Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 1 voturi

Them/They


1062 raspunsuri la acest subiect

#951
DaisyBlue

DaisyBlue

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 140 mesaje

Postat 24 februarie 2021 - 23:27

PS intra si "cheie" la "mahalagisme", ca oile, saracele sunt si ele mahalagioaice, sau eu, ca le-am pomenit, sau ... nici nu mai stiu, ca m-am zapacit [batcap], are cineva un dictionar de "mahalagisme"? ah, da am uitat, si "anti crestini, liku uri"

Chiar asa se vorbeste in mahala acum?!

 

stiu ca n-am intors obrazul si pe cealalta parte, dar platesc eu!


Editat de DaisyBlue, 24 februarie 2021 - 23:33 .


#952
Judoka02

Judoka02

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.869 mesaje

Postat 25 februarie 2021 - 00:09

Daisy, 

e vorba de atitudine, de cum raspunzi, de cum le intorci, de cum ii categorisesti pe toata lumea , nu neaparat de cuvintele folosite. Asta e mahalagism. 

 

Cu mucii in fasole, ai dreptate, mea culpa, nu tu si scris prima oara. 



#953
Judoka02

Judoka02

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.869 mesaje

Postat 25 februarie 2021 - 00:16

PS intra si "cheie" la "mahalagisme", ca oile, saracele sunt si ele mahalagioaice, sau eu, ca le-am pomenit, sau ... nici nu mai stiu, ca m-am zapacit [batcap], are cineva un dictionar de "mahalagisme"? ah, da am uitat, si "anti crestini, liku uri" Chiar asa se vorbeste in mahala acum?! stiu ca n-am intors obrazul si pe cealalta parte, dar platesc eu!

 

Sa compari o intreaga natiune cu oile e deplasata. 

Victimizarea asta cu obrazul e iar o exagerare. 
 

In fine, incearca sa nu raspunzi, nu mai an energie pt toate chichitele astea. 
 

Ps subiectul era chiar interesant ( pacat ca acum deviem atata pe langa), si eu am aflat acum de them/they



#954
glimmer

glimmer

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.176 mesaje

Postat 25 februarie 2021 - 08:01

Exista cândva posibilitatea de a se face „split” de către moderatori.

Deja mai mult de jumătate din postări sunt deviate de la subiect și se potrivesc mai bine la „sufletul credinței”.

 

Și eu am aflat abia din acest subiect de them/they și m-a făcut să citesc mai mult pe tema asta.



#955
Otiliav

Otiliav

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.234 mesaje

Postat 25 februarie 2021 - 08:52

Cam ciudat sa-mi vorbesti de bun simt si dat cu mucii in fasole cand iti incepi dialogul cu mine cu: 

 

"Wow, cata intelepciune."

 

Sau era pe bune?! 

 

In alta ordine de idei unde este lipsa mea de bun simt, unde sunt mucii mei in fasole sau aciditatea? Tot ce am spus am argumentat! Fara sa te jignesc nici pe tine si nici pe altii!

 

Si n-ai grija cate mesaje am citit eu scrise de suedezi si de norvegieni fix despre ce fac suedezii cu pandemia, sa vezi acolo aciditate! Plus auzite, nu numai citite! Dar tu poate citesti numai presa ...

 

Asta cu vitejii nu se aplica la mine, eu am avut aceeasi parere de la inceput! Nu-ti da cu parerea in treburi pe care nu le cunosti (cum ar fi ce gandesc sau ce-am gandit eu la momentul zet).

 

Ma umpleti toate de citate si vorbe de duh care mai de care, dar nu se prinde nimic de mine, intelepciunea mea e fix tot acolo unde era si inainte.  [alcool]

Eu nu am scris ca tu dai cu mucii in fasole. Aceasta este interpretarea ta.

 

Eu am scris "Si nici cei care locuiesc acolo. Si nu pentru ca sunt "oi" sau sunt naivi cu ochi albastrii si n-au nimic de comentat ci pentru ca au bun simt si nu dau cu mucii in fasole." 

Sa explic mai bine poate asa intelegi. Ma refeream la norvegieni, finlandezi care nu arata suedezii cu degetul in primul rand din bun simt.

 

Iar la intrebarea ta cumva retorica e adevarat ca eu citesc presa. E vreo problema?

Fiecare comentariu apare sub numele celui care scrie si nu isi permite sa injure si sa jigneasca la fel cum ar face-o sub un nume anonim.



#956
Otiliav

Otiliav

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.234 mesaje

Postat 25 februarie 2021 - 09:01

Cat cunosti despre tarile nordice? Ma poti contrazice referitor la comportamentul lor? (asta ca sa nu ramai asa, uluita).

 

Stii ce ineamna "jantelagen" (the Law of Jante)?

 

Uite, am gasit explicatie in lb engleza, scris de o suedeza:

 

"They share a common commitment to the Law of Jante (janteloven in Norwegian and jantelagen in Swedish), a complex set of social norms that promote ideals of egalitarianism, while at the same time discourage going against group consensus or standing out from the crowd."

 

Poti citi tot articolul aici:

https://www.coronati...-sweden-norway/

 

Articolul nu complet.

 

De exemplu, ii lipseste concluzia la intrebarea principala:

 

"So if in both societies Jante is strong, how come they chose such radically different paths in dealing with the pandemic? This is the main question I tackle here, after providing an in-depth account of the Swedish approach to Covid-19 in comparative perspective with Norway’s response."

 

La fel ii lipseste o comparatie a bugetului alocat de fiecare tara,  a sitatiei economice. Nu scrie pe nicaieri cum s-a permis statul acasa pe banii statului, etc.

 

Dar toata discutia cu pandemia si comparatia intre tarile nordice este complet off-topic. Se poate deschide alt subiect pe tema aceasta.



#957
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 25 februarie 2021 - 09:54

Pepco cine e creștin nu e pt mine sau restul creștinilor e pentru el și va Răspunde pt faptele lui in fata lui Dumnezeu. Iar un cunoscător al Cuvântului e mai tras la răspundere decât alții. 

de când lumea a existat neghina printre grâu...ca sunt “creștini” sau necreștini.

 

Nu stau pe alte forumuri de romani, sau ortodoxe etc... nu știu despre ce vorbești doar imi imaginez dar sunt sigura ca nu numai acești “creștini” au încălcat regulile sau divagheaza pe fb....

 

acum însă pe chiar și pentru un simplu  mesaj de 2 rânduri ca cel de la Focus on the family care l am pus cu câteva pagini in urma , sunt banati pe platforme sociale.
Libertatea cuvântului pentru cine  nu se aliniază curentului începe sa dispară . eu cred ca asta e îngrijorător pt toată lumea indiferent de religie, credință, necredință. 

Impartirea asta in crestini si necrestini deranjeaza. Deranjeaza mult de tot.

Cand scriem, cand vorbim, cand ne invartim in societate, cand facem cumparaturi, cand ne ducem la film, cand suntem pe FB pe DC ne prezentam cu numele: Buna sunt Viviana si am 1 copil! Nu spun, sunt Viviana, heterosexuala, crestin-ortodox.

 

suntem doar oameni care avem un nume, copii, familie, o educatie, sau am  ales sa fim singuri, sa nu avem copii etc.  Asta ne reprezinta pe noi. Nu religia si nici orientarea sexuala. 

 

Societatea a evoluat datorita gandirii critice nu a gandirii religioase. Gandire religioasa care de cele mai multe ori provoaca un discurs confuz. Gresit este sa iei afirmatiile religioase in sens propriu si sa scoti din ele valoarea simbolica.

Asta este ceea ce majoritatea credinciosilor au inteles si lasa pentru biserica tema religiei si o manifesta la nivel intim, prin comportamentul zilnic nu prin citate din biblie in gura mare si nici nu isi justifica fiecare actiune prin ce spune biblia.

 

O convingere oricat de profunda ar fi ea nu garanteaza adevarul.

 

Chiar daca intr-o anumita masura ai dreptate sa fii suparata de noua ordine, sa nu o accepti, in momentul cand ai adus argumente biblice in favoarea supararii tale excluzand orice alte argumente se numeste ca dai dovada de habotnicism. Asa esti perceputa.

 

Nu o mai lungesc, mai spun doar atat: imi pare rau, deseori, ai fost privita ca o persoana care face prozelitism. Am primit de-alungul timpului mesaje in sensul asta.

 

Daca mergi prea departe nimeni nu te va urma.

 

O fraza adevarata pentru oricine, oricand, inclusiv pentru BOR.

 

PS twitter e o platforma particulara, care ca orice platforma are un regulament. Si nu este deloc un exemplu pentru nerespectarea libertatii de exprimare.



#958
glimmer

glimmer

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.176 mesaje

Postat 25 februarie 2021 - 11:46

Eu pot să înțeleg dragostea creștinească și mi se pare un lucru măreț ideea de a ajunge la acel nivel de înălțare spirituală, dragostea absolută. Din punctul meu de vedere, este o idee utopică, dată fiind imperfecțiunea ființei umane.

Nu vreau să iau în deșert valorile creștine, doar că privind așa în timp, dragostea asta s-a impus de multe ori cu forța.
S-au mai enumerat la subiect repere istorice, dar să ne reamintim că sclavii care au fost aduși în America, de exemplu, au fost convertiți în masă la creștinism, tot așa cu multă dragoste, pentru că cineva trebuia „să se îngrijească de sufletele lor”. Ba chiar se invoca o „ierarhie creștină” prin care scavii aveau menirea de a-și servi stăpânii.
Și nu o să mai continuu cu războaiele și crimele religioase, colonialiștii și alte exemple de dragoste creștină impusă cu forța.
Atrocitățile comise în numele divinității s-au datorat în cea mai mare parte faptului că religia deținea puterea politică. Acolo unde religia este în continuare la putere, acolo unde religia se bagă cu forța în viața oamenilor, atrocitățile continuă.

 

Prin toate cuceririle științifice, filozofiei, sociologiei etc., tot ce a dus la dezvoltarea spiritului uman, omul și-a descoperit propria istorie și propria valoare și implicit a ajuns să dorească să-și trăiască viața conform acestei valori. De ce sunt atâtea realizări ale științei pe care biserica a binevoit să le accepte ca fiind permise, în fapt, tot de Dumnezeu, dar altele nu sunt acceptate?
Altceva ce nu înțeleg este de ce când vine vorba de păcat, cel mai mare caz se face de viața sexuală, dar de o anumită parte a ei. Nu am văzut nicio manifestație creștină la fel de vocală ca cea anti-avort care să condamne de exemplu adulterul, care cred că e mult mai răspândit. Tare aș vrea să văd un politician care se bate în piept cât e de creștin care să condamne adulterul la fel cum condamnă avortul.
 

 



#959
DaisyBlue

DaisyBlue

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 140 mesaje

Postat 25 februarie 2021 - 15:53

Daisy, 

e vorba de atitudine, de cum raspunzi, de cum le intorci, de cum ii categorisesti pe toata lumea , nu neaparat de cuvintele folosite. Asta e mahalagism. 

 

Cu mucii in fasole, ai dreptate, mea culpa, nu tu si scris prima oara. 

 

Asta e o premiera pentru mine.

Mahalagioaica nu m-a facut nimeni pana acum in 40+ ani.

Ma intreb daca in realitate ti-ai permite sa-mi vorbesti asa. Pentru ca eu cred ca arunci vorbele cu mare usurinta in scris.


Editat de DaisyBlue, 25 februarie 2021 - 16:12 .


#960
michelle-usa

michelle-usa

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 19.697 mesaje

Postat 25 februarie 2021 - 17:00

 

Altceva ce nu înțeleg este de ce când vine vorba de păcat, cel mai mare caz se face de viața sexuală, dar de o anumită parte a ei. Nu am văzut nicio manifestație creștină la fel de vocală ca cea anti-avort care să condamne de exemplu adulterul, care cred că e mult mai răspândit. Tare aș vrea să văd un politician care se bate în piept cât e de creștin care să condamne adulterul la fel cum condamnă avortul.
 

 

Toate pacatele sunt la fel și ai dreptate nu se acorda atenție adulterului cum se acorda avortului, poate pt ca in avort, aceea fiinta nu are nici o putere de se apara. Ea nu si a dat acordul ca viata sa ii fie intrerupta.si vorbim de milioane de avorturi...milioane.

 

Acum adulterul e f meditizat peste tot , frumos ambalat in poleiala "dragostei"... incat lumea nu ii mai vede adevarata fata, uraciune...ca pur si simplu distruge viețile multor oameni nu doar cei 2 implicati.

 

stiu ca imi voi auzi vorbe, dar sexul in afara casatoriei si mai ales la adolescenti. Propaganda falsa ca se fol. protectie....si totul e ok...nu lasa loc decat la o iluzie de asta se continua cu saracia,  mame singure, avorturi , copii abandonati,lipsa de educatie, low income...

 

E doar o joaca cu sufletele noastre, o continua alergare spre satisfactie de moment...si o atitudine ca atata timp cat eu acum ma simt bine, acum....nu msi conteaza nimic. 

 

Lipsa de respect pt corpurile  si sufletele noastre si pentru cei din jur la care s a ajuns , degradarea morala propagata pe toate caile media nu are cum sa avanseze o societate si sa o faca mai buna. 




Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Minunea asteptata din burtica

    RoxiMada
    - Astăzi, 15:26

  • Nasterea prin cezariana

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 10:27

  • Alăptare 🤱🏻

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 09:57

  • Burtica 35

    Roxana3001
    - Astăzi, 09:02

  • Tantrumuri bebe 1 si burtica care pune presiune

    Deutzuk
    - Ieri, 22:26

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -