Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 2 voturi

Primul vaccin anticovid - o zi mare pentru stiinta

vaccin

1964 raspunsuri la acest subiect

#1321
Letitia1

Letitia1

    Membru VIP

  • PAID
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.256 mesaje

Postat 11 mai 2021 - 23:35

Cred ca mai jos pot fi gasite suficiente motive care sa explice reticenta in ceea ce priveste vaccinarea copiiilor.

 

 

Cât de eficientă este vaccinarea?

 

Vaccinurile disponibile COVID-19 mRNA (...)  În prezent nu se cunoaște încă durata imunizării. Chiar dacă v-ați vaccinat, este necesar să respectați regulile AHA + A + L în continuare, protejându-vă astfel pe dumneavoastră și mediul dumneavoastră. Motivul este că imunitatea nu se instalează imediat după vaccinare și nici nu este prezentă în egală măsură la toate persoanele vaccinate. De asemenea, în prezent nu se poate spune cu certitudine dacă persoanele răspândesc virusul (SARSCoV-2) în ciuda vaccinării.

 

Robert Koch Institut:

 

https://www.rki.de/D...publicationFile

Și dacă nu ne vaccinam nu o sa aflam niciodată dacă vaccinarea e eficienta!

 

In UK, cu o 2/3 de populație vaccinată, au scăzut dramatic infectarile, internările și morții de covid. Covidul nu mai este de ceva vreme motivul numărul 1 al internărilor . Ma gindesc ca toate astea au legătura cu vaccinarea masiva a populației.



#1322
lala

lala

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 213 mesaje

Postat 12 mai 2021 - 01:03

Nu am nimic impotriva vaccinarii anti-Covid insa consider ca aceasta este o decizie  foarte personala. Din punctul meu de vedere datele existente la ora actuala nu sunt suficiente astfel incat sa spun cu mana pe inima ca vaccinarea (anti-Covid) este solutia. Cu atat mai mult atunci cand este vorba despre copii si efectele pe termen lung nu sunt cunoscuteAlegerea nu este una usoara si orice parinte va trebui sa traiasca cu ea.

 

 

Efectele vaccinarii in Anglia sunt spectaculoase nimic de zis. Ramane de vazut ce se va intampla in continuare. Daca nu gresesc Suedia a fost un exemplu la inceputul pandemiei intrucat masurile luate nu au fost unele extreme, dovendindu-se ulterior ca lucrurile nu au functionat conform asteptarilor.

 

https://www.dw.com/e...rise/a-55992637


Editat de lala, 15 mai 2021 - 02:23 .


#1323
lala

lala

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 213 mesaje

Postat 12 mai 2021 - 01:25

[soricel]


Editat de lala, 15 mai 2021 - 00:31 .


#1324
marius

marius

    Membru VIP

  • Moderators
  • 25.083 mesaje

Postat 12 mai 2021 - 06:43

Marius, ca multi dintre cei care scriu pe acest forum mi-am permis sa exprim o parere pur personala. Nu ma intereseaza sa justific sau sa explic decizia guvernelor, investitorilor, cercetatorilor, etc. 

 

Am incercat sa doar sa gandesc si sa imi explic "cu voce tare"  de ce unii parinti pot fi reticenti cu privire la vaccinarea  copiilor; departe de mine gandul de a aduce argumente contra vaccinarii in general.

 

Am considerat ca informatiile puse de tine cu bold nu sunt relevante pentru ceea ce am vrut sa punctez, respectiv vaccinarea copiilor. Linkul pe care l-am pus duce catre datele cunoscute deja de foarte multa lume.

Decizia parintilor este definitorie. De aceea sunt parinti. Am raspuns tot fara implicare personala la intrebarile ridicate (sau constatarile dupa caz). Atata timp cat vaccinul este eliminat in mai putin de 20 de zile din corp nu prea inteleg ce raspuns ar trebui sa existe la: "nu se cunosc efectele pe termen lung" .



#1325
ioana

ioana

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.043 mesaje

Postat 12 mai 2021 - 07:34

https://www.ziarulde...ea--287879.html

 

Decizia Pfizer de a recomanda utilizarea serului şi pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 16 ani vine după un amplu studiu realizat la finalul anului trecut şi începutul lui 2021. Rezultatele arată că serul este eficient 100% în a proteja de infecţie şi că stimulează producţia unui titru mare de anticorpi în rândul tinerilor.

Prof.dr. Doina Azoicăi, profesor la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi şi preşedinte al Societăţii Române de Epidemiologie, spune că această decizie reprezintă un pas important pentru a putea avea o speranţă de a ajunge la imunizarea unui procent de peste 70% din populaţie. A fost o problemă, explică cercetătorul, fiindcă s-a discutat des despre acest procent de 70%, dar majoritatea serurilor sunt recomandate persoanelor de peste 18 ani, doar Pfizer începea de la 16 ani. Iar pentru a putea să te apropii de acel procent trebuia să vaccinezi mult mai mulţi adulţi, fiindcă şi copiii erau luaţi la socoteală, chiar dacă nu puteau fi imunizaţi.

„Există o şansă de a întrerupe un important lanţ de infectare. Copiii nu fac forme grave, dar se îmbolnăvesc. Există riscul ca circulaţia virusului să fie realizată prin persoanele care nu s-au vaccinat încă şi prin infectarea copiilor. Ceea ce ne preocupă ca să ţinem sub control această pandemie este ca circulaţia virusului să fie cât mai redusă, altfel generează potenţial pentru apariţia tulpinilor mutagene“, a declarat prof.dr. Doina Azoicăi.

În testarea unui vaccin, chiar şi în condiţii de urgenţă cum a fost în cazul pandemiei COVID-19, prima populaţie pe care se realizează aceste studii o reprezintă cea adultă, explică prof.dr. Doina Azoicăi. Aceasta spune că nu trebuie să ne îngrijoreze faptul că a venit rândul copiilor să fie vaccinaţi, din moment ce şi vaccinul antigripal se foloseşte încă de la şase luni dacă există riscul complicaţiilor în caz de boală pentru bebeluşi.

Dr. Maria Daniil, medic de familie care activează în Iaşi, specializat în pediatrie, a povestit că a avut nenumărate cazuri în care boala era adusă în familie de către copii. Se declară extrem de bucuroasă că a venit rândul copiilor la vaccinare, mai ales că diagnosticarea de la distanţă, prin telefon sau online, a fost foarte complicată în cazul celor mici fiindcă simptomele diferă foarte mult faţă de adulţi.

„Au probleme gastrointestinale, nu prea fac febră, dar diaree, o stare generală proastă, lipsa poftei de mâncare etc. Am o părere foarte bună legată de această decizie. E simplu - altfel nu scăpăm. Bineînţeles că şi copiii sunt vectori de transmisie. Degeaba vaccinăm doar părinţii, dacă copilul nevaccinat poate aduce boala în casă“, a spus dr. Maria Daniil.

Profesorul universitar Luminiţa Smaranda Iancu, specialist în microbiologie şi prorector al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi, spune că, din ce studii există până în prezent, nu există niciun risc ca organismul copiilor să reacţioneze diferit la vaccin.

„Copiii fac forme severe doar excepţional, de aceea urgenţa era grupa de vârstă 18+, aceasta cred că a fost abordarea în dezvoltarea vaccinurilor“, a declarat prof.dr. Luminiţa Iancu.


Editat de ioana, 12 mai 2021 - 07:35 .


#1326
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.306 mesaje

Postat 12 mai 2021 - 08:19

Nu am nimic impotriva vaccinarii anti-Covid insa consider ca aceasta este o decizie  foarte personala. Din punctul meu de vedere datele existente la ora actuala nu sunt suficiente astfel incat sa spun cu mana pe inima ca vaccinarea (anti-Covid) este solutia. Cu atat mai mult atunci cand este vorba despre copii si efectele pe termen lung nu sunt cunoscuteAlegerea nu este una usoara si orice parinte va trebui sa traiasca cu ea.

 

 

Efectele vaccinarii in Anglia sunt spectaculoase nimic de zis. Ramane de vazut ce se va intampla in continuare. Daca nu gresesc Suedia a fost un exemplu la inceputul pandemiei intrucat masurile luate nu au fost unele extreme, dovendindu-se ulterior ca lucrurile nu au functionat conform asteptarilor.

 

https://www.dw.com/e...rise/a-55992637

Depinde ce vrei sa intelegi prin exemplu...cu siguranta a fost un exemplu de "asa nu".

 

Nici Anglia nu a apelat la masuri inca d ela inceput, insa ei au schimbat cursul cind si-au dat seama ca drumul ce l-au ales a fost gresit, acum cu un lockdown de vreo 6 luni(s-ar putea sa fie mai mic dar nu are importanta,destul d elung oricum) si cu o populatie vaccinata, e pe drumul cel bun.
 



#1327
anja

anja

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.397 mesaje

Postat 12 mai 2021 - 08:54

 Daca nu gresesc Suedia a fost un exemplu la inceputul pandemiei intrucat masurile luate nu au fost unele extreme, dovendindu-se ulterior ca lucrurile nu au functionat conform asteptarilor.

 

https://www.dw.com/e...rise/a-55992637

Daca va intereseaza informatii corecte despre Suedia este mai bine sa puneti linkuri oficiale:

https://www.folkhals...ad-of-covid-19/

 

In Suedia nu exista "tougher restrictions".   S-au luat masuri preventive dar viata a fost cat se poate de obisnuita. Singurele restrictii au fost pt batranii din casele de batrani precum si evenimentele publice cu numar mare de persoane.

In rest, restaurantele au fost deschise tot timpul, oamenii au circulat liber, se poate calatori in Suedia si in afara Suediei. Salile de sport deschise. Saloane de coafura deschise, etc...
 



#1328
lala

lala

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 213 mesaje

Postat 12 mai 2021 - 09:34

1. ARN-ul mesager (mRNA) conținut în vaccin se descompune în corp după câteva zile. Astfel nu se mai produce nici proteina virală (proteina Spike).

 

2. Medicina este un domeniu in care cercetarea se face continuu Situatii neprevazute pot aparea oricand.

 

3. Copiii necesită adaptarea dozelor de vaccin in functie de varsta. Pentru cei cu varste cuprinse intre 6 luni si 11 ani vaccinul va fi disponibil la inceputul anului 2022cu conditia ca rezultatele testelor clinice sa fie pozitive. 

 

Cei interesati pot gasi mai multe pareri avizate in linkurle de mai jos.

 

https://www.deutschl...ticle_id=495701

 

https://www.viata-me...in-curand-20113


Editat de lala, 15 mai 2021 - 02:27 .


#1329
marius

marius

    Membru VIP

  • Moderators
  • 25.083 mesaje

Postat 12 mai 2021 - 09:41

 

1. ARN-ul mesager (mRNA) conținut în vaccin se descompune în corp după câteva zile. Astfel nu se mai produce nici proteina virală (proteina Spike).

Motiv pentru care teama de efecte pe termen lung este oarecum nejustificata 



#1330
lala

lala

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 213 mesaje

Postat 12 mai 2021 - 09:59

Reticenta/teama vor exista atata vreme cat nimeni nu isi asuma raspunderea pentru posibilele complicatii aparute in urma vaccinarii.

 

La fel de adevarat este faptul ca va fi foarte greu sa dovedeasca cineva legatura dintre vaccin si problemele aparute dupa vaccinare 


Editat de lala, 15 mai 2021 - 02:27 .




Etichetat si cu vaccin

Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - Ieri, 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - Ieri, 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Alaptarea

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 11:20

  • Top 10 lucruri inutile de la prima sarcina

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 08:24

  • Prima morfologie

    MamaRadului
    - Ieri, 23:19

  • Album de sarcină

    Ana1298
    - Ieri, 21:21

  • MărÈ›iÈ™or

    Ioanachea
    - Ieri, 21:14

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -