Neata voua.
Mik - ai lasat fata sa plece .
Ii place ?
Zacusca de fasole boabe uscata / Autor: Savori Urbane
3 kg ardei capia sau gogosari cantariti cruzi, cu cotoare
1 kg ceapa
500 g fasole boabe uscata sau 1 kg de fasole boabe fiarta, din conserva
1 kg de morcovi
400 ml ulei
1,5 L bulion de rosii (sau 2 kg de rosii proaspete)
sare, piper boabe, foi de dafin
Din cant astea mie mi-au iesit 17.5 borcane de 400ml, de-acelea mai mici. Am pus fasolea ( fiarta separat ) la inceput si s-a cam sfaramat. Eu ardeii i-am copt, am pus mai putini morcovi si mai multa fasole.
Am facut si gem de prune 8borcane si o praji cu prune si am pus si prune la congelator 2 cutii ptr praji. Sora-mea zice ca se inmoaie prea tare, asa ca o sa le pun in praji congelate.
Am fost la un festival de street food si am mancat scoici ( bune, ne-au placut ) si creveti ( nu ne-au placut ) Am vrut sa luam si paella, dar mai trebuia sa asteptam si n-aveam timp.
Ieri i-am facut lui Ale doza 2 si azi nu se simtea prea bine, desi se poate sa fie de la cm, prima zi. Am invoit-o de la scoala pe motiv de cm, n-am mai insirat toata povestea pe grup.
Zilele astea la mine e rece si ploua. Me happy.