iuliei. Te inteleg ca ai avut zile dificile.. si cu asta, si cu decesele...te marcheaza, mai ales daca ai cunoscut persoana, ti-a fost apropiata...

Sanatate si Crinei, sa treaca durerile. Succes la antrenamente.O sa fie in iunie campionatul national de copii, parca la Craiova, e un stadion nou, foarte frumos. A fost si Andreea anul trecut la J3. Anul asta nu mai pica acolo cu concursurile. I-a placut mult pista, ca e mai moale, mai elastica... deh, e noua. Astea prin Bucuresti si Pitesti au pistele mai tari.

Chiar are in wk un concurs la Pitesti. Cum ziceam, o sa mai aoba zile si cand va sta acasa sa lucreze si nu mai merge la scoala. Am zis ca si exercitiul fizic, miscarea ii fac bine, ii mai aeriseste mintea. I-a placut, a mers cu placere... Oricum, nu poti sa inveti zi lumina, oricat de important e un examen. 



#604
monicabo

monicabo

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.191 mesaje

Postat 24 mai 2022 - 08:48

Sanatate multa tututor: Strumphitza, Laura pt mama  [flo2]


Editat de monicabo, 24 mai 2022 - 10:16 .


#605
Laura25

Laura25

    Membru VIP

  • Moderators
  • 20.664 mesaje

Postat 24 mai 2022 - 09:00

silvia, imi pare rau ca treci prin astfel de momente. Te imbratisez tare! Rabdare si putere iti doresc! 

 

Monica, Laura, multa bafta copiilor la evaluare! sunt sigura ca vor avea note foarte bune!  



#606
Otiliav

Otiliav

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.235 mesaje

Postat 24 mai 2022 - 11:36

Strumph, am o perioada tare incarcata. Acum am o mica pauza ca astept ceva, altfel nici la toaleta nu prea ajung.

Fetele sunt bine. Acum au serbari de final de an, alta "ocupatie" dupa amiaza. 

De ziua Norvegiei am fost la parada neplanificat cu clasa celei mici. Am mers pe toace traseul ales de ei si dupa amiaza am cazut lata. Cam atat.



#607
Fleurdelise

Fleurdelise

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.938 mesaje

Postat 24 mai 2022 - 17:42

Salutare,

 

Noi am avut weekend lung si am fost la Ottawa, la festivalul lalelelor.

Din pacate vremea nu a tinut cu noi, sambata si duminica a plouat, sambata a fost furtuna chiar cand am ajuns in oras, ultimii km nu vedeam nimic la volan, dar am ajuns cu bine la hotel. In Quebec si Ontario au fost furtuni distrugatoare, in unele locuri chiar tornade, f. multi copaci scosi din radacina, si chiar case si masini distruse.

Duminica am vizitat muzee si ne-am plimbat in autobuz din ala cu etaj, desoperit, pe ploaie. Vantul mi-a stricat 2 umbrele, am avut si poncho de plastic pe noi si tot am fost murati pana la urma. Fiu-miu a si racit, azi a mers la scoala cu mucii curgand incontinuu.

In fine, luni a fost un soare radios si am putut vedea, in sfarsit lalelele. Frumoase dar pe terminate, era dealtfel ultima zi a festivalului.

In fine, a fost o iesire, face bine din cand in cand sa schimbam aerul.

 

Azi Eric a inceput examenele ministeriale de sfarsit de an, la matematica si franceza, de acum pana pe 9 iunie are aproape in fiecare zi. Era cam pleostit azi dimineata ca nu se simtea bine.

 

Silvi, o imbratisare, trebuie sa fie demoralizant sa pierzi 3 persoane intr-un timp asa scurt.

 

Velvet, ma bucur sa aud vesti de la tine. Mai e putin si se termina scoala.

 

Strumphi, da, noi trecem direct de la iarna la vara, cam asa e in fiecare an, sarim peste primavara. Au fost epioade de canicula, acum nu mai e asa cald. Am instalat un aer conditionat din 3 deocamdata doar cel din salon,

 

Laura, ai o minune de nepotica si o dulceata de catel. Catelul imi aduce aminte de al meu Ciobanel, foarte lipicios cu cunoscutii (in schimb cu strainii era rau).

 

Ella, vad (pe FB) ca te-ai distrat fain cu colegii. Asteptam si cu pinguinii.

 

Otilia, iti doresc rabdare si...pantofi comozi.

 

Seara linistita (eu sunt in pauza de pranz)



#608
mihaela_s

mihaela_s

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 28.843 mesaje

Postat 24 mai 2022 - 18:10

Seara buna de pe terasa, de la soare și 40 de grade (la umbra 21). E ora 18 su da, soarele arde ca nebunul. Am terminat o porție de înghețata, acum o diger :).

 

Apropo de animale, joi s-a accidentat W la un picior și vineri am fost eu cu el și cu Silvia la veterinar. I-a curățat rana, trebuie sa stea cu bandaj sau cu con pe cap sa nu se lingă, pana trece.
Mira a adus pe geamul de la baie azi, pe acoperiș, o pasare cu care se juca. Noroc ca era moarta și am putut sa o iau și sa o pun intr-o punga. Tot noroc ca mâine e zi de gunoi, ca nu apuca sa se imputa (la noi gunoiul se ridica de doua ori pe luna).

 

A ajuns azi si plecatul Silviei, mai sunt 3 săptămâni si au trambalaul cel mare :). Sâmbăta asta își pun pe cap cipicile, vor umbla așa o săptămâna jumate, pana la terminare. Și-a cumpărat rochita de terminare (tradițional albă) si rochie de bal. Balul e in 5 Iunie.

Diana vine si ea Pt o săptămâna atunci, de bal si de terminare, eu mi-am luat concediu sa pot sa petrec timp cu ea.

 

Eu continui cu munca 75% deși am avut o cădere săptămâna trecută, azi am fost la medic sa văd ce zice. Am vb si cu Șefele mele, din fericire sunt intelegatoare si am suportul lor, trebuie sa o iau încet si sa nu îmi ating limitele, sa mai am energie si acasa.

 

Cam atât de la noi ;).


Editat de mihaela_s, 24 mai 2022 - 18:16 .


#609
mihaela_s

mihaela_s

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 28.843 mesaje

Postat 24 mai 2022 - 18:15

Succes mult copiilor care au teste/admiteri! 
 

Silvia, o îmbrățișare mare și de aici, e greu sa treci prin atâta Tristețe in timp scurt. Sănătate Iuliei și Crinei! 
 

Laura, petrecere frumoasa copiilor! 
 

Lauranico multă sănătate mamei tale. Țin pumnii sa fie bine. 
 

Strumphi sper ca azi ești mai bine. 

 

Fleur, e binevenita o ieșire, chiar și pe ploaie. 
 

Seara frumoasa! 



#610
monicabo

monicabo

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.191 mesaje

Postat 25 mai 2022 - 08:22

Fleur, succes lui Erik! Si sanatate... copiii se refac repede dupa raceli  [flo2]  Ati avut ghinion cu vremea... cand planifici iesirile, nu prea ai cum sa=ti dai seama cu atat timp inainte cum va fi vremea...

 

MIhaela, refacere rapida lui Winston. Mira cine e? Celalalt caine sau o pisica? Nu mai stiu sigur ce animale mai aveti, de aceea intreb  [:)]

Pasarea aia nu o puteati arunca la o pubela publica, daca nu aveati zi de luat gunoiul asa curand? Ma rog, e f scarbos, stiu.... [smulgpar] Sanatate multa si succes la job, sa se asee lucrurile potrivit pentru tine!  [flo]




Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Testul de toleranta la glucoza

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 09:36

  • Planificarea pe etape

    RoxiMada
    - Ieri, 19:33

  • Organizarea garderobei - sfaturi utile

    Ana1298
    - Ieri, 18:19

  • A 15a postare

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 11:33

  • Cea mai asteptata ecografie

    Roxana3001
    - Ieri, 11:06

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -