Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * - 3 voturi

Jurnal de pandemie editia 2021

pandemie covid

3621 raspunsuri la acest subiect

#2221
Collins20

Collins20

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.307 mesaje

Postat 25 octombrie 2021 - 10:02

Parerea mea e ca nu vrea nimeni in Romania sa distruga copiii, doar ca fiecare tara isi alege metode de protejare a populatiei pe care le considera oportune la un anumit moment. 

Nu exista pe lumea asta nici o tara care  a actionat perfect, pentru ca nimeni nu are idee cum. Indiferent de masurile luate , in toate tarile au fost proteste si nemultumiri.

 

Ar trebui sa incetam sa pretindem ca lumea va merge inainte ca si cum nu s-a intamplat nimic , pentru ca nu e asa. Criza economica bate la usa si e mult mai ingrozitoare decat doua saptamani de vacanta.

Copiii astia nu sunt si ei niste  roboti care trebuie sa se comporte ca si cand nimic nu s-a intamplat.



#2222
Collins20

Collins20

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.307 mesaje

Postat 25 octombrie 2021 - 10:09

Este foarte simplu raspunsul. O mana spala pe alta. 

Cele mai mari curente antivacciniste sunt in biserici, extrem de multi preoti vorbesc impotriva vaccinului, avem deja episcopi membri in sinodul bisericii, arhiepiscopi care au vorbit aiureli (ambrozie, Teodosie etc).

 

In spate e un pact, dar nu oricine il vede. Eu iti  las oamenii in biserici tu ai grija sa se respecte masurile si pune calus in gura preotilor antivaccinisti. Biserica nu a mai fost la un nivel atat de scazut de incredere niciodata.

 

Deja patriarhul a trimis scrisori celor din sinod

 

https://media.stirip...65006405500.pdf

 

Mai mult de atat, bisricile au inceput sa cheme cate un medic sa le vorbeasca oamenilor de vaccin.

 

So, masura e foarte buna. 

 

 

Care e ratiunea? Eu nu pot sa inteleg de ce fac asta. Ce interese au?



#2223
ioana

ioana

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.028 mesaje

Postat 25 octombrie 2021 - 10:21

 

Copiii astia nu sunt si ei niste  roboti care trebuie sa se comporte ca si cand nimic nu s-a intamplat.

 

Copiii mei (20 de ani, respectiv 13 ani) s-au vaccinat imediat ce a fost posibil. Acum asteapta sa treaca 6 luni si sa faca si doza 3. Multi dintre colegii lor, la fel. Cum adica se comporta ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat?

 

In plus, mai exista si riscul ca eu sa raman fara nepoti, nu?  [:D]  [:D]  [:D]



#2224
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 25 octombrie 2021 - 10:23

Care e ratiunea? Eu nu pot sa inteleg de ce fac asta. Ce interese au?

Preotii?

E urmare a unei batalii mute pentru detinerea increderii  oamenilor. Sa arate ca sunt mai presus de Guvern si de stiinta. Sa arate ca numai Dumnezeu ii poate salva pe oameni, nu isi pot imagina in micimea mintii lor ca stiinta si religia nu sunt opuse, ca le sta foarte bine impreuna.

 Pentru ca pierd teren. Si terenul asta inseamna bani si faima.

Altii sun platiti sa spuna mascari, de diverse persoane care doresc destabilizare din diverse motive.



#2225
valentinag

valentinag

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.322 mesaje

Postat 25 octombrie 2021 - 11:25

Acum am aflat, fostul meu director, ditai profesorul universitar, formator de opinii, mare bisericos, nevaccinat, ca nu are el nevoie, a murit azi, la 52 de ani, dupa ce a stat vreo 2 saptamani la terapie intensiva. [:(]

In alta ordine de idei, am fost la o nunta in weekend. Au sunat mirii pe toti cei invitati sa-i intrebe daca sunt vaccinati sau au trecut prin boala, altfel nu puteau veni la nunta. Teoretic. Practic, nu ne-a cerut nimeni certificatul verde cand am ajuns, au mers pe incredere se vede. Am constatat pe parcurs ca unii dintre invitati nu aveau niciun certificat, isi facusera un test rapid acum vreo saptamana si era negativ.



#2226
mihaela_s

mihaela_s

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 28.840 mesaje

Postat 25 octombrie 2021 - 12:33

mihaela. am inteles, insa una e sa testezi de trei ori pe saptamina obligatoriu, cum e in Uk (si asa am citit ca vor sa faca si in Germania) si una e sa testezi asa , doar cind sunt simptome. Cei asiptomatici transmit fara nicio problema, deci virusul circula la liber.

 

La noi au făcut un pilot (test) și au testat timp de o săptămâna parca, toți elevii dintr-o școala. Au ajuns la concluzia atunci, ca nu merita extins. Dar e clar ca e o varianta. Însă nu e actuală. 
 

Daca virusul ar umbla liber cum spui, s-ar îmbolnăvi alții. Dar acest trend nu se vede. Deci logica asta nu mi se pare valabilă. Ma refer acum la Suedia. Nu in general. 
 



#2227
mihaela_s

mihaela_s

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 28.840 mesaje

Postat 25 octombrie 2021 - 12:42

Parerea mea e ca nu vrea nimeni in Romania sa distruga copiii, doar ca fiecare tara isi alege metode de protejare a populatiei pe care le considera oportune la un anumit moment. Nu exista pe lumea asta nici o tara care a actionat perfect, pentru ca nimeni nu are idee cum. Indiferent de masurile luate , in toate tarile au fost proteste si nemultumiri. Ar trebui sa incetam sa pretindem ca lumea va merge inainte ca si cum nu s-a intamplat nimic , pentru ca nu e asa. Criza economica bate la usa si e mult mai ingrozitoare decat doua saptamani de vacanta. Copiii astia nu sunt si ei niste roboti care trebuie sa se comporte ca si cand nimic nu s-a intamplat.

 

Perfect de acord! 
 

De ex, la noi doua generații de absolvenți de liceu, nu au avut parte de bal de absolvire, festivitate și petreceri ca înainte. Au reușit sa organizeze festivitatea cât de cât, clasele pe rând nu ca înainte. A fost ceva, dar palid fata de cum era înainte. Fata mea cea mică termina liceul in vara, spera din suflet sa aibă parte de tot “tacâmul” postpamdemie. Dar sunt doua generații sacrificate, e clar. 
Pana anul asta de o luna, nu au făcut petreceri Pt ca nu era voie. A trecut prin doi ani de liceu stand in case in fata computerelor. 
La fel și studenții. 



#2228
monicabo

monicabo

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.190 mesaje

Postat 25 octombrie 2021 - 12:58

Nu vrea nimeni in mod voit sa distruga copiii, insa, la noi aici, nici nu s-au preocupat prea mult. Pandemia asta a lovit foarte mult in copii, care sunt in plin proces de crestere, traansformari, acumulari, indiferent de ce varsta vorbim, copii mai mici sau copii mai mari, adolescenti, a lovit in procesul educational. De 1 an si 7 luni, care dpdv educational inseamna 4 semestre (3 semestre si unul in curs) 95% au invatat online.

Le vad pe fete, mai vad si aud despre alti copii cunoscuti.: panica (cand nu inteleg ceva sau cand nu se aude bine), apatie fata de scoala, dezinteres.

Pe ale mele le simt satule pana peste cap de stat la laptop ore intregi la atatea ore, farmecul scolii si partea frumoasa era reprezentata de prietenii, relatii intre colegi, atmosfera... toate astea de aproape 2 ani nu mai sunt. Doar online-online-online-online si online.

La fel, stiu copii mai mici de gradinita sau clase primare, care, tot asa, in lipsa relatiilor sociale, au devenit mai timizi, mai retrast, mai speriati, mai anxiosi, fara rabdare in online... cei de varsta lor au mers putin mai mult la scoala decat cei de gimnaziu.

Cred ca au facut online 60-70% din timp, fata de 95% cei de gimnaziu.



#2229
mcoca

mcoca

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.634 mesaje

Postat 25 octombrie 2021 - 13:21

Parea mea e fiecare tara a luat masurile in functie de propria situatia sociala, culturala si de ce nu politica. 

Masurile luate in Suedia, Germania nu ar fi mers deloc in Franta de exemplu. Pai francezii nu sunt displicinati, le place sa se imbratiseze, sa iasa la restaurant si intr-un cuvant sa nu respecte distantarea :))).

 

De ce raman in Romania bisericile deschise, a explicat f bine Viviana.

 

De ce scolile au fost atata timp inchise? Pentru ca dintotdeauna, cultural, in Romania daca ai muci stai acasa. Muci, da? La varicela stai izolat 3 saptamani, si apoi esti atent ca esti sensibil. SAMd, le cunoasteti mai bine ca mine.  Deci era clar ca avand sabia covidului deasupra capului copiii nu vor merge la scoala.

 

CAnd am scris aici ca in Franta, anul trecut intr-o situatie similara si oarecum mai naspa ca nu era vaccin scolile au ramas deschise, mi s-a spus castai ca acum de fapt copiii sunt vectori, si vaaai :).



#2230
Pepco

Pepco

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.624 mesaje

Postat 25 octombrie 2021 - 13:43

de cand a inceput scoala, am renuntat la a ma mai preocupa intens - asa cum o faceam pana acum - de ce stie sau nu stie alex. simt ca mi-am asumat prea multe responsabilitati si ca nu mai fac fata. am fost o persoana interesata ca scoala sa isi faca bine treaba, dar... unde nu se vrea, nu se vrea. proasta nu sunt, dar deja sunt depasita de materie, de continutul manualelor.

 

asa ca, in momentul de fata, mi-e indiferent daca alex ramane corijent, repetent sau ca nu termina cu bine (cu bine, nu cu brio) ciclul gimnazial. pe el nu-l interesau colegii, prieteniile lui erau si sunt in afara scolii. 





Etichetat si cu pandemie, covid

Panic Questions

  • Cum să scap rapid de ciuperca picioarelor È™i unghiilor?

    MaryJane999
    - Astăzi, 14:34

  • miha444
    - mar 22 2024 16:22

  • Analizele au arătat o deteriorare a stării ficatului. Ce să fac?

    MaryJane999
    - mar 21 2024 12:16

  • Progesteron

    Flor_i
    - mar 18 2024 13:02

  • Cat mănâncă bebe la 2 luni

    mada204
    - mar 08 2024 16:24

Last Blogs

  • Vitamine preconceptie si in sarcina

    Deutzuk
    - Astăzi, 14:03

  • Pregătindu-ne pentru sosirea micuÈ›ului

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 13:30

  • Morfologie 2

    Erika91
    - Astăzi, 12:04

  • Locul de muncă È™i sarcina

    Ioone
    - Ieri, 23:41

  • Kinetoterapie

    Vasilescu Georgeta
    - Ieri, 23:32

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -