Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Ce gatim astazi? Cap.105


1089 raspunsuri la acest subiect

#191
mcoca

mcoca

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.650 mesaje

Postat 27 ianuarie 2022 - 00:03

La tine nu apar pozele pe care le-am pus? 

 

Da, poti sa o folosesti la croque M.



#192
Collins20

Collins20

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.324 mesaje

Postat 27 ianuarie 2022 - 00:16

Nu se vede nimic.



#193
Letitia1

Letitia1

    Membru VIP

  • PAID
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.252 mesaje

Postat 27 ianuarie 2022 - 01:19

Astăzi orzo salad

Orzo salad pe blat de granit! [:)] 
 

Coca la mine se văd pozele. Eu cred ca brinza se poate topi și intr-o tigaie. N-as da bani pe aparatele aiea. Apoi totul pare extrem de calorific.



#194
Judoka02

Judoka02

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.868 mesaje

Postat 27 ianuarie 2022 - 10:33

Imi spune si mie cineva cum mananc branza asta

https://www.papilles.../raclette.html/

Nu e neaparat nevoie de aparat, ca doar cand a aparut, la origini, era o branza incalzita langa cuptor  si ‚raschetata’peste ce era in farfurie.
Elvetienii o servesc alaturi de castraveri/mini ceapa murati in otet, legume la gril, cartofi copti in coaja sau paine, bauturi calde sau vin alb.

 

Eu o prepar simplist la cuptor, pe felii de toast si alegem ce garnituri vrem. Am mai vazut o reteta cu ceapa, smantana si branza topita in tigaie.



#195
Judoka02

Judoka02

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.868 mesaje

Postat 27 ianuarie 2022 - 10:36

Ieri falafel si hummus. Azi mamaliga, sa vad ce pun pe langa.

 

Ai mei vor in week end sa le prepar  cheese cake.



#196
Collins20

Collins20

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.324 mesaje

Postat 28 ianuarie 2022 - 23:55

Nu, nu-i pentru mine racletta , not my taste.Am topit-o intr-o tigaie si a mancat-o copilul pe paine langa supa de sfecla :)

 

 

 

Judoka, prajitura cu iaurt pe care am facut-o eu e cel mai bun...cheesecake



#197
mcoca

mcoca

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.650 mesaje

Postat 29 ianuarie 2022 - 19:41

Collins, sorry, dar branza toputa in tigaie nu-i racleta [:-)))]  [:-)))]  [:-)))] .

Racleta e in primul rand un moment convivial, cand ne adunam in jurul mesei si povestim si asteptam sa se topeasca o bucatica de branza, pe care o savuram apoi cu jambon crud, un pic de cartof, un castravete acru si apoi iar povestim cat asteptam sa se topeasca a doua felie de branza :).

 

In Franta nu cred ca exista familie fara aparat de racleta. Judoka inca nu are, dar sta de putin timp in Franta  [:)] .



#198
Fleurdelise

Fleurdelise

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.927 mesaje

Postat 29 ianuarie 2022 - 22:10

Varză à la Cluj adaptată, cu varză dulce și fără orez și supă de pui cu găluște.

Deseară clătite și plăcintă cu mere.

 

Echivalentul raclettei ca masă convivială în Québec e fondue. Se face și raclette dar fondue e mai populară. De brânză sau o supă (fondue chinoise) în care se bagă feliuțe f subțiri de vită și legume.

Am făcut fondue  de brânză la o masă cu prieteni, am o caserolă de fondue și un arzător mic cu spirt. Am servit cu un platou mare de crudități.



#199
Fleurdelise

Fleurdelise

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.927 mesaje

Postat 29 ianuarie 2022 - 22:10

Dublă


Editat de Fleurdelise, 29 ianuarie 2022 - 22:11 .


#200
Elkia

Elkia

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.100 mesaje

Postat 30 ianuarie 2022 - 11:07

 

In Franta nu cred ca exista familie fara aparat de racleta. Judoka inca nu are, dar sta de putin timp in Franta  [:)] .

Idem in Germania. E mâncarea “oficială “ de revelion de ex. ( dispozițiile de raclete din magazinele alimentare spun asta ) 

noi mai tăiem carne cruda frageda sau bacon și o lăsam pe granitul de sus la prăjiți . 
cartofi mici de sparghel si fierți sunt iarăși buni . 

 

Am și aparat de fondue. Dar brânza de fondue are un gust pronunțat de vin și egal in ce varianta o iau, nu m- a convins încă . 
Noi am făcut in aparatul se fondue și carne prăjită . Dar acolo era moft. Trebuia sa fii mancat bine in avans . 




Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - Astăzi, 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - Astăzi, 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - Ieri, 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Cum am aflat că sunt însărcinată?

    Ana1298
    - Astăzi, 18:14

  • Prin Italia cu bebe in burtica

    Pau26
    - Astăzi, 14:55

  • Ma copleseste oboseala

    ZDenisa
    - Astăzi, 14:42

  • Alegerea numelui

    Ralu31031992
    - Astăzi, 14:20

  • Plimbarica

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 10:10

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -