Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

BOR noua publicatie de scandal


10 raspunsuri la acest subiect

#1
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 30 octombrie 2020 - 11:05

„Nu vă împotriviţi celui ce este rău, ci, dacă cineva îţi dă o palmă peste obrazul drept, întoarce-i-l şi pe celălalt

„Nu spune: «Cum mi-a făcut el, aşa-i voi face şi eu. Îi voi răsplăti fiecăruia după faptele lui»“ Un continuator al lui Isus va întoarce şi celălalt obraz în sensul că nu se va lăsa atras într-o ‘ceartă’.

 

Cu alte cuvinte nu trebuie sa ne lasam provocati si  sa ne razbunam.

 

Razboiul dus  BOR in ultimul timp ma lasa fara  cuvinte si stau si ma intreb cum ajunge o biserica sa afuriseasca un om, un ziarist doar pentru ca si-a spus parerea, incalcandu-i astfel libertatea de exprimare.

 

Tu, patriarh Daniel, tu BOR, nu ai ce cauta intr-un scandal mediatic!

 

 

====

Totul a inceput asa:

Cu predica Patriarhlui Daniel de sf. Dumitru, suparat fiind ca pelerinajul s-a facut numai pentru cetatenii  din Bucuresti::

"În toamna anului 1989, cu prilejul hramului Sfântului Dimitrie cel Nou, în 27 octombire, autoritățile comuniste au interzis închinarea la sfintele moaște ale Sfântului Cuvios Dimitrie...

”Această umilire a Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou a fost răsplătită în sensul că peste câteva luni regimul comunist a căzut....

Prin aceasta vedem că Dumnnezeu nu se lasă batjocorit”

 

Bineinteles ca lumea, ziaristii au perceput amenintarile, s-au intrebat de ce un preacuvios recurge la astfel de retorici, de  ce ne ammeninta ca vom fi pedepsiti de Dumnezeu, de unde atata suparare?

 

Printre cei care s-au exprimat liber la adresa patriarhului a fost si Cristian Tudor Popescu:

 

“ÎPS Daniel, căpetenia BOR, arată că ortodoxia românească a rămas la nivelul de acum câteva mii de ani al cultului egiptean. Ba, de fapt, și mai jos, căci preoții din Teba măcar știau destulă astronomie ca să calculeze timpul eclipselor”.

 

“Pentru a prosti oamenii, șarlatanul Daniel n-are nevoie de matematică, nici de logică – o dă direct, ca o strigătură pentru vitele ce le păstorește: ascultați ce vă spun, fiindcă a interzis pelerinajul la moaștele Sf. Dimitrie în octombrie 1989, comunismul a căzut peste câteva luni. Post hoc, ergo propter hoc – după, deci, din cauza”, a continuat CTP.

 

“Carevasăzică, așa o să pățească acum și guvernul la alegerile din decembrie. «Dumnezeu nu se lasă batjocorit!», a mai cuvântat pescarul de oameni cu prostovolul”, mai scrie jurnalistul.

 

“Dumnezeu, nu, dar sufletele celor uciși pentru că nu s-au supus bestiilor comuniste, pot fi batjocorite, ÎnaltPreaFericite? Trupurile victimelor regimului diavolesc al lui Ceaușescu și Dej, culminând cu cei care s-au lăsat omorâți pentru libertate la Timișoara și în toată țara, nu fac nici cât negrul de sub unghia de la piciorul Sf. Dimitrie, băi, prietene al omului?”, mai notează gazetarul.

 

A urmat, apoi comunicatul BOR:

""Credinta in Adevar (nearticulat), credinta in Hristos marturisit de Biserica vie, reala, neidealizata, dar nici stramb imaginata de simplii gazetari esuati in vedetism, aceasta credinta ne va darui claritatea si frumusetea morala ce ne vor salva si ne vor inalta dincolo de ‘balciul desertaciunilor’ in care diavolul cu chip de om cumsecade, cap limpede, omniscient si neobosit justitiar ne invita permanent sa traim."

 

Iata-l deci pe CTP transformat in diavol de biserica.

 

Mie mi se pare destul de grav ce face BOR, in sensul ca se coboara moral intr-un asemenea  scandal de 2 lei.

 

Si bineinteles ca au aparut si dusmanii CTP-ului, alde Pandele a lui Firea, si altii care abia asteaptau sa-i dea la cap.

 

CTP e slobod la gura. Si? Il asculti, te distrezi si mergi mai departe.

 

 

PS: deodata  am impresia ca traiesc intr-un fanatism islamic, in care aratam cu degetul pe unu de ne-a suparat, il catalogam diavol si asteptam ca cineva sa indeplineasca misiunea de taiere a  capului.
 



#2
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 30 octombrie 2020 - 12:04

si se conntinua:

„Am luat cheia, m-am incuiat intr-o camera, sa nu intre Gabi peste mine, ca ii e frica de cum am sa reactionez. Cine ii da dreptul acestui personaj sa imparta lumea in buni si rai, in alb si greu, sa jigneasca? Ar fi bine sa-l scoateti de pe ecran, uitati ce figura are. Biserica Ortodoxa ne invata ceva antidemocratic?

Cum isi permite sa-i jigneasca pe oamenii orasului in care sunt primar de 20 de ani. Dar chiar nimeni nu ia atitudine, nu mai sunt barbati in Romania?”, a declarat Pandele la Romania TV.

Adica sa ii faca ce mai exact? Sa-i taie gatul ala care e mai barbat?

 

„Suntem o tara ortodoxa. Cum sa incepi sa discuti ce a facut sau a spus parintele spiritual al unei natii? Cand s-a mai intamplat asa ceva de la Ceausescu incoace? Niciodata”, a declarat Ciolacu la Romania TV.

De ce nu ai  discuta?

Eu nu il consider pe  Daniel   parintele spiritual al  natiei. A fost ales de un sobor, daca era dupa mine altii ar fi fost mai merituosi.  Deci cineva ni  l-a impus.

Si chiar daca ar fi, el e fara greseala? Nu avem voie sa il criticam? E doar un om  supus greselii.

 

Ce bine ca nu ma mai uit la tv.



#3
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.452 mesaje

Postat 30 octombrie 2020 - 12:14

 

 

PS: deodata  am impresia ca traiesc intr-un fanatism islamic, in care aratam cu degetul pe unu de ne-a suparat, il catalogam diavol si asteptam ca cineva sa indeplineasca misiunea de taiere a  capului.
 

 

fanatism... de orice culoare si apartinand oricarei religii. ca niciunul nu e bun 



#4
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 30 octombrie 2020 - 12:47

fanatism... de orice culoare si apartinand oricarei religii. ca niciunul nu e bun 

Ma gandeam si la Charlie Hebdo, la ultimele  evenimmente din Franta si la tweeterul malaiezianului  si  eu asa am simtit: ca parca traiesc intr-un fanatism islamic. Si parca nu ar fi nimic de comentat [flo2]

 

Ca fanatismul religios e imbracat de orice religie, credinta, foarte adevarat si cred ca toti suntem de acord cu  asta.



#5
valentinag

valentinag

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.322 mesaje

Postat 30 octombrie 2020 - 13:30

Si din pacate, acest fanatism religios este din ce in ce mai pregnant si mai activ in vietile noastre. Nu ai voie sa zici ceva, gata, esti impotriva lui Dumnezeu. Nu, nu sunt impotriva lui Dumnezeu, sunt impotriva multinationalei numita biserica, care, in loc sa-si vada de menirea ei, nu stie cum sa faca sa adune averi, bogatii si sa influenteze oamenii dupa interesul lor.

Si sunt extrem de scirbita de statul roman, caruia ii este frica pur si simplu de biserica, de slujbasii ei, de aia carora le plateste salarii grase, de alora carora nu le ia niciun ban impozit, ca na, te afuriseste popa la slujba, nu mai pupi tu voturi.

Oribil!



#6
glimmer

glimmer

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.176 mesaje

Postat 30 octombrie 2020 - 13:38

Eu văd în mesajul absolut deplasat al feței bisericești mai mult decât o „afurisenie”. Mie mi se pare că transmite un mesaj electoral. Respectiv că acest guvern/ partid trebuie să cadă pentru că l-a batjocorit pe Dumnezeu.
Pe Dumnezeu îl batjocoresc de fapt deopotrivă politicienii, oamenii bisericii și „credincioșii” care se folosesc de numele Lui pentru a îndrepta voturile într-o anume direcție.

 



#7
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 30 octombrie 2020 - 13:40

 Am vazut ce de reactii au starnit cei de la USR care la  investitura primarilor si consilierilor au  votat doar cu mana  pe constitutie.

Bravo lor!

 

Una dintre prietenele mele, care de  ani de zile nu mai voteaza, credincioasa, care merge la biserica duminica dupa ce l-a auzit pe patriarh a fost atat de revoltata incat s-a hotarat sa mearga la vot, sa voteze USR. Sau orice partid care  da semne ca si-ar departa politica de  biserica si sa nu-i mai permita sa se amestece in treburile guvernului.

 

Fara sa vrea, toata cearta asta in care s-a bagat BOR-ul poate sa ia  si alte intorsaturi.



#8
redactor

redactor

    Membru VIP

  • Administrators
  • 14.052 mesaje

Postat 30 octombrie 2020 - 14:18

Mie mi se pare ca BOR are acum un purtator de cuvant - care ar trebui sa le faca PR pozitiv - foarte suparat pe lume.

Un tip dubios si isteric

 

Nu face un serviciu bisericii ci impinge biserica catre Evul Mediu.



#9
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 30 octombrie 2020 - 14:50

Mie mi se pare ca BOR are acum un purtator de cuvant - care ar trebui sa le faca PR pozitiv - foarte suparat pe lume.

Un tip dubios si isteric

 

Nu face un serviciu bisericii ci impinge biserica catre Evul Mediu.

 

Asta nu-i nimic!

Acest Banescu, se crede foarte pretios si  absolut  in toate declaratiile lui foloseste cuvinte rare, o expunere academica a frazelor, omul de  rand oricum nu intelege nimic.

Atat de superior vrea sa arate ca este si  nu se poate cobori verbal la nivel mediu.

Ca la nivel de continut a coborat deja foarte jos.

 

Gen: „Aroganța, autarhismul decizional și solipsismul moral nu au onorat și nu vor onora niciodată pe nimeni"

Si da s-ar putea sa ai dreptate ca el taraie biserica in scandalul asta.

 



#10
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 30 octombrie 2020 - 18:53

Val de invective la adresa jurnalistului Cristian Tudor Popescu din partea vicarului Episcopiei Salajului, preotul Ionut Pop. Preotul spune despre jurnalist ca este „smintit” si „degenerat”: „Observam in ultima vreme o virulenta a indracitilor care ataca Biserica, ierarhia si preotimea, care ne face sa credem ca iadul si-a trimis mesagerii pe pamant ca sa spurce si ce-a mai ramas sfant si neintinat in poporul acesta: credinta si sufletul romanilor”.

 

Mai mult, preotul solicita ca toti cei care mai indraznesc sa-i critice pe preoti sa fie pedepsiti de autoritatile statului. „Reactiile acestor fiinte degenerate care se manifesta tot mai vizibil intr-o societate decadenta ar trebui amendate si dezavuate atat de opinia publica, dar si de organismele Statului care ar trebui sa se autosesizeze si sa sanctioneze penal aceste insulte si calomnii la adresa fetelor bisericesti ce vin ca niste dejectii pe canalele media dinspre cele mai decazute fiinte din punct de vedere moral care vehiculeaza vitriolant spatiul public”, a scris preotul pe pagina sa de Facebook.

 

[:-)))] [:-)))]
 




Panic Questions

  • miha444
    - mar 22 2024 16:22

  • Progesteron in sarcina

    Flor_i
    - mar 18 2024 13:02

  • Cat mănâncă bebe la 2 luni

    mada204
    - mar 08 2024 16:24

  • PoÈ›i naÈ™te mai devreme de termen?

    Ezraa
    - mar 08 2024 06:39

  • Dermatita atopica

    MGeorgi30
    - mar 02 2024 13:10

Last Blogs

  • Morfologie trimestru 1

    Mica13
    - Astăzi, 20:46

  • 6 luni

    EusebiaRalu
    - Astăzi, 19:29

  • Vitamine preconceptie si in sarcina

    Deutzuk
    - Astăzi, 14:03

  • Pregătindu-ne pentru sosirea micuÈ›ului

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 13:30

  • Morfologie 2

    Erika91
    - Astăzi, 12:04

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -