La tine nu apar pozele pe care le-am pus?
Da, poti sa o folosesti la croque M.
Postat 27 ianuarie 2022 - 00:03
La tine nu apar pozele pe care le-am pus?
Da, poti sa o folosesti la croque M.
Postat 27 ianuarie 2022 - 00:16
Nu se vede nimic.
Postat 27 ianuarie 2022 - 01:19
Astăzi orzo salad
Orzo salad pe blat de granit!
Coca la mine se văd pozele. Eu cred ca brinza se poate topi și intr-o tigaie. N-as da bani pe aparatele aiea. Apoi totul pare extrem de calorific.
Postat 27 ianuarie 2022 - 10:33
Imi spune si mie cineva cum mananc branza asta
https://www.papilles.../raclette.html/
Nu e neaparat nevoie de aparat, ca doar cand a aparut, la origini, era o branza incalzita langa cuptor si ‚raschetata’peste ce era in farfurie.
Elvetienii o servesc alaturi de castraveri/mini ceapa murati in otet, legume la gril, cartofi copti in coaja sau paine, bauturi calde sau vin alb.
Eu o prepar simplist la cuptor, pe felii de toast si alegem ce garnituri vrem. Am mai vazut o reteta cu ceapa, smantana si branza topita in tigaie.
Postat 27 ianuarie 2022 - 10:36
Ieri falafel si hummus. Azi mamaliga, sa vad ce pun pe langa.
Ai mei vor in week end sa le prepar cheese cake.
Postat 28 ianuarie 2022 - 23:55
Nu, nu-i pentru mine racletta , not my taste.Am topit-o intr-o tigaie si a mancat-o copilul pe paine langa supa de sfecla :)
Judoka, prajitura cu iaurt pe care am facut-o eu e cel mai bun...cheesecake
Postat 29 ianuarie 2022 - 19:41
Collins, sorry, dar branza toputa in tigaie nu-i racleta .
Racleta e in primul rand un moment convivial, cand ne adunam in jurul mesei si povestim si asteptam sa se topeasca o bucatica de branza, pe care o savuram apoi cu jambon crud, un pic de cartof, un castravete acru si apoi iar povestim cat asteptam sa se topeasca a doua felie de branza :).
In Franta nu cred ca exista familie fara aparat de racleta. Judoka inca nu are, dar sta de putin timp in Franta .
Postat 29 ianuarie 2022 - 22:10
Varză à la Cluj adaptată, cu varză dulce și fără orez și supă de pui cu găluște.
Deseară clătite și plăcintă cu mere.
Echivalentul raclettei ca masă convivială în Québec e fondue. Se face și raclette dar fondue e mai populară. De brânză sau o supă (fondue chinoise) în care se bagă feliuțe f subțiri de vită și legume.
Am făcut fondue de brânză la o masă cu prieteni, am o caserolă de fondue și un arzător mic cu spirt. Am servit cu un platou mare de crudități.
Postat 29 ianuarie 2022 - 22:10
Dublă
Editat de Fleurdelise, 29 ianuarie 2022 - 22:11 .
Postat 30 ianuarie 2022 - 11:07
In Franta nu cred ca exista familie fara aparat de racleta. Judoka inca nu are, dar sta de putin timp in Franta .
Idem in Germania. E mâncarea “oficială “ de revelion de ex. ( dispozițiile de raclete din magazinele alimentare spun asta )
noi mai tăiem carne cruda frageda sau bacon și o lăsam pe granitul de sus la prăjiți .
cartofi mici de sparghel si fierți sunt iarăși buni .
Am și aparat de fondue. Dar brânza de fondue are un gust pronunțat de vin și egal in ce varianta o iau, nu m- a convins încă .
Noi am făcut in aparatul se fondue și carne prăjită . Dar acolo era moft. Trebuia sa fii mancat bine in avans .