Dana sa imi spui si mie cum faci gyros. E un fel de shaorma?
Ce gatim astazi?Cap.104
#1101
Postat 04 noiembrie 2021 - 18:00
#1102
Postat 05 noiembrie 2021 - 10:27
Aseara am facut o tava de pulpe de pui la cuptor si o tava de palarii de ciupeci umplute si 4 ardei umpluti cu carne. Asa ca pot sta linistita azi de Bonfire Night :))
#1103
Postat 07 noiembrie 2021 - 12:25
Dana sa imi spui si mie cum faci gyros. E un fel de shaorma?
Eu cumpar gata preparat, de la macelarie.Doar il pun in tigaie si-l prajesc , noi am servit cu paste(spirale) cu tzatziki , iar eu imi pun si ketchup!!!
Am avut intr-o perioada condimente speciale pentru gyros, cumparate de la un tirg, insa nu mai am, nu am mai avut ocazia sa reinnoiesc stocul.
#1104
Postat 07 noiembrie 2021 - 12:28
Astazi fac ules, am mai scris si cred ca fac si prajitura cu mere, reteta aia pusa de ab... acum ceva pagini in urma.
Miine , cochetez cu ideea de a face si eu o varza cu carne si poate refac salatat de paste de orez cu carne tocata, ca mi-a placut foarte mult cum mi-a iesit ultima oara.Sa nu uit sa caut insa "sos de peste" ca nu mai am.
#1105
Postat 07 noiembrie 2021 - 14:03
Was ist ules?
#1106
Postat 07 noiembrie 2021 - 14:13
#1107
Postat 08 noiembrie 2021 - 09:53
Si iar e luni :-)
Sambata am facut spaghete cu sos de rosii si salata de vinete. Seara am terminat mazare scazuta cu carne de porc.
Duminica dis-de-dimineata am facut gulas cu costite afumate si fasole si o cratita mica de supa de pui.
La pranz am avut pastravi la cuptor, cascaval pane si chiftele semi-preparate cu cascaval, pe langa o salata de cartofi+ou+maioneza cu smantana, porumb si masline.
Dulcele a fost cumparat:napolitane cu crema caramel.
#1108
Postat 08 noiembrie 2021 - 10:22
Aoleo, cat de misto e reteta.
Bestiala!
Intrebari:
1. sosul acela galben a zis ca e apfelmus? sos de mere?
2. a pus si ceva fulgi de cartofi?
#1109
Postat 08 noiembrie 2021 - 11:23
Aoleo, cat de misto e reteta.
Bestiala!
Intrebari:
1. sosul acela galben a zis ca e apfelmus? sos de mere?
2. a pus si ceva fulgi de cartofi?
viviana, crede-ma ca este si foarte buna la gust!!!
"sosul galben" este aüfelmus, piure de mere, gasesti cu siguranta in Lidl.In video , da a pus ceva "pire d ecartofi" praf, eu pun fulgi de ovaz, 1-2 miini, insa nici "piureul" nici fulgii nu sunt obligatorii(eu am facut si fara ani d ezile ) pentru ca totul are legatura cu umiditatea cartofilor, se adauga sa reduca umiditatea din compozitie.
Eu pun si cirnatii la prajit, cu ceapa si sunculita, apoi adau totul in masa de cartofi.
Razuitul cartofilor(eu nu am aparat din ala, ii rad normal pe razatoare) poate dura mai mult, insa restul este foarte usor si este si foarte gustos.
PS: Reteta asta este regionala , nu se gateste in toata Germania, sau ma rog de aici din zona mea se trage.Cirnatii sunt "mettwurst" , cirnati usor afumati din porc si vita, insa se face si cu cirnati proaspeti(am colega care face doar cu cirnati proaspeti, eu fac doar cu mettwurst, pentru ca dau si un gust de usor afumat)
#1110
Postat 08 noiembrie 2021 - 11:37
Mersi. Poate fac chiar azi.