In weekend am facut sarmale, ciorba de porc, chiftele cu piure si salata de sfecla rosie, clatite. Azi vreau sa fac supa de rosii cu galuste si piure de spanac.
Ce gatim astazi?Cap.104
#481
Postat 22 februarie 2021 - 09:32
#482
Postat 22 februarie 2021 - 11:46
Mcoca, am vrut sa dau un like si n-am pus degetul unde trebuie. Scuze.
#483
Postat 23 februarie 2021 - 18:21
Nu merge sa citez,
eu m am mai invitat in trecut la valentina la masa , meniu pe gustul meu
La subiect : supa crema de cartofi, tarta sarata cu pui si mazare. Ai mei vor maine lasagne.
#484
Postat 24 februarie 2021 - 06:43
Azi tocănița cu ciotoiase și ciuperci, maine salata orientala
am făcut și eu sarmale in we dar nu prea m au încântat... nu ma omor după ele .
Ce bine arată sushi! yummy, yummy...
poate fac maine- surpriza soțului. Știam ca se face doar cu orez lipicios.
#485
Postat 24 februarie 2021 - 06:48
Eu la sushi rice pun:
2 cup orez, 3 cup apa,
1/4 cup oțet de orez sau Mirin
1/4 cup zahăr ( un pic mai puțin)
sare
nu se folosește jasmin ori basmanti rice
Editat de michelle-usa, 24 februarie 2021 - 07:00 .
#486
Postat 24 februarie 2021 - 11:08
Si eu stiu din teorie ca la sushi se foloseste orez special, doar ca mie nu-mi place asa ca nu mi-am batut niciodata capul sa fac.Mai gustam cind mergeam la chinezi...insa cum spuneam, nu ma da pe spate.
Astazi fac ules, cartofi rasi cu cirnati la cuptor si piure de mere.
Ieri am avut ziua de 500 de calorii, m-am descurcat foarte bine cu o conserva de ton si o punga de salata de 150 g, le-am impartit in doua, asa ca am avut ce minca si la prinz si seara.
#487
Postat 24 februarie 2021 - 12:07
Judoka, te astept!
Azi urzici cu mamaliga. maine as face si eu lasagna.
#488
Postat 24 februarie 2021 - 12:41
Eu la sushi rice pun:
2 cup orez, 3 cup apa,
1/4 cup oțet de orez sau Mirin
1/4 cup zahăr ( un pic mai puțin)
sare
nu se folosește jasmin ori basmanti rice
Ff mult zahar pui Michelle. eu la 70ml de otet de orez am pus 2 linguri de zahar (asa era reteta) si a iesit f bun.
am vazut o retea cu raport din asta de 1:1 dar nu e pt mine.
Eu o sa fac cu basmati data viitoare. e mult mai sanatos. Daca il fierbi mult devine si el lipicios. apoi daca il mai si lasi de pe o zi pe alta e perfect :).
#489
Postat 24 februarie 2021 - 16:35
Ff mult zahar pui Michelle. eu la 70ml de otet de orez am pus 2 linguri de zahar (asa era reteta) si a iesit f bun. am vazut o retea cu raport din asta de 1:1 dar nu e pt mine. Eu o sa fac cu basmati data viitoare. e mult mai sanatos. Daca il fierbi mult devine si el lipicios. apoi daca il mai si lasi de pe o zi pe alta e perfect :).
pun mai puțin zahăr de cat in rețeta normala , nu imi place sa îl simt prea dulce...
sunt curioasa cum iese cu basmati, poate faci o poza
#490
Postat 25 februarie 2021 - 02:19
Am făcut duminică o oală de sarmale la slowcooker. Au ieșit delicioase, foile de viță au fost fragede, carnea 50:50 porc și vită, asezonatä cu cimbru și dafin, iar sosul a fost sos de spaghetti că nu am avut pastă de tomate.
Sushi nu îmi place. Îi mai cumpăr lui fiu-miu, care apreciază.