Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * - 3 voturi

Jurnal de pandemie editia 2021

pandemie covid

3621 raspunsuri la acest subiect

#3051
Letitia1

Letitia1

    Membru VIP

  • PAID
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.256 mesaje

Postat 27 noiembrie 2021 - 23:28

Eu nu mai inteleg nimic,.

La noi au hotarit ca daca ai intrat in contact cu persoana infectata cu Omicron, trebuie sa te izolezi 10 zile chiar daca esti dublu vaccinat. 

Nu a zis nimic ca poti sa te testezi PCR si sa iesi din izolare, deci eu nu mai inteleg nimic. 

Și cum știi dacă e omicron sau nu? Au deja teste care sa iti spună și ce varianta ai? Niște idioți panicați de Daily Mail. Nu știe nimeni dacă tulpina asta e mai nașpa, dar hai repede cu restricțiile a 68 de milioane de oameni! S-a băgat și masca care s-a văzut cit de neeficienta a fost anul trecut pe vremea asta. Și culmea trebuie sa porți masca doar in supermarket și autobuz! In restaurant și alte venues nu e nevoie! 
 

Eu am înțeles ca după ce vii din vacanța faci testul PCR in ziua 2 dar pina nu ai rezultat negativ nu ieși din casa decit sa faci testul, sau comanzi unul prin posta cum am făcut eu. Dacă nu vii dintr-o țara roșie și ești negativă la PCR nu te izolezi. Dar totul e schimbător. Mîine pot schimba regulile speriați ăștia.



#3052
cristina30

cristina30

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 930 mesaje

Postat 28 noiembrie 2021 - 00:04

Cristina, am inteles ca esti anti vaccinista, iti respect orientarea, insa nu incerca te rog sa ma faci neinformata, doar entru ca nu sunt interesata sa caut surse d einformatie, care iti confirma tie convingerile.

 

Eu cred cu tarie in vaccin si sunt sigura ca vaccinul si respectarea normelor impuse de situatia actuala-masca, distantare, spalat pe miini sunt cele ce ne vor scoate din pandmeie.,

 

Sigur ca hrana sanatoasa si cea hrana spirituala fac bine , insa baza tot vaccinzl ramine.Parerea mea desigur.

Nu stiu ce intelegeti voi prin antivaccinista.. ca nu am facut „vaccinul“ anti Covid, da, nu il am facut. Antivaccinist inseamna a fi general impotriva tuturor vaccinurilor. Mie personal inca imi da cu virgula asa ca inca sunt in analiza situatiei ce se prezinta. Datorita situatiei in care lucrez inca imi pot permite sa astept. Cand am avut virusul nu stim exact de unde a venit insa nu l-am dat la nimeni pentru ca cu cine ne-am „intalnit“ in perioada critica au fost intalniri „distantate“.

Mie medicii in care am incredere mi-au spus 2 sa astept, unul chiar mi-a dat de inteles ca sunt multi medici de familie care pentru a nu-si pierde painea fac „vaccinurile“ anticovid pacientilor dar ei si familia lor nu se vaccineaza cu cele noi aparute.. le asteapta pe cele standard.

 

Citesc ambele tabere si pro si contra si imi trag pentru mine PERSONAL ( nu vreau sa conving pe nimeni Andacos) ci doar aduc unele situatii ce par ciudate la prima vedere. Intradevar nu se dau informatiile daca sunt vaccinati sau nu, probabil ca in ultimul an e ceva in aer si au multi spotivi probleme cu inima.

 

Ceea ce nu se doreste a fi analizata e imunitatea naturala, de ce nu stiu. Dar poate are raspunsuri bune Marius, are o baza de date complexa am observat.

 

Prin prisma meseriei mele care nu are de a face nimic cu medicina insa cu analiza sigurantei si disponibilitatii anumitor functii/ failsafe sunt obisnuita sa intorc o situatie/ problema in toate unghiurile si mie PERSONAL inca imi da cu virgula. Plus ca EU in caz ca o fac semnez ca sunt de acord cu orice s-ar intampla dupa asa ca e necesar sa fiu cat mai bine informata. Am devenit asa de circumspecta cand mi-am dat seama ca chiar si medicii care studiaza asa de mult si stiu si fac si dreg totusi nu le stiu pe toate si eu ca si pacient trebuie sa imi dau acordul. 
Asta a fost asa o explicatie succinta. A fost un mod sa explic cam cum

gandesc eu.

 

Altfel situatia in Germania e buna dpdv a acceptantei vaccinarii actuale: oamenii au incredere in sistem ( 1/3), altii au vrut in vacante ( 1/3), pentru altii au decis altii (1/6) si inca 1/6 nu vor. Cam aceasta a e situatia aici. 
Apare insa masiv mobbing-ul impotriva „ne“ si o anumita instigare la ura ceea ce e pe unde aproape normal.. 

 

Unii dintre sportivi, pentru ca, corpul lor e ceea ce au ei mai de pret nu au vrut sa se intepe, unul din ei, Kimmich a fost timp de o luna pus la zid pentru ca si-a permis sa spuna ca nu are incredere in efectele de lunga durata ale actualelor „vaccinuri“ care de fapt nu sunt chiar vaccinuri, cel putin cel MRNA a fost asa numit pentru a fi acceptat mai usor de populatie. Asta e recunoscut in mediul medical. 
 

Acum ma puteti pune la zid, ca nu e o problema. Nu sunt noua pe forum si stiu cum se poarta discutiile. Insa am simtit nevoia ca sa imi dau si eu cu parerea mea, proprie pe aici. Inca cat sunt un om ce isi poate exprima parerile liber, nu stim

ce vremurivor veni. 

Cristina
 



#3053
cristina30

cristina30

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 930 mesaje

Postat 28 noiembrie 2021 - 00:16

Nu am citit decit primele linkuri, insa nu am gasit nicaieri informatia ca ar fi fost vaccinati.

 

Si crezi ca aceste probleme apar doar datorita vaccinului?Citi nu au facut atacuri de cord sau au murit pe stadion, inainte de pandemie.Desi sunt controlati periodic, sunt pprobleme medicale care nu por fi depistate nici macar d emedici.

Tocmai ca scrisesem conform statisticilor rata de probleme de inima a sportivilor in ultima jumatate de an a crescut de circa 20 ori. O fi doar o greseala de a mea probabil. Ma rog sa fie asa si nu altceva. 

 

Cristina



#3054
Letitia1

Letitia1

    Membru VIP

  • PAID
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.256 mesaje

Postat 28 noiembrie 2021 - 00:34

Problema nu e ca iti spui părerea ci ca vii cu teoria conspirației, aka sportivi omoriti de vaccin! Minciuni de FB la drumul mare! 



#3055
marius

marius

    Membru VIP

  • Moderators
  • 25.083 mesaje

Postat 28 noiembrie 2021 - 08:57

1. Mie personal inca imi da cu virgula asa ca inca sunt in analiza situatiei ce se prezinta. 

 

2. Mie medicii in care am incredere mi-au spus 2 sa astept, unul chiar mi-a dat de inteles ca sunt multi medici de familie care pentru a nu-si pierde painea fac „vaccinurile“ anticovid pacientilor dar ei si familia lor nu se vaccineaza cu cele noi aparute.. le asteapta pe cele standard.

 

3. ..... probabil ca in ultimul an e ceva in aer si au multi spotivi probleme cu inima.

 

4. Ceea ce nu se doreste a fi analizata e imunitatea naturala, de ce nu stiu. Dar poate are raspunsuri bune Marius, are o baza de date complexa am observat.

 

5. ... EU in caz ca o fac semnez ca sunt de acord cu orice s-ar intampla dupa asa ca e necesar sa fiu cat mai bine informata. Am devenit asa de circumspecta cand mi-am dat seama ca chiar si medicii care studiaza asa de mult si stiu si fac si dreg totusi nu le stiu pe toate si eu ca si pacient trebuie sa imi dau acordul. 

 

6 ..... sa spuna ca nu are incredere in efectele de lunga durata ale actualelor „vaccinuri“ care de fapt nu sunt chiar vaccinuri, cel putin cel MRNA a fost asa numit pentru a fi acceptat mai usor de populatie. Asta e recunoscut in mediul medical. 

 

 

1. Mai exact ce anume iti da cu virgula?

 

2. Ce inseamna vaccin standard ?

 

3. Ce anume este in aer?

 

4. Nu exista imunitate naturala sau artificiala. Exista doar raspuns imun. Daca te referi la imunitate ca si raspuns imun al limfocitelor T sau imunitatea celulara, este putin cunoscuta pentru ca este greu de studiat. Nu este nici un secret nu este nici o conspiratie este doar relitatea curenta. Cercetatorii au in prezent putine raspunsuri pe aceasta directie si din considerente de eficienta prefera sa caute acolo unde obtin raspunsuri mai rapide mai cuantificabile si cu eficienta cat mai mare. Si asta pentru ca trebuie salvati oameni azi nu peste 20 de ani. In acest domeniu dar cred ca oriunde conteaza foarte mult rezultatul obtinut cu eficienta maxima si costuri minime. Din pacate exista persoane care desi nu cunosc domeniul lanseaza fantezii care suna bine la urechea altor necunoscatori si care nu au absolut nici o legatura cu realitatea. Sunt memorabile vaccinurile cu aluminiu cu cip-uri cu paraziti  cu nanaboti samd 

 

 

5. Mi se pare absolut corect si necesar ca oricine inainte de a lua o decizie cu impact personal sa intrebe, sa caute sa gaseasca toate informatiile necesare. Este un semn de maturitate. Mai putin cand raspunsurile acceptate sunt din categoria cip-urilor nanobotilor samd - acolo este o dovada de prostie crasa si lipsa de educatie. Semnatura este necesara juridic pentru ca un medic nu este Dumnezeu. Un medic/un vaccin incearca si teoretic/practic si reuseste. Insa nu exista ceva 100% garantat, asta e o iluzie.

Si atunci pentru cei care din terte motive se afla in situatia obiectiva de a nu fi ok sau de ce sa nu acceptam uneori nu se stie de ce merge prost - efectiv in acel moment se intampla sa mearga prost fara a exista un raspuns clar, sunt exceptii dar exista, si atunci nu ar mai exista medici, nu ar mai exista vaccinuri chiar daca 99% sunt ok pentru ca ar veni acest 1% si ar dobora persoana care a salvat 99%.

Tine de gradul se securizare a celui care spune din start - practic pot 99% sa salvez. Este o asumare de risc.

Eu imi asum acest risc sa fiu intre cei 99%, nu ma obliga nimeni, este interesul meu defapt. Asta semnez. Asta este si explicatia cand semnez inainte de a fi operat. Nu ma obliga nimeni, este interesul meu sa fiu bine, nu pot transfera interesul meu pe o certitudine 100% care sa fie garantata de medicul chirurg care incearca sa ma salveze. 

 

6. ... care ar fi efectele pe termen lung si in ce baza sunt sustinute? Daca vaccinurile mRNA nu sunt vaccinuri, ce sunt si care e argumentul in acest sens? Care corp medical a recunoscut ca vaccinurile mRNA nu sunt vaccinuri?
 



#3056
mihaela_s

mihaela_s

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 28.843 mesaje

Postat 28 noiembrie 2021 - 10:41

Cristina, dacă vrei sa fii cu adevărat informata, citește cum se formează imunitatea, care sunt mecanismele. Altfel vorbim degeaba.

 

Iar imunitatea naturală? Ce e asta? De unde ai scos-o?

 

edit: dacă te referi la imunitatea dobândită prin boala, poți lua exemplul României și a altor tari trecute prin tăvălugul covid-ului. 
In plus, s-a demonstrat ca e de scurta durata. De la 2-6 luni, excepții 8-9 luni. 


Editat de mihaela_s, 28 noiembrie 2021 - 10:44 .


#3057
cristina30

cristina30

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 930 mesaje

Postat 28 noiembrie 2021 - 11:07

1. Mai exact ce anume iti da cu virgula?

 

2. Ce inseamna vaccin standard ?

 

3. Ce anume este in aer?

 

4. Nu exista imunitate naturala sau artificiala. Exista doar raspuns imun. Daca te referi la imunitate ca si raspuns imun al limfocitelor T sau imunitatea celulara, este putin cunoscuta pentru ca este greu de studiat. Nu este nici un secret nu este nici o conspiratie este doar relitatea curenta. Cercetatorii au in prezent putine raspunsuri pe aceasta directie si din considerente de eficienta prefera sa caute acolo unde obtin raspunsuri mai rapide mai cuantificabile si cu eficienta cat mai mare. Si asta pentru ca trebuie salvati oameni azi nu peste 20 de ani. In acest domeniu dar cred ca oriunde conteaza foarte mult rezultatul obtinut cu eficienta maxima si costuri minime. Din pacate exista persoane care desi nu cunosc domeniul lanseaza fantezii care suna bine la urechea altor necunoscatori si care nu au absolut nici o legatura cu realitatea. Sunt memorabile vaccinurile cu aluminiu cu cip-uri cu paraziti  cu nanaboti samd 

 

 

5. Mi se pare absolut corect si necesar ca oricine inainte de a lua o decizie cu impact personal sa intrebe, sa caute sa gaseasca toate informatiile necesare. Este un semn de maturitate. Mai putin cand raspunsurile acceptate sunt din categoria cip-urilor nanobotilor samd - acolo este o dovada de prostie crasa si lipsa de educatie. Semnatura este necesara juridic pentru ca un medic nu este Dumnezeu. Un medic/un vaccin incearca si teoretic/practic si reuseste. Insa nu exista ceva 100% garantat, asta e o iluzie.

Si atunci pentru cei care din terte motive se afla in situatia obiectiva de a nu fi ok sau de ce sa nu acceptam uneori nu se stie de ce merge prost - efectiv in acel moment se intampla sa mearga prost fara a exista un raspuns clar, sunt exceptii dar exista, si atunci nu ar mai exista medici, nu ar mai exista vaccinuri chiar daca 99% sunt ok pentru ca ar veni acest 1% si ar dobora persoana care a salvat 99%.

Tine de gradul se securizare a celui care spune din start - practic pot 99% sa salvez. Este o asumare de risc.

Eu imi asum acest risc sa fiu intre cei 99%, nu ma obliga nimeni, este interesul meu defapt. Asta semnez. Asta este si explicatia cand semnez inainte de a fi operat. Nu ma obliga nimeni, este interesul meu sa fiu bine, nu pot transfera interesul meu pe o certitudine 100% care sa fie garantata de medicul chirurg care incearca sa ma salveze. 

 

6. ... care ar fi efectele pe termen lung si in ce baza sunt sustinute? Daca vaccinurile mRNA nu sunt vaccinuri, ce sunt si care e argumentul in acest sens? Care corp medical a recunoscut ca vaccinurile mRNA nu sunt vaccinuri?
 

Numarul 6.

de la 1:37 incepand, presupun ca stiti engleza

 

https://youtu.be/OJFKBritLlc

cristina

 

Restul intrebarilor:

 

imunitatea naturala, capatata dupa boala https://www.thelance...0676-9/fulltext

https://www.immunolo...fection-vaccine

https://www.imuno-me...e-anti-COVID-42

 

Ce inseamna vaccin standard? Sigur stii asta, mai intreaba-te, cu ce fel de vaccinuri ai fost vaccinat pana acum, ce fel de vaccin antigripal ai facut, a fost si el mARN sau Vector?

 

Daca tu iti asumi anumite riscuri trebuie sa accepti ca altii nu le accepta si, mai ales sa ii respecti, ca au mai multa cultura sau nu… ca vad ca ii desconsideri mult pe cei ce au facut vaccinurile si au mai primit si niste mici pe langa. Respectul fata de cel de langa noi dispare din ce in ce mai mult observ cu parere de rau.. suntem egali, dar unii sunt mai egali decat altii….



#3058
cristina30

cristina30

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 930 mesaje

Postat 28 noiembrie 2021 - 11:13

Cristina, dacă vrei sa fii cu adevărat informata, citește cum se formează imunitatea, care sunt mecanismele. Altfel vorbim degeaba.

 

Iar imunitatea naturală? Ce e asta? De unde ai scos-o?

 

edit: dacă te referi la imunitatea dobândită prin boala, poți lua exemplul României și a altor tari trecute prin tăvălugul covid-ului. 
In plus, s-a demonstrat ca e de scurta durata. De la 2-6 luni, excepții 8-9 luni. 

Cumva am impresia ca traim in sfere diferite, ce e imunitatea naturala, obtinuta prin parcurgerea bolii…. Analizeaza putin si ceea ce s-a intamplat de exemplu in Suceava in acest val.. e interesant.

 

Stiu ca eu nu am facut microbiologie si nu pot raspunde cu termeni specifici stiu insa ca atat timp corpul meu, sistemul meu imunitar e in echilibru e in stare sa faca fata ceea ce vine. Virologii si-au schimbat des viziunile si previziunile in ultimul an.. foarte des chiar. Cu masca, fara masca… 

 

Cristina



#3059
marius

marius

    Membru VIP

  • Moderators
  • 25.083 mesaje

Postat 28 noiembrie 2021 - 11:42

Numarul 6.

de la 1:37 incepand, presupun ca stiti engleza

 

https://youtu.be/OJFKBritLlc

cristina

 

Restul intrebarilor:

 

imunitatea naturala, capatata dupa boala https://www.thelance...0676-9/fulltext

https://www.immunolo...fection-vaccine

https://www.imuno-me...e-anti-COVID-42

 

Ce inseamna vaccin standard? Sigur stii asta, mai intreaba-te, cu ce fel de vaccinuri ai fost vaccinat pana acum, ce fel de vaccin antigripal ai facut, a fost si el mARN sau Vector?

 

Daca tu iti asumi anumite riscuri trebuie sa accepti ca altii nu le accepta si, mai ales sa ii respecti, ca au mai multa cultura sau nu… ca vad ca ii desconsideri mult pe cei ce au facut vaccinurile si au mai primit si niste mici pe langa. Respectul fata de cel de langa noi dispare din ce in ce mai mult observ cu parere de rau.. suntem egali, dar unii sunt mai egali decat altii….

 

Un raspuns - nonraspuns. 
La ce poate as putea raspunde, in  rest este gol informational.

 - Despre video - pct 6 nu are nici o legatura. Ce apare acolo este informativ legat de terte subiecte adiacente  - gen rolul vitminei D samd
 - pct 6 se refera la efectele nocive pe termen lung ale unui vaccin mRNA - daca tu consideri as aprecia un raspuns cu subiect si predicat concret nu trimiteri aiurea la terte materiale video de pe net. 

 - asa cum am spus imunitatea celulara sau cea conferita de limfocitele T nu este foarte bine documentata este de durata nimic nou dar una este sa existe alta este cat timp si la ce nivel. In afara de aceste raspunsuri inca destul de relative - asa cum am mai spus in situatii epdemiologice sau pandemice prea putin isi va orientat un sistem de securitate sociala si medicala atentia spre ceva de durata cu semne mari de intrebare in comparatie cu decizii rapide cu rezultate certe cuantificabile care sa rezolve riscul social si medical. Asta nu exclude deloc faptul ca in general se vor face studii pe toate palierele. Dar prevalenta categoric  va fi cea a eficientei

    Cam la atat as putea sa spun ca am un posibil raspuns. Vreau sa (re)subliniez faptul ca raspunsurile mele se bazeaza pe informatii de la surse cumpetente, eu categoric am o cu totul alta conformatie profesionala, ceea ce nu ma impiedica absolut deloc sa incerc sa fiu corect informat, sa pun (si pun) intrebari directe transante de genul "de ce...." la care accept doar raspunsuri argumentate logice si pe care le asimilez ca fiind valide doar din acel moment. 
Nu desconsider pe nimeni, dar desconsider prostia imi asum aceasta afirmatie si suport fara regret eventuialele pierderi personale.



#3060
Judoka02

Judoka02

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.875 mesaje

Postat 28 noiembrie 2021 - 12:10

off topic,

De ce vor unii sa ne impartaseasca  neaparat observatiile lor? 

[pl]





Etichetat si cu pandemie, covid

Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - Ieri, 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - Ieri, 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Alaptarea

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 11:20

  • Top 10 lucruri inutile de la prima sarcina

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 08:24

  • Prima morfologie

    MamaRadului
    - Ieri, 23:19

  • Album de sarcină

    Ana1298
    - Ieri, 21:21

  • MărÈ›iÈ™or

    Ioanachea
    - Ieri, 21:14

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -