Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Distanța dintre părinți și copil


14 raspunsuri la acest subiect

#1
RamonaCecilia

RamonaCecilia
  • Membri
  • 2 mesaje

Postat 03 aprilie 2020 - 16:10

Bună mămici!
Am nevoie să vorbesc cu cineva, alfel simt că am s-o iau razna... Nu vreau să mă jelească nimeni, nu vreau sfaturi, nu vreu nimic, vreau doar să mă descarc emoțional un pic și să îmi spună cineva că totul va fi bine... Am nevoie de un umăr pe care să plâng fără să fiu judecată...
 
Îmi cer scuze din start pentru prea mult text!
 
Dacă ar fi s-o iau de la început, povestea me ar fi cam următoarea...
La 24 de ani am cunoscut barbatul care trebuia să-mi fie alături o viață întreagă și cu care probabil aș fi fost și în ziua de azi împreună, doar că după ce ne-am căsătorit, am ajuns la momentul în care ne-am pus problema copiilor, acela a reprezentat momentul de cotitură în casnicia noastră. Și asta nu pentru că unul își dorea copii iar altul nu, dimpotrivă, ambii ne doream, cel puțin trei copii și lucram intens pentru a rămâne însărcinate. După numeroase încercări, nu obținusem nici un rezultat, iar când testul de sarcină era pozitiv, minunea nu dura foarte mult. Astfel, pe parcursul a trei ani am pierdut patru sarcini. Nu vreau să vorbesc despre disperarea mea, despre diagnosticele puse și chinul prin care am fost nevoită să trec, nu vreau să-mi deschid din nou acea rană, e în trecut deja și nu mai vreau să mă găndesc la ce a fost.
Tratamentele hormonale îndelungate, prescrise de diferiți medici, la fel, nu au dat nici un rezultat. Într-un final am decis să mergem la sigur și să facem FIV, poate-poate o sa reușim. Am făcut stimulări ovariene și proceduri de FIV, iar organismul meu se pare că începuse deja să cedeze, prin urmare nu am avut nici după FIV-uri rezultat e pozitive. Din cinci încercări s-a prins doar un embrion, care la 8 săptămâni s-a oprit din evoluție.
Toate încercările astea ne-au costat bani, nervi și la urma urmei până și căsnicia. La 33 de ani, când unele femei se bucură de copilașii lor, îi duc la grădiniță sau la școală, eu eram o femeie divorțată, fără speranțe și credeam că nu mai am șanse de a avea o familie. Aveam momente când mă gândeam că viața mea însăși nu mai are nici un rost...
La aproximativ doi ani după aceea, mi-am cunoscut actualul soț, care aflând prin tot ce am trecut, nu s-a dat în lături, m-a încurajat și mi-a dat putere să lupt în continuare, până când nu voi putea să-mi țin bebelușul în brațe. Începusem împreună să căutăm specialiști, clinici de reproducere, iar într-un grup mai restrâns de mămici cineva mi-a dat ideea de mamă surogat, astfel am aflat de clinicile din Ucraina, unde față de România se face totul legal și la cel mai înalt nivel, după care altcineva ne-a recomandat și SUA unde cică la fel, am putea apela la o mamă purtătoare, ceea ce deja nu mai părea o idee atât de rea. După ce am analizat mai multe clinici, ne-am decis totuși să încercăm în Ucraina, chiar dacă situația financiară s-a înbuătățit, pentru State tot nu aveam destui bani, iar pe de altă parte, Ucraina e și mai aproape și prețurile sunt mult mai accesibile. Ajunși la Biotexcom (clinica pentru care am optat), am mai făcut o serie de analize, iar rezultatele au arătat că mama surogat ar fi cea mai optimă soluție în cazul meu, orice altă variantă ar da rezultat negativ sută la sută, fapt care nici nu mă mai mira după atâtea eșecuri.
Când au găsit mama surogat potrivită, am început o nouă stimulare, iarăși tratamente, iarăși drumuri în Ucraina pentru toate procedurile și când eram aproape sigură că o să avem succes și de data asta nu mai are ce să nu meargă bine, a venit o nouă lovitură – din nou rezultatul negativ.
Nu știu ce cuvinte să folosesc ca să pot transmite ce am simțit atunci, efectiv mi-a căzut cerul în cap, simțeam cum mă acaparează disperarea, încă nu îmi dau seama ce m-a făcut să nu cedez și să nu renunț la tot în momentul acela... Totuși am mai mers la o încercare, mă rugam la D-zeu și la toți sfinții să meargă bine totul, măcar odată, pentru că nu ai cum să treci prin atâtea și să nu reușești. O singură dată! Și ce credeți? Noua mamă surogat a fost pur și simplu ideală!!! Sarcina se prinsese, testul era pozitiv, apoi a urmat o ecografie și încă una, și încă una... Nu vă imaginați cât de fericită puteam să fiu...
Pe 28 martie s-a născut un băiețel, băiețelul meu!!! După atâta timp, atâta chin, atâtea eșecuri, a venit momentul când am devenit și eu mamă. Și nu contează că nu l-am născut eu, eu știu că e al meu, îl simt... Vreau să merg să-l văd, să-l strâng în brațe, să-l iau acasă și să mă conving că e real și că totul nu e doar un vis. Dar nu pot... Cu situația asta care s-a creat din cauza coronavirusului, granițele cu Ucraina au fost închise, iar noi pur și simplu nu putem să ajungem la copilul nostru. Cum ni se putea întâmpla tocmai nouă una ca asta? După câte am suferit, ca să ajungă pe lume îngerașul meu, eu să nu pot ajunge la el... E groaznic să știu că este undeva, iar eu să nu îl pot vedea, să nu am posibilitatea să-i port de grijă din primele zile ale vieții, gândurile acestea mă omoară. Tot ce a fost în trecut mi se pare o nimica toată pe lângă faptul că, copilul meu are nevoie de mine, iar eu nu pot fi acolo pentru el, nu știu dacă are tot ce e nevoie, nu știu dacă îi e foame sau îi e frig. Cei de la Biotexcom ne informează zilnic despre starea băiețelului nostru, ne trimit poze și video-uri în care se vede că e îngrijit și se simte bine, însă eu tot nu îmi găsesc locul, vreau să-i fiu alături. Nu știu cum să fac să treacă timpul ăsta mai repede, nu știu când or să ne lase și pe noi să ieșim din casă, simt că cedez... Soțul încearcă cum poate să mă calmeze și să mă susțină, încearcă să se țină tare pentru mine, pentru noi... Dar îl văd și pe el deprimat și supărat din cauza asta, plâng doar când nu mă vede și nu mă aude să nu-l fac să se simtă și mai rău.
De aceea, am nevoie pur și simplu să vorbesc cu cineva, pentru că efectiv îmi vine să urlu de tristețe și de disperare, în loc să mă bucur de cel mai fericit moment din viață...

 

 



#2
velvet

velvet

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.613 mesaje

Postat 03 aprilie 2020 - 18:28

Ramona  [cupisi]  va fi bine! curand va trece totul si vei putea merge la baietelul tau! sa fiti sanatosi si fericiti! te imbratisez strans.



#3
CorinaDani

CorinaDani

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.602 mesaje

Postat 03 aprilie 2020 - 18:35

Cumplita situație, chiar se adeverește zicala "viata bate filmul".

Încearcă sa vezi partea plina a paharului, aceea ca vi s-a împlinit dorința de a deveni părinți. Bebelușul este pe mâini bune. Voi sunteți sănătoși.

Nu aveți altceva de făcut decât sa așteptați sa treacă vârful pandemiei și sa se redeschidă granițele. E cumplit ce vi se întâmplă. 

În certificatul de naștere al copilului sunteți trecuți voi ca părinți? Băiețelul vostru ce cetățenie are? Întreb pentru ca nu am idee cum sunt procedurile în Ucraina în privința mamelor surogat. 

Sa încerci oare sa apelezi la ambasada Ucrainei din România, sa va fie permisa intrarea în tara în scop umanitar, de reunire a familiei sau ceva similar? Nu știu, zic și eu, poate ca merita sa încercați. 

 



#4
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.304 mesaje

Postat 03 aprilie 2020 - 18:41

Eu am vazut la tv ca in Ucraina viata isi desfasoara cursul normal, nu au absolut nicio restrictie, au pina si emciuri de fotbal.

 

Probabil ca nu pot parasi Romania, nu stiu exact ce ati üutea face in sensul asta, chiar ca e o poveste iesita din comun.

 

Copilul este la clinica, sau tot in prezenta mame surogat...nu stiu exact cum se procedeaza in asemenea sitiatii, adica normal ar fi ca mama surogat s anu fie acolo, linga el.

 

Trebuie sa te interesezi cum poti pleca din tara, ideal ar fi cu avionul-daca nu sunt cursele anulate, ca nu cred ca tranzitul prin Ungaria si alte tari inchise, e ideal.



#5
BlackCat4evR

BlackCat4evR

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.952 mesaje

Postat 03 aprilie 2020 - 19:20

Sunt inchise accesele rutiere. Du-te cu avionul sau elicopterul! (Nu, nu glumesc)

 

https://inchiriereelicopterromania.ro/ - valabil pentru elicoptere sau aeronave ultrausoare.

 

fac si curse externe, si ai nevoie de un aeroport cu vama la iesirea din tara si un aeroport cu vama la intrarea in tara.

 

pretul este piperat.



#6
RamonaCecilia

RamonaCecilia
  • Membri
  • 2 mesaje

Postat 05 aprilie 2020 - 14:46

Stau și mă gândesc, chiar dacă aș găsi o soluție ca să ajung la Kiev, ne-au informat că persoanele care ajung în țară sunt spitalizate pe parcurs de 14 zile (obligatoriu, conform unei legi recent adoptate), dacă încalcă regulile impuse sunt amendați, iar dacă se întâmplă să fie și contagioși și supun riscului de contagiere alte pesoane, în general pot fi băgați la închisoare. Cu norocul pe care îl am, nu mi-ar fi de mirare dacă aș lua virusul de undeva, iar când mă gândesc că aș putea risca să fiu despărțită de băiețelul meu pe o perioadă și mai îndelungată, mă trec fiorii...
Pe de altă parte, toți bebelușii care s-au născut în perioada carantinei se află în grija clinicii. În privința condițiilor în care se află sunt liniștită. Dacă nu vedeam cu ochii mei cum arată clinica și hotelul unde este amplasat baby room-ul, probabil eram înnebunită deja...
Nu mai zic că atunci când am ajuns prima dată la clinică, eram foarte sceptică în privința serviciilor lor, mai ales după tot prin ce am trecut până atunci, aveam prea puțină încredere în faptul că o clinică oarecare din Ucraina, va face tot posibilul ca bebelușul meu să apară pe lume. Dar pe măsură ce înaitam în program, rămâneam din ce în ce mai uimită de calitate serviciilor. Cel mai mult m-a surprins faptul că o parte din personal vorbea în limba română, dl. Oleg, cu care am luat inițial legătura, top-managerul care ne-a oferit detalii despre activitatea clinicii și despre cum va decurge întregul proces, dânsul mai apoi ne-a redirecționat către domnișoara Olga (managerul care ne-a oferit asistență pe tot parcursul programului), care de asemenea, a jucat un rol foarte important în momentul când am aflat de primul eșec cu mama surogat. E bine că și conform programului ți se oferă opțiunea cu mai multe încercări, fără să plătești în plus de fiecare dată, însă felul cum ești tratat de personal, cotează la fel de mult. Și în perioada asta ținem legătura în continuu, ne oferă toate informațiile de care avem nevoie, iar unicul lucru solicitat din partea noastră e răbdarea... Pe deoparte știu că băiețelul meu este e pe mâini bune, dar pe de altă parte faptul că l-am așteptat atâta și încep să realizez că este și l-am văzut, dar nu pot să îl țin în brațe, mă scoate din minți. De aceea, acuma nu-mi rămâne decât să-mi spun oful pe net, pentru că soțul și întreaga familie sunt epuizați se subiectul asta, fiecare e la limita în care răbdarea poate pur și simpul ceda, văd cum de abia mai găsesc cuvinte să mă îmbărbăteze și să-mi mențină starea de spirit pozitivă...

#7
LarissS

LarissS
  • Membri
  • 1 mesaje

Postat 06 iulie 2020 - 15:05

Sunt inchise accesele rutiere. Du-te cu avionul sau elicopterul! (Nu, nu glumesc)

 

https://inchiriereelicopterromania.ro/ - valabil pentru elicoptere sau aeronave ultrausoare.

 

fac si curse externe, si ai nevoie de un aeroport cu vama la iesirea din tara si un aeroport cu vama la intrarea in tara.

 

pretul este piperat.

 

 

Stau și mă gândesc, chiar dacă aș găsi o soluție ca să ajung la Kiev, ne-au informat că persoanele care ajung în țară sunt spitalizate pe parcurs de 14 zile (obligatoriu, conform unei legi recent adoptate), dacă încalcă regulile impuse sunt amendați, iar dacă se întâmplă să fie și contagioși și supun riscului de contagiere alte pesoane, în general pot fi băgați la închisoare. Cu norocul pe care îl am, nu mi-ar fi de mirare dacă aș lua virusul de undeva, iar când mă gândesc că aș putea risca să fiu despărțită de băiețelul meu pe o perioadă și mai îndelungată, mă trec fiorii...
Pe de altă parte, toți bebelușii care s-au născut în perioada carantinei se află în grija clinicii. În privința condițiilor în care se află sunt liniștită. Dacă nu vedeam cu ochii mei cum arată clinica și hotelul unde este amplasat baby room-ul, probabil eram înnebunită deja...
Nu mai zic că atunci când am ajuns prima dată la clinică, eram foarte sceptică în privința serviciilor lor, mai ales după tot prin ce am trecut până atunci, aveam prea puțină încredere în faptul că o clinică oarecare din Ucraina, va face tot posibilul ca bebelușul meu să apară pe lume. Dar pe măsură ce înaitam în program, rămâneam din ce în ce mai uimită de calitate serviciilor. Cel mai mult m-a surprins faptul că o parte din personal vorbea în limba română, dl. Oleg, cu care am luat inițial legătura, top-managerul care ne-a oferit detalii despre activitatea clinicii și despre cum va decurge întregul proces, dânsul mai apoi ne-a redirecționat către domnișoara Olga (managerul care ne-a oferit asistență pe tot parcursul programului), care de asemenea, a jucat un rol foarte important în momentul când am aflat de primul eșec cu mama surogat. E bine că și conform programului ți se oferă opțiunea cu mai multe încercări, fără să plătești în plus de fiecare dată, însă felul cum ești tratat de personal, cotează la fel de mult. Și în perioada asta ținem legătura în continuu, ne oferă toate informațiile de care avem nevoie, iar unicul lucru solicitat din partea noastră e răbdarea... Pe deoparte știu că băiețelul meu este e pe mâini bune, dar pe de altă parte faptul că l-am așteptat atâta și încep să realizez că este și l-am văzut, dar nu pot să îl țin în brațe, mă scoate din minți. De aceea, acuma nu-mi rămâne decât să-mi spun oful pe net, pentru că soțul și întreaga familie sunt epuizați se subiectul asta, fiecare e la limita în care răbdarea poate pur și simpul ceda, văd cum de abia mai găsesc cuvinte să mă îmbărbăteze și să-mi mențină starea de spirit pozitivă...

 

Ramona, ești o femeie curajoasă!
Să vă crească sănătos!
Cine știe, poate o să vă doriți vreodată  și o surioară!



#8
Camiovidiu82

Camiovidiu82
  • Membri
  • 1 mesaje

Postat 25 februarie 2021 - 15:58

Wow, o istorie chiar emoționată dar între timp și plină de speranțe! Chiar nu-mi pot imagina prin ce a-ti trecut. Prin câtă durere, speranțe și dorințe. Dar totul e in mâinele  lui Dumnezeu!

Despre clinica Biotexcom citisem foarte multe istorii, ba și chiar mulți cunoscuți mi-au și recomandat-o ca unele dintre cele mai bune clinici, care intr-adevăr fac multe miracole. Mă bucur foarte mult ca visul dvstră s-a îndeplinit! Cu siguranță o să recomand și eu la prieteni și cunoscuți, care au problema de genul ăsta, adică dorința de a devein parinți este reală și posibilă!  



#9
Nastasia87

Nastasia87
  • Membri
  • 1 mesaje

Postat 22 martie 2021 - 12:44

Buna! Doresc și eu să mă impart cu istoria mea.. Nu pot decât sâ ii mulțumesc lui Dumnezeu că am avut puterea să acord încredere unui super medic dupa 3 FIV -uri eșuate. Am venit la clinica Biotexcom, fără prea multe speranțe, însă am întalnit o echipă de medici foarte bine pregătiți, cu multă răbdare și precizie. Astăzi am un copil de 6 luni sănătos și fără probleme.

Nu pot decat sa fiu recunoscătoare tot restul vietii mele!! Mulțumesc din suflet! 

 



#10
Lauren78

Lauren78
  • Membri
  • 1 mesaje

Postat 08 aprilie 2021 - 09:01

Bună mamici! 
După un an ce încercări să rămân insărcinata și avorturi spontane și investigații la medici,  mi s-a spus că am sindromul Asherman și nu pot să port copii... Deci sunt foarte disperată, fiindcă eu și soțul meu dorim copii ft mult! 
Citisem articole despre clinica Biotexcom, care se afla in Kiev. deci să înțeleg că a-ți trecut tratamente acolo? Sunt de încredere? Mersi anticipat! 




Panic Questions

  • miha444
    - mar 22 2024 16:22

  • Progesteron in sarcina

    Flor_i
    - mar 18 2024 13:02

  • Cat mănâncă bebe la 2 luni

    mada204
    - mar 08 2024 16:24

  • PoÈ›i naÈ™te mai devreme de termen?

    Ezraa
    - mar 08 2024 06:39

  • Dermatita atopica

    MGeorgi30
    - mar 02 2024 13:10

Last Blogs

  • Morfologie trimestrul 1

    ZDenisa
    - Ieri, 22:56

  • Morfologie trimestru 1

    Mica13
    - Ieri, 20:46

  • 6 luni

    EusebiaRalu
    - Ieri, 19:29

  • Vitamine preconceptie si in sarcina

    Deutzuk
    - Ieri, 14:03

  • Pregătindu-ne pentru sosirea micuÈ›ului

    AdrianaBlo
    - Ieri, 13:30

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -