Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 1 voturi

Pingüinos felices saluta 2022! Adios 2021!


441 raspunsuri la acest subiect

#11
Fleurdelise

Fleurdelise

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.921 mesaje

Postat 01 ianuarie 2022 - 20:21

Sorcova vesela, sa traiti, sa-ntineriti, ca un mar, ca un par, ca un fir de trandafir!

Tare ca piatra, iute ca sageata, tare ca fierul, iute ca otelul!

La anul si la multi ani!

 

Noi ne-am trezit tarziu si acum lenevim in pijamale.

Aseara am stat pana la 12 sa ciocnim sampania virtual de data asta cu prietenii nostri. Trebuiau sa vin ala noi de Revelion dar baietelul lor a facut febra.

Am avut si noi artificii la 12, date de niste vecini binevoitori (nici o serbare publica anul asta, avem curfew de la 22 la 5, de ieri....). Pentru ca nu se vedeau bine, fi-miu a iesit in strada uitand de curfew, si eu am uitat. Noroc ca nu era absolut nimeni.

 

Noi avem vacanta pana pe 6, iar de pe 7 scoala online pana pe 17 si posibil prelungita. Sunt deprimata. Guvernul nostru e mai catolic decat papa si au bagat restrictiile pe 31, cand vad ca mai peste tot, inclusiv in alte provincii canadiene, lumea s-a cam resemnat sa traiasca in compania omicronului.

Printre altele nu mai avem voie, iar, sa ne vedem cu nimeni  acasa, sporturile interioare s-au anulat. Ma rog noi fiind familie monoparentala avem voie sa ne vedem cu inca o familie.

Asa a inceput 2022 la noi. Incerc sa-mi pastrez totusi optimismul.

Suntem sanatosi, pe 10 ianuarie voi face doza a  3 a de vaccin si asta e!

 

Nici afara nu putem iesi ca plaoua, cah!

 

Sper ca ati vaut un inceput de an mai vesel ca noi!



#12
Fleurdelise

Fleurdelise

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.921 mesaje

Postat 01 ianuarie 2022 - 20:23

Cred ca am baut prea mult aseara, scuze pentru greseli!

 

Velvet, nu stiu de ce apari tu ca autoare a subiectului, poate pentru ca ai scris primul mesaj? Multumesc atunci oricarei pinguine care a facut subiectul (banui ca Viviana?)



#13
mihaela_s

mihaela_s

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 28.840 mesaje

Postat 01 ianuarie 2022 - 20:25

Viviana a făcut subiectul. Apoi a copiat mesajele de an nou de la ultimul subiect, apar in ordine cronologica. :) 



#14
mihaela_s

mihaela_s

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 28.840 mesaje

Postat 01 ianuarie 2022 - 21:13

Noi am mâncat, am băut, am povestit și am râs. Trei humanoizi, un câine și doua pisici :).

 

La ora 12 am ieșit la artificii (aici numai persoanele private au artificii) și am văzut câteva faine in jur. W e puțin agitat și latră continuu dar nuii e frica. Am băut șampania afara și am continuat încă o ora in casa.


Editat de mihaela_s, 01 ianuarie 2022 - 23:06 .


#15
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 02 ianuarie 2022 - 11:40

Azi 2 ianuarie 2022 bate vantul de duminica.

Am gasit dimineata poarta larg deschisa.

Baiatul a venit ieri acasa. A lipsit 2 zile si credeam ca ne-a parasit. E un motanel frumos, cu blanita moale si ochi verzi. Pe spate are  un V alb. nu stim ce nume sa ii dam. II zicem Baiatu.

 

Daca ma intorc pe data de 31 spun ca tocmai citisem despre o stare a omenirii indusa de pandemie si anume langoarea sau apatia.

Din cei 8 invitati ai fi-mii care trebuiau sa vina au venit numai 3, ceilalti au stat acasa.

S-au distrat foarte bine. Asa in mai putini. 

La 12 noaptea ne-am urcat pe terasa, artificii multe am vazut. Sampanie garla.

 

Am desfacut sticla de sampanie cu fooite de aur pe care am primit-o cadou asta-vara de la Yagmur.

Pe la 1 si ceva m-am culcat dupa ce am mai dat pe gat niste sampanie.

La 4 dimineata m-am trezit si am mai dat pe gat un pahar. 

Invitatii au plecat la 8. Am mai dat pe gat un pahar. M-am trezit definitiv pe 1ianuarie la 11.30.  Fericita nevoie mare, spumoasa ca o sampanie. Numai am stat.

 

Cam  asta a fost trecerea mea in noul an. Nu am castigat la loteria vaccinarii. Nu-i bai, ne rammane doar munca ca si pana acum. 

Sper sa avem toti un an bun. Nu mai bun, nu mai rau. Doar bun.



#16
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 02 ianuarie 2022 - 11:49

Imi plac artificiile foarte mult. Dar mi-e si mila de animalute.

Pe pagina de FB a comunitatii comunei unde stau, foarte multi catei plecati de acasa, speriati de artificii. un ogar, de frica a sarit gardul, il vazuse cineva pe un camp si nu l-a putut calma, prinde.

 

Alti 2 shitzu,  au fugit pe sub gard, au alergat 5km, i-a gasit cineva.

Altii s-au trezit cu pisici in casa, tremurand ca varga.

Nu inteleg de ce  stapanii lor nu ii inchid  in casa.

 

Si maya se  sperie, rau, aalearga ca  bezmetica, se loveste de obiecte, dar de obicei o inchid in dormitor. Apoi o perioada ii cade blanita.



#17
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 02 ianuarie 2022 - 12:15

Am vazut si eu serialul Anxious People. Foarte mult mi-a placut! Foarte.

A picat bine de tot dupa don't look up!



#18
strumphitza

strumphitza

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.666 mesaje

Postat 02 ianuarie 2022 - 17:27

Yuhuu! Home aloneeee!

 

Au plecat ai mei la piscina de vreo ora si tare bine e. Am aspirat cenusa din soba, mi-am adus lemne, am facut focul si acum stau la gura sobei cu o ciocolata calda si ascult lemnele trosnind. 

 

A fost tare placut si soare de dimineata, dar de vreo 2 ore s-a intunecat de am aprins toate lampile in casa. Plus luminitele din brazi si pe unde le-am mai imprastiat prin casa. O sa vad eu ce factura platim mai incolo. 

 

Pe de o parte abia astept sa inceapa mandra scoala, dar pe de alta parca as mai vrea cateva zile cu ea acasa ca prea a trecut repede vacanta asta. Craciunul mult asteptat, emotiile, Mos Craciun, cadouri, invitati .. m-au obosit si epuizat. Nu ca nu as fi fost deja extenuata de dinainte de inceperea nebuniei Craciunului. 

 

Am pierdut sirul zilelor si de dimineata ma intrebam ce zi a saptamanii e. Asa mi se intampla de fiecare data la sarbatori. Mi-as coase degetele dar precum e Duminica si nu cos las pe maine. Dupa Craciun am vrut sa incep ceva nou si m-am apucat de tapestry, ca m-am saturat de cusut zane. Mi-am cusut degetele toata luna Decembrie cu zane mici de 2-3 cm si e mai comod de cusut de pe canapea la gura sobei decat aplecata la masa de lucru. 

 

Nu stiu ce sa mai fac de mancare si mi-e si lene de ma doare. M-am saturat de tot si toate. Frigiderul e inca plin si le-am spus ca eu nu ma mai duc la shopping decat dupa esentiale: milk, bread, potatoes... si m-a completat Sophia: ...and brie!! Don`t forget about the brie! Foarte esential e brie ul dupa cum se vede. E innebunita dupa un brie cu trufe de l-ar manca la mic dejun, pranz si cina. Un mar nu ar manca, dar branza la orice ora. De mica i-a placut branza. Mi-o aduc aminte cand avea vreo 2 anisori si parul carlionti, la usa frigiderului se ruga de noi: cheese, please! La vremea aia manca felii de Gouda, acum a trecut la brie si camembert. 

 

Hai ca m-am intins la povesti, dar ar cam trebui sa ma duc sa inventariez frigiderul sa vad chiar ce le fac de mancare ca sigur vin flamanzi dupa atata balaceala. De cand am tuns-o pe Miss numai la piscina ar sta. Cand incepe scoala o sa mearga la piscina cu clasa si asta a fost ok ul sa o tund. Abia astepta si m-au trecut toate apele cand am tuns-o si descalcit-o. Ii sta asa de bine si parca deodata s-a mai maturizat. Ii place mult si isi flutura pletele pe la toata lumea. 

 

Gata ciocolata, mai bag un lemn in soba si plec la bucatarie. O seara placuta! 



#19
monicabo

monicabo

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.190 mesaje

Postat 02 ianuarie 2022 - 22:30

La multi ani cu sanatate si bucurii tuturor!  [flo2]

 

Strumphy, ce ai facut?? Ai tuns-o pe miss???  [:)]  [:)]

Pt piscina e mai avantajos, se usuca parul mai repede. 

Si mie imi place branza brie, mananc din cand in cand. E cam scumpa, as manca mai des...

 

Roli, dar au rezistt baietii, vad... unde au petrecut? Cu colegii de clasa, fiecare? Foarte tare [:)]

 

Fleur, iar curfew? Se mai termina vreodata tot rahatul asta cu tulpni una dupa alta? Tot se zice ca omicron e f transmisibil, dar mult mai bland decat alelalte... adica afecteaza preponderent caile superioare, nu si inferioare si atunci e potential mai putin grava... Atunci dupa umila mea parere.... daca tot nu face rau si se si transmite repede... atunci ar trebui sa se si consume tot repede si astfel capatam imuniatte de turma si gata povestea.... 

Imi pare rau cu scoala... asta e si temerea mea aici, ca in curand iar vor inchide...ca vine omicronul peste noi... Deocamdata la noi incep maine scoala si vom vedea. Noi avem examen in vara si sincer, mi-e putin teama (cu tot contextul asta de lipsa continuitate)



#20
Fleurdelise

Fleurdelise

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.921 mesaje

Postat 02 ianuarie 2022 - 23:08

Da, Monica, iar curfew. În ajun de An Nou, în loc de mesaj de Anul nou, am primit de la guvern alarmă pe celulare pe la 18 00 că începe curfew ul la 22 00, a urlat alarma aia de mi-a înghețat sufletul. Lumea e revoltată dar nu avem ce face. S-au speriat guvernanții că se ocupă toate locurile în spitale. Temere oarecum întemeiată dar totuși cam mare isteria. Și spitalizările covid  am înțeles că se socotesc aiurea. De ex. o gravidă venită să nască testată pozitiv se înregistrează ca spitalizare covid 

În fine, ce să mai zic, îndurăm și asta.

 

Israelul care a fost mereu în avangarda pandemiei consideră acum că cei vaccinați se pot expune fără probleme la omicron și câștiga astfel o imunitate puternică față de toți varianții și pot contribui astfel la eradicarea lor. În timpul ăsta prim ministrul nostru ne trimite iar să stăm în case, izolați, fără să primim pe nimeni.

Și școala online, chiar și o săptămână cât e prevăzut deocamdată, pierdere de timp. La noi era perioada sfârșitului de etapă (semestru), de încheiere a mediilor. Nu știm dacă rămâne aceeași dată de final sau nu.

 

Scuze, simțeam nevoia să ventilez. Nu e vorba de un Revelion pierdut, nu e important, ci iar de izolare și toate efectele ei nefaste. Izolare care s-a dovedit până la urmă ineficientă, s-au contaminat cu omicron până și cercetătorii din Antarctica. 

 




Panic Questions

  • miha444
    - mar 22 2024 16:22

  • Progesteron in sarcina

    Flor_i
    - mar 18 2024 13:02

  • Cat mănâncă bebe la 2 luni

    mada204
    - mar 08 2024 16:24

  • PoÈ›i naÈ™te mai devreme de termen?

    Ezraa
    - mar 08 2024 06:39

  • Dermatita atopica

    MGeorgi30
    - mar 02 2024 13:10

Last Blogs

  • Morfologie trimestrul 1

    ZDenisa
    - Ieri, 22:56

  • Morfologie trimestru 1

    Mica13
    - Ieri, 20:46

  • 6 luni

    EusebiaRalu
    - Ieri, 19:29

  • Vitamine preconceptie si in sarcina

    Deutzuk
    - Ieri, 14:03

  • Pregătindu-ne pentru sosirea micuÈ›ului

    AdrianaBlo
    - Ieri, 13:30

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -