Ce e Paggi? Eu stiam de un loc in Italia, dar cred ca tu ai folosit un condiment, nu?
Ce gatim astazi? Cap.105
#661
Postat 01 noiembrie 2022 - 13:31
#662
Postat 01 noiembrie 2022 - 13:38
Ce e Paggi? Eu stiam de un loc in Italia, dar cred ca tu ai folosit un condiment, nu?
Maggi, scuze, am tastat gresit.
#663
Postat 01 noiembrie 2022 - 14:43
Ah! Ma gandisem ca e ceva asemanator sofranului , dar ma intriga gustul de gaina, nu m- am gandit ca e Maggi!
#664
Postat 01 noiembrie 2022 - 14:49
Andacos, o mare imbratisare pentru tine
#665
Postat 02 noiembrie 2022 - 15:39
Letitia ,
nu merge forumul sa raspund la mesajul tau.
ciorba de perișoare Mexicana e ca ori care alta ciorba doar condimentele fac toată diferența .
Se folosește Taco seasoning ( boia un pic iute, oregano, cili powder, cumin , ceapa uscata si usturoi uscat pudra), la sfârșit se acrește cu limes si se Adaugă cilantro proaspăt .
Condimentele astea le pun la ciorba de burta mexicana sau Cioba de vita.
#666
Postat 03 noiembrie 2022 - 10:16
E interesant cum condimentele schimba gustul mancarii ata de mult, imi amintesc ca fara sa vreau am pus intr-o ciorba de vacuta scortisoara si a avut un gust deosebit, f bun.
In week end am vrut sa fac ceva " groaznic" pentru hallaoween si am incercat o negresa cu sfecla rosie, foarte buna a iesit, cu multa ciocolata , fina, nu s-a uscat deloc, sfecla ii da o textura moale . Cu siguranta mai fac cat de curand,
Am mai avut ciuperci umplute, mult peste, sarmale.Am pus conopida la otet:))
O prajitura turnata cu branza , dar am adaugat niste cacao la blat si am separat albusurile pe care le-am batut spuma cu zahar,le-am amestecat cu nuca macinata si le-am copt ca un strat separat deasupra . A iesit ca un cheesecake
@michelle , ce buna e mancarea acasa!
#667
Postat 03 noiembrie 2022 - 15:22
Ieri mi am făcut meniul favorit:
somon pe gril, Mango salsa, cilantro Lime rice si sparanghel.
Pt sot, mancare de limba cu măsline.
#668
Postat 03 noiembrie 2022 - 15:37
Am fost copleșită cu diversitatea mezelurilor in Romania. Ma ruga tata sa imi cumpere ce vreau si sincer nu știam ce sa aleg ca erau prea multe opțiuni.
In schimb sm foat dezamagita la capitolul fructe di legume . Am căutat prune mai dulci dar toate care le-am încercat au fost acre . Rosile erau fără gust ( spuneau ca sunt fin gradina dar ma îndoiesc) noi aici luam se la Costco niste rosii delicioase
De sf Dumitru am avut cativa musafiri si mi am serbat si eu ziua de naștere in avans si am făcut eu singura tot meniul in afara de deserturi si mici
aripioare cu sos făcut de mine ( dulce acrișor cu portocale)
Am fript micii pe grătar ( in premiera)
friptura la tava cu cartofi natur ( cu ardei,ceapa usturoi si pătrunjel)
ciuperci umplute
Aperitiv: mezeluri, brânzeturi, măsline si fructe si legume proaspete cum se maninca pe aici.
#669
Postat 05 noiembrie 2022 - 22:04
Andacos, bine ai revenit în bucătărie! Îl admir pe băiatul tău că își face singur mâncarea de regim.
Noi am mâncat azi take-out tailandez și, în premieră, coreean. Mâncarea coreeană, japchae cu porc în sos de soia, a fost delicioasă! Sunt tăiței , cu legume kimchi și felii subțiri de carne pe grătar. Îmi plac la nebunie condimentele lor, am cerut să nu fie picant. La tailandezi dacă iei ne-picant e un pic fad, la coreeni, nu.
Deseară trebuie să gătesc și eu, fasole cu adidas de porc și o supă de legume. O prăjitură sau tartă cu mere dacă voi avea timp, dacă nu mâine.
Michelle, pe mine m-au dezamăgit mezelurile românești ultima dată, în schimb mor după brânza de toate felurile, covrigii simpli, micii, cârnații și peștele, în special păstrăvul.
Legume și fructe din grădina și livada tatălui meu, sunt bineînțeles delicioase.
#670
Postat 06 noiembrie 2022 - 04:17
Azi am fost la un restaurant italian cred ca pt prima data doar eu cu sotul in 19 ani
Eu mi am luat cioppino, un fel de tocănița cu fructe de mare…. F bine gătită.
Si eu fac cioppino dar doar de zile mari , de revelion, ca Ingredientele sunt f scumpe.
Sotul a avut scalops cu angel pasta cu un sos deosebit de bun, cremos, ceva cu muștar, capere. Vreau să incerc si eu sa fac.