Mai circula o „gluma“ care e totusi macabra:
cand mergeti la restaurant il intrebati pe chelner daca are hepatita A? Sau alte boli transmisibile? Nuuu… dar ati fi in stare sa vedeti daca e vaccinat/ aka cardul verde sau nu. Uneori e chiar macabru.
Am ascultat ieri un medic de pe ambulanta si avea cateva idei interesante: ni se „vinde“
in moment senzatia de nemurire si cand se intampla sa murim sau sa moara cineva ne speriem ca s-a intamplat. Stiu ca nu va incanta genul acesta de filozofie insa oricand ni se poate intampla ceva. Chiar si sintagma „ atatea zile a avut de la Dumnezeu“ ni se pare o absurditate. Majoritatea dintre noi are copii si isi doreste sa ii vada mari si la „casele lor“ si asta e o dorinta frumoasa.
Ceea ce ma sperie pe mine mai mult este insa ura pentru cel de langa noi pentru ca a ales o alta cale. Poate ca nu l-ati ura atat daca isi bea mintile sau ia droguri sa zicem: ok nu te poate infecta dar poate sa conduca un autoturism sau stiu eu ce.. dar ma urati de exemplu pe mine care in decizia mea „oarba“
pentru voi nu decid sa fac ceea ce mi se ofera cu generozitate din partea sistemului.
de asta zic: „unii sunt mai egali decat altii…“