Pui cu ciuperci si amantana, peste prajit cu cartofi prajiti si salata, placinta cu branza, restaurant :).
Ce gatim astazi?Cap.104
#1001
Postat 11 octombrie 2021 - 11:29
#1002
Postat 11 octombrie 2021 - 15:52
Sarmale de vita in vitza de vie, am pus si cubulete de kaiser si rosii in oala, foarte bune au iesit. Ma laud pentru ca sunt primele sarmale gatite in casa noua la aragazul nou. Deocamdata nu am slow cooker, sa le fac in oala de ceramica asa cum obisnuiam, poate imi aduce Mos Craciun. Pana atunci vad ca fierb foarte bine si pe aragaz (am vrut sa le mut la cuptor dar mi-a fost lene, trebuia sa le mut in alt vas).
Am facut si o supa de pui cu galuste, care deja se termina grrrr.
Gatitul e ca munca silnica....rezultatul dispare imediat hahaha.
E timpul dovlecilor, am copt unul din aia in forma de para, courge butternut. Este delicios asa copt, dar vreau sa il fac piure pentru strudel, cu nuci. Voi face si cu mere.
Mai am inca doi dovleci diferiti, courg musquée si courge poivrée. AMandoi sunt foarte buni de copt. Felii stropite cu sirop de artar, la cuptor.
Azi e Thanksgiving in Quebec (Action de grâce). Fiu-miu nu a mai vrut curcan, i-am luat niste cotlete micute de miel, pe os, asta a vrut. O sa-i fac cu spanac si piure. Am mai luat o bucata mai marisoara de "umar" de miel, cred ca o pun la congelator. Trebuia sa avem musafiri dar s-a anulat.
Saptamana usoara cu gatit lejer!
#1003
Postat 11 octombrie 2021 - 17:12
Sambata am facut tagliatelle cu pui si broccoli si mozzarella, ne place foarte mult. Apoi am terminat o ciorba cu perisoare, mazare cu carne de porc. Seara am facut conopida pane si crema de conopida. Duminica am avut un pui la rotisor, cumparat. Am facut salam de biscuiti si mexicana cu somon la cuptor. 4 zile nu fac absolut nimic, totul este in caserole frumos :-)))
ce tare ești! Te admir pentru cit ești de organizata!
#1004
Postat 11 octombrie 2021 - 22:30
ieri am avut shrimp pe grill, garnitura de orez Jasmine si broccoli....cu care a mers bine o mimosa (sampanie+ suc de portocale cu mango)
luni si marti- ardei umpluti, ciorba de perisoare...
miercuri si joi- pui cu mazare si ciulama de ciuperci
vineri probabil pasta alfredo si o conopida pane.
sambata- somon cu orez si asparagus(da...iar am uitat cum in ziceti dar nu e planta decorativa)
#1005
Postat 12 octombrie 2021 - 04:47
Michelle, sparanghel.
#1006
Postat 12 octombrie 2021 - 07:55
ce tare ești! Te admir pentru cit ești de organizata!
Letitia
De fapt sunt foarte, foarte puturoasa, nu-mi place sa gatesc, imi rapeste foarte mult timp. Daca ar fi dupa mine, am manca sandwichuri. 5 zile pe saptamana ajung acasa dupa 18,00 si nu apuc sa gatesc (nu mi ramane timp pentru plimbat cainele de 3 ori :-))) Asa ca fac lista din timpul saptamanii si apoi fiecare are ce vrea in caserole (nu avem probleme cu mancarea reincalzita).
#1007
Postat 12 octombrie 2021 - 09:15
Aseara am facut Mini pizza cu iaurt , reteta de la Laura Adamache, si deja mi se pare cea mai buna idee, se poate manca si calda si rece , acasa sau in pachetul de la scoala.
Fara margini tari si uscate.
Am reusit sa fac o salata boeuf si snitele :))
#1008
Postat 12 octombrie 2021 - 09:41
Sarmale de vita in vitza de vie, am pus si cubulete de kaiser si rosii in oala, foarte bune au iesit. Ma laud pentru ca sunt primele sarmale gatite in casa noua la aragazul nou.
Sa il stapaniti sanatosi , Fleur
#1009
Postat 12 octombrie 2021 - 09:47
#1010
Postat 13 octombrie 2021 - 09:00
Azi doresc sa fac varza a la Cluj.
Reteta originala e si cu smantana inainte de a o baga la cuptor?
Cu bulion?