Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Divort dupa 20 de ani


120 raspunsuri la acest subiect

#61
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 17 aprilie 2021 - 11:36

Voi ce credeti, sa ii spun prietenei mele ca ma deranjeaza sa stiu ca se duce sa o intalneasca pe amanta si sa ii dea astfel validarea sau nu? Si spun asta doar din prisma faotului ca e prietena nea cea mai buna, daca era doar sotia prietenului si ma intelegeam bine cu ea era ok, dar asa, e ca si cum i-ar spune aleia ca nu e nici o problema si ca uite, am fost prieteni cu Xio, de acum putem sa fim si cu tine. Pe de o parte mi se pare aiurea sa ii spun pt ca nu pot sa ii zic eu cu cine sa se intalneasca. Pe de cealalta parte mi se pare aiurea ca prietena mea cea mai buna sa socializeze nu cu amanta, ca daca ne desoarteam pt ea era una, ci cu femeia care cand eu eram in pat riscand sa pierd sarcina, ii trimitea sotului meu poze cu ea dezbracata.

Da spune-i.

Eu am fost in situatia prietenei tale.

El prietenul cel mai bun al lui barbata-miu, ea cea mai buna prietena a mea. Ei doi si nasii fetei mele.

El si-a tras o amanta, au ajuns la despartire si m-am vazut pusa in situatia de a alege o parte. Suna urat si mi-am zis ca niciodata nu voi alege intre ei doi.

Din pacate nu se poate. Ii provocam multa suferinta. Asa cum suferi tu Xio, suferea si ea chiar daca se dadea barbata. Eu am ales sa nu ma mai duc acolo. Se ducea barbata-miu singur pana cand a realizat ridicolul situatiei si a incetat si el sa mai aiba relatii cu prietenul lui din gradinita.

 

 

 

Si in alta ordine de idei: Ai calcat pe bec, lasi in urma un copil si o sotie suporti consecintele. Vrei sa te duci cu copilul la amanta, ii trimiti poze, nu dragule!  Mai incolo cand ne limpezim gandurile cand mai trece timpul vedem ce mai facem. Acum asta ma doare. Si eu am de crescut un copil, de ingrijit, de alaptat nu stau sa te lauzi tu cu baietelul meu unei individe careia putin ii pasa de copil.



#62
Xiolina

Xiolina

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 31 mesaje

Postat 17 aprilie 2021 - 12:37

Multumesc, fetelor! Ii voi spune.inteleg ca inevitabil se vor vedea ei 4 dar cred ca daca ea merge acum sa se cunoasca e ca si cum ar aplauda-o pe aia. I-a scris ea sotului ca stie ca fanilia si prietenii lui o urasc iar sotul i-a zis ca la anu precis va fi altceva si ca familia lui are nevoie de putin timp iar iata, prietenii deja vor sa o cunoasca. Tatal lui i,a spus cumnatei mele ca atata timp cat traieste el aia nu va pune piciorul la el in curte sau in caa, matusa lui vrea sa mearga la aia sa o paruiasca iar verișoara lui a spus ca ea e de partea mea desi i-am zis ca nu trebuie sa aleaga parti. I-am spus prietenei mele ca daca situatia ar fi invers as vorbi si eu inevitabil cu amanta dar as avea grija sa pomenesc la fiecare 3 cuvinte de ea. Prietena nu e insa asa. Iar respectiva i-a scris sotului ca abia asteapta sa il chestioneze pe prietenul lui despre el. Si il incurajeaza ca el isi va vedea fiul zilnic si prin uurmare cand se muta nu pierde nimuc :)))) tinand cont de faptul ca ea are 2 copii cred ca stie exact ca ce ii spune e imposibil de realizat si ca nu isi va vedea copilul de la 8ra 16 jumate pana la ora 19-20 in fiecare zi. Mai ales ca 2 zile pe sapt lucreaza de la 11 jumate la ora 20.

#63
ioana

ioana

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.024 mesaje

Postat 17 aprilie 2021 - 12:59

Tatal lui i,a spus cumnatei mele ca atata timp cat traieste el aia nu va pune piciorul la el in curte sau in caa, matusa lui vrea sa mearga la aia sa o paruiasca iar verișoara lui a spus ca ea e de partea mea 

 

Off topic. Xio, eu nu te mai recunosc. Te-am citit multi ani pe forum, iti apreciam verticalitatea, logica si limpezimea gandirii, dar mesajele de acum nu par a fi scrise de aceeasi persoana.

 

On topic. Ce cauta toate aceste persoane intre voi 2, dupa 20 de ani? Tata, verisoara, matusa, prietenul, prietena, amanta... toti isi dau cu parerea, vorbesc unul cu celalalt despre situatia voastra... Tu stii ce vorbesc sotul si amanta intre ei de parca ar transmite in direct, matusa unui om de 40 de ani este gata sa intervina (energic  [:)] ) in viata lui, verisoara se pozitioneaza clar...

Daca te ajuta sa treci prin aceasta perioada, este in regula, dar pe termen lung ma tem ca te vor impiedica sa mergi mai departe, tot scormonind si tot despicand firul in patru.

 

Si inca o observatie, daca este sa privim din alt punct de vedere: poate sotul tau chiar s-a saturat sa fie intr-o competitie cu sine insusi si cu cei din jur, sa demonstreze ca e din ce in ce mai bun in fiecare zi. Se apropie de 40 de ani, vrea sa fie acceptat asa cum este - si cu kg in plus, si cu o slujba de barman/fizioterapeut/agent imobiliar etc. Poate a obosit sa se tot prefaca a fi alta persoana decat ceea ce este, de fapt.

 

Mergi mai departe. Socrul, verisoara, matusa, prietenul de la gradinita - nimeni nu-l va aduce inapoi ce cel care a fost sotul tau. Acea persoana nu mai exista.

Singurul lui rol care ar trebui sa te intereseze acum si in viitor este cel de tata pentru copilul vostru.

 

Bifeaza aspectele esentiale - copil, locuinta, job. Daca acestea sunt stabile si satisfacatoare, mai mult nu ai ce sa faci acum. Lasa timpul sa treaca.

 

Cu simpatie,

Ioana



#64
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.304 mesaje

Postat 17 aprilie 2021 - 13:14

Xio, nu stiu cu ce te incalzeste pe tine ca tatal lui, verisoara si mai stiu eu cin sunt de partea ta, adica stiu, face bine la moral, insa asta nu-ti tine tie nici de foame si nici de cald.

 

Eu stiu ca e greu, stiu foarte, foarte bine prin ce treci, insa crede-ma ca in timp se va dilua totul, tu iti vei gasi drumul tau alaturi de copil, viata isi va urma si pentru tine cusrul, ai sa ajungi sa te intrebi cindva daca tu ai scris ce scrii aici. Pentru mine, divortul e dintr-o alta viata, demult uitata si mi-e tare bine asa cum e acum.

 

Sa nu uiti ca parintii lui, familia lui este si va ramine familia lui, e normal sa-l accepte in timp cu toate greselile lui, copilul vostru face parte din familia aia si daca sunt oamenii cu capul pe umar, vor sti sa-si apropie nepotul, in ciuda relatiei dintre voi, parintii biologici.

 

Ai dreptul sa-ti strigi durerea, ai dreptul sa-ti strigi suferinta, in definitiv sunt 20 de ani din viata ta, insa crede-ma ca vine momentul cind vei merge mai departe.



#65
Xiolina

Xiolina

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 31 mesaje

Postat 17 aprilie 2021 - 14:15

Da, doar la moral ma ajuta acum aceste lucruri, sa stiu ca spun toti oamenii acestia ca el a fost un fraier. Sunt si ei implicazi (nu toti), pt ca am fost extrem de apropiati...si suntem. Familiile noastre se cunosc din bunici si eram/suntem toti ca o familie. Evident ca familia lui il va accepta cu aia, sper asta si din cauza asta discut cu ai lui si le explic eu ca e normal ca doi oameni sa nu se mai iubeasca, se intampla, si ca mai bine despartiti decat sa ne mintim (desi el imi spune ca ma iubeste si ma va iubi mereu si ca nu stie exact de ce am ajuns sa ne despartim, adica sa flirteze el cu aia). Nu stiu daca e de comparat cu anii in care eram aici, am zile cand imi spun exact ce ziceam atunci, stiu ca viata merge inainte, stiu ca am supravietuit fara el si voi supravietui si am zile in care imi vine efectiv sa urlu cand ma gandesc la viata mea cum ar putea sa fie si cum e. Nu stiu daca iti poti inchipui cum e sa treci intr-un singur an prin tot rollercoasterul ala de ganduri si emotii si situatii fara sa poti reactiona. Sa stiu ca am pierdut viata pe care eram sigura ca o voi avea,sa stiu ca nu voi avea niciodata un copil,apoi dupa ce organizez tot sa stiu ca sunt insarcinata, apoi sa iasa risc de Sindrom Down, sa stau saptamani sa ma gandesc ce voi face, in timpul asta sa stiu ca el vrea sa fie cu mine, apoi sa aflu ca vorbeste iar cu ea, sa ii spun de x ori ca e gata si el sa ma implore de x ori sa raman, sa aflu ca a murit tatal meu dar nu am voie sa plang, ca sunt gravida cu risc, apoi insuficienta de cervix, sa pun punct relatiei de 20 de ani fiind legata la pat, sa tinem secret, sa risc la fiecare vizita la spital sa pierd copilul...nu a fost usor deloc, toate sentimentele le-am tinut intr-un sertar. cand vedeam poze cu mine gravida, cand auzeam jucaria cumparata cand eram gravida efectiv izbucneam in hohote de plans, parca aveam PTSD. Acum e ok,a trecut, dar a fost totul imbuteliat in mine. Stii, Ioana, cum am fost cand am aflat de aventura? Cu el plangand si apoi zicand ca totusi nu vrea, ba vrea, ba nu, m-am rupt de tot, in 2 sapt mi-am gasit un loc de munca, un chirias pt apartamentul in care stam, un nou apartament si eram gata sa ma mut si sa nu mai privesc inapoi. Simple as that. Dar acum sunt in continuare fara nici un plan. Sper ca atunci cand se va muta ceea ce va fi din nou ca o despartire, voi putea sa trec peste si sa vad mai limpede. Referitor la el, nu, nu a fost presat sa demonstreze ca e bun, ba chiar era foarte bun si acceptat a fost exact asa cum era, de cand suntem impreuna. Ba chiar cand ne uitam la poze mai vechi ma intreba cum am stat cu el cand avea perioadele in care era mai gras. Nu i-am spus niciodata sa slabeasca sau sa se ingrase. Eu ma mandream tot timpul cu el, era cel mai sexy, cel mai bun, cel mai priceput, cel mai destept, nu am incercat sa il transform in altcineva. Si nu stiu cum un om se schimba peste noapte, stiu insa ca bifeaza tot la capitolul depresie si mid life crisis.

#66
Letitia1

Letitia1

    Membru VIP

  • PAID
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.208 mesaje

Postat 17 aprilie 2021 - 16:25

Xio prietena mea cea mai buna nu s-ar fi dus din oficiu sa se întâlnească cu aia, chiar dacă barbata-su s-ar fi dus. Poate mai tirziu, după ce ar mai fi trecut timpul, dar nici într-un caz acum cind încă totul e atit de proaspăt și dureros pentru tine. Așa ca eu sa fiu in locul tău i-as spune de la obraz ca ma deranjează ca se duce sa o cunoască. 
 

Din punctul meu de vedere, el este singurul vinovat de despărțirea voastră, nu amanta. Și chiar dacă va reconcilianți, el va găsi pe alta, iar midlife crisis îl va tine pina pe la 60 de ani. Ai avut un an cumplit de greu exact cind ai fi avut mai multă de nevoie de dragoste, înțelegere, atenție și liniște. Odată mutat la amanta, eu sper sa iti găsești liniștea, încetul cu încetul. Poate ar fi bine cineva apropiat sa vina sa stea cu tine o perioada? 



#67
dana vio

dana vio

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.964 mesaje

Postat 17 aprilie 2021 - 17:22

Asa cum zice si Ioana, nu te mai recunosc. Parca scrie altcineva. Eu cred ca el s-a hotărât si nu cred ca intre voi va mai ceva, dar el asteapta sa-l alungi tu. Ca s-a intamplat sa se îndrăgostească de altcineva, dar de fapt tu l-au dat afara. Cumva nu va fi vina lui niciodată. Si nu pot sa cred cum continue să se mintă femeile, sa vezi ca familia lui e de partea ta. Pe dracu e, dacă nu aveai copilul totul era altfel. Dar de fapt ei isi tin poartă deschisă către copilul lui. Ai grija de tine.

#68
Xiolina

Xiolina

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 31 mesaje

Postat 17 aprilie 2021 - 18:50

Dana vio, cand a fost despartirea initiala nu aveam copilul iar parintii lui nu au mai vorbit cu el. Uita stereotipurile, in cazul nostru e cu totul altceva. Si da, stiu ca eu am luat toate hotararile pt ca lui ii era frica. Letitia, i-am spus. A zis ca a vb cu sotul ei si ea nu va merge sa o cunoasca iar cel putin la inceput concediul cu sot il va face doar el, prietena mea nu va merge. Si da, cun spui, daca m-a lasat atunci cand aveam cea mai mare nevoie de el evident ca nu as putea sa ma impac cu el nici macar pt visul acela al meu cu familia. Dupa ce de 3 ori a avut increderea mea 100% imediat dupa aventura, ce mai pot astepta? Acum am reusit sa o fac pe verișoara lui sa inteleaga ca nu ne mai impacam. Cand pleaca el va veni pronabil mama lui sa stea cu noi

#69
Judoka02

Judoka02

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.807 mesaje

Postat 17 aprilie 2021 - 19:05

Xio,

 

ati trecut prin f f multe in ultimul timp, numai ca la tine s au adaugat sarcina, hormonii, statul la pat, spaima ca o sa pierzi sarcinadecesul tatalui. E f greu. 

Pe de alta parte el a fost consolat de doua femei,( din care una fizic ), are prieten, are cat de cat intelegerea familei, are bautura, tigari

plus un bebe mic de care trebuie sa aiba grija.

Daca e asa depresiv sa caute ajutor specializat. Ii gasesti in continuare scuze.

 

Cat despre mama lui care vine sa stea cu voi, poate fi o femeie extraordinara, dar parca telenovela continua.



#70
maria2016

maria2016

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 50 mesaje

Postat 17 aprilie 2021 - 19:11

Xio eu sint oarecum intr-o situatie similara dar 18 ani mai tirziu, adica acum copilul are 18 ani iar eu sint inca cu el 

 

Eu am ales sa stau cu el principalul fiind copilul sa aiba tata si eu mie sa imi fie mai usor financiar  (fiind intr-o tara straina doar noi 2) dar total gresit

- copilul a dezvoltat o anxietate / stres / hiperactivitate din cauza mediului in care a crescut (plin de energie negativa) si eu obosita/stresata alergind intre un job foarte solicitant, casa, copil hiperactiv

- finaciar total gresit ca el acum nu vrea sa plateasca nimic pentru universitate si traiesc intr-o tara unde universitatea e foarte scumpa si casele s-au scumpit e mai greu sa imi cumpar acuma singura dar ma descurc eu cumva 

 

Daca as putea da timpul inapoi categoric as pleca

1.prima data m-as muta - aici nu sint sigura cum e mai bine sa te muti aproape de el sau departe. Intrebarea e sa nu dezvolte copilul ceva rani emotionale 

2. as face multe multe multe cursuri de dezvoltare personala sau pur si simplu as studia Eckhart Tolle,Joe Dispenza si altii

3.as cauta incet incet sa gasesc raspunsul la intrebarea "Cum/Ce din mine a generat situatia asta".Nimic din ce ni se intimpla nu este intimplator, nimic nimic. Eu cautind am gasit raspunsurile in cazul meu incerc sa le vindec acum.Unul din el a fost ca eu practic am fost inexistenta pina acum efectiv am pus toata atentia/energia mea pe copil,mama, sot , ce vor ei/ce au nevoie ei/cum le este mai bine lor.

 

Nu sint suparata pe viata chiar sint recunoscatoare ca

1.am descoperit cine sint eu

2.am un copil la top university

dar ma gindesc ca poate puteam sa obtin astea cu mult mai putina suferinta.

 




Panic Questions

  • Progesteron

    Flor_i
    - Ieri, 13:02

  • Cat mănâncă bebe la 2 luni

    mada204
    - mar 08 2024 16:24

  • PoÈ›i naÈ™te mai devreme de termen?

    Ezraa
    - mar 08 2024 06:39

  • Dermatita atopica

    MGeorgi30
    - mar 02 2024 13:10

  • Posibilă sarcină??

    Larisa03303
    - feb 20 2024 11:14

Last Blogs

  • Pregatirea pentru nastere naturala

    LarisaG89
    - Astăzi, 10:42

  • Tenul în sarcina

    Julix94
    - Ieri, 22:55

  • Tenul în sarcina

    Julix94
    - Ieri, 22:55

  • Glicemia in timpul sarcinii

    Ioone
    - Ieri, 22:19

  • Baiete sau fetita?

    ely4
    - Ieri, 17:50

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -