Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Cum ne protejăm copiii de COVID-19: Sfaturi pentru părinți Sănătatea fizică și mentală a copiilor în contextul COVID-19

covid sfatul medicului pandemie sanatate pediatrie

9 raspunsuri la acest subiect

#1
redactor

redactor

    Membru VIP

  • Administrators
  • 14.052 mesaje

Postat 12 noiembrie 2021 - 12:28

Azi - am lansat, cu sustinerea Medlife - un proiect super fain - Cum ne protejăm copiii de COVID-19: Sfaturi pentru părinți Sănătatea fizică și mentală a copiilor în contextul COVID-19

 

În ultimii aproape 2 ani, în fiecare familie a existat sau există chiar în acest moment o persoană diagnosticată cu COVID-19. Așadar, avem sau am avut un caz de COVID-19 în familie. Cum abordăm această situație delicată? Cum îi protejăm pe copii și cum îi ajutăm să se reintegreze în colectivitate după ce stau în carantină?

Putem oare crește imunitatea copiilor pentru a-i proteja de virusurile periculoase? Și ce se întamplă dacă totuși copilul are nevoie de o operație de urgență? Este sigur să mergem cu el la spital?

 

Pentru toate răspunsurile avem alături de noi o echipă de medici de la Spitalul de Pediatrie MedLife - care ne oferă răspunsurile la cele mai frecvente întrebări pe care le au părinții despre infectarea cu COVID-19 și despre cum își pot proteja mai bine copiii.

 

Gasesti aici articolele cu materiale VIDEO.

 

[flo2]



#2
redactor

redactor

    Membru VIP

  • Administrators
  • 14.052 mesaje

Postat 15 noiembrie 2021 - 09:32

o stire despre protectia copiilor de covid

 

Israelul a dat undă verde vaccinării copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani



#3
redactor

redactor

    Membru VIP

  • Administrators
  • 14.052 mesaje

Postat 16 noiembrie 2021 - 12:28

Viroză, gripă sau COVID-19 la copii.  Cum facem diferenta intre simptome si cum eliminam confuziile: sfatul medicului specialist pediatru.
Copilul are viroza, gripă sau COVID-19? Din punctul de vedere al simptomelor, este foarte dificil de diferențiat o simplă viroză de o gripă sau de o infecție cu SARS-CoV-2, spun specialiștii. Gripa și COVID-19 sunt ambele boli respiratorii contagioase, deci se manifestă în mod similar, însă ele sunt cauzate de virusuri diferite.

COVID-19 este cauzat de infecția cu un nou coronavirus (numit SARS-CoV-2), gripa este cauzată de infecția cu virusuri gripale, iar virozele respiratorii sunt cauzate de diferite virusuri, printre care rinovirusurile, virusul sincițial respirator (VSR), enterovirusurile și anumite tulpini de adenovirusuri.

► Mai multe despre cum putem face diferența între viroză, gripă sau infecție COVID-19, ne spune doamna Dr. Popa Alina, Medic Specialist Pediatrie, la Spitalul de Pediatrie MedLife:

 



#4
redactor

redactor

    Membru VIP

  • Administrators
  • 14.052 mesaje

Postat 17 noiembrie 2021 - 19:11

Ce simptome poate avea un copil bolnav de COVID-19: sfatul medicului specialist

 

Și la copii, noul coronavirus pătrunde în organism prin intermediul unor receptori speciali, de la suprafața celulelor din căile aeriene sau din tractul digestiv, numiți receptori pentru ACE 2 (angiotensin converting enzyme).

La copii însă, există o colonizare virală și bacteriană semnificativă la nivelul mucoaselor, ceea ce va limita colonizarea și dezvoltarea noului tip de coronavirus, iar manifestările clinice sunt mai puțîn severe în comparație cu ale adulților, unii fiind chiar asimptomatici. Dar mai multe despre simptomele copilului infectat cu COVID-19 ne spune doamna Dr. Istrate Victoria, Medic Specialist Cardiologie Pediatrică, la Spitalul de Pediatrie MedLife.

 



#5
redactor

redactor

    Membru VIP

  • Administrators
  • 14.052 mesaje

Postat 20 noiembrie 2021 - 10:42

Cât de riscant este COVID-19 pentru copii? Sfaturi pentru părinți de la medicul pediatru

 

Și copiii se pot infecta cu noul coronavirus. Ei pot face forme mai ușoare de boală sau pot fi asimptomatici, dar se pot infecta și pot transmite mai departe virusul, indiferent de vârstă. Tratarea infecției cu COVID-19 este un lucru serios, ce nu trebuie subestimat, oricare ar fi gravitatea afecțiunii sau simptomele cu care se confruntă pacienții. Tratamentul pentru copii trebuie să fie abordat cu mare seriozitate, pentru ca cei mici să nu se confrunte ulterior cu diverse complicații.

În cazul virozelor respiratorii, majoritatea copiilor sunt tratați acasă de părinți, însă în cazul infecției cu COVID-19 este nevoie de internare obligatorie atunci când tratamentul cu imunoglobuline și antibiotic, precum și monitorizarea corespunzătoare a respirației și inimii sunt necesare. Dacă nu este tratată corespunzător, infecția cu COVID-19 poate provoca afecțiuni cardiace serioase, chiar și în cazul copiilor. Dar mai multe detalii importante despre acest subiect ne oferă doamna Dr. Georgescu Miruna, Medic Specialist Pediatrie, la Spitalul de Pediatrie MedLife.

Extra informatii aici 

 



#6
redactor

redactor

    Membru VIP

  • Administrators
  • 14.052 mesaje

Postat 22 noiembrie 2021 - 13:46

In ultimii aproape 2 ani, în fiecare familie a existat sau există chiar în acest moment o persoană diagnosticată cu COVID-19. Asadar, avem sau am avut un caz de COVID-19 în familie. Cum abordăm această situație delicată?

Aflam in continuare sfaturi pentru (re)integrarea copiilor în colectivitate, din partea doamnei Dr. Georgescu Miruna, Medic Specialist Pediatrie, la Spitalul de Pediatrie MedLife.

 



#7
redactor

redactor

    Membru VIP

  • Administrators
  • 14.052 mesaje

Postat 26 noiembrie 2021 - 15:48

Copiii vulnerabili in fata infectiei COVID-19 - riscuri si precautii: sfatul medicului pediatru

 



#8
redactor

redactor

    Membru VIP

  • Administrators
  • 14.052 mesaje

Postat 30 noiembrie 2021 - 21:34

O serie de afecțiuni pediatrice urgente necesită intervenții chirurgicale. Dar sunt operatiile sigure pentru copii in timpul pandemiei? Trebuie știut că pandemia actuală nu modifică afecțiunile chirurgicale care necesită o intervenție de specialitate, mai ales la copii. Multe dintre aceste afecțiuni sunt congenitale, sunt prezente de la naștere, deci nu vor fi modificate de niciun fel de influență exterioară.

Află care sunt cele mai frecvente exemple de afecțiuni chirurgicale la copii într-un interviu realizat cu dna. Dr. Avram Popa Mihaela, Medic Specialist Chirurgie Pediatrică, la Spitalul de Pediatrie MedLife.

 



#9
monicabo

monicabo

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.190 mesaje

Postat 08 decembrie 2021 - 12:57

Noi nu am suferit din cauza bolii in sine (eu se pare ca am avut peste vaccin, dar nici nu am bagat de seama, din fericire pt ceilalti inca lucrez preponderent de acasa, port masca mereu cand discut cu cineva fata in fata, deci nu am pus pe nimeni in pericol din fericire, copiii erau in online la vremea aceea, dar cred ca ei au adus virusul de la scoala, pt ca anterior trecerii in online fusesera cazuri pe la ei prin clasa...).

In fine, spuneam ca am suferit mai mult din cauza restrictiilor si preventiilor cauzate de virus, nu de virusul in sine: izolare, distantare, evitare intalnit colegi de-ai copiilor acasa la ei sau la noi, interdictii de a merge in grupuri de colegi, la suc/cofetarie/mc sau pe unde mai vor ei sa iasa, mi-a fost frica si nu le-am lasat pe fete, scoala online din care intelegeau sau nu prea unele chestii, faptul ca am sarit peste concediul 2020 (am iesit doar asa in weekenduri, sporadic)....diverse adunate in decurs de 2 ani... conflicte pe tema asta.... (ca altii fac anumite lucruri, noi de ce nu?)... deci mai mult chestii de sanatate mintala, de psihic mai bine zis. Plus frica de ni s-a implementat in creier de catre situatie "by default" de 2 ani incoace: daca cineva tuseste, daca cineva lipseste de la scoala ca nu se simte bine (inainte nu ma stresam asa mult), cu testele dimineata, scris parinti pe grup ca le curge nasul unor copii si discutii intregi pe tema asta... toate adunate

 

Sa speram ca vom scapa la un moment dat de pandemie si sa traim mai normal



#10
redactor

redactor

    Membru VIP

  • Administrators
  • 14.052 mesaje

Postat 09 decembrie 2021 - 13:21

Asa e, intr-un fel sau altul - cu totii am suferit.

Eu nu as subestina latura mentala a acestor probleme.  In Olanda de pilda - s-au iregistrat foarte multe accidente mentale in randul tinerilor (rata de sinucideri a crescut foarte mult) si este o criza (tacuta) a depresiei la tineri ... 

DIn pacate, de asta se vorbeste prea putin.





Etichetat si cu covid, sfatul medicului, pandemie, sanatate, pediatrie

Panic Questions

  • miha444
    - mar 22 2024 16:22

  • Progesteron in sarcina

    Flor_i
    - mar 18 2024 13:02

  • Cat mănâncă bebe la 2 luni

    mada204
    - mar 08 2024 16:24

  • PoÈ›i naÈ™te mai devreme de termen?

    Ezraa
    - mar 08 2024 06:39

  • Dermatita atopica

    MGeorgi30
    - mar 02 2024 13:10

Last Blogs

  • Morfologie trimestrul 1

    ZDenisa
    - Ieri, 22:56

  • Morfologie trimestru 1

    Mica13
    - Ieri, 20:46

  • 6 luni

    EusebiaRalu
    - Ieri, 19:29

  • Vitamine preconceptie si in sarcina

    Deutzuk
    - Ieri, 14:03

  • Pregătindu-ne pentru sosirea micuÈ›ului

    AdrianaBlo
    - Ieri, 13:30

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -