Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 1 voturi

seara, la culcare


42 raspunsuri la acest subiect

#21
a_alinta

a_alinta

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.780 mesaje

Postat 29 martie 2020 - 02:52

ZIUA 21

 

             Primul lucru de tinut minte este acela ca viata ni s-a dat, nu am obtinut-o prin eforturile noastre. De fapt, noi nici nu o meritam. Este o ciudata lege a existentei aceea ca cei care o merita-un Buddha, un Hristos- dispar din viata, iar cei care nu o merita continua sa o primeasca iar si iar. Odata ce o meriti, esti pregatit sa dispari in dimensiunea ultima. Daca nu o meriti, va trebui sa te intorci. Numai cei care esueaza se intorc- evident. Cel care esueaza trebuie sa se intoarca in aceeasi clasa, la aceeasi scoala. Cei care trec examenul se duc spre planurile superioare ale existentei, spre scoli mai inalte, care nu sunt vizibile in mod obisnuit. Acesta este primul lucru pe care trebuie sa il tii minte- viata este un dar. Nu il risipi, foloseste-l.  Foloseste darul facand in asa fel incat sa il meriti.

           Al doilea lucru pe care trebuie sa il tii minte este forta spiritului. Nici aceasta nu este ceva al tau, ci este curgerea constanta a existentei prin tine.

          O respiri in fiece moment, inconstient, desigur. In momentul in care devii constient, esti surprins. Mancam existenta, respiram existenta- nu exista nimic altceva in afara de existenta. Este hrana noastra, radacinile noastre, ramurile noastre, frunzisul, florile, fructele. Este totul, iar noi suntem nimic.



#22
a_alinta

a_alinta

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.780 mesaje

Postat 29 martie 2020 - 03:07

ZIUA 22

 

 

                      Cel mail dificil lucru in viata este sa primesti un dar, pentru ca asa ceva e impotriva  egoului tau. Este mai usor sa oferi, este foarte usor sa oferi. Dar sa primesti este foarte dificil. Si sa primesti cand nu meriti- atunci devine si mai dificil. Iar noi nu meritam- nu ne-am castigam acest drept. Nu suntem demni de extaz, dar existenta continua sa ni-l ofere; nu pentru ca meritam, ci pentru ca il are din abundenta. In momentul in care primesti extazul existentei, ea iti multumeste, pentru ca ai despovarat-o. Dar tine minte, este foarte greu sa primesti un dar. Il resimti ca pe o umilinta. Te simti usor stanjenit. Un sannyasin trebuie sa invete cum sa primeasca un dar, sa se bucure si sa sarbatoreasca, caci cu cat devii mai receptiv, cu atat ti se va oferi mai mult. Daca esti complet receptiv, raiul intreg se va pogora in fiinta ta, chiar acum, in acest moment. Nu trebuie decat ca tu sa fii complet deschis si pregatit.


Editat de a_alinta, 29 martie 2020 - 15:57 .


#23
a_alinta

a_alinta

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.780 mesaje

Postat 29 martie 2020 - 04:05

ZIUA 23

 

 

             De-a lungul secoleleor, toti maestrii au declarat ca fiecare om se naste imparat divin, dar ca nici un om nu este constient de acest lucru. Pentru ca nu ne cunoastem lumea interioara, ramanem straini de imparatia noastra. Si pentru ca suntem straini de imparatia care ne apartine, care este pe veci a noastra, continuam sa ne dorim lucruri mici, sa imploram sa primim nimicuri.

             Visam ca suntem cersetori. In momentul in care cineva se trezeste, are o mare surpriza: descopera ca nu este cersetor , ci imparat.

             Aceste este scopul meditatiei- sa te faca constient de imparatia ta, sa te faca constient de inaltul tau potential. Odata ce ai inceput sa devii constient, calatoria inceteaza a mai fi dificila. Putina trezire si somnul aproape ca a disparut, si atunci si lucrurile devin mai usoare.



#24
a_alinta

a_alinta

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.780 mesaje

Postat 29 martie 2020 - 04:10

ZIUA 24

 

            Odata ce esti constient, incepi sa cauti o a doua nastere. Iar o a doua nastere nu este posibila decat prin meditatie. Prima nastere este prin mama, a doua prin meditatie; tocmai de aceea , in vechile scripturi, meditatia esre numita a doua mama.

            Iisus le spune apostollor: " Pana cand nu va veti naste din nou,  nu veti intra in imparatia lui Dumnezeu". In Orient, persoana care atinge dumnezeirea se numeste dwija, cel de doua ori nascut. A doua nastere elibereaza parfumul.



#25
a_alinta

a_alinta

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.780 mesaje

Postat 29 martie 2020 - 04:29

ZIUA 25

 

 

               Meditatia occidentala nu este decat o forma de gandire. A te gandi la lucruri inalte se numeste meditatie. Cand te gandest la Dumnezeu, cand te gandesti la iubire se numeste iubire.

               In Orient, gandirea nu este meditatie. Fie ca te gandesti la Dumnezeu  sau la bani este acelasi lucru; orice fel de gandire este o pertubare a meditatiei. In Orient, meditatia este sinonima cu stare de nongandire, de fiintare pura. Iar aceasta este cea mai mare mareata experienta a vietii- sa existi, pur si simplu, fara ganduri care sa-ti traverseze  fiinta. Tot traficul se opreste, mintea dispare. Dar constiinta este acolo, mai mullt ca nicodata, pentru ca ceea ce se ascundea in spatele gandurilor nu mai este ascuns, Toata energia este eliberata. Devii un rezervor de energie, atat de linistit, incat nici o unda nu il tulbura. Existenta se reflecta in acel rezervor tacut al constiintei si al energiei; astfel ajungem sa cunoastem ceea ce este. Dumnezeirea este doar o alta denumire pentru ceea ce este.



#26
a_alinta

a_alinta

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.780 mesaje

Postat 29 martie 2020 - 04:49

ZIUA 26

 

                        Singura pregatire necesara experientei dumnezeirii este aceea de a-ti lasa mintea deoparte. Despre asta este vorba in meditatie- e o strategie care sa  iti permita sa opresti aceasta minte care sporovaieste fara incetare., aceasta minte nebuna care continua si continua sa vorbeasca, fara nici un motiv. Este ocupata chiar daca nu are nici o treaba. Nu spun ca mintea trebuie distrusa,  trebuie doar data deoparte, ca sa o poti folosi atunci cand este nevoie. E ca o masina parcata in garaj. Cand vrei sa o folosesti. o poti lua din garaj, si atunci devii stapanul ei. 

                       Insa in mod obisnuit, situatia este cu totul alta:  masina insista sa nu intre in garaj. Iti tot spune ca nu are de gand sa se opreasca si ca trebuie sa continui sa o conduci. Si  functioneaza intruna, 24 de ore din 24. Chiar si cand dormi, ea continua sa functioneze. In general, odata ce mintea isi incepe activitatea in copilarie, ea nu se mai opreste pana la moarte, cu exceptia celor care incep sa mediteze.

                       In cazul celor putini care incep sa mediteze,  mintea se opreste, si ei devin constienti de soarele care se ascundea in spatele norilor mintii. Cunoasterea divina este intocmai acea constientizare a luminii supreme, a soarelui suprem.



#27
a_alinta

a_alinta

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.780 mesaje

Postat 29 martie 2020 - 19:01

ZIUA 27

 

            Traim la periferie, traim in minte, iar mintea este atat de galagioasa, incat nu ne permite sa auzim tacerea, vocea slaba din interiorul nostru. Maestrul e necesar numai in chip de instrument, fiindca stii cum sa auzi ceea ce e in exterior. Din exterior, maestrul iti spune ceea ce existenta a incercat sa iti spuna din interior, de-a lungul secolelor. Dar tu nu ai ascultat vocea interioara.

          Daca iti asculti maestrul interior, devii, usor, usor, constient:"Ce se intampla?" Maestrul spune aceleasi lucruri pe care le simti si tu, cumva, ca fiindu-ti proprii, mai proprii decat mintea ta, mai proprii decat corpul tau. De aceea Orientul il numeste pe maestru Dumnezeu. Occidentul este incapabil sa inteleaga acest fenomen. Orientul stie de ce maestrul este numit Dumnezeu: il reprezinta pe Dumnezeu, il reflecta pe Dumnezeu, pentru ca el reflecta realitatea ta, fiinta ta adevarata.

           A avea alaturi un maestru inseamna pur si simplu sa te pregatesti sa te intorci intr-o buna zi catre tine insuti, asa incat sa inchizi ochii si sa privesti in interior, sa incepi sa auzi ce iti spune intuitia. Iar intuitia are intotdeauna dreptate. Intelectul poate sa se insele sau poate sa aiba dreptate. Este tot timpul asa: ori-ori; indoiala persista, nu este niciodata mai presus de orice indoiala. Dar intuitia nu are indoieli, ea pur si simplu stie. Persoana intuitiva nu se caieste niciodata, pentru ca nu greseste niciodata. Nu are cum. Ea isi urmeaza doar vocea existentei interioare.



#28
a_alinta

a_alinta

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.780 mesaje

Postat 29 martie 2020 - 19:21

ZIUA 28

 

                Meditatia inseamna constientizare, spirit alert, atentie, stare de martor. Fii martorul actiunilor tale, al gandurilor, al sentimentelor, pentru ca incet, incet, sa constati ca nu esti nici corp, nici minte si nici inima- esti martorul a toate acestea.

               In momentul in care stii ca nu esti decat un martor, decat o oglinda pura care reflecta totul, si ca nu te identifici cu nici o reflexie, brusc iti descoperi lumina interioara. Ea este deja acolo, dar trebuie sa ne modificam constiinta. Este nevoie de o schimbare la 180 de grade, si nu se intampla decat atunci cand esti martor, nu exista vreo alta metoda. Cand esti martor, un lucru devine clar; nu esti lucrul la care esti martor, evident; esti martorul lui.

               Mergi si mai in profunzime. Continua sa fii martor la tot. Cand nu mai exista nimic la care sa fii martor, cand ai fost martorul tuturor obiectelor la care puteai fi martor si le-ai respins stiind ca "Eu nu sunt asta", cand totul este eliminat si numai tu ai ramas- oglinda si nimic altceva- , brusc are loc modificarea: constiinta se intoarce asupra ei insesi.

               Momentul in care te intorci catre tine este cel mai maret moment din viata. Chiar in acel  moment stii cine esti, si stii cine este Dumnezeu, si stii ce este extazul, ce este eternitatea. Tot ce merita stiut este stiut- imediat, instantaneu. Vei putea continua sa traiesti in lume, dar vei trai cu un centru complet diferit, cu o perspectiva complet diferita; vei fi in lume, dar complet in afara ei.



#29
a_alinta

a_alinta

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.780 mesaje

Postat 29 martie 2020 - 19:30

ZIUA 29

 

                Ce este curajul? Cea mai semnificativa definitie este aceea potrivit careia curajul este capacitatea de a renunta la tot ceea ce este familiar, cunoscut, pentru ca asta inseamna mintea- familiarul, cunoscutul, trecutul. Iar in momentul cand renunti la trecut, te deschizi fata de infinitate. Dar omul se teme sa fie foarte deschis, omul se simte pierdut in spatiul acele imens.

                Mintea este un lucru mic. Ea iti da senzatia de placut, confortabil. Este ca o colivie de aur. Este frumoasa, o poti decora- si toata lumea incearca sa o decoreze. Pentru asta s-a inventat educatia: pentru a decora colivia de aur si a o face atat de frumoasa, incat sa-ti fie aproape imposibil sa o parasesti. Incepi sa te agati de ea. Uiti ca ai aripi, si ca cerul intreg este o provocare, ca trebuie sa tinzi spre stele si ca ai o lunga, lunga calatorie de facut.

                De aceea, definitia mea pentru curaj este urmatoarea: capacitatea de a renunta la colivia de aur a mintii si de inainta spre necunoscut, in ciuda tuturor temerilor, in ciuda tuturor nesigurantelor. Numai persoana care are aceasta calitate este religioasa.



#30
a_alinta

a_alinta

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.780 mesaje

Postat 29 martie 2020 - 22:50

ZIUA 30

 

         Viata este sinonima cu Dumnezeu. Dumnezeu nu este creatorul viietii, este viata insasi; nu este separat de viata. Insasi ideea de creator este falsa. Nu este ca un pictor , pentru ca pictorul este separat de pictura. E mai degraba ca un dansator care ramane una cu dansul. Tocmai de aceea, pentru a-l venera pe Dumnezeu nu trebuie sa mergi la templu, la moschee sau la sinagoga. Viata este mai mult decat suficienta. Intreg pamantul si intreaga existenta sunt pline de Dumnezeu. El este verdele, si rosul, si auriul copacilor. El este peste tot: nu il poti evita. Ne lovim de el in fiece moment.

        Numai si numai din cauza ca avem o anumita notiune despre Dumnezeu continua el sa ne scape . Traim cu ideea ca este undeva departe, in rai: prin urmare, ne scapa intruna. Debaraseaza-te de ideea asta prosteasca si il vei gasi peste tot. Este foarte aproape. Ramaktrishna a fost intrebat candva: "Unde se afla Dumnezeu?" Iar el a rapsuns: "Spune-mi unde nu este. Am cautat un loc in care sa nu fie si n-am reusit sa gasesc. Nu am gasit inca un loc in care el sa nu fie".

 

               




Panic Questions

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

  • inchidere cont

    Anamaria Pandele
    - apr 02 2024 19:23

  • Anamaria Pandele
    - apr 02 2024 18:13

  • demetererika554@gmail.com
    - mar 30 2024 22:38

Last Blogs

  • Placenta anterioara

    Deutzuk
    - Astăzi, 19:37

  • Emotia primului test pozitiv

    Andrevvv
    - Astăzi, 19:12

  • Anuntul sarcinii

    FloreClau
    - Astăzi, 18:44

  • Vacantaaaa

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 18:21

  • Dureri de masea în sarcină

    Ioone
    - Astăzi, 15:57

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -