Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * - 3 voturi

Jurnal de pandemie editia 2021

pandemie covid

3621 raspunsuri la acest subiect

#1331
monicabo

monicabo

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.191 mesaje

Postat 17 septembrie 2021 - 14:14

Iti dau perfecta dreptate. Exact asa simt si eu.

Si multi care avem copii de scoala. 

In copii pandemia asta a lovit cel mai mult.... noi adultii ne-am mai descurcat, am fost mai atenti cu unele lucruri, ne-am abtinut de la ceva ce am considerat riscant... asta e...dar pt copii deja e cam mult, sunt in perioada de transformari, de acumulari...

Cand ma gandesc la Untold , cu mii de participanti si aud ca se va inchide scoala ... zau ca ma doare undeva de spectacole etc . 

Daca se gasesc solutii pentru asa ceva, sa gaseasca si pt copii sa poata merge fizic la scoala .



#1332
szivarvany

szivarvany

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 23.455 mesaje

Postat 17 septembrie 2021 - 14:20

Toti trebuie sa supravietuiasca si horeca si cei din lumea spectacolelor.

DAR, copiii nu au dreptul sa-si continue viata, de a merge la gradinita / scoli / facultati ?



#1333
Letitia1

Letitia1

    Membru VIP

  • PAID
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.254 mesaje

Postat 17 septembrie 2021 - 14:30

Nu am zis sa se inchida, dar zau nici sa lase sa intre oameni fara numar, care sa stea nas in nas, fara distanta. Asta e, bagi ceva mai putini, faci socoteala in spatiul alocat cam cati oameni pot intra astfel incat sa stea cat de cat rasfirati. Si sa poarte masca. Si sa ai forte de ordine care sa mai monitorizeze situatia. Altfel nu ajungem nicaieri, o luam de la capat. Nu e mare lucru, trebuie doar sa nu se inchida ochii la incalcarea grosolana a masurilor. Spun grosolana, pt ca e imposibil sa monitorizezi 100% ce face fiecare si nu trebuie sa se ajunga la acest lucru (ex ca s-au apropiat 2 oameni intre ei, poate sunt rude, de ex) dar o imbulzeala generala sare in ochi imediat.

 

Si nu, activitatile astea nu stau inchise de 1 an jumatate, au deschis din iunie 2020 si au functionat cu brio si vara trecuta si vara asta. Scolile au fost inchise de 1 an si jumatate (cu mici perioade in care s-a mers fizic).

 

Sunt impotriva inchiderii economiei, a micilor afaceri (sau mai mari) pt ca acest lucru poate crea tulburari sociale destul de grave (somaj, oameni disperati), de aceea, trebuie sa fie toata lumea mai cu cap, trebuie sa imbinam masurile sanitare cu treaba pe care o avem de facut. La fel si cu scolile, inchiderea scolilor nu produce efecte economice negative (cel putin nu pe termen scurt, si pe asta mizeaza si politicienii cand le inchis primele), dar educatia e o investitie pe termen mediu si lung, si creand haosul asta prelungit cu invatarea online, nu prea faci nimic bun.

Parerea mea este ca trebuie sa mearga toate, dar "cu cap" , cu atentie sporita, in perioada asta, pana s-o mai domoli pandemia.

la noi au fost inchise pina in mai-iunie anul asta. Toata horeca a fost inchisa, oamenii tinuti acasa pe banii statului, bani care nu mai sint, s-au terminat! 

 

Binenteles ca scolile n-ar fi trebuit inchise deloc, nici atunci nici acum. 



#1334
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 17 septembrie 2021 - 17:15

Cand ma gandesc la Untold , cu mii de participanti si aud ca se va inchide scoala ... zau ca ma doare undeva de spectacole etc . 

Daca se gasesc solutii pentru asa ceva, sa gaseasca si pt copii sa poata merge fizic la scoala .

 Organizarea untold acu in septembrie mi s-a parut o mare prostie.

Cu toate astea recunosc ca a fost benefica pentru economie dupa un an de restrictii, lockdown samd.

Daca se potrivea si socoteala de acasa facuta la inceput de an cu numarul de vaccinati acu discutam in alti termeni.

 

Imi doresc ca toti copiii sa merga la scoala. 

 

Untoldul cel putin s-a tinut in aer liber.

Sunt curioasa cati parinti din romania ar fi de acord ca copiii lor sa invete cu geamurile larg deschise  si la temperaturi scazute afara cum s-a intamplat asta-iarna in alte tari. Sau cati de dragul scolilor deschise vor fi de acord sa se  vaccineze, sau cati sa le fie testati copiii.

Ca am citit deseori chiar aici pe DC ce nasol e testul facut in nas, ca iti dau lacrimile etc... ca multi s-au plans de alea 3 secunde de disconfort de parca cine stie ce li s-a intamplat.

Ca s-au plans de masti, deja nu mai merita discutia.

 

Incompetenta guvernului se masoara nu in incapacitatea de a gestiona situatia pe placul tuturor1 ci in incapacitatea de a lamuri oamenii sa se vaccineze, si mai ales in  incapacitatea de a inchide gura tuturor cretinilor care se perinda in spatiul public cu diplome de epidemiolog si genetician luate dupa ani si ani de munca pe FB.

 

Pentru ca oamenii astia care vorbesc prin gaura popoului incalca drepturile copiilor la prezenta fizica. Adica io in partea asta m-as grabi sa caut vinovatii. + la aia de au pronit virusul si au ascuns luni gravitatea raspandirii.

======

 

1Din pacate nu poti multumi pe toti. Io nu i-as injura prea tare. S-au descurcat onorabil, la limita. Marea greseala a fost ca au mizat prea mult pe "intelepciunea celor mai drepti si intelepti dintre traci"  [smulgpar]  cand in fapt ei sunt  [batcap]



#1335
monicabo

monicabo

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.191 mesaje

Postat 17 septembrie 2021 - 18:08

Raspund eu punctal:

 

1. Sunt de acord sa fie geamurile deschise in orice anotimp, sa se imbrace copii bine (iarna), sa tina oreie in curte, daca se poate, orice pt a putea continua scoala fizic, orice formula de organizare care ar ajuta la lucrul asta

2. Sunt de acord cu vaccinarea sau testarea copiilor, daca prin asta se elimina cat de mult se poata invatarea online. Cu mentiunea ca ar trebui pastrat sistemul hibrid pt acei copii care raman in izolare 2 saptamani, si profesorii sa se conecteze la internet cu microfon si camera. Asta pt ca si acei copii sa tina pasul cu predarea, sa auda explciatiile, nu doar sa primeasca poze pe telefon de la colegi si sa se uite lung la ele. Pt materiile cu multe ore, (ex romana si mate, materii esentiale si pt evaluarea nationala) sa pierzi 8-10 ore de romana si mate, 2 saptamani, este enorm.

3. Sunt de acord cu masca, oricum fetele au purtat tot timpul masca in sala de clasa.

4. Sunt de acord cu tine, avand in vedere ca este o situatie exceptionala dpdv sanitar, era buna o cenzura in subiectele cuprinzand domeniul medical. Adica sa vorbeasca in primul rand medicii sau, daca aduci si un agarici din asta de tipa in gura mare, sa existe si un medic, care sa-si poata expune parerea si sa-l contrazica pe agarici. Daca agariciul vorbeste si nu se mai opreste, cu o siguranta de sine extraordinara ca stie el cum e cu virusul si vaccinurile, atunci el va deveni formator de opinie si multe lume va avea incredere in el.

 

Deci de principiu sunt de acord cu orice masura care faciliteaza prezenta fizica a copiilor in scoli si diminuarea perioadelor de invatare online.


Editat de monicabo, 17 septembrie 2021 - 18:33 .


#1336
Pepco

Pepco

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.624 mesaje

Postat 17 septembrie 2021 - 22:42

la mine au ramas valabile doar afisele cu masca in mijloacele de transport in comun sau in magazine sau in piata, ca multi au renuntat si nimeni nu zice nimic, nici macar politia. poti urca linistit fara masca intr-un autobuz, ca nu te opreste nimeni, nici soferul n-are treaba cu tine. doar in magazinele mai mari esti "filat". si la cozi poti sta unu'-n coasta altuia fara masca. nici vanzatorii din piata nu mai poarta.

 

 

deja sunt clase/scoli care au intrat in online din motive de covid (la nivel de tara zic).



#1337
michelle-usa

michelle-usa

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 19.697 mesaje

Postat 17 septembrie 2021 - 23:29

Eu nu sunt de acord cu nici unul din punctele enumerate de Monica…



#1338
mariagross

mariagross

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 50 mesaje

Postat 18 septembrie 2021 - 09:37

1. Da, in principiu da. Dar la temperaturi cu minus, e mai greu de realizat. Oricum, macar ca se ventileaza incaperile mai des si tot ar fi ceva

 

2. testare nu este egal vaccinare, impactul si posibilele urmari nu se compara

 

3. masca e ok, atata vreme cat nu este prea cald

 

4. total dezacord cu cenzura, aceasta ar fi unul din primii pasi spre o dictatura



#1339
mariagross

mariagross

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 50 mesaje

Postat 18 septembrie 2021 - 09:39

iar apropo de vaccinarea copiilor, in UK nu se recomanda:

 

 

 

Comitetul ştiinţific care supraveghează campania de vaccinare anti-COVID din Regatul Unit a anunţat că nu recomandă vaccinarea tuturor copiilor cu vârsta între 12 şi 15 ani împotriva COVID-19, preferând o abordare precaută în ceea ce-i priveşte hpe copiii aflaţi într-o stare bună de sănătate din cauza incertitudinilor legate de impactul pe termen lung al efectelor secundare rare ale acestor vaccinuri, transmite vineri Reuters.

 

https://www.agerpres...-15-ani--773852


Editat de mariagross, 18 septembrie 2021 - 09:40 .


#1340
mihaela_s

mihaela_s

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 28.840 mesaje

Postat 18 septembrie 2021 - 09:49

Cu mențiunea ca UK vaccinează exclusiv cu AZ, restul țărilor care vaccinează grupa de vârsta 12-15 ani, vaccinează cu Pfizer. 





Etichetat si cu pandemie, covid

Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Bebe s-a intors deja, 28 saptamani

    marile11
    - Astăzi, 22:17

  • Dublu test pozitiv È™i nopÈ›i întregi nedormite!

    Ana1298
    - Astăzi, 17:26

  • Gata vacanta!

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 16:16

  • Minunea asteptata din burtica

    RoxiMada
    - Astăzi, 15:26

  • Nasterea prin cezariana

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 10:27

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -