Aseara hamburg maison : carne tocata, cascaval, rosii portocalii, sosuri. F buni. N am avut suficienti.
Duminica am avut doua tavi de cartofi ci feta si brocoli la cuptor, sos bolonez, salata, o tava de clafoutis.La fel, nu a ramas nimic.
Postat 13 iulie 2021 - 09:33
Aseara hamburg maison : carne tocata, cascaval, rosii portocalii, sosuri. F buni. N am avut suficienti.
Duminica am avut doua tavi de cartofi ci feta si brocoli la cuptor, sos bolonez, salata, o tava de clafoutis.La fel, nu a ramas nimic.
Postat 13 iulie 2021 - 09:56
Eu aseara am tras niste ciuperci la tigaie cu ulei de masline, usturoi, patrunjel verde si piept de pui cu broccolli. Astea vor fi pe diseara. Plus am 2 pastile de vita pt hamburger, care se vor manca asa, cu ciuperci si atat :-)
Postat 13 iulie 2021 - 15:13
aseara am facut mazare cu pui si cartofi.
astazi o sa fac un pilaf cu pui. am fiert carnea de aseara la presiune (pasare de tara) si cand ajung pun orezul in supa de pui si in 15 minute e gata
in weekend am facut salam de biscuiti cu rahat de la Lidl, de la raftul cu specialitati grecesti, cu migdale, mastic etc si nu le place. nimeni nu mananca, nici fetele, nici dl. sot...ma sacrific eu.
Postat 13 iulie 2021 - 20:17
Ca de obicei gătesc mult .
ciorba de pui cu borș și leuștean și mărar
jambalaya
spanac cu ou
pulpa de curcan și cârnați și piure de cartofi
Lapte cu griș
supa de linte rosie cu sos de rosii si cimbru
vroiam sa scriu despre doua salate, pe care le ador.
rucola, roșii cerry și semințe de pin cu ulei și eventual balsamica ( uneori mai arunc și niște parmezan ras
alta e asa
năut de la conserva 400
rosii in Ulei
branza feta
ulei.
Postat 13 iulie 2021 - 22:48
Eu am boala pe facut inghetata Ciocolata alba si ciocolata neagra plus stafide, nuci si zmeura de munte adusa azi proaspata si inmiresmata - si la reciclare niste napolitane foarte fragede cu cacao --- care - mi stateau pe cap asa ca am facut mai degraba un tort de inghetata cu de toate.
Postat 19 iulie 2021 - 08:38
Sambata: pui cu broccolli/mozzarella/parmezan; am facut o ciorba de legume, inclusiv gulie si conopida, sa mai schimb modelul :-) plus o varza scazuta cu pulpa de porc.
Duminica: somon/pastrav/cateva snitele, legume la tigaie, salata de cruditati, iar pe post de desert am avut lebenita, pepene galben, cirese si nectarine.
Editat de szivarvany, 19 iulie 2021 - 11:26 .
Postat 20 iulie 2021 - 13:40
Este sufocant la serviciu, cu tot ac-ul, acasa nu am ac in bucatarie, asa ca cheful meu de gatit este spre 0. Ieri, m-a sunat copilul sa-i fac pizza, ce vorbesti frantz, nici daca murim de foame. Am comandat la Hut, au una cu feta si pepperoni buna rau si gata.
Azi nu mai scap, vrea paste. Si daca tot ma sacrific, o sa mai fac si niste snitele de pui.
Postat 20 iulie 2021 - 15:32
Noi continuăm răsfățul culinar în țară. Pe prim plan sunt legumele bio din grădina lui taică-miu, și brânzeturile.
Am făcut păstăi cu usturoi, ciulama de opintici (ghebe), chiftele de dovlecel, salată de vinete, salată de ardei copți.
Taică-miu a făcut grătar de păstrav, pulpă de porc și mici și friptură la cuptor, miel și ceafă de porc, marinate în bere, foarte fragedă. Dar nu ne dăm în vânt după carne.
Deserturi simple cu fructe din grădină: tartă cu caise, clătite cu dulceață de vișine, cu gem de caise și cu magiun de prune cu nuci.
Editat de Fleurdelise, 20 iulie 2021 - 15:34 .
Postat 25 iulie 2021 - 11:53
Fleur, sa va fie de bine rasfatul culinar, sa profitati cit mai mult de tot ce va ofera piata romaneasca!!!
Eu tot "sinistrata"(sa-mi tineti pumnii ca miine vin iar sa masoara umezeala din pereti, macar am facut un pas inainte ca am ales parchetul in sufragerie), as aca tot gatit putin, ieri am cumparat niste pastai galbene, asa ca astazi o s afac si eu pastai inabusite cu usturoi, am niste gyros8d epui) cumparat de ieri,vom avea si astazi, insa vreau s afac pastaile, miine am sa fac niste cotlete d eporc , merg bine cu pastai!!!
Mai departe ...fara plan. nici nu are rost sa-mi fac vreunul in conditiile actuale!!!