Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

despre copii mari, parintii acestora, moralitate si...


6 raspunsuri la acest subiect

#1
crisseis

crisseis

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 605 mesaje

Postat 23 noiembrie 2020 - 14:35

Nu am stiut exact unde ar trebui sa postez, asa ca am postat aici, pentru ca trebuie sa aud pareri din exterior despre o situatie care nu ma priveste personal, ci pe partenerul meu si familia lui.

Ma framanta rau situatia, pe care eu o vad din alta perspectiva, desi nu e treaba mea...Of!

 

Sunt intr-o relatie de cativa ani, locuim impreuna, fiecare avem cate doi copii. Ai mei cu mine, ai lui cu mama lor.

Partenerul meu are un singur frate, ei fiind, deci, doi copii la parinti. Cand a divortat partenerul meu, parintii lor au vandut o parte dintr-un teren, pentru a-l ajuta sa plateasca sulta fostei sotii si sa-si pastreze casa(pe langa un credit pe care l-a mai facut in acelasi scop). In afara de aceasta casa, mai are o masina care, de curand a devenit proprietatea lui, dupa achitarea celei mai mari parti din ratele de leasing,  incepute in timpul casatoriei.

 De doi ani, fratele sau a descoperit un cancer care initial a fost tinut sub control, insa anul acesta a recidivat la plamani si a fost nevoie de o interventie in afara tarii, deocamdata la unul dintre plamani. Costurile interventiei au fost mari, dupa cum va puteti inchipui, inteleg ca vreo 40.000 euro.

 Pentru a returna un imprumut facut in acest scop, fratele  le-a cerut parintilor sa-l ajute in acelasi mod ca si pe partenerul meu, adica sa vanda partea de teren care i s-ar fi cuvenit dupa moartea parintilor, iar partenerului meu i-a cerut sa declare la notar ca nu va avea pretentii ulterior(probabil dupa moartea parintilor) la mai mult decat i s-ar cuveni, scazandu-se terenul vandut de parinti pentru despagubirea fostei sotii.

 Parintii l-au refuzat. De aici incepe situatia dificila care a dus la ruperea relatiilor dintre ei.

Pe de o parte, parintii nu doresc sa mai vanda din teren, pentru ca e dat in arenda si le asigura un venit la batranete, probabil nu mult, dar nu cunosc amanunte si sustin ca terenul le va reveni celor doi copii dupa moartea lor, partenerul meu urmand sa aiba, logic, mai putin cu cat au vandut sa-l ajute sa-si pastreze casa. Au spus ca vanzarea unei parti din teren pentru partenerul meu a fost o masura exceptionala, intrucat pentru el era singura locuinta, neavand niciun alt bun(reamintesc ca partenerul meu a mai facut si un credit, in plus).

Pe de alta parte, fratele lui are o casa, doua apartamente si doua masini. Parintii sustin ca, pana la ajutorul lor, cu vanzarea partii din teren care i-ar reveni dupa moartea lor, fratele poate vinde un bun personal pentru a obtine acesti bani, de ex. o garsoniera.

Parintii lor au si pensii, probabil mici, fiind oameni de la sat, iar banii din arendarea pamantului ii ajuta in plus. Ei spun ca nu pot, la batranete sa ramana fara o siguranta...

Pe de alta parte, fratele si familia lui s-au suparat, pe motiv ca nu e corect, ca pe partenerul meu l-au ajutat, iar pe el nu.

 Nu stiu cum vedeti voi situatia. Eu ma tot gandesc la fratele lui, ca omul e intr-o situatie groaznica... Intrebarea e: ca parinte, te lasi pe tine si-ti ajuti copilul intr-o situatie grea, chiar daca acesta are cu ce se ajuta?

 Nu pot sa fac deloc abstractie de situatia prin care trece fratele, in lupta cu cancerul(va mai urma o operatie la celalalt plaman) si cumva, ii condamn pe parintii lor. Mi se pare ca e mai importanta pacea, decat dreptatea si sa fie langa copilul lor, care se asfla intr-o situatie grea, cu putine sanse de viata indelungata.

 

Pe de alta parte, de-a lungul timpului, parintii lor l-au ajutat mai mult pe fratele partenerului meu(sa faca nunta, sa-si cumpere primul apartament, sa-l intretina la facultate) si pare ca mereu e nemultumit de cat a primit.

Mi se pare o situatie jenanta, fratele nu mai vorbeste deloc cu restul familiei. Eu ii tot spun partenerului meu ca trebuie sa reia legaturile, sa mearga la notar sa-i dea declaratia, daca asta aduce pacea intre ei si sa-i fie alaturi in lupta cu boala. 

Acum, desi a facut asta si i-a transmis fratelui ca e dispus sa mearga la notar(desi nu vad cu ce il ajuta declaratia pe cel bolnav, cat timp i-a spus ca nu-i trebuie nimic in plus decat a ramas dupa ajutorul parintilor), acesta nu mai raspunde deloc. Nu ma pot baga, decizia legata de pamant e a parintilor lor si ma abtin cu greu sa judec...Nu sunt in stare sa vad limpede unde e dreptatea si nu stiu care ar fi iesirea...

Eu, ca parinte, l-as fi ajutat, chiar daca acesta avea cu ce sa se ajute el, mai intai... Numai si pentru a fi langa el, in suferinta si durerea prin care trece...Dar asta e parerea mea.

Voi ce credeti?

 

 

 

 



#2
mianda

mianda

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.267 mesaje

Postat 23 noiembrie 2020 - 18:03

Decizia parintilor trebuie respectata. Cu siguranta stiu ei mai bine de ce au hotarat asa si nu sunt datori nimanui cu explicatii.

Probabil alta era decizia daca fratele partenerului tau era lipsit de alternative. El de ce nu vrea sa vanda un imobil? Mie mi se pare firesc asa.



#3
Letitia1

Letitia1

    Membru VIP

  • PAID
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.256 mesaje

Postat 23 noiembrie 2020 - 18:32

Eu sint de partea părinților, mai ales ca spui ca l-au ajutat tot timpul. Cine știe cum o fi vorbit cu ei de or fi refuzat categoric sa-l ajute. De altfel ce tupeu poți sa ai sa ceri unor batrini sa-și vinda și ultima agoniseala cind tu stai cu fundul pe 3 case? 



#4
danielag

danielag

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.114 mesaje

Postat 23 noiembrie 2020 - 18:47

Și eu găsesc că nu e de comentat decizia părinților. Este munca lor, ei hotărăsc cum se împarte.

 

Off topic, oarecum: este nulă o declarație la notariat, dată înainte de moartea părinților, că după moartea părinților nu vei mai avea pretenții (parțial sau total) la ce vei moșteni în acel moment.

Cod civil - Art. 956

Actele juridice asupra moştenirii nedeschise

Dacă prin lege nu se prevede altfel, sunt lovite de nulitate absolută actele juridice având ca obiect drepturi eventuale asupra unei moşteniri nedeschise încă, precum actele prin care se acceptă moştenirea sau se renunţă la aceasta, înainte de deschiderea ei, ori actele prin care se înstrăinează sau se promite înstrăinarea unor drepturi care s-ar putea dobândi la deschiderea moştenirii.



#5
CorinaDani

CorinaDani

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.603 mesaje

Postat 23 noiembrie 2020 - 19:47

Eu vad destul egoism în atitudinea și pretențiile "cumnatului" tău. Știu, un diagnostic de acest gen îți schimba radical viata și unii devin egoiști, țin socoteala la bune și rele, cine ii ajuta și cine nu, etc. .

Deși cumnatul are o situatie materiala bună și a fost ajutat de către părinți mai mult decât l-au ajutat pe partenerul tău, el totuși râvnește si la acea părticică din averea părinților, sa nu cumva sa rămână mai prejos față de frate, ca și cum ar fi o întrecere între ei și și-ar tine reciproc evidenta care, cine, ce, cum și când a primit de la părinți.

E mai ușor sa vinzi astăzi o locuință decât un teren agricol. Asa ca al tău cumnat sa pună mana sa vândă ceva pentru a-și plăti cheltuielile, sa nu mai pună presiune pe părinți, care și asa sunt afectați și supărați atât din cauza bolii lui, cât și a frecusurilor și invidiilor dintre cei doi copii, care nu se au deloc ca frații. 

 



#6
andaghe

andaghe

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.396 mesaje

Postat 24 noiembrie 2020 - 17:15

Eu, in locul tau, nu m-as mai baga in situatia lor familiala. Spun asta pentru ca m-am bagat sa sugerez sotului meu sa isi ajute sora si cumnatul, si fratele, si pana la.urma s-a dovedit ca tor noi am ramas in paguba, cei nemultumiti raman vesnic nemultumiti, iar cei care tot asteapta de la ceilalti din familie, nu vor face nimic sa se ajute singuri. Asta e experienta mea, si tot pe acelasi prinicpiu, de pace si armonie in familie am mers, oana m-am saturat :)



#7
Lorikay

Lorikay

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.237 mesaje

Postat 25 noiembrie 2020 - 10:56

Eu, in locul tau, nu m-as mai baga in situatia lor familiala. 

Asta este si sfatul meu. Eu am avut o situatie asemanatoare cu familia sotului si am ales sa nu imi spun parerea si sa stau deoparte. 




Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - Ieri, 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - Ieri, 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Alaptarea

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 11:20

  • Top 10 lucruri inutile de la prima sarcina

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 08:24

  • Prima morfologie

    MamaRadului
    - Ieri, 23:19

  • Album de sarcină

    Ana1298
    - Ieri, 21:21

  • MărÈ›iÈ™or

    Ioanachea
    - Ieri, 21:14

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -