Va invit la capitol nou!!!
Ce gatim astazi?Cap.104
#1
Postat 19 iunie 2020 - 09:37
#2
Postat 19 iunie 2020 - 10:23
Am un file de porc ce trebuie astazi facut-daca nu-l bag in congeator, insa sunt fara inspiratie!!!
Nici nu prea as vrea sa stau mult in bucatarie ca am un plan d edus la capt astazi...sa vad!!!
#3
Postat 19 iunie 2020 - 10:30
Salata de oua, mazare sote si sos alb, piept de pui.
Pt maine am luat niste ficat de pui sa fac o budinca, imi trebuie garnitura.
#4
Postat 19 iunie 2020 - 12:33
Andacos, pune l in congelator!
A- propos de ce a raspuns Michelle la tocanita mea de ciuperci cu leustean, i as spune sa incerce, va fi surprinsa ( placut, sper)
Eu pun leustean in ciorbe acre, supe si tocanite de carne sau legume. Imi place gustul la nebunie.
Un mare chef la emisiunea tv Somebody feed Phil ( food& travel in marile capitale ale lumii) punea lovage ( leustean) intr un fel bineinteles sofisticat, tartar de somon sau asa ceva. Si invitatii il intrebau ce i ala lovage.
Cu ocazia asta am aflat ca e o varietate de telina salbatica. Nu stiam, desi frunzele si gustul sunt un pic asemanatoare.
Gasesc greu leustean aici, am pus in ghiveci fire de la o ferma, dar nu s au prins. Acum am noroc cu o colega care imi culege din gradina ei cate o legatura mare. Imi ajunge 2-3 saptamani, il tin in frigider.
#5
Postat 19 iunie 2020 - 18:25
Fleur, leusteanul mai merge la sarmalele in foi de vita. Intotdeuna pun cateva crengute.
La varza a la cluj se pune si orez?
#6
Postat 19 iunie 2020 - 19:59
Fleur, leusteanul mai merge la sarmalele in foi de vita. Intotdeuna pun cateva crengute. La varza a la cluj se pune si orez?
Viviana, gand la gand, trimisesem deja mesajul dar exact la sarmalute in vitza m am gandit!
Nu stiu de varza à la Cluj ca n am mai facut de 100 de ani.
#7
Postat 19 iunie 2020 - 21:13
La varza a la cluj se pune si orez?
Reteta o știam cu orez. Dacă nu va place, nu pui, nu e f mare diferența .
#8
Postat 19 iunie 2020 - 22:38
Andacos, pune l in congelator!
A- propos de ce a raspuns Michelle la tocanita mea de ciuperci cu leustean, i as spune sa incerce, va fi surprinsa ( placut, sper)
Eu pun leustean in ciorbe acre, supe si tocanite de carne sau legume. Imi place gustul la nebunie.
Un mare chef la emisiunea tv Somebody feed Phil ( food& travel in marile capitale ale lumii) punea lovage ( leustean) intr un fel bineinteles sofisticat, tartar de somon sau asa ceva. Si invitatii il intrebau ce i ala lovage.
Cu ocazia asta am aflat ca e o varietate de telina salbatica. Nu stiam, desi frunzele si gustul sunt un pic asemanatoare.
Gasesc greu leustean aici, am pus in ghiveci fire de la o ferma, dar nu s au prins. Acum am noroc cu o colega care imi culege din gradina ei cate o legatura mare. Imi ajunge 2-3 saptamani, il tin in frigider.
Fleur, inceaca la Jardin Jasmin (http://jardinjasmin....0&phrase=Lovage). Eu cumpar si mut in fiecare an intr-un ghiveci mare. Creste ca nebunul.
#9
Postat 19 iunie 2020 - 23:47
eu am pus seminte de leustean (trimise de tata). e acum de 2 palme...creste frumos.
chiar o sa incerc leustean la tocanite...
#10
Postat 20 iunie 2020 - 01:02
Fleur, inceaca la Jardin Jasmin (http://jardinjasmin....0&phrase=Lovage). Eu cumpar si mut in fiecare an intr-un ghiveci mare. Creste ca nebunul.
Merci Lili, o sa incerc si de la ei. Am luat anii trecuti rasaduri de la ferma de la Cap St Jacques si nu s au prins. Dar acolo la ferma culegeam din tufele care cresc langa sere, niste tufe imense. Chiar vreau sa ma duc daca se redeschid in curand, sa le mai " tund" leusteanul.