Sarmalele pe care le am congelat fierte, tot asa, nu mi au placut la gust.
Ce gatim astazi? Cap.105
#541
Postat 04 septembrie 2022 - 14:57
#542
Postat 04 septembrie 2022 - 15:57
Judoka, tare bizar cu sarmalele congelate. In ce le-ai congelat. A intrat aer la ele?
Salata de linte cu ton :
- o ceapa rosie taiata cuburi se freaca cu sare si un pic de otet
- o conserva mare de ton
- un castravete taiat cuburi
- o conserva de 400 de linte
- o conserva mica de porumb
- dressing cu mustar
#543
Postat 04 septembrie 2022 - 17:04
Multumesc pentru raspunsuri. Inteleg ca problema la sarmalele fierte congelate e etanseitatea, sa nu intre aer.
Cand le-am decongelat pe cele fierte, textura era ca de "cârpa", mai ales orezul mi s-a parut yuck.
La cele crude inteleg ca nu e obligatoriu sa fie congelate etans. Eu le voi pune intr-o punga ziploc mare sau o casoleta cu capac.
Sper sa aiba gust ok, sa nu ma fac de ras.
Ieri am luat teapa cu niste coaste pe gratar, o bucata, cumparata "proaspata", a fost alterata... Noroc ca scosesem de la congelator alta bucata si aia a fost buna.
Azi fac pilaf de pui (cu copanele), piure de spanac si porumb fiert. Daca am timp, o supa/ciorba si un desert, briose cu afine, sa avem si pentru scoala.
Maine problematicele sarmale.
Apoi pana duminica viitoare nu mai am timp sa gatesc decat "minuturi".
#544
Postat 04 septembrie 2022 - 21:21
Daca afli secretul, dai de veste Fleur.
eu congelez și fierte și nefierte. Dar cum le mâncam noi, nu am stress.
venisem sa va las o rețeta de pasta de peste .
O dau la toți musafirii mei, de la paști încoace.
2 conserve de ton , 1 conserva de peste afumat, 1 peste macrou afumat în vid, 1 borcan de anchoa
un pachet de unt și un borcan ce capere la final.
eu am mancat - o in romania așa și era buna.
acasa la mine am făcut - o și fără Anchoa și a fost buna. Și mai ales nu știu ce conserva de peste afumat ar trebui sa folosesc, deci merge și fără.
succes
#545
Postat 05 septembrie 2022 - 08:17
#546
Postat 05 septembrie 2022 - 08:17
X
Editat de michelle-usa, 05 septembrie 2022 - 08:18 .
#547
Postat 05 septembrie 2022 - 08:52
Buna dimineata si succes scolarilor !
A mai trecut un weekend in care am fost harnica, de musai si am satisfacut pretentiile tuturor.
Vineri seara am facut o supa de pui cu fidea si mazare cu muschiulet de porc.
Sambata am fiert racituri (cat pt 6 caserole mici :-) , am facut o cratita de ghiveci si am fiert o crema de vanilie pentru umplut si impartit multe eclere (coji cumparate). Seara am facut o salata de vinete si niste rulouri de sunca cu crema de branza.
Duminica pentru pranz am facut salata de cartofi cu ou si porumb, snitele de porc-pui, dovlecel pane si niste broccoli cu cartofi dulci trasi la tigaie.
Urmeaza o supa de pleurotus diseara si mult pa la toata lumea !
#548
Postat 05 septembrie 2022 - 10:46
Azi spaghete si salata (de gulii, sfecla, vedem ce alegem)
coca, ms de reteta. Am congelat in cutii de plastic, crezi ca face aerul asa o mare diferenta? Nu cred.
elkia, pasta de peste. faceam si in copilarie, dar mai putzin fitos,fara anchois, peste afumat, ca nu se gaseau.
#549
Postat 05 septembrie 2022 - 10:50
Judoka, chiar nu stiu .... dar macar nu iau mirosuri din congelator.
Am patit cu textura ca de carpa de care vorbeste Fleur cu niste vinete prajite congelate pt mancare. Am scos 2 pungi facute la fel de mine: unele carpa, unele bune.
#550
Postat 05 septembrie 2022 - 10:55
Judoka, chiar nu stiu .... dar macar nu iau mirosuri din congelator.
N are ce miros sa ia, cutia e etansa.
Acuma mi ati facut pofta de sarmale, as putea sa fac o portie in weel end