Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 1 voturi

primul lucru, dimineata!


54 raspunsuri la acest subiect

#51
a_alinta

a_alinta

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.780 mesaje

Postat 23 aprilie 2020 - 16:38

ZIUA 51

 

          Exista trei niveluri la care se poate inalta energia umana: primul este sexul, al doilea este iubirea. al treilea este rugaciunea. Este aceeasi energie care se misca din ce in ce mai sus, care devine din ce in ce mai putin bruta, care devine din ce in ce mai subtila.

          Sexul este energia care se misca in jos: functioneaza condusa de legea gravitatiei. Pamantul o trage in jos. Este pamanteana, este fiziologica, biologica, chimica. Stiinta o poate studia: este disponibila metodologiei stiintifice. Este materiala.

         Iubirea este ceva mai inalta. Se alfa exact intre sex si rugaciune. O parte din iubire ne este disponibila, numai o mica parte ajunge la noi din cand in cand, O parte din iubire este disponibila tuturor fiintelor umane, dar cealalata este disponibila doar celor care pornesc intr-o cautare interioara, doar celor religiosi.

          Prima parte, cea accesibila oamenilor obisnuiti, este inconstienta. A doua parte este constienta. Cand iubirea devine constienta, pentru prima data cunosti ceva ce se afla dincolo de gravitatie, ceva ce nu merge in jos, ci se misca in sus.

          Iar al treilea  nivel este rugaciunea. Sexul merge in jos, iubirea in sus, rugaciunea nu merge nicaieri. Este o stare a fiintei. Sexul este miscare, la fel si iubirea: se misca in directii complet opuse. Dar rugaciunea este doar un punct: nu exista miscare, nu exista calatorie, nu exista pelerinaj. Pur si simplu esti.

          In acea tacere si nemiscare profunda, atunci cand pur si simplu esti, devii constient de dumnezeire. Intreaga existenta devine plina de dumnezeire. Si nu doar ca ai tu experienta dumnezeirii. Oamenii care se aproprie de tine, oamenii care sunt deschisi fata de tine, vor simti  si ei ceva straniu, misterios, miraculos. Vor avea parte de o adiere a necunoscutului. In anumite momente isi vor da seama ca exista o aura in jurul tau. Aceea este aroma rugaciunii.



#52
a_alinta

a_alinta

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.780 mesaje

Postat 05 noiembrie 2020 - 18:52

ZIUA 52

 

                  In mod obisnuit, omul este gol, fara adancime. De aici nefericirea lui. Vrea sa fie plin; prin urmare se umple cu mancare, sex, alcool, bani, lucruri, cu tot soiul de gadgeturi pe care tehnologia le pune la dispozitie, Dar goliciunea lui interioara ramane la fel ca intotdeauna. De fapt, incepi sa simti singuratatea cu cat esti mai inconjurat de tot soiul de lucruri. In contrast cu toate aceste lucruri, interiorul tau pare foarte sarac.

                    Atunci cand cauti bani, putere si prestigiu, o faci pentru a crea o plinitate a fiintei, dar aceasta este o directie gresita; nu asa devii plin. Pentru a deveni plin trebuie sa treci prin dragoste, prin rugaciune, prin gratie. Nu exista decat o cale: trebuie sa fii insarcinat cu existenta si cu toata gloria si spendoarea ei. Iubeste neconditionat si vei inflori. iar momentul in care vei incepe sa infloresti, acela va fi momentul intoarcerii acasa. Odata ce ai ajuns vei fi profund multumit.



#53
a_alinta

a_alinta

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.780 mesaje

Postat 05 noiembrie 2020 - 19:13

ZIUA 53

 

                  Avem potentialul de a fi complet treji, dar e posibil sa nu profitam de acest potential. Aceasta este responsabilitatea noastra. Dispunem de samanta, de pamant, de clima si de tot ceea ce este necesar, dar tot nu aruncam samanta in pamant. O pastram, o tinem ascunsa ca pe o comoara dincolo de usi inchise, intr-un seif de otel. In acest fel, potentialul nu ramane decat un potential, viata ramane doar o oportunitate neimplinata.

                  Tocmai de aceea milioane de oameni sufera. Nu exista decat o suferinta din lume; orice altceva este minor, nesemnificativ.  Adevarata suferinta inseamna sa ratezi oportunitatea de a-ti transforma potentialul in realitate.

                 Numai cativa oameni cunosc paradisul vietii. Altii habar nu au de splendoarea si binecuvantarea pe care o reprezinta existenta.


Editat de a_alinta, 05 noiembrie 2020 - 19:19 .


#54
a_alinta

a_alinta

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.780 mesaje

Postat 05 noiembrie 2020 - 19:34

ZIUA 54

 

       In momentul in care iti cunosti sinele suprem, devii un imparat. Inainte de asta esti doar un cersetor. Cunostearea de sine te face constient pentru prima data de regatul tau. Regatul tau nu se afla in exterior. Toate regatele exterioare sunt false, sunt castele de nisip sau castele din carti de joc- pot sa dispara in orice clipa. O simpla adiere e suficienta ca sa le distruga.

     Dar exista si un alt regat, si anume regatul interior- acesta este adevaratul regat, adevarat comoara. Sa il cunosti inseamna sa fii in posesia lui. Insasi cunoasterea inseamna intrarea in posesia lui.

     Regatul acesta este al nostru, dar am uitat de el. Nu este pierdut, este pur si simplu pierdut; prin urmare, religia nu este altceva decat o aducere aminte. Meditatia, rugaciunea si toate celelalte tehnici exista pentru a te ajuta sa iti amintesti cine esti.  In momentul in care ti-ai amintit si ai recunoscut realitatea ta, nu mai ai alte dorinte, caci totul este implinit. Tot ce ti-ai dorit este deja disponibil. Existenta ti-a oferit totul de la bun inceput. Existenta nu creeaza cersetori, creeaza doar imparati.


Editat de a_alinta, 05 noiembrie 2020 - 20:02 .


#55
a_alinta

a_alinta

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.780 mesaje

Postat 05 noiembrie 2020 - 19:51

ZIUA 55 

 

             Nu exista nimic mai valoros ca meditatia. Oamenii care nu au gustat meditatia sunt cei mai saraci din lume. Pentru ca dispun de toate bogatiile, dar raman niste cercetori, pentru ca nu au cunoscut adevarata comoara- comoara care nu poate fi distrusa de moarte, cea care nu poate fi luata, comoara a ceea ce esti.

            Purtam cu totii in noi insine un zacamant inepuizabil de diamante, dar nu-l exploram. Am uitat complet sa exploram lumea noastra interioara. Am devenit obsedati de exterior. Am devenit atat de extravertiti, atat de orientati spre exterior incat nu numai ca nu ne exploram interiorul, dar credem ca nu exista nimic in el. De aceea spun oamenii ca nu exista nici suflet si nici Dumnezeu. De fapt ei spun ca nu exista interioritate in om. Spun ca nu exista interioritate in existenta. Vorbesc prostii, pentru ca exteriorul nu poate exista fara interior, si nici interiorul nu poate exista fara exterior.




Panic Questions

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - Ieri, 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

  • inchidere cont

    Anamaria Pandele
    - apr 02 2024 19:23

  • Anamaria Pandele
    - apr 02 2024 18:13

Last Blogs

  • Geanta bebelusului

    LarisaG89
    - Ieri, 22:32

  • Cezariana È™i recuperarea

    AnaDemsa
    - Ieri, 12:03

  • Friiig

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 10:16

  • Geanta bebelusului

    ely4
    - Ieri, 10:14

  • Alegerea numelui

    BiancaDragnea
    - Ieri, 09:39

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -