Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Abuzul emotional


337 raspunsuri la acest subiect

#251
Mickyyy

Mickyyy

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.478 mesaje

Postat 25 martie 2020 - 15:33

Eu am o mare nedumerire Micky :

cum naiba dupa 20 ani impreuna si 4 copii aveti nepotrivire de caracter?

 

Simplu, am fost atat de focusati pe copiii (si "supravietuire" pentru ca am avut o perioada destul de naspa inainte de emigrat) incat punandu-i mereu pe ei pe primul plan, noi n-am mai avut timp pentru noi. Genul ala de relatie care e ok dar nu wow de la inceput, in care apar copiii si nu mai ai timp de filozofat, ne potrivim sau nu. Dar copiii cresc, problemele majore dispar, si constati ca nu mai ai prea mult in comun cu cel de langa, nici macar subiecte de discutie comune altele decat copiii sau chestiile legate de casa. Un exemplu stupid, dar chiar l-am intrebat zilele trecute care e cartea mea preferata, si raspunsul lui m-a lasat cu gura cascata, pentru ca a ales o carte care mi-a recomandat-o el in trecut, am citit-o si a fost faina, nimic de zis, dar nici pe departe preferata mea. Adica el (sau poate corect spus ar fi noi) nici macar nu ne cunoastem unul pe altul, mai departe de copiii. 



#252
mcoca

mcoca

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.651 mesaje

Postat 25 martie 2020 - 15:51

Aste e problema clasica a majoritatii cuplurilor. Te pierzi un pic cand sunt copiii mici.

Relatiile trebuie intretinute cu efort, nu merg de la sine.

Poate nu ar fi rau sa va redescoperiti.



#253
Mickyyy

Mickyyy

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.478 mesaje

Postat 25 martie 2020 - 21:02

  Poate nu ar fi rau sa va redescoperiti.

 

Ai pus punctul pe i. In afara problemelor evidente care au existat in relatia noastra (gen alcoolul), am nevoie de certitudinea ca imi pot petrece restul vietii alaturi de el.

 

Sa zicem ca problemele evidente le vom rezolva cumva, eu stiu ce m-a deranjat la el, el stie ce l-a dernajat la mine, si in situatia ideala sa zicem ca amandoi vom fi dispusi sa facem eforturi si sa schimbam lucrurile astea. 

 

Dar dupa ce am schimbat tot ce putea fi schimbat, daca omul pe care il redescoper langa mine nu e cel pe care il vreau?! Sau doar la 20 de ani ai voie sa mai faci nazuri si sa pui punct relatiilor nepotrivite, la varsta mea e prea tarziu, si mergem pe principiul l-ai ales o data, l-ai luat de barbat, acum trebuie sa ramai cu el pana moartea va va desparti?! Poate ca am facut alegerea gresita inca de la inceput, si m-am complacut apoi in viata de familie rezultata. 

Sau, cine stie, poate a fost ceva acolo atunci de mult, si doar s-a pierdut pe drum. 

 

Nu stiu ce o sa descoperi la final, dar daca tot am facut pasul asta, daca tot am suferit, macar vreau sa fiu sigura ca in orice directie o voi lua dupa va fi pentru ca asa e cel mai bine pentru mine (si pentru copii). Altfel, mihaela avea dreptate, va profita de indecizia mea si ma va manipula in directia dorita.

 

De asta am nevoie de timp, de mult mai mult timp. Acum orice decizie as lua, ar fi luata in graba si nu as fi impacata eu cu ea.



#254
mihaela_s

mihaela_s

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 28.843 mesaje

Postat 25 martie 2020 - 22:52

 Atunci cere-i mai mult timp. Spune-i asta, dacă asta vrei acum. Puteți sa va (re)descoperiți și de la distanta, nu e musai sa fiți bot in bot :). 



#255
pacino

pacino

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 151 mesaje

Postat 27 martie 2020 - 21:03

Mickyyy [flo2]ce bine te inteleg.Ia-ti cat timp ai nevoie si spune-i asta clar.Iar el trebuie sa respecte asta.Ne intoarcem iar la a pune limite,la a spune nu.Incepe sa exersezi [:)] Parerea ta conteaza.TU CONTEZI!Fostul meu la fel tot insista sa ne impacam,eu ma faceam ca ploua,o luam in gluma,tot mie imi era jena sa spun nu,pana intr-o zi cand i-am zis clar si scurt"tin legatura cu tine doar pentru copii,noi nu vom mai fi niciodata impreuna".Eh si a priceput,a incetat cu insistentele.

 

 

Zicea cineva cum nepotrivire dupa atatia ani si copii?Da,eu am stat 11 ani cu 2 copii.Si asta trebuie sa ne invatam copiii,ca dragostea nu e totul,nu poate salva,nu poate schimba.Dragostea e frumoasa dar nu de ajuns.Si mai trebuie sa-i invatam despre red flags!Eu nu stiam nimic din toate astea,cand vii dintr-o familie nu tocmai ok,nimeni nu vorbeste cu tine despre toate astea.Si cand o fata cu un tata absent(fizic,psihic,emotional etc)intalneste un baiat care ii ofera atentie,ea e wow fermecata.Pentru ca are nevoie de asta.O fata cu un tata prezent,care stie ca e o comoara,stie ca e iubita,laudata,sustinuta etc,nu va "pune botu"la orice si oricine.

 

 

Cand ti se da atentia asta de care nu ai avut parte niciodata,nu mai vezi red flags sau le scuzi.Lasa ca iubirea mea il schimba,lasa ca il vindec eu de toate problemele,va fi bine etc.Ii vei gasi mereu scuze.Si vin copiii si tu trebuie sa jonglezi cu atatea in acelasi timp.Si,fir-ar sa fie,tot nu e bine!Tot tu esti de vina.Si intri pe pilot automat.Toate zilele sunt la fel.Pana intr-o zi cand te trezesti.Sau nu mai poti.Sau nu mai vrei.

 

 

Mickyyy,draga mea,noi toate care am trecut prin abuz,ne-am descurcat la momentele respective cum am putut,cu "uneltele"pe care le-am avut.Dar asta nu inseamna ca nu avem dreptul la schimbare.Da,la orice varsta.E viata ta,tu esti stapana!Si daca nu mai vrei compromisuri mari,e ok.Tu trebuie sa fii comfortabila cu decizia luata.

 

 

Scria mai demult pe aici o tipa foarte tare Alyssa,care a trecut si ea prin abuz.SI mi-a ramas in minte o chestie.Dupa ce l-a lasat,toata lumea o intreba na,cand iti refaci viata?Si ea s-a gandit la cuvantul asta "refaci" si se intreba de ce trebuie sa o refac,de parca e stricata.Nu,viata mea e super asa.Si de ce trebuie sa "ma ia cineva"?De parca as fi o vita la targ.E super ok daca eu vreau sa ma ocup doar de mine un timp.



#256
Mickyyy

Mickyyy

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.478 mesaje

Postat 10 august 2020 - 19:57

Nu stiu de ce, azi, dupa 6 luni de la despartire, am simtit nevoia sa recitesc subiectul. Si daca tot am recitit, am zis ca un bilant dupa jumatate de an n-ar strica.

Evident, inca suntem separati. Suntem intr-un punct mult mai ok al relatiei, in sensul ca eu cel putin nu mai sunt pornita non stop impotriva lui, dar asta doar pentru ca asa sunt eu, fata buna, nu pentru ca el s-ar fi schimbat radical. De fapt daca stau sa ma gandesc mai bine, el nu prea a schimbat nimic.

A ajuns in punctul in care prevedeam ca va ajunge, banii de la stat s-au terminat, jobul nu l-a schimbat si nici mai multe zile pe saptamana nu a lucrat, asa ca azi mi-a zis ca isi cauta chirie intr-un share house, pentru ca nu isi mai poate permite studioul unde sta (care il costa acum cam 70% din cat castiga pe 2 zile lucrare pe saptamana!!). Facultatea nu a terminat-o in Mai cum ar fi fost normal, a tot amanat examenele, mai are 2 ramase pentru Septembrie, desi eu am fost fata buna si l-am ajutat o groaza (ca deh, inca nu am invatat sa spun NU la multe chestii) si i-am scris destul de multe din proiecte (acolo unde nu implica programare pura). Alcoolul e in continuare prietenul lui, am fost de cateva ori in vizita pe la el si avea mereu o sticla de whiskey in dulap, ba chiar si cand a venit pe la noi, aveam o sticla de cognac care o folosim la gatit, s-a infipt si in ea (cu acordul meu cel putin, adica m-a intrebat inainte daca ma deranjeaza!!!). Nu stiu cat bea singur, dar atata timp cat inca bea in prezenta noastra (nu a mai sarit calul, nu a Mai fost niciodata ametit, dar acolo un pahar doua au fost nelipsite).......

Am vrut din tot sufletul sa mai dau o sansa relatiei, inca il iubesc cu toate "defectele" lui, dar pur si simplu nu pot. Nu face nimic sa ma convinga ca mai merita sa incercam. Si am obosit sa mai sper si sa mai astept minuni. Il iau asa cum e, petrecem in general o zi pe saptamana ca o familie normala, chiar a si ramas peste noapte aici in vreo 3-4 seri, dar asta e maximul de timp care il pot petrece alaturi de el fara sa imi creasca tensiunea. Ziua aia petrecuta impreuna e aproape perfecta, nu avem discutii existentiale, nu avem motive sa me certam, dar daca as lungi-o mai mult de o zi, sunt convinsa ca ca iesi cu scantei.

E si asta o alta etapa, probabil nu va dura la infinit, dar la cum e el acum sigur eu nu il vreau inapoi (desi el si maine s-ar intoarce daca as zice eu da), si nici nu ma simt pregatita sa rup definitiv relatia cu el. Sunt egoista?! Poate, dar nu e ca si cum ne "incurcam" vietile unul altuia, oricum nu avem o alta "relatie" vreunul. Nu il tin cu forta, ba chiar i-am spus ca eu sunt dispusa sa mai incercam, dar tine doar de el acum.

Iar eu mi-am savurat libertatea luand decizii pentru care probabil nu as fi avut acordul lui daca eram impreuna. Mi-am luat TV in dormitor (el niciodata nu a fost de acord cu asta, m-am simtit ca un copil dupa ce l-am instalat, e prima ora in viata mea cand am televizor in dormitor!!!). Si CA sa mearga uitatul la TV mi-am umplut patul de perne!!! Iarasi ceva ce imi doream si el considera inutil!! Apoi am aranjat putin gradina, mi-am luat balansoar, am luat o piscina copiilor (daca tot suntem carantinati fara concediul, macar putina balaceala sa avem vara asta). Iar piesa de rezistenta a fost un shed :)). Adica o casuta mica de metal de pus in curte, unde sa poti depozita chestii. Si am construit-o eu cu Lizi de la zero!!! La ce reviews am citit inainte sa o cumpar....barbati in toata firea care au returnat-o ca nu au fost capabili sa o asambleze!! Si noi, 2 zuze care n-am batut in cui in viata noastra am facut-o. In doua zile, dar am facut-o. Cateva sute de suruburi, o gramada de hlizeli, au fost niste momente speciale, si arata impecabil!! Sunt mandra de mine si de fata mea. Si astea sunt doar chestiile majore care le-am facut, si care mi-au creat o stare de bine!! Plus o groaza de altele maruntisuri.

Imi place libertatea, imi place sa nu depind de nimeni, iar copiii sunt extraordinari!! Nimeni nu plange dupa tati si toti se mobilizeaza sa ajute cand e nevoie!

Acum mi-am propus sa slabesc, sa vedem daca reusesc sa o si fac, mi-am luat in program de fitness, un regim cat de cat adaptat, si in 8 saptamani sper sa ma pot lauda cu ceva rezultate :))). Azi e prima zi!

 



#257
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.452 mesaje

Postat 10 august 2020 - 21:01

Micky, suna tare bine ce zici tu. Bravo! Tin pumnii si pentru slabit ;)



#258
mihaela_s

mihaela_s

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 28.843 mesaje

Postat 10 august 2020 - 22:32

Bravo Miccckyyy! Ma bucura ce citesc. Te imbratisez. 



#259
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 10 august 2020 - 23:03

Bravo,  Mickyyyy, te imbratisez cu drag!



#260
michelle-usa

michelle-usa

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 19.697 mesaje

Postat 11 august 2020 - 06:54

Micky, ma bucur pt tine si iti doresc multe reusite in continuare .




Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Organizarea garderobei - sfaturi utile

    Ana1298
    - Astăzi, 18:19

  • A 15a postare

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 11:33

  • Cea mai asteptata ecografie

    Roxana3001
    - Astăzi, 11:06

  • Bagajul de maternitate 👜

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 08:13

  • Control

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 21:41

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -