Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 2 voturi

Au bonheur des pingouins (sans la covid)


1086 raspunsuri la acest subiect

#151
Ella73

Ella73

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.293 mesaje

Postat 14 iulie 2020 - 16:44

Servus pinguini 

 

Si eu sunt genul care se descurca, bat inclusiv cuie, folosesc bormasina, tund iarba, zugravesc, montez mobila  [:D] stateam pe langa tata cand eram mica si asa am invatat multe...eu schimbam sigurantele cand se ardeau [ph34r] acum stiu sa montez si o lustra, am vazut cum face Marco  [:D]

 

Azi am decis spontan sa fac curat, asa ca am dat cu aspiratorul in toata casa, am spalat in bai, in bucatarie...nu puteam pleca linistita fara sa fie curat in casa  [:D]

 

Ieri m-am uitat de traseu pt la anul, asa ca am si rezervat hoteluri/pensiuni, am facut programul si l-am trimis mai departe  [:D] vorba aia : nu lasa pe maine ce poti face azi..stiu ca mai e mult pana in aprilie, dar imi place sa organizez totul din timp...o sa mergem cu cei 2 elvetieni la Peles, Bucuresti, Delta, Chisinau (ei de acolo zboara spre casa)...si cand revenim din Chisinau, ne oprim si la Viscri (le-am scris celor cu pensiunea, arata ft fain), Timisoara si Viena. 

La anul pica Pastele o data cu cel de-aici, asa ca vom petrece cu ai mei, plecam vineri de-aici.

 

La noi e cald si soare, din cand in cand apar insa nori. Marco tb sa tunda iarba, nu l-am lasat pana la 5, desi aici numai intre 10pm si 6am nu ai voie sa faci galagie...s-a intamplat sa avem musafiri sambata si vecinul de langa sa tunda iarba  [zirea] mi se pare lipsa de respect, mai ales ca ne vazuse...daca ei sunt asa, eu nu vreau sa fiu ca ei...plus alta vecina care spala rufe la 1-2 dimineata, desi scrie clar in contract ca nu ai voie sa speli dupa 10pm.

 

Marcia e fericita ca mai are un an de scoala si dupa pleaca in aventura vietii  [:)] sincer e curajoasa...daca insa avea o mama cum e mama, nu pupa ea plecarea asta  [ph34r]

 

Chef de munca nu mai am, dar e liniste la job, din cauza vacantei  [pk] de-aia imi iau liber si vineri, desi voi citi mesajele..dar prefer sa stau fara stres, sa-mi fac treburile in liniste. 

 

O seara faina sa aveti. 


Editat de Ella73, 14 iulie 2020 - 16:45 .


#152
mihaela_s

mihaela_s

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 28.840 mesaje

Postat 14 iulie 2020 - 19:13

Glimmer, of ce poveste trista...

 

Viviana, așa eram și eu cu cărțile in biblioteca alor mei. Știam titluri și autori. Știam unde e fiecare carte. 
Eu însă nu pot citi orice. Tata era exact opus, el citea orice, nu conta. Era o enciclopedie. Cam așa e și Ovi, și el citește (acum asculta, l-a prins și pe el microbul cu cărțile audio) orice. 

Pe mine trebuie sa ma prindă întâi titlul, coperta (da, și cărțile audio au coperți :)) și apoi povestea in sine. 
Apoi dacă autorul mi-a plăcut, citesc mai multe cărți de lui. Așa am citit Linda Olsson, Fredrik Backman si Kate Morton. Acum sunt la Kazuo Ishiguro :). 
 

Ma așteaptă trei zile de dupamasa, la munca. Tot e bine, dorm pana mai târziu :). 
 



#153
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.452 mesaje

Postat 14 iulie 2020 - 19:22

La anul pica Pastele o data cu cel de-aici, asa ca vom petrece cu ai mei, plecam vineri de-aici.  

 

in 2021 Pastele Catolic este in 4 aprilie si cel ortodox 2 mai. 



#154
glimmer

glimmer

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.176 mesaje

Postat 14 iulie 2020 - 21:37

atitudinile de genul asta (am mai citit de pacienti cu hipotensiune, sau cu dializa, la fel ignorati pana au decedat) m-au ingrozit. credeam ca stiu sistemul nostru medical, cu bune si cu rele, dar nu m-am asteptat la asa ceva...

Din păcate nu sunt doar cazuri izolate, însă pe mine nu mă surprinde, am auzit sau am venit în contact cu ceva povești de groază din sistemul nostru chiar și de pe vremurile fără pandemie.

 

Vă mulțumesc pentru gândurile bune, nu vreau să aduc o notă tristă sau pesimistă, deși asta am simțit azi. Poate pentru că nici nu e singurul caz de victimă colaterală pe care ajung să îl cunosc. Și în general am auzit destule întâmplări îngrozitoare în două luni cât poate nu am auzit, adunate, în viața mea până acum.



#155
Fleurdelise

Fleurdelise

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.927 mesaje

Postat 14 iulie 2020 - 22:01

in 2021 Pastele Catolic este in 4 aprilie si cel ortodox 2 mai.

Wow ce diferență mare! :(



#156
Fleurdelise

Fleurdelise

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.927 mesaje

Postat 14 iulie 2020 - 22:16

Azi am pus la punct mașina pentru vacanță, am dus- o la verificat la garaj, apoi am aspirat- o bine în interior. Am făcut curat în portbagaj unde țineam o grămadă de chestii ce pot sta în locker. Acum e curat în spațios, putem dormi în mașină...dacă n- am avea hotelurile rezervate.

Mai am de spălat covoarele de plastic și textile și de mers cu ea la spălat pe dinafară și gata! M- a ajutat și băiatul.

 

Mulțumesc celor ce mi- au apreciat micile satisfacții că mă descurc singură cu una- alta. E greu și câteodată mă simt copleșită dar simt o mare mulțumire când reușesc ceva ce nu am mai făcut înainte.

La taxe nici măcar nu mă ajuta ex- ul cu altceva decât ducea actele și banii ( mei) la contabilă.

Problema e că îmi pierdusem încrederea în mine când cel de lângă mine îmi scotea ochii că numai el face una- alta, că eu nu mă pricep și s- ar alege praful de mine, singură. Dar mă tratez cu fiecare mică reușită, îmi revine încrederea. Nu sunt tehnică și nici abilă la bricolaj reparații etc. dar de nevoie mă descurc onorabil. Este foarre adevărat că nevoia te învață. O altă problemă e că nu prea aee cine să ma ajute, chuar contracost am căutat dar nu am găsit.

Cei care lucrează aici la întreținerea blocului, sunt câțiva băieți, nu au voie prin contract să facă lucrări la locatari, de exemplu. Ceva legat de asigurări cică. Așa că vreau nu vreau trebuie să mă descurc!



#157
antmil

antmil

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.491 mesaje

Postat 14 iulie 2020 - 22:29

Am ratat o multime pe aici...

 

Felicitari studentilor de liceu, Laura - bravo lor ca au intrat unde au vrut...felicitari si parintilor!!!

 

La multi ani Juliei! Trece timpul!!! Mi-e dor de 5 anisori!

 

Monicabo, la multi ani pentru copila!!!

 

Laura78nico - condoleante pentru bunicul tau. 

 

Miha, bine ca nu e COVID...mare usurare! 

 

Viviana, sanatate surorii tale...sa se recupereze cit mai repede. Greu cu asa fractura. 

 

Glimmer - tare trist...sa mori cu zile in spital e culmea delasarii si nepasarii. 

 

Fleur, bravo pentru taxe (eu am facut taxele in familie ani de zile pina a avut sotul business...acolo mi-am prins urechile rau de tot), pentru aer conditionat, pentru toate! Si eu sint tare independenta chiar daca am ajutor. Mi-a placut intotdeauna sa stiu sa ma descurc, sa fiu capabila...niciodata nu se stie ce iti rezerva viitorul si sint de opinia ca un minim de cunostinte e bine de avut in "bagaj". Eu ma arunc la multe treburi "nefeminine" ... chiar daca nu sint nevoita sa le fac. 



#158
silvi8

silvi8

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.360 mesaje

Postat 15 iulie 2020 - 08:50

Buna ziua!

 

LauraNico, condoleante!  [flo2]

 

Glimmer, ce poveste trista! si mai trist e ca nu e singura poveste de genul asta. condoleante prietenei!

 

aseara am iesit cu mica cu bicicleta. nu prea se descurca...trage brusc stanga-dreapta si se dezechilibreaza, nu se uita in fata ci doar la pedale...ne-au ciuruit si tantarii.

sper sa mearga mai bine azi, maine...

domnul sot se chinuie de 2 zile sa de-a o gaura in zidul de la baie ca sa monteze aerul conditionat. e mult fier si merge tare greu iar eu m-am saturat de praf si zgomot. sper ca deseara sa reuseasca...ideea e ca vine pe la 6 si la 8 nu mai poate sa faca galagie...



#159
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 15 iulie 2020 - 09:31

Silvi, incet, incet o ssa se obisnuiasca.

 

Ieri, pe traseul meu au fost o gramada de copilasi exact cum o descrii tu pe mica. [:)]

 

Un baietel a intraat in mine, eu stand pe loc.

Am mers fooooarte incet in zona aia.

 

Cel mai tare mi-a placcut o familie, tatal in fata, la mijloc fetita de vreo 3-4 ani pe triicicleta, ultima mama care avea jobul cel mai greu.

 

Aseara m-am intors mai tarziu, pe la  10. undeva in fata mea  era o biccicleta mare, langa ea era una mica, mica. I se vedeau doar luminile. Niste lumminite, aproape de nivelul solului care  se miscau.



#160
Ella73

Ella73

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.293 mesaje

Postat 15 iulie 2020 - 09:40

Servus pinguini

 

Mie mi-a aparut Pastele ortodox la anul pe 4 aprilie  [:-)))] oricum nu conteaza, mergem sa-i vedem pe ai mei...important e cand pica aici, asa salvam 2 zile de vacanta...si sarbatorim cu ei Pastele protestant  [:)]

 

Ma uit la stiri, in USA 62mii de infectii noi  [zirea]

 

La noi (plus Liechtenstein) sunt 70 de cazuri noi, decedati 1688 (multe saptamani au fost 1686), per total 33mii infectati, din care 4100 spitalizati, nr de teste 691mii, in izolare : 724 persoane, in carantina : 3300 persoane.

 

Azi vreau sa ma epilez, pe seara mergem toti 3 la restaurantul indian.

Maine dau o fuga pana la birou, pe seara la manichiura.

Vineri alerg cu nepotul si fratelo  [:D]

Am program incarcat si saptamana asta.

 

Am intrat pe FB intr-un grup al romanilor de aici...pfuu, grea limba romana  [zirea] si intrebarile cateodata sunt asa de te-apuca plansul...m-am distrat putin aseara, e prima oara cand citesc...am si raspuns multor intrebari...daca pot ajuta, de ce nu...prietenii nostri romani imi spun ca sunt wikipedia (privind viata in Elvetia)  [:D]

 

La noi azi sunt nori si este racoare. Mai bine asa decat ft cald. 

 

O zi faina sa aveti. 




Panic Questions

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

  • inchidere cont

    Anamaria Pandele
    - apr 02 2024 19:23

  • Anamaria Pandele
    - apr 02 2024 18:13

  • demetererika554@gmail.com
    - mar 30 2024 22:38

Last Blogs

  • Cum a fost testul de toleranță la glucoză?

    Ddeenniissaaa
    - Astăzi, 00:45

  • Pregatiri

    Julix94
    - Ieri, 22:25

  • Burtica rotunda

    Roxana3001
    - Ieri, 18:47

  • Ecooo

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 17:38

  • Trimestrul 2 de sarcină

    BiancaDragnea
    - Ieri, 07:41

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -