Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * - 3 voturi

Jurnal de pandemie editia 2021

pandemie covid

3621 raspunsuri la acest subiect

#861
monicabo

monicabo

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.191 mesaje

Postat 15 iulie 2021 - 22:46

Deci incep sa apara diverse adevaruri la iveala. Parerea mea (citind diverse materiale de specialitate sau parerile unor specialisti si gandind logic cu minte pe care o am, fara studii medicale) despre cele spuse de cei de la Servus TV sunt:

1.  virusul clar a fost creat in laborator. au fost multe studii care au relevat chestia asta. Au spus ca daca era transmis la animal la om, adica natural, atunci ar fi durat ff mult pt a se adapta pt o transmisibilitate f rapida de la om la om. Iar covid19 s fost f adaptat, deci a fost creat si modelat in laborator. Plus si diversi chinezi care au avut acces la diverse lucruri au spus asta. Parerea mea este ca am trait si traim al treile razboi mondial, care nu este cu arme, tunuri, rachete ci este unul biologic. De asta si sunt ofticata, daca exista cineva care sa doreasca atata rau  [fri]  (sper totusi ca nu l-au scapat intentionat ci din greseala, macar atat [:D]). Si ce naiba faceau cu el in laborator oare?!

2. De masti nu stiu ce sa spun, stiu ca astea din material, cu tesatura rara sunt cam apa de ploaie, restul, sunt totusi o bariera mecanica...

Teste PCR nu releva stadiul bolii, poti avea resturi de virus inactiv si testul tot pozitiv sa fie. Stai in carantina degeaba, ca nu mai transmiti. Teoretic am citit ca e necesara o alta analiza in care se masoara viremia, capacitatea de virus la acel moment (sub o anumita valoare nu mai e transmisibil), dar e f scumpa si nu se face, mai ieftin e sa chinui omul in carantina. Dovada erau oamenii din RO tinuti 2 luni in spitale ca nu le ieseau 2 teste

consecutive negative.

4. Pararea mea de pe la inceput (dupa ce a trecut socul initial) a fost ca lockdownurile sunt o greseala, nu fac decat sa amane un val al pandemiei, nu opresc virusul de tot. Dar cu necazuri garla: joburi pierdute, afaceri inchise, oameni deprimati, copii privati mai mlt sau mai putin de educatie, oameni privati de realtii sociale etc.  Cand dai drumul iar, virusul iar va circula si se va raspandi. Deci e delay nu stop.

5. Asta ar fi un instrument la fel de vital ca si vaccinare: un tratament standard, ca si la gripa, care sa opreasca multiplicarea virusului in organism. La gripa, cum iti iese testul pozitiv sau esti diagnosticat, ti se da tratament cu tamiflu (+ altele pt simptomatologie) dar se trateaza si CAUZA. Deci sa foloseasca acele 5 medicamente. Atunci nu ar mai fi nici pericol de  deces, greutate in a respira, deci nu si-ar mai avea rost nici o restrictie, putem trai normal, cu acest virusl printre noi, la fel cu traim cu alte mii de virusuri si bacterii

6. Se spunea la un moment dat ca asimptomaticii nu transmit... dupa care au revenit. Parerea mea este ca transmit muuult mai putin decat cat cu simptome... ar trebui sa se mai studieze mai in profunzime acest aspect, ar fi ff important pt viata noastra. Asa nu ar mai creste nici incidentele.

7. Asa au zic, ca Delta nu e mai periculoasa, doar se transmite mai repede. Deci teoretic nu face victime mai multe...

8. Aici nu sunt in totalitate de acord... au fost si persoane sanatoase (nu in % mare,dar au fost) pe care virusul i-a lovit mortal, habar nu am de ce. Si au existat si persoane cu multiple probleme de sanatate care ar fi avut "toate datele" sa faca o forma grava, dar au trecut usor prin boala. Una din aceste persoane a fost socrul, care a avut 2-3 zile o raguseala (de aia s-a si testat) si in rest nu a avut absolut nimic, desi e in varsta si are diverse probleme de sanatate. Deci vaccinarea este un instrument in oprirea raspandirii. Vis a vis de copii si eu am oarece retineri... nu stiu de ce, eu sunt batrina, daca e sa patesc ceva, vreun efect advers, aia e... la copii mi-e mai teama... (asta avand in vedere ca in general copiii sunt asimtpmetici sau fac forme usoare, daca s-ar schimba datele si riscul ar depasi beneficiul, altfel ar sta treaba).

9. virusul nu e virulent, mai virulent este influentza - atunci de ce mama naibii am stat inchisi in casa, de ce suntem nevoiti sa suportam fel si fel de restrictii in functie de nr de bolnavi, daca virusul asta e mai putin virulent decat gripa?! Pai ce afacere am facut aici? Se bat cap in cap toate, tot ce am trait de 1 an jumatate aproape. Adica la gripa nu ne inchidem in casa si la un virus mai slab (cum zic ei) ne testam, ne izolam etc??

10. vis a vis de timpul de testare al vaccinurilor... asta este principalul motiv pt care oameni inteligenti (adica oameni care nu urmaresc tot felul de prostii si falsi influenceri etc) au dubii in a se vaccina si inca nu vor, de frica unor eventuale efecte adverse. Eu m-am vaccinat si nu-mi pare rau, frica si apasarea psihica m-au impins rapid catre aceasta solutie. Plus ca am facut-o pt reintrarea in normalitate, pt copiii mei sa poata merge fizic la scoala, sapoata iesi afara si plimba, sa interactioneze cu colegi si prieteni de varsta lor, asa cum este normal la varsta lor, pt ca i-am vrut inchisi in casa pe termen lung din cauza acestui virus creat in laborator de niste oameni care cine stie ce aveau in cap...

 

Mersi Ella pt prezentarea punctelor esentiale ale resportajului, mai ales ca au participat medici de diverse specialitati, biologi, cercetatori etc  [flo2]

Sunt curioasa ce s-a spus in partea 1. Inteleg germana, dar la termeni din domeniul medical ma cam pierd, nu-s asa de avansata.

 

Am vazut aseara un reportaj ft interesant pe Servus TV (Austria) : Corona - in cautarea adevarului (partea 2).

 



#862
monicabo

monicabo

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.191 mesaje

Postat 15 iulie 2021 - 22:53

Nu cunosc ce fel de post este acesta, ce profil are, insa, la prima vedere, principala diferenta fata de ANtena 3 este ca in acest studiu, prezentat in reportaj si la discutii au participat medici epidemiologi, infectionisti, imunologi, biologi, cercetatori, pe care la Antena 3 si alte posturi de genul asta participa diversi influenceri precum Olivia Steer, Dana Budeanu sau diversi politicieni care nu au nici in clin nici in maneca cu medicina.

Ella, si concluzia care e? Scapa cine poate? Nu ar trebui sa facem nimic ? De asta sunt 4 milioane de morti in lume ? Or fi murit toti de ras .... 

 

S-a vazut in India ce s-a intamplat cand a izbucnit valul de infectari (la ce festivaluri religioase cu mii de oameni au avut inainte de valul ala, nu se poate vorbi de lockdown acolo) , nu mai aveau locuri de facut ruguri si lemne de ars mortii.

 

Nu stiu ce site e ala, ce televziune, dar Antena 3 face reportaje de astea saptamanl in care iti arata ca virusul nu exista, sau daca exista e de la oculta.... 



#863
Elkia

Elkia

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.100 mesaje

Postat 16 iulie 2021 - 06:13

Elkia, dar voi nu sunteti sub 10 (incidenta), de se testeaza inca?

Da, ii testează . 
și de ex eu sunt între MA și HD. In HD e mai mare ca 10 și de azi sunt iar restricții . Nu mai mult de 15 persoane etc etc. 
la mine in oraș a fost mai mereu media mai mare decât media in DE. 
 

la noi se vaccinează JJ fără programare. Și stundenti din oraș , circa 50.000 vor fi direct programați pe site fac și au vaccin . 
 

am înțeles ca poți sa mergi sa te vaccineze și fără programare . 
intre 3-5 n% nu vin la rapel . 


Editat de Elkia, 16 iulie 2021 - 06:17 .


#864
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.306 mesaje

Postat 16 iulie 2021 - 07:52

dana,

cum sunteți ? 
in toată Nordrhein-Westfalen e crunt . 
sper ca sunteți bine. 

Suntem bine, multumesc!Noi stam in virful dealului, nu avem oricum (in general)cum sa fim afectati de inundatii, insa la 5-6 km de noi-peste Rin de efapt, a fosz dezastru.Inca sunt oameni disparuti. am citit ca undeva la 1300 de persoane sunt disparute in judetul vecin(peste Rin).

 

Si asta noapte iar a plouat!!!Abia de duminica se linistet vremea,  in ce priveste ploile.



#865
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.306 mesaje

Postat 16 iulie 2021 - 07:55


 

am înțeles ca poți sa mergi sa te vaccineze și fără programare . 
intre 3-5 n% nu vin la rapel . 

Cum pina a inceput sezonul concediilor , a vacantelor scolare, nu am auzit de problema asta, cu neprezentarea la a doua doza, eu cred ca este legatura intre ele.

 

Eu am fost "avertizata" cind am primit programarea pentru prima doza, sa nu uit ca in 6 saptamini e rapelul, deci sa nu programez vacanta



#866
dana vio

dana vio

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.970 mesaje

Postat 16 iulie 2021 - 08:05

Eu parca stiu ca a fost un lockdown de 1 luna si in India. Si a fost de genul ca cei saraci au primit o ratie de alimente si apoi interdictie totala de iesire. 



#867
Laura25

Laura25

    Membru VIP

  • Moderators
  • 20.664 mesaje

Postat 16 iulie 2021 - 08:09

Nu cunosc ce fel de post este acesta, ce profil are, insa, la prima vedere, principala diferenta fata de ANtena 3 este ca in acest studiu, prezentat in reportaj si la discutii au participat medici epidemiologi, infectionisti, imunologi, biologi, cercetatori, pe care la Antena 3 si alte posturi de genul asta participa diversi influenceri precum Olivia Steer, Dana Budeanu sau diversi politicieni care nu au nici in clin nici in maneca cu medicina.

Si Pop, Alberts, Grosan (si sigur mai sunt si altii ce se plimba prin studiourile alea) sunt medici. 

Eu marturisesc ca am citit doar rezumatul Ellei, citeaza cercetatorii /medicii aia si studii care le sustin afirmatiile? 



#868
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.306 mesaje

Postat 16 iulie 2021 - 08:16

Si Pop, Alberts, Grosan (si sigur mai sunt si altii ce se plimba prin studiourile alea) sunt medici. 

Eu marturisesc ca am citit doar rezumatul Ellei, citeaza cercetatorii /medicii aia si studii care le sustin afirmatiile? 

Servus TV este un program privat, asta ar putea spune multe despre un program..

 

Eu nu as ridica la rang de "lege" cele spuse pe programul respectiv, ma rog am inteles ca a fost facut un rezumat al unei emisiuni, insa asta nu inseamna ca la emisiunea respectiva s-au discutat si conscluzionat problemele coronei!

 

Sunt chestii afirmate de Ella -in baza emisiunii care pentru mine sunt neconcludente...degeaba bateti apa-n poiua cu lockdown-ul si mastile, fiecare a avut rolul lor in pandemie si fara , am fi stat mult mai rau.

 

De asemenea chestia cu "oamenii sanatosi sa nu se vaccineze" , care e principiul pe baza caruia s-a facut afirmatia asta, sau se crede ca daca esti sanatos , poti conracta virsusul, avea (doar) un curs relativ usor si gata capoeti imunitate?Din pacate realitatea e alta.



#869
roli25

roli25

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.397 mesaje

Postat 16 iulie 2021 - 08:16

   . Am vazut aseara un reportaj ft interesant pe Servus TV (Austria) : Corona - in cautarea adevarului (partea 2).   -nu ar tb sa se vaccineze, copiii in nici un caz -

De acord 100%.

Iar ref. la vaccinare in general, ma intriga procentul f. mic din Japonia si Coreea de Sud, care numai tari inapoiate nu sunt.



#870
Laura25

Laura25

    Membru VIP

  • Moderators
  • 20.664 mesaje

Postat 16 iulie 2021 - 08:30

 

9. virusul nu e virulent, mai virulent este influentza - atunci de ce mama naibii am stat inchisi in casa, de ce suntem nevoiti sa suportam fel si fel de restrictii in functie de nr de bolnavi, daca virusul asta e mai putin virulent decat gripa?! Pai ce afacere am facut aici? Se bat cap in cap toate, tot ce am trait de 1 an jumatate aproape. Adica la gripa nu ne inchidem in casa si la un virus mai slab (cum zic ei) ne testam, ne izolam etc??

 

 

Daca virusul este mai putin virulent decat gripa, atunci cum se explica faptul ca nu un spital, doua , ci tari intregi din diverse locuri de pe mapamond au ramas fara locuri la ATI si au lasat oameni pe afara sau au cerut ajutor altor tari? in care varf epidemic de gripa ati auzit sa fie terapie intensiva plina, spitale pline ? 

Am cautat o statistica pe net, in UK din cate am reusit sa gasesc rapid, numarul de morti de gripa anual se ridica la maxim 1500, in SUA, un varf de 61 000 a fost in 2017-2018. De covid (cu covid, cum vrei sa o iei)  in sua sunt deja este 600 000. 

 

Eu nu stiu printre cunostintele mele pe nimeni caruia sa ii fi murit o ruda, un apropiat de gripa, dar de covid stiu o gramada, inclusiv in familia mea apropiata. 





Etichetat si cu pandemie, covid

Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Control lunar

    Vasilescu Georgeta
    - Astăzi, 12:38

  • Agitatie pe final

    Roxi_pisicul23
    - Astăzi, 12:03

  • Saptamana 28

    Deutzuk
    - Astăzi, 11:08

  • Testul de toleranta la glucoza

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 09:36

  • Planificarea pe etape

    RoxiMada
    - Ieri, 19:33

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -